» »

Full Počasn PC

Full Počasn PC

Pro2Type ::

Mam adsl, in sm 24 ur gor 7 dni ... se prav skoz, in ko nisem za računalnikam, pustim računalnik da laufa, sam screensaver imam vklopljen, pa laufa mi kazaa in emule. Ko pridem za PC in premaknem miško in vtipkam geslo (že to traja par sekund da dojame) in ko se screensaver ugasne traja zihr ene par minut, da lahko začnem normalno delat z računalnikam, pa že tako je pučasn!

Moj sistem:
P4 2.4 / 533 mHZ
Abit IC7
Radeon Atlantis 9600 Pro
IBM 80 GB / 7200
512 DDR RAM / 400 mhZ
WIN XP Professional
Kaj je vzrok da računalnik tako pučas dojema?

Yacksy ::

Skoraj sigurno windowsi. Dej malo defragmentiraj al pa najboljš formatiraj.

Slowenc ::

Še bolš, računalnik vrži stran>:D .

Kaj pa ko ne laufaš p2p, se takrat tut to dogaja?, ker mula kar zamori mašino, če ji postiš full upload.8-O
Skiny gate.

Pro2Type ::

Jaz sem slišal, da če so xp-ji dolg pržgan full začnejo počas delat. A BI BLO BOLJE ČE BI DAL GOR win2000?

V-i-p ::

Če mene vprašaš, bi rekel, DA. Win2k so veliko manj požrešni od xpjev. Lahko pa prebereš tudi stare teme, se je dosti govorilo o hitrosti xpjev in win2k.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

[SkA] ::

Jaz bom tkole rekel:

Glede na moje izkušnje nenehno delovanje v nekaterih primerih upočasni, vendar so te primeri redko opazni. Osebno v službi med vsemi delovnimi postajami, ki so prižgane 24/h na dan, nisem opazil upočasnjevanja. Na njih se večinoma opravlja pisarniško delo, na nekaterih pa grafično/spletno oblikovanje (Adobe, Macromedia).
Na mojem domačem mlinčku pa sem nekajkrat po prenehanju igranja določenih igric (imen se na žalost ne spomnim) opazil nekoliko počasnejše delovanje. Verjetno težava temelji na nepopolnem "čiščenju" pomnilnika, ko se določena igrica/program zakjuči.
Je pa tudi res, da se delovne postaje v službi samodejno resetirajo ob namestitvi novih popravkov - ampak to lahko traja tudi po mesec dni brez vmesnega resetiranja.

Mislim da imajo Windowsi XP, proti prejšnjim verzijam MSjevih OSov, precej dobro narejeno upravljanje z resourci in pomnilnikom, tako da si ne bi belil glave z prevelikim resetiranjem računalnika.
Jaz bi na tvojem mestu iskal težave v kakšem programu. Za osnovno odkrivanje problema predlagam da v času "upočasnjenosti" v task managerju pregledaš procese, ki delujejo ter njihovo porabo pomnilnika in CPU časa.
Osebno ti tudi ne bi priporočal downgrada na Windows 2000 (pa ne da je z Win2k kaj narobe, ampak WinXP so logično nadaljevanje in imajo veliko stvari izboljšanih - vsaj kar se mene tiče)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

Caligula ::

Podobno se dogaja meni, a zadeva ni drasticna. XPji naj bi ili precej boljsi od prejsnjih pri dleu z resourci in so, a se vedno jim se nekaj manjka.

Downgradaj nikakor ne. Predvsem precekiraj comp za spyware z adaware programom od Lavasofta .
Skratka lahko formatiras XPje, a bo verjetno kmalu spet isto.

Najprej preglej za spyware, vedno si pri p2p nalagaj "lite" verzije,..

Ponavadi, ce imas veliko simultanih downloadov tudi to nekoliko "zagifta" vse skupaj,..

Dr_M ::

ceprov sta moja predhodnika rekla da ne it na win2k ti bom jest reku da prov to nared.
jest uporablajm win2k ze od beta verzij, pa nism meu nikol takih problemov kot jih mas ti. sm pa 1x mal za test dau gor winxp in je res use skupi zelo pocas delal, ze ce sm hotu locljivost zamenat sm mogu pocakat ene 10 sekund da se je zacel kej dogajat.
winxp niso neko nadaljevanje win2k, ampak samo manjsa nadgradnja okoli kozmetike. funkcionalnost je sla pa stopnicko nizje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

neki123 ::

Jest pa mislm da te zajebava "Hibernate". Probaj ga izklopit in nastavi komp tako da nikoli ne zažene kakega screensaverja, nikoli ne ugasne monitorja in nikoli ne ugasne diskov. Jaz mam v WinXP tako nastavljeno in mi komp dela 24 ur na dan vse dni v letu pa se mi nikol ne zgodi da bi kaj počasnej delal ( P4 2,4 itd...).
Ko me ni doma imam ugasnjen samo monitor, vse ostalo pa dela normalno.

DMouse ::

Še moja izkušnja: odkar imam izklopljen pagefile (kaki dve leti), z vklopljenim ne zdržim več. Razlika je kot dan in noč, najbolj se pa pozna pri dolgotrajni uporabi z veliko (pomnilniško) požrešnimi programi. Slaba stran tega je pa, da moraš paziti, da je dovolj rama na voljo, sicer se začnejo dogajati čudne stvari :|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Firefox gor, Vista dol (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
20222141 (14466) MrStein
»

Windows Vista se bo nalagala hitreje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12511762 (8842) ripmork
»

Longhorn - minimalne zahteve in nekaj slik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1158487 (8487) SunCell
»

Vprašanje glede izbire Windowsow

Oddelek: Operacijski sistemi
411506 (1005) asd_guy
»

XP vs. 2k - hitrost (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
524119 (3169) BaRtMaN

Več podobnih tem