Novice » Ostale najave » Delo od doma počasi zamira

kanarin ::
Da malo obudim to temo po letu in pol...na srečo vsaj v primeru naše firme še ni sprememb oz nikakor ne drži da bi delo do doma zamiralo oz da bi nas šefi silili da moramo več hodit v pisarne. V 5 letih sem se sam dela od doma tako navadil in mi dejansko ustreza, da si težko predsatvljam ,da bi se vrnil na prejšnji režim dela.
Zanima me kakšne so izkušnje še drugje.
Zanima me kakšne so izkušnje še drugje.

Gregor P ::
Pri nas je ostalo 10 dni na mesec v dogovoru s šefom in ni videti, da bi se to spremenilo. Meni je to odlična rešitev; itak pa mi težko uspe, da sem več kot 8-krat doma v mesecu glede na naravo dela (lahko bi mirno ostal 10 dni, mi noben ne bi nič rekel, a mi pač osebno bolj odgovorja do 8 dni).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

111111111111 ::
IgorCardanof je izjavil:
Čakam na komentarje, da mi super duper slotech koderji povejo, kako doma naredijo 10x več kot v pisarni, hkrati pa še pospravijo po hiši, skuhajo kosilo in opravijo par opravkov v mestu.
10x več ne. 3x pa sigurno. Nisem utrujen od vožnje, z veselejem potegnem še pol ure uro in nikamor ne pišem. Če me bodo začel pa jebat s 5 dni na teden iz pisarne...
DOma je mir in tišina, če je otrok bolan ga zjutraj porihtam, potem pa delam od doma. Drugače bi pač šel na bolniško.
Pisarne so odprte to je totalni bullšit.
IgorCardanof je izjavil:
Razen tega da se zelo malo naredi? Ko se dela od doma, sodelavci ze ob dveh ne odpisejo vec, za odgovor rabijo vec casa, etc. pa to vidis kot zunanji opazovalec. Kaj se pa dejansko dogaja doma, pa vecina hipokritov tudi ve, sami priznati si pa ne upajo.
Sam sem zmozen samokritike in ne bom lagal, je jasno da v pisarni nardim vsaj 2x vec. Rad pa ostanem doma, ce je treba porihtat po stanovanju, ce imam kake opravke, ce imam kake aktivnosti zgodaj popoldne ali pa se mi ne da tako delat.
Jaz naredim manj v pisarni. SKupna malica, kava na vsako urco.
Cote, sesanje...
Saj se priporoča, da se ne sedi 8h na stolu. Kaj pa boš doma počel, šel po kavo v kuhno in čvekal 30 minut sam s seboj.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Tu se ne pogovarjamo o tem kaj ima kdo zastojn... tu se pogovarjamo o tem kakšna je razlika točno če na firmi sediš v loungu piješ kafe 1 uro in se pogovarjaš s sodelavci o bedarijah in small talk ali pa če doma zlagaš cote in sesaš 1 uro...
Razlika je v tem da se družiš s sodelavci. Sam sem preizkusil tudi delo 5 dni od doma. Pa ni OK. Jaz grem z veseljem 2-3x tedensko v pisarno. Malo debate s sodelavci, kake nove ideje. Sedaj imamo zmenjeno, da smo v sredo vsi iz ekipe v pisarni.
Nimam pa nič proti,da človek doma kaj postori, ker večinoma imamo sedeče delo. Malo se razgibaš, kar je po mojem mnenju plus.
Vsi ki delate od dome in zavračate delo v pisarnah boste prvi ki jih bodo firme nadomestile ko optimizirajo delovne procese z uvajanje AI-ja.![]()
Nimaš pojma, kolk ljudi je potrebno da furaš enega chat bota in od kje se ta uči. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Mato989 ::
111111111111 je izjavil:
Tu se ne pogovarjamo o tem kaj ima kdo zastojn... tu se pogovarjamo o tem kakšna je razlika točno če na firmi sediš v loungu piješ kafe 1 uro in se pogovarjaš s sodelavci o bedarijah in small talk ali pa če doma zlagaš cote in sesaš 1 uro...
Razlika je v tem da se družiš s sodelavci. Sam sem preizkusil tudi delo 5 dni od doma. Pa ni OK. Jaz grem z veseljem 2-3x tedensko v pisarno. Malo debate s sodelavci, kake nove ideje. Sedaj imamo zmenjeno, da smo v sredo vsi iz ekipe v pisarni.
Nimam pa nič proti,da človek doma kaj postori, ker večinoma imamo sedeče delo. Malo se razgibaš, kar je po mojem mnenju plus.
Vsi ki delate od dome in zavračate delo v pisarnah boste prvi ki jih bodo firme nadomestile ko optimizirajo delovne procese z uvajanje AI-ja.![]()
Nimaš pojma, kolk ljudi je potrebno da furaš enega chat bota in od kje se ta uči. :D
Pa kake debate s sodelavci, sem bil oni dan na firmi, kaka debata debatirali smo o oblivionu remaster, to pa je res pripomoglo k resevanju taskov
Pa o magic the gatheringu
Tudi ce ne bi nic debatirali
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::
111111111111 je izjavil:
Pa kake debate s sodelavci, sem bil oni dan na firmi, kaka debata debatirali smo o oblivionu remaster, to pa je res pripomoglo k resevanju taskov
Ja delo v pisarni ni za introverte.

