» »

Delo od doma počasi zamira

c3p0 ::

Tody je izjavil:

Sej ne da ima to kako veze z delom od doma ane... Ampak dejmo malce provocirat :D

Kako da ne? Glavni strah clueless managerčkov je, da bo folk doma lenaril, oni pa tako ne vejo koliko ur dela zahteva nek task. Če ga ima "na oki", pa je zadovoljen, pa čeprav v terminalu igra kak MUD.

"Podjetni" to seveda vidijo in z lahkoto izkoristijo za 3+ hkratnih služb. Sem že pred leti bral zgodbice hvaljenja na redditu, kako nihče ne ve, da nič ne dela na šihtu. Z remoti jobi se to da le še lepše scalat.

bm1973 ::

c3p0 je izjavil:

Z remoti jobi se to da le še lepše scalat.

Seveda, plus med jobom še kako privat zadevo narediš ali malo pošportaš...

Stranka happy...

Tody ::

Tale indiček je scammer če dela od doma ali ne. To da znas zabušavat tudi na delovnem mestu pa je tudi nek skill ane ;)

IgorCardanof ::

Razlika je, a si contractor ali si pac polno zaposleni. Ce si polno zaposleni, potem si ti podjetju na voljo 8 ur na dan, 5 dni v tednu. Ali te bodo izkoristili in uporabili tvoje znanje, je pa drugo vprasanje.

Nevem od kod vam ideja, da si bos pa it izbral koliko ur od 8 ih bos za podjetje dejansko delal.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Ker je tvoj mehurček vijolične barve so pa vsi mehurčeki vijolčni? Folk dela to kar jim paše, če model pobaše skor mio na leto in za to proda meglo je njegov problem pa od strank tudi sicer ampak ni tvoj. Če si redno zaposlen z popoldanskim s.p. imas zadaj pogodbo o zaposlitvi v večini že piše da ne smeš delat nič drugega kar bi podjetju škodovalo... V neki indiji koromandiji pa je pomoje divje drugače... Da ne govorimo i Afriki ali Ameriki

Debato imamo o ja delo od doma ali ne delo od doma. In vi mi konstantno dajete razloge zakaj ne delo od doma. "V 2eh urah vse naredim, potem me pa boli kurac za siht"

Se bo ze situacija v prihodnjih letih tko spremenila, da bosta spremenil tole svojo leno miselnost. Vsa vecja podjetja zahtevajo v vecini vsaj 3x v pisarni na teden, mali startupi se bodo pa tut hmal naucil, kako jih folk izkorisca.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

IgorCardanof je izjavil:

Ce si polno zaposleni, potem si ti podjetju na voljo 8 ur na dan, 5 dni v tednu. Ali te bodo izkoristili in uporabili tvoje znanje, je pa drugo vprasanje.

Nevem od kod vam ideja, da si bos pa it izbral koliko ur od 8 ih bos za podjetje dejansko delal.

To po navadi pride samo po sebi. Pač IT je precej kompleksen in zaradi tega imaš ogromno rešitev za en problem in nekateri ljudje so bolj produktivni od drugih. In ko pride nek bolj produktiven v ekipo, prej kot slej skuži - da če bo priden in deloven bo dobil ves šrot, za neko višjo plačo pa nikoli ne bo denarja (ker mu je šef ne bo dal, ker ima šef šefa ki mu ne bo odobril).

tony1 ::

IgorCardanof je izjavil:

(...) mali startupi se bodo pa tut hmal naucil, kako jih folk izkorisca.

Jure je tle gor že zdavnaj napisal, da delodajalcu ostane 95% dodane vrednosti, ki jo zanj naredi delavec.

Kdo potem koga izkorišča?

c3p0 ::

IgorCardanof je izjavil:

Se bo ze situacija v prihodnjih letih tko spremenila, da bosta spremenil tole svojo leno miselnost. Vsa vecja podjetja zahtevajo v vecini vsaj 3x v pisarni na teden, mali startupi se bodo pa tut hmal naucil, kako jih folk izkorisca.

