Forum » Loža » Delat s "psihopati"
Delat s "psihopati"
moped22 ::
Dokler so na javnih površinah ali doma v bližini sosedov, v službi....ko mimo hodijo ljudje in se na glas pogovarjajo so za mene psihopati, idealni za v Idrijo.
Ti ne veš, kaj je psihopat. Za začetek:
Psihopatija @ Wikipedia
Za psihopate je značilna nagnjenost k psihološki potešitvi kriminalnih, spolnih ali nasilnih impulzov ter nezmožnost učenja na napakah. Osebe s to motnjo najdejo potešitev v svojem asocialnem vedenju in ne obžalujejo svojih dejanj. Svojim impulzom se ne morejo upreti ali jih nadzorovati.
...
Psihopati (in druge osebe z značilnostmi patološke narcisoidnosti) z manj razvito socialno kognitivno sposobnostjo so bolj nagnjeni k nasilnemu vedenju do drugih ljudi, neuspehu v poklicu in težavam v odnosih.
Nekdo, ki se pogovarja sam s sabo, pač ni psihopat.
Ta je bil psihopat na črpalki, saj tist ki smo hodil tja točt rabiš par minut in greš, sedel je tam še prehitro bi mu dodelil da je psihopat.
Okolica LJ
Buggy ::
ROFL...moped22 a nisi ti zobnik, dej zadeve razcisti prej pri sebi, potem pa anliziraj okolico...pa brez zamere, ne zelimo se enega sintarota
moped22 ::
Kakor obrneš teli "bedaki" so za na psihiatrijo. Idrija, Polje, Begunje....če pa si ne najdejo pomoč in nadaljujejo "psihično" nadlegovanje ga zvečer počakaš in ga z nečim namažeš, če ne zaleže pa naslednjič še kakšne batine
Govorit sam s sabo je celo pozitivno:
https://www.mibluesperspectives.com/sto...
Samo naštejem:
* Enhanced cognitive functioning
* Emotional regulation
* Improved focus and attention
* Self-reflection and self-awareness
* Skill acquisition and learning
Tako je ampak Taki sodijo v Idrijo, Begunje, Polje in še se kakšna "pshiatrija" najde, kjer jim je mesto da se sami s seboj pogovarjajo na zaprtem oddelku.
Zakaj? Od kod tebi, da so bedaki? Kaj tebe moti, če se oni pogovarjajo s sabo? Verjetno ima večina ljudi interni dialog, le pri nekaterih to pač pride ven slišno (neke vrste "data leak") in se morda ne zavedajo, da razmišljajo na glas. Vedno bolj se mi zdi, da si v tej zgodbi problem ti.
Jaz sem računalničar in zato svet vidim skozi to prizmo. Iz tega stališča gledam na ljudi kot na računalniške platforme naravnega izvora, ki imajo zanimive defekte, zato me pasivno zanima tudi psihologija in dosti razmišljam o tem. Jaz imam sicer popolnoma nedokazano tezo, da lahko obstajajo primeri, kjer ima en človek dejansko dve aktivni, a ločeni zavesti, kjer je ena dominantna (ima popoln nadzor nad telesom), druga zavest pa je le "glas od znotraj". Možno je, da se dominanten del na glas "pogovarja" z "notranjim glasom" in to pač drugi slišijo. Grški filozof Sokrates bi naj imel tak notranji glas.
Jordan Peterson - Socrates Listened To His Inner Voice
Dokler "psihopat"
dela samo sebi škodo, ima blodnje, manjše kog.sposobnosti sred narave potem je vseeno, ko pa tak psihopat dela škodo drugim ljudem je pa to kar zanesljiv psihopat.
Okolica LJ
enemon ::
Sem delal z enim takim psihotom. Sam nikoli za nobeno stvar kriv, vedno je namočil koga iz svojega oddelka, v skrajnem primeru mu je dal odpoved. Ostali pa tako tudi niso mogli delati in so dali odpoved, malo še manjka pa bosta ostala v firmi samo še on in njegov velik ego.
Buggy ::
Jaz tudi delam z nekim, ki bi ga na vseh prijektih oznacili kot "psihota", ker ima user inetrface non-existent. Tip je strucko na podrocju analize in diagnostike sistemov tako aplikacijsko kot delno sistemsko.
