Forum » Loža » Toplotne črpalke, vrtine ipd
Toplotne črpalke, vrtine ipd
Hudobec82 ::
Mešana drva so na Bolhi od 50e na kubik. 70e bukova. Zrezana, suha in zložena. Pa to niso cene za frende. No, men je vseen. Samo povem kako jest vidim stvar. Zame drva niso 200 evrov na leto cenejsa ampak 2000 evrov na let cenejsa.
Utk ::
Aha, 2400 elektrike bi porabil v normalni hiši s 16 centi izolacije...malo morgen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Hudobec82 ::
Aha, 2400 elektrike bi porabil v normalni hiši s 16 centi izolacije...malo morgen.
Ok no. 1000 evrov. :) Dejmo računat brez rastlinjaka na podstrehi. Kar mene skrbi pri toplotnih črpalkah je dvig cen elektrike. Zdej plačujemo cca 8 centov na kwh. Ko bo konc subvencij bomo na 16c na kwh. Pa potem novo 5 tarifno merjenje. Pa še te cene so 2-3x cnej kot v zahodni evropi. To zgleda, da bo šlo x2 v kakem letu al pa dveh.
archer ::
Saj bo šlo ostalo tudi gor.
Drugače pa 1,8 m3 bukovih suhih drv narezanih na 30 cm in nasekanih na paleti in dostava do moje riti pred hišo je 180€.
Ceneje nisem našel, pa sem malo preverjal okoli. Pa že to je meni super poceni in za gušt za v kamin zmetati super.
Drugače pa 1,8 m3 bukovih suhih drv narezanih na 30 cm in nasekanih na paleti in dostava do moje riti pred hišo je 180€.
Ceneje nisem našel, pa sem malo preverjal okoli. Pa že to je meni super poceni in za gušt za v kamin zmetati super.
Baja ::
Saj bo šlo ostalo tudi gor.
kje si to zahaklal, če ni skrivnost? jaz pod 210e nisem nič našel ko sem iskal.
sem na koncu dobil suho akacijo po 85e/m3 pri lokalnem kmetu. smo zmerli hlode, so mi razžagali, razkalali in pripeljali. mislim da sem dobil tudi "več" po kubiku kot na paleti, ker na paleti je po mojem več lufta.
detroit ::
Ker je debata še živa in ste mi uzburili ideje (brez pufa težko izvedljive but that's life ? :D), je kdo fasado rihtal lately, in kakšna nova večja 3 slojna okenca dajal, ker nekdo je dal dobro idejo o dodatni izolaciji - kakšni so to stroški, sorry ker sem tako vague ampak totalen noob kar se tiče česarkoli okoli bajte.
Mogoče še eno vprašanje a se da streho dvignit (cca 30cm) brez da se novo dela - vem sounds like magic, samo vprašam.
Mogoče še eno vprašanje a se da streho dvignit (cca 30cm) brez da se novo dela - vem sounds like magic, samo vprašam.
Skero
Zgodovina sprememb…
- spremenil: detroit ()
WizzardOfOZ ::
Fasado je letos poleti naša soseda dala na hišo velikosti 14x9m in sicer 20 ali 22cm, da bo dobila nazaj subvencijo. Predračun je bil 24k€, potem pa se od tega odšteje subvencijo. Delal so nekje 3 tedne vse skupaj. Tako da predvidevam, da okol 20k bo plačala.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Invictus ::
Tudi za okna, če daš skupaj, dobiš še več nazaj.
Poleg tega je subvencija tudi za izolacijo podstrešja..
Poleg tega je subvencija tudi za izolacijo podstrešja..
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
sbawe64 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Fasado je letos poleti naša soseda dala na hišo velikosti 14x9m in sicer 20 ali 22cm, da bo dobila nazaj subvencijo. Predračun je bil 24kEUR, potem pa se od tega odšteje subvencijo. Delal so nekje 3 tedne vse skupaj. Tako da predvidevam, da okol 20k bo plačala.