Naj, to je njihova pravica. Moja pa je ne gnit v pisarni med stalnim hrupom, sharanjem virusov (sploh mladi starši so skoz nekaj bolani in prehlajeni), slabo hrano in attention seeking sodelavci.

iKst_ ::

"V 2eh urah vse naredim, potem me pa boli kurac za siht"

V čem je problem?

socialec ::

tony1 je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

(...) mali startupi se bodo pa tut hmal naucil, kako jih folk izkorisca.

Jure je tle gor že zdavnaj napisal, da delodajalcu ostane 95% dodane vrednosti, ki jo zanj naredi delavec.

Kdo potem koga izkorišča?

Kateri Jure? Pokojni Jure Pengov? Malo razložiš? V Sloveniji je menda nek volivni ideal 100kEUR dodane vrednosti na leto, pred ali po davkih?

Upam, da ni mišljenih 100kEUR prihodka na zaposlenega na leto, ker to, ehm :D

Mi, asocialni za 100k dodane vrednosti na leto niti iz postelje ne vstanemo... Plačo nam dajo pa socialno.

Ne vem jaz, sem samo to, kar pravi moj vzdevek :D Ti vpletaš Jureta sem, že moraš nekaj vedeti o vsem skupaj, od dodane vrednosti naprej in presežne vrednosti, ki ostane delodajalcu. :D Mogoče bi moral napisati kakšnega Mačka Toma :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

111111111111 ::

IgorCardanof je izjavil:

Lej, mene boli kurac če ima moj šef 5 jadrnic. Če od mene tolk potegne, svaka čast. Dokler mene plača za mopje delo in mi ne teži da premalo delam... Ima lahko miljone.

Da se bo on vozil z novim BMW-jem jaz pa bom delal za mizerijo cele dneve... Ne bo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

johnnyyy je izjavil:

In ko pride nek bolj produktiven v ekipo, prej kot slej skuži - da če bo priden in deloven bo dobil ves šrot, za neko višjo plačo pa nikoli ne bo denarja (ker mu je šef ne bo dal, ker ima šef šefa ki mu ne bo odobril).

Ja, na koncu eden naredi 80% dela...

80:20 pravilo vedno velja.

Sam ne pri plačah... Tam je uravnilovka, plus šef mora dobiti največ. Čeprav ne zna nič...

111111111111 ::

bm1973 je izjavil:

Ja, na koncu eden naredi 80% dela...

80:20 pravilo vedno velja.

Sam ne pri plačah... Tam je uravnilovka, plus šef mora dobiti največ. Čeprav ne zna nič...

Take situacije sem srečal pri velikih firmah in JS. Manjša podjetja in družinska pa je tega manj oz. sploh ne.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

BigWhale ::

iKst_ je izjavil:

Developerji oz. ostali, ki delamo remote pa lahko delamo več služb paralelno in smo teoretično na plačani za 2, 3 ali več 8 urnih služb.

To lahko delajo tisti, ki toliko vecurnih sluzb opravljajo samo na pol.

Supermanov, ki bi zmogli 2 ali celo 3 sluzbe v osem urnem delovniku, enostavno ni. Ali imajo premalo dela ali pa nategujejo tri delodajalce.

IgorCardanof je izjavil:

Debato imamo o ja delo od doma ali ne delo od doma. In vi mi konstantno dajete razloge zakaj ne delo od doma. "V 2eh urah vse naredim, potem me pa boli kurac za siht"

A se zavedas tega, da bo tak clovek popolnoma isto pocel tudi v pisarni?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Supermanov, ki bi zmogli 2 ali celo 3 sluzbe v osem urnem delovniku, enostavno ni. Ali imajo premalo dela ali pa nategujejo tri delodajalce.

Po mojih izkušnjah povprečna služba na mojem področju ne zahteva več kot cca. 10 ur dejanskega dela na teden. Ob predpostavki, da znaš postaviti prave prioritete, znaš efektivno delati in niso ravno začetnik. Ostalo je nepotreben balast.

Jaz še nikoli nisem imel problemov zaradi rezultatov. Na performance reviewih imam solidne ocene, na firmah ki ponujajo bonuse za rezultate sem vedno zraven. Se da, brez nategovanja.