Sva imela kar konkretne tezave, saj je moj del sistemski, sva morala pa sobivati...preden sem mu dopovedal dolocene stvari in eskalacije od stranke postavil v kontekst (big picture), glede na projekt in zahteve je trajalo, sem ga pa rabil za analizo problemov na aplikativnem delu, kjer nikoli ni sprejemal krivde na svojem podrocju. Dokler nisva sla korak po koraku, nasla skupno tocko preko remote tudi izven sluzbe (da se je umiril) ter sistematicno resila zadeve, ki so bile dost catcy na 3M€ projektu.
Kar hocem rect je, da tudi v primeru da si v sluzbi vezan na dolocenega cloveka, ki ima dolocen "handikap" ni nekaj, kar se ne da ustrezno usmerjat ze samo s cloveskega nacina in pristopa namesto managament intervecije. Zdej ko sva se "ovohala", postavila limite lepo sobivava in je tudi meni kot njemu v veselje sodelovati.
Sva imela kar konkretne tezave, saj je moj del sistemski, sva morala pa sobivati...preden sem mu dopovedal dolocene stvari in eskalacije od stranke postavil v kontekst (big picture), glede na projekt in zahteve je trajalo, sem ga pa rabil za analizo problemov na aplikativnem delu, kjer nikoli ni sprejemal krivde na svojem podrocju. Dokler nisva sla korak po koraku, nasla skupno tocko preko remote tudi izven sluzbe (da se je umiril) ter sistematicno resila zadeve, ki so bile dost catcy na 3M€ projektu.
Kar hocem rect je, da tudi v primeru da si v sluzbi vezan na dolocenega cloveka, ki ima dolocen "handikap" ni nekaj, kar se ne da ustrezno usmerjat ze samo s cloveskega nacina in pristopa namesto managament intervecije. Zdej ko sva se "ovohala", postavila limite lepo sobivava in je tudi meni kot njemu v veselje sodelovati.
joez7 ::
Izredno lepo razloženo. Tako deluje v realnosti. Treba se je soočit in sodelovat (zoret).
Če gdo ne premore delat z problematično osebo ima ponavadi problem pri sebi.
DejchSLO ::
Dokler so na javnih površinah ali doma v bližini sosedov, v službi....ko mimo hodijo ljudje in se na glas pogovarjajo so za mene psihopati, idealni za v Idrijo.
Če pa se pogovarjajo v naravi kje kjer ni nobenga okol pa potem drži to kar si napisal-
Nikol niso rekel, da je tak človek psihopat, ampak nek norček, če že, pa še takrat so to razumevali zelo narobe. Razlika je med tem, ali človek samo na glas razmišlja in rešuje nek problem k ga ma namesto da samo razmišlja v glavi, ali pa nekdo ki se pogovarja s svojim drugim jazom oz. njegovo drugo osebnostjo ali pa z nekimi glasovi.
Tko da ja, če je prva opcija, je človek sam na glas razmišljujoč, ki rad sliši kar razmišlja.
Drugače pa bom tako rekel, delam že ene 20 let s strankami, veliko ljudi sem dal skozi v življenju, lahk rečem, da jih je 90% dejansko čist fajn ljudi, nima veze kere napake imajo, lepo se da z njimi pogovarjat in tudi reševat probleme, itd. Sepravi so pozitivna izkušnja. Medtem ko 9%, ki še zmer niso psihopati, neki je narcistov, samovšečnežev, slabo vzgojenih ali pa enostavno čistih douchebagov, te zaserjejo veliko, težko je z njimi karkoli komuniciran normalno, so negativno nastrojeni v glavnem negativna izkušnja, znajo ti zasrat dan, sam to je ponavad sam dan, verjetno je lahk kaj več, če jih imaš v obliki sodelavcev, sošolcev ipd. No tistih 1% pa so psihiči, čudni, ekstremno čudn vibe in če jim nis ql da se pač neki zapičijo vate, ti lahk tud zahrbtno ali pa direktno odvisno kakšni so zelo zjebejo lajf. Verjetno se možnost srečanje teh poveča kje si oz. koliko popularno ali profitabilno je okolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DejchSLO ()
tony1 ::
Izredno lepo razloženo. Tako deluje v realnosti. Treba se je soočit in sodelovat (zoret).
To se zdi narcistična pozicija: "Jaz sem največji svetilnik na tem svetu, a niste tudi vsi drugi?"
To o zorenju so lepe besede, ampak zoreti bi morali znati obe strani v komunikaciji, pa ponavadi ena ne zna, in ostaja na nivoju šestletnika.
