Forum » Loža » "Pametni" električni kamin, brezžični termostat
"Pametni" električni kamin, brezžični termostat
xyd1 ::
Iskreno ne vem ali bi dal temo pod elektroniko, programiranje, pametna hiša,..
Situacija je naslednja.
Zaželel sem si električnega kamina, stanovanje je bolj malo, zato druge opcije ogrevanja niso bile ravno v igri.
Kamin ima wifi modul, in deluje tako z daljincem, fizicnimi touch tipkami na kaminu ali na wifi aplikaciji smart life.
Težava oz problem
Kamin nima možnosti nastavljanja željene temparature.
Rešitev termostat. Seveda povezan na wifi, ali fizično z žicami. Prva opcija mi je bolj všeč, saj ni potrebe po dodatnem ožičenju....
Torej kamin se zna "pogovarjat". Imam tudi njegov ip.
Zanima me, kako se pogovarja... Sicer sem našel en članek, ampak prej ko se spustim v podrobnosti in ugotovim da ne gre tako enostavno, je že kdo počel kaj podobnega? Kako zadevo najelegantneje izplejat?
Članek
https://community.home-assistant.io/t/c...
Kako preveriti način komuniciranja? Wireshark, ok ni problema, obstaja kak standard po katerem se takšne naprave pogovarjajo? Kako potem povezati oz sprogramirati termostat? Je to sploh mogoče? Ali je bolje da dam eno vmesno napravo, en star telefon, ki vsake x minut prebere stanje termostata, preveri stanje kamina in ga regulira? Je kdo že kaj takšnega zasledil, da ne začnem iz čiste nule, kakšen open source projekt? Ja sem googlal,.. vseeno je lažje vprašati, če je kdo imel podoben problem in ima rešitev na dosegu roke.
Prej ko mi nekdo zbije voljo, sem programer, v prostem času pa elektronik, nekaj časa bil zaposlen tudi v elektro stroki, tako da mi noben izziv ni odveč, tudi če kaj zajebem iz napak se učimo :)
Situacija je naslednja.
Zaželel sem si električnega kamina, stanovanje je bolj malo, zato druge opcije ogrevanja niso bile ravno v igri.
Kamin ima wifi modul, in deluje tako z daljincem, fizicnimi touch tipkami na kaminu ali na wifi aplikaciji smart life.
Težava oz problem
Kamin nima možnosti nastavljanja željene temparature.
Rešitev termostat. Seveda povezan na wifi, ali fizično z žicami. Prva opcija mi je bolj všeč, saj ni potrebe po dodatnem ožičenju....
Torej kamin se zna "pogovarjat". Imam tudi njegov ip.
Zanima me, kako se pogovarja... Sicer sem našel en članek, ampak prej ko se spustim v podrobnosti in ugotovim da ne gre tako enostavno, je že kdo počel kaj podobnega? Kako zadevo najelegantneje izplejat?
Članek
https://community.home-assistant.io/t/c...
Kako preveriti način komuniciranja? Wireshark, ok ni problema, obstaja kak standard po katerem se takšne naprave pogovarjajo? Kako potem povezati oz sprogramirati termostat? Je to sploh mogoče? Ali je bolje da dam eno vmesno napravo, en star telefon, ki vsake x minut prebere stanje termostata, preveri stanje kamina in ga regulira? Je kdo že kaj takšnega zasledil, da ne začnem iz čiste nule, kakšen open source projekt? Ja sem googlal,.. vseeno je lažje vprašati, če je kdo imel podoben problem in ima rešitev na dosegu roke.
Prej ko mi nekdo zbije voljo, sem programer, v prostem času pa elektronik, nekaj časa bil zaposlen tudi v elektro stroki, tako da mi noben izziv ni odveč, tudi če kaj zajebem iz napak se učimo :)
- spremenilo: xyd1 ()
DeeJay ::
Tolk napisanga, pa še vedno ne vemo za kater kamin gre :)
A ma ta kamin kako regulacijo al samo on/off?
A ma ta kamin kako regulacijo al samo on/off?
Don't f with me.
matobeli ::
Če se lahko avtomatsko zažene ob priklopljeni elektriki daš en zunanji termostat in ga krmiliš kompletno preko zunanjega (pametnega) termostata.
xyd1 ::
Gre se za kamin breezeheat 50B-GBL-SSDQ
Kamin ima regulacijo, izklop, 1 stopnja, 2 stopnja.
Mato
Ne zagnati ga moraš "ročno", drugače je na standby.
Funkcij ima drugače cel kup, od spreminjanja barv, hitrosti ognja, timer,...
Mene najbolj zanima regulacija, oz pametni wifi termostat ki "razume API" od kamina
Kamin ima regulacijo, izklop, 1 stopnja, 2 stopnja.
Mato
Ne zagnati ga moraš "ročno", drugače je na standby.
Funkcij ima drugače cel kup, od spreminjanja barv, hitrosti ognja, timer,...
Mene najbolj zanima regulacija, oz pametni wifi termostat ki "razume API" od kamina
DeeJay ::
Tole sm najdu
https://www.reddit.com/r/homeassistant/...
Če deluje preko smart life, se ga očitno da povezat v home assistant. Glede na to lahko potem uporabiš nek sobni temperaturni senzor povezan v HA, s katerim lahko nardiš avtomatiko kdaj ti kamin vklopi ali izklopi.
Še ena opcija pa je, da če ima kamin fizično tipko za vklop in izklop lahko uporabiš tudi switchbota in njihov temperaturni senzor, pa vse skupi avtomatiziraš v njihovem appu :)
https://www.reddit.com/r/homeassistant/...
Če deluje preko smart life, se ga očitno da povezat v home assistant. Glede na to lahko potem uporabiš nek sobni temperaturni senzor povezan v HA, s katerim lahko nardiš avtomatiko kdaj ti kamin vklopi ali izklopi.
Še ena opcija pa je, da če ima kamin fizično tipko za vklop in izklop lahko uporabiš tudi switchbota in njihov temperaturni senzor, pa vse skupi avtomatiziraš v njihovem appu :)
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 4 … 50 51 52 53 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 475711 (1503) | jhames |
» | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 80 81 82 83 )Oddelek: Loža | 638243 (6144) | alekskac |
» | Kurilna sezona 2023 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 35140 (2237) | Magic1 |
» | Strošek drv (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33798 (28982) | stara mama |
» | Plinski kondenzacijski kotel_glasnost in nastavitveOddelek: Loža | 12939 (12688) | Dr.S |