111111111111 je izjavil:

Manjša podjetja in družinska pa je tega manj oz. sploh ne.

Zadnjih 15 let delam samo za velika podjetja...

Za mala, ali celo družinska, ne bi nikoli delal. Razen, če mi kot nagrado dajo delež. Kar pa je malo nemogoče...

BigWhale je izjavil:

Kot developer najbrž ne, kot nek operater/administrator nekega sistema, pa B.P.

Sam delam tako za 2 stranki, pri eni spucal sranje od prej, ni bilo incidenta že nekaj meseca. Pa še prej so bili incidenti bolj zaradi tega, ker smo našli buge v softveru in to prenesli na vendorja. Ta teden naredil točno nič (0). Zaprl sam par ticketov zaradi updatov Linuxa.

Pri drugi stranki nas je 6. In je bilo najprej tako kot sem opisal, eden je naredil 80% dela :)). Ampak tudi zdaj se ne pretegnem, je dobro dokumentirano okolje. V povprečju mogoče 1 ticket na 2 tedna...

Bi lahko vzel še 2 taki službi.

Edino moteče pri večih službah je m,nožica nepotrebnih sestankov >:D.

BigWhale je izjavil:

Zato mi ni jasno, zakaj se sili folk v pisarne.

Namesto, da bi zmanjšali stroške za najem pisarn...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

"Supermanov, ki bi zmogli 2 ali celo 3 sluzbe v osem urnem delovniku, enostavno ni. Ali imajo premalo dela ali pa nategujejo tri delodajalce."

a) Absolutno imajo premalo dela. Nekaj zaradi narave določenih del (ogromno je del, kjer moraš biti vsaj približno prisoten (bolje rečeno: samo dosegljiv) za morebitne dileme, ki jih (bolje plačani, vendar s premalo znanja) šefi ne znajo (nočejo?) rešiti ali pa za primer, da lahko takoj ukrepaš, če gre kaj narobe.

Če si sisteme sam zanič postavil, da je treba ves čas intervenirati, si pač pljuvaš v svojo skledo.

Obenem je tudi količina dela ciklična, in se intervali intenzivnosti dela spreminjajo. In to je koristno tudi za delodajalca, če bi bil delavec ves čas v povprečju obremenjen 95%, bi veliko prehitro izgorel in šel na dolgotrajno bolniško.

Nekaj pa zaradi neznalcev od middle managementa, ki niso tehničarji, ne znajo oceniti, kako dolgo taski trajajo (včasih se to tudi objektivno vsaj natančno ne da), ali pa samo vlečejo plačo, z vodenjem ljudi se pa sploh ne ukvarjajo iz ZZZ razlogov.

b) Tudi milijonarji na S-Tju se boste morali seznaniti z alt. realnostjo, ki se ji reče "no war except class war". Delo za delodajalca je definicija natega, če delavec vozi lulat delodajalca je pa to uspeh v eni mali bitki socialca v vojni za preživetje.

Daj odpoved delodajalcu, kateremukoli že pač, kjerkoli, na blizu ali daleč; da ne boš brutalno nategovan brez vazelina, zaposli se v javnem sektorju, po možnosti kot vrhuuunski manager, da boš enkrat premier in zviševal davke v absurdnost in užival ovacije MSM zaslepljenih ovac. Mogoče malenkostno podobno tvojemu ideologu pokojnemu Juretu Pengovu. Marx ne daj sam postati delodajalec!

Delaš se, da si socialec, v resnici si pa kapitalistična p.... . Fej te bodi! :)):))8-)

Ne, ne drži, sem socialec po slovenskih normativih, plačujem temu primerne davke. Kapitalist sicer ne pomeni delodajalec ampak le to, da ima dovolj pasivnega prihodka, da mu ni potrebno nastavljati anusa delodajalcu, da ga s plesnivim kurcem brutalno nabija v zdaj-ne-več-nedolžno in raztegnjeno ritko za male denarje, kar pač ti prenašaš s solzami v lepih učkah. Naslednje stopnja je sicer morda zaposlitev za vrhuuunskega managerja v JS RS. Razredni boj, alright :D

Zgodovina sprememb…

Socialna pomoč ni "pasivni prihodek"...