Zakaj bi nekdo, ki ni star šest let, v službi prenašal budalo, ki zganja agresijo? Budalo, ki se dere za brez vezne reči? Šefa, ki zganja mikromenedžment, ker je prestrašena budala? Narcističnega bedaka, ki - kot je opisal nekdo zgoraj - ni zmožen niti enkrat videti možnosti, da je sam nekaj zajebal, čeprav mu dan za dnem, vsakič pokažeš: "Lej, tvoj nastop je pedrski, in že spet sem ti pokazal, kje si sam zajebal, in tudi jutri bo tvoj nastop spet narcističen, in spet boš skočil na idejo, da je problem zunaj tebe?
Tega ni treba prenašati, ker je moja služba delati s stroji. Jaz nisem tam zato, da bom špilal terapevta zafuranim ljudem, ki sploh niso za med ljudi in ki terapije tako ali tako nočejo. Za dealnje terapije imamo drugačne poklice in včasih so še bolje plačani od ITjevcev :-D.
Problematičen pa je še drug vidik: dobre firme se potrudijo, da ne ustvarjajo slabega (t.i. toksičnega) okolja. To, da se tolerira budale, s katerimi je težko delati, je posebna lastnost firm s slabimi šefi, ki nočejo (me zmorejo) sprejemati dobrih odločitev, če so te zanje preveč neudobne. Klinc gleda take šefe in take firme.
Ne vem zakaj so vsaj moje izkušnje z delom v tujini ali s tujimi firmami takšne, da je tam % budal občutno nižji. Morda gre za Slo specifiko, kjer zaradi socializma ljudi nikoli ne odpuščamo (razen, ko tako šefu ukaže njegov nadrejeni" in strahu dela v majhni vasici z menataliteto "boljšega človeka ne bomo dobili".
CEO Netflixa je objavil 100 slidov dolgo prezentacijo o tem, kakšen kader rabi in jasno je napisal: "No brilliant jerks. The cost to the company is just to high."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Pa še pred nečem si zatiskaš oči, oziroma z narcistične pozicije tega sploh ne zmoreš zazanavati: ogromna večina ljudi molče dela z budalami. Pač po sklepu: rabim službo, ker rabim streho nad glavo, torej bom tiho in prenašam budale in njihove izpade.
Zato pa imamo potem ogromno ljudi na alkoholu, da se sploh lahko dovolj skulirajo, da pridejo skozi delavnik, ljudi na zdravilih in terapiji. Pa ljudi, ki si uničijo zdravje, pridelajo visok pritisk, si z njim fizično uničijo srce in zato 20 let prezgodaj umrejo, fašejo sladkorno od stresa (in spet prezgodaj umrejo). Ali pa pobegnejo na štrik (po številu samomorov smo bili tudi že prvi na svetu).
Če morajo ljudje prenašati budale ima to opazne negativne učinke na zdravje in zdravje vse družbe.
To da se nekdo postavi na pozicijo, da budal ne bo več gledal, je psihološko izjemno zdravo, ker je postavil meje. Misliti, da je to nezrelo je narobe.
Invictus ::
V Sloveniji je vedno med opisi del točka:
- ostalo delo, po navodilih nadrejenega.
Kar lahko po pomeni svega in svašta... NA koncu lahko tudi pucanje sekretov...
- ostalo delo, po navodilih nadrejenega.
Kar lahko po pomeni svega in svašta... NA koncu lahko tudi pucanje sekretov...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Ravno včeraj sem na Šmarni poslušal ene 3 moške, moj letnik, ki so čvekali, kje se v redu živi.
Sam 2 utrinka iz debate, pozabil večino...
V Sloveniji se še vedno dobro živi, v ZDA, če delaš manj kot 10 ur, si na listi za odstrel...
Toliko o tem... Nemčija je zaenkrat tudi v redu, če si res dober v svojem poklicu, narediš zadeve v pol ali tretjini časa kot ostali... Se da pol mal počivat...
Sam 2 utrinka iz debate, pozabil večino...
V Sloveniji se še vedno dobro živi, v ZDA, če delaš manj kot 10 ur, si na listi za odstrel...
Toliko o tem... Nemčija je zaenkrat tudi v redu, če si res dober v svojem poklicu, narediš zadeve v pol ali tretjini časa kot ostali... Se da pol mal počivat...
Aha, potem razumem to butasto čvekanje Indijcev v callih, ko 20x ponovi eno in isto zadevo . Samo da se ga sliši, tudi če nima nič pametnega za povedat...
Za popizdit annoying, plus uporaba besede "basically". En Indijski predavatelj jo je uporabil praktično v vsakem stavku, včasih tudi večkrat... Če je ne slišim nikoli več, bo ravno prav...
BTW. izkušnja mojega znanca iz daiyjev, ki se tiče teme...