bm1973 ::

IgorCardanof ::
Here we go again :)
V tem času so tehnološki velikani eden za drugim skenslali delo od doma, v večini primerov največ kar dovolijo je hibridno 3x na teden v pisarni. Na googleu v ZDA imajo recimo vsi, ki imajo pisarno v radiju 50 milj, da morajo priti v pisarno ali pa letijo.
Seveda pa ne smem pozabit, da je to samo zato, ker nepremičniski lobij pusha delo v pisarni, zato da lahko oddaja drage pisarne in so sicer zaposleni vsi doma 2x bolj produktivni.
Realnost pa je, da 90% ljudi ni zmožnih delat od doma. Žal pa so ravni vsi slotechovi med temi 10% in doma naredijo vsi 3x več in potem enostavno ne morejo dojeti, da povsod pa ni tako.
Pa ne govorit o nesposobnih šefih, ker najbrž noben izmed vas nima niti najmanjšega pojma, kako je vodit 10 ljudi, kaj šele 1000 ali pa 10k.
V tem času so tehnološki velikani eden za drugim skenslali delo od doma, v večini primerov največ kar dovolijo je hibridno 3x na teden v pisarni. Na googleu v ZDA imajo recimo vsi, ki imajo pisarno v radiju 50 milj, da morajo priti v pisarno ali pa letijo.
Seveda pa ne smem pozabit, da je to samo zato, ker nepremičniski lobij pusha delo v pisarni, zato da lahko oddaja drage pisarne in so sicer zaposleni vsi doma 2x bolj produktivni.
Realnost pa je, da 90% ljudi ni zmožnih delat od doma. Žal pa so ravni vsi slotechovi med temi 10% in doma naredijo vsi 3x več in potem enostavno ne morejo dojeti, da povsod pa ni tako.
Pa ne govorit o nesposobnih šefih, ker najbrž noben izmed vas nima niti najmanjšega pojma, kako je vodit 10 ljudi, kaj šele 1000 ali pa 10k.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()

kanarin ::
IgorCardanof je izjavil:
Realnost pa je, da 90% ljudi ni zmožnih delat od doma.
A lahko prosim argumentiraš trditev ? Torej po tvojem tudi večina tistih dela dosti in vestno v pisarni bo pa doma zabušavala ? Mislim da ni tako. Po mojem je večja resnica je ta, da tisti ki delo do doma izkoriščajo da manj delajo na račun raznih privat opravkov da hvatajo krivine tudi v pisarnah. Saj če samo sediš za PC-jem avtomatično še ne pomeni da si produktiven. Pa stavim da taki ne sedijo stalno za PC-jem ampak kofetkajo, hodijo okoli ,na veliko klepetajo, hočem reči da tisti ki se mu ne da delat najde druge distrakcije tako pri delu v pisarni kot doma, ne vidim bistvene razlike.

Nikonja ::
Pri nas je 50/50% delo od doma in v pisarni in to mi super ustreza. Paše mi bit v pisarni ker je ekipa kar ok, ampak doma dejansko več naredim, ker ko se odločim nekaj naredit ni nobenega da me prekine. To seveda ne pomeni da ne bluzim kdaj doma, ampak po pravici povedano več bluzim v pisarni s kavicami, kosilom, neskončnim debatami o ničemer...
Ampak ne prestavljam si da sem vsak dan v pisarni, ni šanse, rajš zamenjam službo... iskreno delal bi tudi za manj denarja samo da imam pravico dela od doma.
Ampak ne prestavljam si da sem vsak dan v pisarni, ni šanse, rajš zamenjam službo... iskreno delal bi tudi za manj denarja samo da imam pravico dela od doma.