Seveda je...

No, pač moraš zanjo zaprosit...

tony1 je izjavil:

"Supermanov, ki bi zmogli 2 ali celo 3 sluzbe v osem urnem delovniku, enostavno ni. Ali imajo premalo dela ali pa nategujejo tri delodajalce."

a) Absolutno imajo premalo dela. Nekaj zaradi narave določenih del (ogromno je del, kjer moraš biti vsaj približno prisoten (bolje rečeno: samo dosegljiv) za morebitne dileme, ki jih (bolje plačani, vendar s premalo znanja) šefi ne znajo (nočejo?) rešiti ali pa za primer, da lahko takoj ukrepaš, če gre kaj narobe.

Če si sisteme sam zanič postavil, da je treba ves čas intervenirati, si pač pljuvaš v svojo skledo.

Obenem je tudi količina dela ciklična, in se intervali intenzivnosti dela spreminjajo. In to je koristno tudi za delodajalca, če bi bil delavec ves čas v povprečju obremenjen 95%, bi veliko prehitro izgorel in šel na dolgotrajno bolniško.

Nekaj pa zaradi neznalcev od middle managementa, ki niso tehničarji, ne znajo oceniti, kako dolgo taski trajajo (včasih se to tudi objektivno vsaj natančno ne da), ali pa samo vlečejo plačo, z vodenjem ljudi se pa sploh ne ukvarjajo iz ZZZ razlogov.

b) Tudi milijonarji na S-Tju se boste morali seznaniti z alt. realnostjo, ki se ji reče "no war except class war". Delo za delodajalca je definicija natega, če delavec vozi lulat delodajalca je pa to uspeh v eni mali bitki socialca v vojni za preživetje.

No dobro, da si omenil to oceno taskov. Ravno v torek smo imeli Q3 planning s task estimation pokerjem in rezultati so kar zanimivi. Za določene taske so bili razponi ocen od 3-5 tednov do 8+ tednov. Kako bo kdorkoli vedel koliko je dejansko task dolg? In četudi bi se recimo vsi strinjali, da je task dolg 3-5 tednov, je tu še zmeraj ogromno lufta v primeru, da je task recimo bolj za 3 tedne kot za 5 tednov. V primeru da delaš od doma in veš da bo task končan v bolj 3eh tednih, lahko doma mile volje 2 tedna vmes zabijaš čas za svoje stvari. V pisarni boš pa pač task naredu in potem se (upam) lotil česa drugega.

Lahko bi seveda imeli ocene v dnevih (morda celo v urah), samo potem pride itak še do toliko večjih napačnih ocen, ali pa micromanagementa. In nikakor ni potem možno, da bi nek projektni vodja vedel, da je task pri 3eh tednih ali pri 5ih tednih dela ali pa je morda celo za kaj več.

Tako da argumenti o tem "manager bi moral vedt kok zahteven je task do ure natančno", se mi zdi, da so bolj švoh. In ravno to potem vsi delavci od doma s pridom izkoriščajo. Daje optimistično oceno za task, ves odvečni čas pa zabijejo za svoje stvari.

Pa ne me narobe razumet, s strani delavca si seveda vsi želimo delat (in zabušavat) od doma. Za delodajalca je pa to res samo nepotrebna izguba.

Sicer pa v prejšni službi bi tudi sam lahko delal po 2-3 ure na dan in bi bil delodajalec še zmeraj super zadovoljen z mano. Pa sem raje hodil v pisarno, ker mi je kul in sem pač delal na naslednjih stvareh, čeprav smo imeli politiko minimalno 1 dan v pisarni. Prihajal sem v pisarno med 8-9 in odhajal okoli 4ih. Noben ni nikoli nič tega komentiral. Če sem pa delal od doma, se je pa zelo hitro zgodilo, da se je dejansko oddelalo le 2-3 ure in potem delalo svoje stvari.
Ne odgovarjam na DM.

