Forum » Loža » 15.000 psihopatov
15.000 psihopatov
dronyx ::
Na spletu sem zasledil novico, da smo dobili še en “inštitut” in sicer Inštitut za znanstveno proučevanje in raziskovanje psihopatije.
Najprej sem bil presenečen, kako je možno, da tega inštituta pri nas sploh še nismo imeli in kako to, da je lahko ta družba brez tako pomembnega inštituta do sedaj sploh funkcionirala. Marsikdo bi verjetno ob tem zlobno pripomnil – saj ni!
Ugotovili so, da naj bi pri nas delovalo okrog 15.000 psihopatov, ki so sedaj dobili recimo temu krovni inštitut, ki jih bo predvidevam znanstveno proučeval in analiziral. Ali je v tej številki 15.000 psihopatov zajet tudi moj seznam, ki sem jim ga poslal, ne vem. Če še ni, bodo upam številko popravili in to seveda močno navzgor. Jaz upam, da jih niso šokirala neka imena, ki so na tem mojem seznamu. Vidim pa, da si laična javnost dostikrat povsem zmotno predstavlja psihopata kot nekega duševnega bolnika z diagnozo, ki nekaj mesecev na letu preživi na zaprtem oddelku najbližje psihiatrične klinike ali pa imajo ljudje filmske predstave o psihopatih, kot so prikazani v filmih Psycho, Shutter Island, Cape Fear, The Talented Mr. Ripley, Se7en, Joker, American Psycho in podobni.
Tisti pravi in najbolj nevarni psihopati nimajo nobene medicinske diagnoze in ne morijo kužkov s klavirsko žico. Marsikdaj so na vodilnih položajih in jih razni sistemi in režimi s pridom izkoriščajo za svoje cilje. Pravi psihopati običajno v družbi velikokrat lepo uspevajo. Nekateri najboljši primerki svoje vrste pa so svetovno znane osebnosti, o katerih se učenci učijo tudi v šolah.
Jaz upam, da je tudi ta inštitut uspel iz proračuna počrpati prve milijone za svoje delovanje in da bo teh milijonov v prihodnje še precej več. Pa seveda da bo evidenca psihopatov čim bolj ažurna. Te številke morajo na koncu leta štimat. kam pa pridemo, če nimamo pravilno preštetih niti psihopatov?
Jaz nameravam nek simbolični znesek nakazati temu inštitutu za lažji začetek, resno pa razmišljam, da bi tudi moje telo po smrti njim daroval v proučevanje in raziskave. To si naj štejejo kot izjemno čast in spodbudo za nadaljnje delo, jaz pa se tako elegantno izognem strošku za upepelitev in pogreb.
Če pride slučajno Janez Janša na naslednjih volitvah spet na oblast, se pa seveda vidimo na kolesarskih protestih.
Najprej sem bil presenečen, kako je možno, da tega inštituta pri nas sploh še nismo imeli in kako to, da je lahko ta družba brez tako pomembnega inštituta do sedaj sploh funkcionirala. Marsikdo bi verjetno ob tem zlobno pripomnil – saj ni!
Ugotovili so, da naj bi pri nas delovalo okrog 15.000 psihopatov, ki so sedaj dobili recimo temu krovni inštitut, ki jih bo predvidevam znanstveno proučeval in analiziral. Ali je v tej številki 15.000 psihopatov zajet tudi moj seznam, ki sem jim ga poslal, ne vem. Če še ni, bodo upam številko popravili in to seveda močno navzgor. Jaz upam, da jih niso šokirala neka imena, ki so na tem mojem seznamu. Vidim pa, da si laična javnost dostikrat povsem zmotno predstavlja psihopata kot nekega duševnega bolnika z diagnozo, ki nekaj mesecev na letu preživi na zaprtem oddelku najbližje psihiatrične klinike ali pa imajo ljudje filmske predstave o psihopatih, kot so prikazani v filmih Psycho, Shutter Island, Cape Fear, The Talented Mr. Ripley, Se7en, Joker, American Psycho in podobni.
Tisti pravi in najbolj nevarni psihopati nimajo nobene medicinske diagnoze in ne morijo kužkov s klavirsko žico. Marsikdaj so na vodilnih položajih in jih razni sistemi in režimi s pridom izkoriščajo za svoje cilje. Pravi psihopati običajno v družbi velikokrat lepo uspevajo. Nekateri najboljši primerki svoje vrste pa so svetovno znane osebnosti, o katerih se učenci učijo tudi v šolah.
Jaz upam, da je tudi ta inštitut uspel iz proračuna počrpati prve milijone za svoje delovanje in da bo teh milijonov v prihodnje še precej več. Pa seveda da bo evidenca psihopatov čim bolj ažurna. Te številke morajo na koncu leta štimat. kam pa pridemo, če nimamo pravilno preštetih niti psihopatov?
Jaz nameravam nek simbolični znesek nakazati temu inštitutu za lažji začetek, resno pa razmišljam, da bi tudi moje telo po smrti njim daroval v proučevanje in raziskave. To si naj štejejo kot izjemno čast in spodbudo za nadaljnje delo, jaz pa se tako elegantno izognem strošku za upepelitev in pogreb.