Kurzweil ::
Res ne razumem, kje nekateri vidite te blazne probleme... ogromno imam kolegov, ki delajo od doma oz. v veliki večini hibridno, 3-4 dni od doma... največkrat ob ponedeljkih in/ali petkih pa tudi v pisarni... delodajalec ima manj stroškov, zaposleni pa imajo večjo fleksibilnost, več časa zase in družino... govorim seveda večinoma o poklicih tipa programerji, grafični oblikovalci, arhitekti, video montažerji, 3d grafika, design, marketing, spletna prodaja... večinoma programerji in delo z grafiko/videom.
Se mi zdi, da bolj ko gremo proti najbolj razvitim državam, kot so to recimo v Evropi severne države, več je tega in večja je možnost dogovora, da so le pogodji čim boljši za zaposlene. No, tam je tudi mnogokrat praksa, da tudi če se dela v pisarni... delajo 4 dni na teden oz. 5 dni na teden 6 ur.
Seveda pa je tu nekaj predpogojev... nekaj je, da delo poteka brezhibno, da so plača in sodelavci OK in na drugi strani, da je ta zaposlena oseba toliko profesionalna, poštena, ambiciozna in zaupanja vredna, da se do deadlinov naredi vse kot je treba, še bolje, kakšen dan prej, če je še kakšen hotfix potreben oz. kakšni popravki.
Je pa res, da če imaš balkanski mindset, lako čemo, zadnji čas, ne moreš tako malo plačati, kot lahko jaz malo naredim, da se ti jebe za firmo, sebe in kariero, potem pa zna to biti problem... no, če smo iskreni, potem je ta zaposleni itak že po defaultu vreden en kurac. Ni Balkan brez razloga 20 let za najbolj razvitimi državami v Evropi. Mindset je debilen na Balkanu po večini, lenoba, neresnost in še kup drugih stvari, je pa res, da tudi globalno lega in klima delata svoje.
Ogromno sem delal od doma, freelancal in res ne vem, kje vi vidite te silne probleme... jaz imam bolj občutek, da gre za eno veliko faušijo tistih, ki so v poklicih, kjer to zaradi narave dela ni mogoče oz. jim podjetje tege na dopušča. Tudi sicer dobiš pri nas včasih občutek, da je delodajalcu cel festiš imet ljudi čim dlje zaprte v firmi, pa tudi če se ne dela nič. Ključ je zrelost, odgovornost, deadlini in preprosto dejstvo, da so stvari vedno narejene kot se reče.
Ko pa gre za kakšne major projekte, pa itak 2/3 od doma... potem pa bolj ko gre stvar k deadlinu, bolj pogosto se videvaš na firmi oz. kjer je pač dogovorjeno... ker tu pa so situacije, kjer je bolje imeti vse na kupu. Predpogoj za vse pa je resnost, odgovornost, da se držiš dogovorov in da nisi jebiveter. Če so stvari dokončane, narejene maksimalno dobro ni enega samega razloga, da bi folk moral se vsak dan na začetku in koncu službe "štemplat". Nekateri se vozijo recimo v LJ in iz LJ 3-4 ure na dan... si želiš delavca, ki nima prostega časa, ki ne more preživet časa z družino, ki je spočit...
Če je delo od doma organizirano kot se reče in če so vsi deležniki odgovorni in zreli, so tu samo prednosti!
Se mi zdi, da bolj ko gremo proti najbolj razvitim državam, kot so to recimo v Evropi severne države, več je tega in večja je možnost dogovora, da so le pogodji čim boljši za zaposlene. No, tam je tudi mnogokrat praksa, da tudi če se dela v pisarni... delajo 4 dni na teden oz. 5 dni na teden 6 ur.
Seveda pa je tu nekaj predpogojev... nekaj je, da delo poteka brezhibno, da so plača in sodelavci OK in na drugi strani, da je ta zaposlena oseba toliko profesionalna, poštena, ambiciozna in zaupanja vredna, da se do deadlinov naredi vse kot je treba, še bolje, kakšen dan prej, če je še kakšen hotfix potreben oz. kakšni popravki.
Je pa res, da če imaš balkanski mindset, lako čemo, zadnji čas, ne moreš tako malo plačati, kot lahko jaz malo naredim, da se ti jebe za firmo, sebe in kariero, potem pa zna to biti problem... no, če smo iskreni, potem je ta zaposleni itak že po defaultu vreden en kurac. Ni Balkan brez razloga 20 let za najbolj razvitimi državami v Evropi. Mindset je debilen na Balkanu po večini, lenoba, neresnost in še kup drugih stvari, je pa res, da tudi globalno lega in klima delata svoje.
Ogromno sem delal od doma, freelancal in res ne vem, kje vi vidite te silne probleme... jaz imam bolj občutek, da gre za eno veliko faušijo tistih, ki so v poklicih, kjer to zaradi narave dela ni mogoče oz. jim podjetje tege na dopušča. Tudi sicer dobiš pri nas včasih občutek, da je delodajalcu cel festiš imet ljudi čim dlje zaprte v firmi, pa tudi če se ne dela nič. Ključ je zrelost, odgovornost, deadlini in preprosto dejstvo, da so stvari vedno narejene kot se reče.
Ko pa gre za kakšne major projekte, pa itak 2/3 od doma... potem pa bolj ko gre stvar k deadlinu, bolj pogosto se videvaš na firmi oz. kjer je pač dogovorjeno... ker tu pa so situacije, kjer je bolje imeti vse na kupu. Predpogoj za vse pa je resnost, odgovornost, da se držiš dogovorov in da nisi jebiveter. Če so stvari dokončane, narejene maksimalno dobro ni enega samega razloga, da bi folk moral se vsak dan na začetku in koncu službe "štemplat". Nekateri se vozijo recimo v LJ in iz LJ 3-4 ure na dan... si želiš delavca, ki nima prostega časa, ki ne more preživet časa z družino, ki je spočit...
Če je delo od doma organizirano kot se reče in če so vsi deležniki odgovorni in zreli, so tu samo prednosti!