BigWhale je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Developerji oz. ostali, ki delamo remote pa lahko delamo več služb paralelno in smo teoretično na plačani za 2, 3 ali več 8 urnih služb.

IgorCardanof je izjavil:

Bo, samo veliko težje. In kot pravi rek "priložnost dela tatu" oziroma v tem primeru pač lenuha.
Ne odgovarjam na DM.

"Tako da argumenti o tem "manager bi moral vedt kok zahteven je task do ure natančno", se mi zdi, da so bolj švoh. In ravno to potem vsi delavci od doma s pridom izkoriščajo."

a) Včasih je realistično samo oceniti velikostni razred taska (1 ura ali 1 dan? 1 dan ali 10 dni?), več je pa že težko.

b) Hvatanje krivin je čisto človeško.

Butasto tle je, da šefi ne znajo delati vodenja in nadzora dela drugače kot da delavce zaprejo v kletko, ene 8 v eno. Sami pa seveda sebe v svojo (ker delati med 9imi ljudmi pač ni človeško :))), ampak meter stran, in mislijo, da se zato kaj dosti več naredi in/ali bolje vodi podrejene.

V pisarni boš pa pač task naredu in potem se (upam) lotil česa drugega.

V praksi pač stvari ne delajo tako.

Če sem pa delal od doma, se je pa zelo hitro zgodilo, da se je dejansko oddelalo le 2-3 ure in potem delalo svoje stvari.

Vsakemu svoje. Ampak, zakaj bi delodajalcu podaril 5-6 ur svojega časa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

IgorCardanof je izjavil:

Ravno v torek smo imeli Q3 planning s task estimation pokerjem in rezultati so kar zanimivi.

You lost me at poker. :D

IgorCardanof je izjavil:

Za določene taske so bili razponi ocen od 3-5 tednov do 8+ tednov.

Taski, ki trajajo vec kot nekaj dni, niso vec taski. Ampak ok, to gre z roko v roki s poker estimacijo. :)

Lonsarg ::

Project manager ne more biti tisti ki gleda koliko developer dela (cez vse projekte in operativo in mentorstvo in karkoli so pac zadolzitve). Developer ekipe morajo imeti team leada ki pac redno spremlja kaj delajo. Bodisi z daily in/ali (se bolje) na nacin da mora developer dnevno vpisovati ure dela per task da team lead na podlagi tega vidi ce kdo bluzi. Ker team lead je dev in ima filing manager ponavadi ni ITjevec, pa tudi ce je ne more vedit kaj je nek dev delal se mimo managerja za kako operwtive, mentorstvo ali karkoli jd v teamu za delat.

Pac ce hoces remote delo to nujno rabis, pa tudi ce je delo na lokaciji je brez tega texas, amlak ja eni team leadi imajo radi texas in/ali so leni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Začenjam razumeti Jureta, ki je napisal, da je najbolj vesel, da je prišel do penzije brez da bi mu bilo kdaj treba biti šef. (Beri: to je za crknit, na eni in drugi strani.)

Zgoraj nisem utegnil odgovarjati, ker obveznosti; pri pasivnih prihodkih so občasne odločitve aktivne, večina časa pa ne (pač v smislu klasičnih aktivnosti za prihodke) - je pa še premisliti, kaj in kako pustiš potomcem, če življenje res slučajno ni samo simulacija ali pa kakšen solipsističen dogodek.

Zgodovina sprememb…

tony1 je izjavil:

A zdej govorimo o razvijalcih al kaksnem drugem delovnem mestu? Razvijalec, ki lahko dela dve ali tri sluzbe hkrati, ima definitivno premalo dela. Pa tle ne gre za zanic postavljen sistem in intervencije. Kar se tice devops stvari je pa precej podobno. Ponavadi je vedno kaj za poceti, cetudi mas day-to-day stvari vecinoma narejene. Potem je tukaj se izobrazevanje in spoznavanje novih tehnologij za katere tudi rabis cas in to vse spada med delo.

tony1 je izjavil:

A pol imajo tisti, ki so sedaj na dveh ali treh sluzbah, se rezervo, da niso vec kot 95% obremenjeni? :>

Lonsarg je izjavil:

Bodisi z daily in/ali (se bolje) na nacin da mora developer dnevno vpisovati ure dela per task da team lead na podlagi tega vidi ce kdo bluzi.