Preprosto omeni na dailyju, da bodo čez kak mesec problemi na bazti, če se nekaj ne odloči in reši.
Po sestanku ga pokliče Scrum managerka in mu odjodla litanije, da se negativnih zadev ne sme omenjati na sestankih. Ga okrca kot malega smrkavca...
Toliko o tem, da mora biti komunikacija odprta in malo kritična. Pa sploh po nobenem ni pljuval, sam opozoril na problem. Ampak treba je govoriti samo pozitivne zadeve...
Seveda ni treba poudarjati, da so potem čez 1 mesec res imel omenjeni problem in je bila cela štala...
Za popizdit annoying, plus uporaba besede "basically". En Indijski predavatelj jo je uporabil praktično v vsakem stavku, včasih tudi večkrat... Če je ne slišim nikoli več, bo ravno prav...
BTW. izkušnja mojega znanca iz daiyjev, ki se tiče teme...
Preprosto omeni na dailyju, da bodo čez kak mesec problemi na bazti, če se nekaj ne odloči in reši.
Po sestanku ga pokliče Scrum managerka in mu odjodla litanije, da se negativnih zadev ne sme omenjati na sestankih. Ga okrca kot malega smrkavca...
Toliko o tem, da mora biti komunikacija odprta in malo kritična. Pa sploh po nobenem ni pljuval, sam opozoril na problem. Ampak treba je govoriti samo pozitivne zadeve...
Seveda ni treba poudarjati, da so potem čez 1 mesec res imel omenjeni problem in je bila cela štala...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
WizzardOfOZ ::
Sam oni so pomembni, svet se vrti samo zarad njih, vse kar počnejo, je za njih normalno, a mi to vidmo, doživljamo in s takimi delat je pekel. Lahko se menja službo, ja pa potem dobiš spet novga psihopata po možnosti ravno tistega ali pa celo novga dodatnega pa maš potem 2 ali celo tri take prenašat.
Kaj ostali naredite.....ker tud pogovori ne bodo zalegl.
Kar opisuješ verjetno ni psihopat pač pa patološka narcistična osebnost.
Nekaj takega sem že gledal v eni od bivših služb, in za nazaj je lahko biti pameten: če pa bi bil pameten že takrat bi dal odpoved takoj, že med poskusno dobo. Škoda živcev za budale.
Se pa ne strinjam: če ne greš v drugo službo boš še vedno 100% gledal psihopata, če greš drugam, pa morda morda ja, morda pa ne. Sicer pa pač službo zamenjaš še v tretje... Evo, to je najboljši nasvet, ki ga lahko dam.
Sem enga takega kretena imel v ekipi. Hvala bogu si je sam zategnu zanko in dal odpoved, preden bi ga nesli ven.
Kar je pri meni pomagalo, da sem ga trdo prijel in pol se je naštelal, je blo pa to vajo treba ponavljat. Drugače pa pompozen in dramatičen za vsak najmanjši drek, da bo on zrihtal firmo (400 nas je...), vsako sekudno je moral poudarit svojo vrednost, pustil čakat ljudi, se fokusiral na stvari, ki so prinašale momentalno slavo, kar je bilo treba pa res naredit, pa jasno ni blo nič iz tega. Pa pametovat na vsakem koraku... ker pizdun.
Tisti, ki so delal pod njim pa čist slinasti, da je to na pol bog, od katerega se imajo priliko učiti a z njimi je delal kot s čist rasfukanimi copati, v potrčkote jih je preformatiral.
good ridance...
A to si opisal vsaj polovico IT-jev po Sloveniji?
Pri nas smo s takimi rešili na njihov način. Ocenjevati smo začeli naloge s točkami in tiste za popravke v produkciji imajo 3x manjšo vrednost. Torej reševanje in slava zaradi tega odpade. Glede na število doseženih točk v tromesečju je pa potem tudi nagrada pri plači. In potem narciski hitro odidejo ali pa "njihov narcizem gasne" in začnejo delat redne naloge, ker vidijo, da samo s slavo ni več dobre plače.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
jest10 ::
Beden poskus diskreditacije in nato likvidacije. Tipično narcistično. Izgubljen primer.
Nekega dne ti bo familija spizdila nekam daleč, da se te bo končno rešila. Recimo v Avstralijo. Potem boš pa po forumu jamral, kako pojma nimaš, zakaj.
Nekega dne ti bo familija spizdila nekam daleč, da se te bo končno rešila. Recimo v Avstralijo. Potem boš pa po forumu jamral, kako pojma nimaš, zakaj.