Cena na m² ?
Nekje sem zasledil, da je nekje 0.80EUR .
Baja
Merkur, INPOS ?, Živex.
Okoli 200EUR za 1.8m boks (polena 33cm).
Drugače je sosed letos dal 1200EUR za 20m hlodov.
Vsako leto mu dvigne ceno.
Potem to sam razžaga na 33cm, drug sosed potem enkrat pride s traktorjem in hidravlično kalanje na polena (letos mu je slednje uspelo v nekje 2*8 urah).
Nato vse skupaj spravi v drvarnico pod streho.
Pravi da bo počasi prestavil na pelete, 3T so 1000 Petrol a1. https://slo-tech.com/forum/t833261/p831...
Pa ima veliko peč in zalogovnika.
Drugi sosed, 10m polen za 700EUR, dolžina 33 cm plus/ minus 15 cm, od lokalnega gozdarja.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Omenil si, da nimate cajta nalagat drva. Se pravi maš v kleti verjetno kako 30 let staro Stadlerco, v katero notr mečeš drva 5x na dan. Jest ne mislim kle nobenga prepričvat in nič prodajat, samo sodobni uplinjevalni kotli z poštenim zalogovnikom zahtevajo nalaganje drv enkat na en do dva dni. (16cm fasada). Drva od kmeta, ki jih po možnosti sam vržeš čez sekular so po 50-60 evrov. Rabiš jih 8-10m3 na zimo. Za 400 evrov se praktično grejem celo zimo. Razumem pa, da eni mate in vam iz srca prvošm. :)
Problem je, ker traja ogrevalna sezona v Slo nekje 8 mesecev, in če greš 5 na dan nalagati, kuriš bolj popoldne.
In to si suženj peči, ko se sistem segreje moraš vsakič dodajati zelo malo.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Invictus ::
Ampak samo za lesena okna, ki so itak dražja.
Odvisno od ponudnika, pri meni ni bilo 20% razlike...
S tem, da sem potem dobil subvencijo nazaj.
Ja, za subvencijo morajo biti lesena in troslojna. Sam sem vzel še zunanjo zaščito z aluminijem.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
WizzardOfOZ je izjavil:
Fasado je letos poleti naša soseda dala na hišo velikosti 14x9m in sicer 20 ali 22cm, da bo dobila nazaj subvencijo. Predračun je bil 24kEUR, potem pa se od tega odšteje subvencijo. Delal so nekje 3 tedne vse skupaj. Tako da predvidevam, da okol 20k bo plačala.
Cena na m² ?
Nimam pojma. Vem samo za skupno ceno, ker je to povedala.
eEdbM ::
Po ene 5+ letih zunanja micka enota TČ ni zoprno glasna glede na ene sosede - tudi neslišna sicer ni, ko dela - se dodatno zmanjša zvok še kaj s takšnimi blažilniki med koritom in enoto, original monterji jih niso uporabili, v priročniku je bilo sicer navodeno, je pa možno, da je kompresor dovolj ublažen?
WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Cena na m² ?
Nimam pojma. Vem samo za skupno ceno, ker je to povedala.
Okvirna višina fasade ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Bajta je v hribu. Na eni strani vsaj 8 na drugi manj.
archer ::
Kaj naj bi pomenilo tistih 0,80€? Cena na m2?
Takole je približno:
https://www.mojmojster.net/cene/fasade_...
Takole je približno:
https://www.mojmojster.net/cene/fasade_...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 80 81 82 83 )Oddelek: Loža | 639587 (7488) | alekskac |
» | Katero ogrevanje za hiso (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 41160 (17800) | fikus_ |
» | Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 62306 (27035) | Jurij25 |
» | Toplotna crpalka zemlja voda (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13678 (12367) | bisernik |
» | Ogrevanje hiše s toplotno črpalko? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 164016 (130840) | Zvezdica27 |