Ce silis zaposlene k vpisovanju ur v posamezen task, pol ze delas neki narobe. To v prakticno nobenem primeru ni boljs od 15 minutnih dailyev. Vec kontrole pomeni samo to, da bo folk porabil bistveno vec casa na tem, kako to kontrolo zaobiti.

Ljudem je treba dati vec svobode in moznosti za razvoj. In treba je poslusat njihove ideje in jim dat moznost, da sprobajo tudi kaksno noro idejo. Ljudje, ki nimajo obcutka, da jih vsi v firmi bremzajo in ovirajo bodo tudi nardili tudi kaksno naduro, ko bo kriza in bo treba pomagati.

S siljenjem v pisarne je pa isto. Bolj bos ljudi silil v pisarno, manj bodo zeleli ostati tam, tudi takrat, ko bo kriza.

BigWhale je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Ravno v torek smo imeli Q3 planning s task estimation pokerjem in rezultati so kar zanimivi.

You lost me at poker. :D

IgorCardanof je izjavil:

Za določene taske so bili razponi ocen od 3-5 tednov do 8+ tednov.

Taski, ki trajajo vec kot nekaj dni, niso vec taski. Ampak ok, to gre z roko v roki s poker estimacijo. :)

Mislim tako se samo tej metodi reče. Pač vsak developer poda na skrivaj svojo oceno taska in potem se pogleda rezultate.
Ne odgovarjam na DM.

tony1 je izjavil:

Začenjam razumeti Jureta, ki je napisal, da je najbolj vesel, da je prišel do penzije brez da bi mu bilo kdaj treba biti šef. (Beri: to je za crknit, na eni in drugi strani.)

Jaz imam isti cilj in se borim proti vsakemu management sranju...

IgorCardanof je izjavil:

Mislim tako se samo tej metodi reče. Pač vsak developer poda na skrivaj svojo oceno taska in potem se pogleda rezultate.

Ja, saj. Precej neucinkovito in neproduktivno. Agile in its full glory. :D

Katera pa je state of the art metoda ocenjevanja taskov, ki tocno zadane? Ali pri vas tega ne pocnete?
Ne odgovarjam na DM.

Tudi v redni službi se vodijo taski v JIRA, da se da tudi vizualizirati utiliziranost posameznika in teama, ne gre (samo) za jebanje zaposlenega v glavo, velikokrat je odvisno tudi od spola (!) nadzorne osebe, redko da je primerno za mobing. Če se zdi, da je resen konflikt, menjajte; asap. Poker/fibo metoda zna biti za kakšne mlade teame, ker je to nekako 'družabni' dogodek, jih je več.

Zgodovina sprememb…

Planiranje taskov je Sizifovo delo. Razen za easy taske je itak zgrešeno. Desetletja izkušenj še vedno kažejo da tisto kar si mislil krat 3. Itak pa je odvisno kaj so prodal če ste taka vrsta firme. Pisanje ur na drugi strani zahteva nekoga ki dela analize, pa je tudi takih bore malo. Zabušante se najde z drugimi metodami in človeškim odnosom.

Ni problem v podaljševanju taska za večkratnik, če je skomunicirano in detektirano, ampak v upravičenosti - naj bo konkretna kompleksnost ali pa naj bo (ne)izkušenost izvajalca/reševalca. Tudi ta 3x je kar zanimiv faktor - pač imaš estimacijo na eni strani, ki je pomnožena z osebnim faktorjem podcenjevatorja. Podobno kot fatamorgana v puščavi - YMMV :D

Zgodovina sprememb…

Kinda se nasprotujete v tej temi. Po eni strani govorite da nesposobni managerji ne znajo ocenit taska na minuto natancno, po drugi pa, kako je nemogoce ocenit taske.