Če pride slučajno Janez Janša na naslednjih volitvah spet na oblast, se pa seveda vidimo na kolesarskih protestih.
Miki N ::
Ravno sem danes pisal o slavni Slotechovi Šoli trole in kako sem sam le nadobudnež, ki lahko gleda gor velikanom - Ajatole trole. Kot ste vi, dottore. V čast mi je. ;)
Ravno sem danes pisal o slavni Slotechovi Šoli trole in kako sem sam le nadobudnež, ki lahko gleda gor velikanom - Ajatole trole. Kot ste vi, dottore. V čast mi je. ;)
Ja, jaz sme včasih tudi velikane gledal od spodaj navzgor, danes pa po njih praktično lulam. Temu rečejo na vzhodu duhovni razvoj človeka od plenic do...
Drgače pa, Doktor, po pravici in brez dlake na jeziku: kako bi - mogoče malo psevdoznanstveno - ocenil duo iz tvoje novice na podlagi videza?
https://images.24ur.com/media/images/88...
Jaz? 90% Krejzi babe af. Priporočam sanitetni kordon par 10m od njih. Ta leva pa sploh zgleda tranić.
https://images.24ur.com/media/images/88...
Jaz? 90% Krejzi babe af. Priporočam sanitetni kordon par 10m od njih. Ta leva pa sploh zgleda tranić.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Si ne upam soditi ljudi po obrazih, ker se lahko grdo zmotiš, samo če bosta ti dve res proučevali psihopate lahko rečem samo...adijo pamet. Mogoče se lahko dasta zapret za kakšen teden dni na zaprti oddelek psihiatrije v Polju in prosita še, če ju lahko zvežejo na posteljo. Pa obvezna maksimalna doza antipsihotika. To se mi zdi idealen začetek proučevanja psihopatije. Če želiš psihopate res kvalitetno proučevat, moraš postati tudi sam eden izmed njih. Tako je moje laično mnenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Si ne upam soditi ljudi po obrazih, ker se lahko grdo zmotiš,
Eeeeeh. Kaj pa vem. Kajpavem. To sem si tudi jaz vedno govoril ko sem bil še junc ... leta in leta izkušenj kasneje. Vedno bolj sem prepričan, da psiho-fizionomija ni bajka. Kako ne vem - sliši se kot neverjetno, samo... saj veš "crazy eyes" pa to. Je nekaj na tem. Jasno, najbolj jo v nič dajejo ravno psihologi ki so POGOSTO sami duševci. Se spomnim ko smo imeli na kakih srečanjih ali med (partnerji) kolegi kake psihologe, celo psihiatre . En ni bil gladek. Naključje?
Zgodovina sprememb…
ginekk ::
Ti kar nevedno sklepaš da je inštitut javna ustanova, v tem primeru javni zavod, ter da dobivajo nek denar od države. Vsak lahko ustanovi zavod z imenom inštitut, še huje lahko ustanoviš tudi doo z imenom inštitut.
Pa to številko 15k so itak izračunali čez prst - vzeli so določen odstotek populacije in malo zaokrožili.
Ti kar nevedno sklepaš da je inštitut javna ustanova, v tem primeru javni zavod, ter da dobivajo nek denar od države. Vsak lahko ustanovi zavod z imenom inštitut, še huje lahko ustanoviš tudi doo z imenom inštitut.
Ta trik seveda poznam. Ustanoviš firmo, ki ima inštitut v imenu, da deluje bolj resno in "znanstveno". Recimo kaj vam deluje bolj resno Fasaderstvo Ibro d.o.o. ali Inštitut za toplotne izolacije d.o.o.?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
ta trik seveda poznam. ustanoviš firmo, ki ima inštitut v imenu da deluje bolj resno in "znanstveno". Recimo kaj vam deluje bolj resno Fasaderstvo Ibro ali Inštitut za toplotne izolacije?
Mi tukaj bi tudi morali ustanoviti inštitut, da se že enkrat polastimo teh slastnih državnih, unijskih šekelov. Samo kako bi ga imenovali?
Mogoče lahko združimo moči in si medsebojno izdajamo račune?
Zgodovina sprememb…
blink ::
Umetna inteligenca bo pokopala psihologe. Psihologi ne smejo zdraviti, tveganja ne nosijo nobenega, garancije ne dajo nobene, ce nekaj ne vedo si pa odgovor izmislijo.
Ustanavljanje institutov za mesanje megle in crpanje davkoplacevalskih sredstev je edina resitev za prezivetje. Pricakovano, drugace bi bilo treba iti peci krompircek v McDonalds.
Ustanavljanje institutov za mesanje megle in crpanje davkoplacevalskih sredstev je edina resitev za prezivetje. Pricakovano, drugace bi bilo treba iti peci krompircek v McDonalds.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 2.0 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 17532 (7510) | bluefish |
» | Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10667 (8782) | Ahim |
⊘ | Motiv za strel v direktorja kemijskega inštituta? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 48341 (36138) | zee |
» | Kaj narediti? Študij.. vaša mnenja. :)Oddelek: Šola | 7457 (6495) | KK44444444 |