Potem se pa sprasujete zakaj vas hocejo v pisarni?
Ne odgovarjam na DM.

Kayzon ::

IgorCardanof je izjavil:

Kinda se nasprotujete v tej temi. Po eni strani govorite da nesposobni managerji ne znajo ocenit taska na minuto natancno, po drugi pa, kako je nemogoce ocenit taske.

Kaj te tok moti ce doloceni lahko delajo od doma?

IgorCardanof je izjavil:

Oboje drži. To ni problematično.

Problematično je, da je edinq rešitev, ki jo srednji menedžment pozna, da ljudi zapre v pisarne. Tam isti problem še vedno ostaja nerešen, ampak se pa bolje počutijo, ker so radniki na broju.

Kayzon je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Kaj te tok moti ce doloceni lahko delajo od doma?

Meni je res vseeno kje delas. Celotna tema je o delu od doma in kaksna je ucitnkovitost dela ce delas od doma ali ce delas v pisarni. In tu je definitvno odgovor, da je vecina ljudi konkretno bolj produktivna v pisarni, le na slotechu je pa ocitno drugace, in vsi ki delajo od doma naredijo doma 10x vec kot ce bi bili v pisarni.
Ne odgovarjam na DM.

nejc_nejc ::

Vsi, ki šinfate šefe. Pa bodite vi.

IgorCardanof je izjavil:

Katera pa je state of the art metoda ocenjevanja taskov, ki tocno zadane? Ali pri vas tega ne pocnete?

Nobena metoda ne zadane tocno. Velika vecina jih pa ne zadane niti priblizno.

Pri nas se najprej napise iniciativa, ki pokrije namero, kaj zelimo storiti. Iniciativa se razdeli na vec epic-ov, epic se potem predstavi ljudem, se naredi refinement na katerem se najprej definira raziskovalne taske, proof of concept work, kar nam omogoci, da sploh lahko zacnemo razmisljat o tem kako bomo nekaj naredili in koliko casa bo to vzelo. Na koncu se definira taske za dejansko delo. Stvari se razbije tako podrobno, da imamo vse v taskih, ki trajajo najvec 5 dni. V povprecju so pa dolgi okrog dva dneva. Vcasih je potrebno vec raziskovalnih taskov, vcasih manj, vcasih jih sploh ni. Koliko casa bo trajal task pove team, ki bo task delal. Vse skupaj pa ocenijo po svojih sposobnostih. Kak team se premika hitreje, kak pocasneje.

socialec je izjavil:

velikokrat je odvisno tudi od spola (!) nadzorne osebe

NIKOLI ampak res NIKOLI ni nic odvisno od spola.

Razen ce ne delate estimacij rojevanja otrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Bo potrebno preveriti izkušnje v mednarodnih ekipah v smeri proti severu.

Mogoče je tudi v odvisnosti od pogodbe, redno zaposlitvene v primerjavi s kakšnim stroškovno-variabilnimi.

NIKOLI ne reci NIKOLI! :D

Zgodovina sprememb…

Ajoj si zabredel... Pokaži podatke da so ljudje res bolj produktivni ampak ne od ene korporacije, ki ima brdo midle mng in brdo praznih pisarn za katere plačuje najemnino. Druga stvar ki ni tako kapitalistične narave je zadovoljstvo zaposlenega, tudi tistih ki morajo usklajevati družinsko življenje z službenim.

V obeh smereh ali gre delo v pisarni ali domu, bos nasel razliko v produktivnosti kot statistično napako.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo od doma počasi zamira (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
34031698 (1152) c3p0
»

Delo od doma se v Sloveniji očitno (še) ne bo uveljavilo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36166294 (5400) IL_DIAVOLO
»

Microsoftova raziskava: šefi menijo, da zaposleni pri delu od doma niso produktivni (strani: 1 2 3 )

13215628 (9938) kuall
»

Applovi zaposleni se, tokrat zares, vračajo v pisarne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16425725 (19478) Mike_Rotch
»

Za razliko od konkurence Google ne bo omogočal stalnega dela od doma (strani: 1 2 )

8822442 (18322) LeQuack

Več podobnih tem