Saj nihce nikogar ne sili v pisarno. Lahko si privatnik pa delas doma
Saj sem.
Sam imam še zmeraj šefe nad sabo...
IgorCardanof je izjavil:
Imamo dovolj pojma, nisi se ti čudežno pokazal kot rešitelj šefov...
Resnica je taka, da šefi, vsaj pri nas, postanejo dobri inženirji zaradi višje plače. Ker inženir pa res n sme imeti večje plače od svojega nadrejenega.
Potem dober inženir v 95% postane zanič šef...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Saj sem.
IgorCardanof je izjavil:
Resnica je taka, da šefi, vsaj pri nas, postanejo dobri inženirji zaradi višje plače. Ker inženir pa res n sme imeti večje plače od svojega nadrejenega.
Ce imas sefe nad sabo, nisi noben privatnik.

To je dovolj. Sedaj veš kaj kdo igra in naslednjič lažje kaj zmeniš s sodelavci.

IgorCardanof ::
Torej potem je dejansko tako, da na Googlu, microsoftu, facebooku, amazonu, Tesli, Xu, etc. da samo pac sefi hocejo emt ljudi v pisarnah ker pac lahko, da ni nobenega drugega razloga?
Najbrz ste tudi popolnoma spregledali poplavo videov, kako folk dela remote po 2-3-4 sihte hkrati za poln delovni cas. Kot delodajalec ti najbrz to ni vredu, ker ves da delo ne bo vredu narejeno pri nobenem.
Najbrz ste tudi popolnoma spregledali poplavo videov, kako folk dela remote po 2-3-4 sihte hkrati za poln delovni cas. Kot delodajalec ti najbrz to ni vredu, ker ves da delo ne bo vredu narejeno pri nobenem.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()

IgorCardanof je izjavil:
Kot delodajalec ti najbrz to ni vredu, ker ves da delo ne bo vredu narejeno pri nobenem.
Verjetno delodajalcu ni vredu, da delavec zasluži preveč. Ker je prepričan, da mu on plačuje za 8 ur.
Ampak delo je še vedno narejeno? Tudi če človek dela samo 2-3 ure. :D
Mislim, da je to težava šefa in middle managmenta, da ne ve kolikšen naj bi bil učinek na vložen čas.

Glugy ::
To samo dokazuje kako hitro se lahko dosežene pravice ali ugodnosti izbriše, če je up to capitalists. Recimo kapitalisti bi z veseljem uvedli 10 ali več urni delavnik, če ne bi bilo večinoma zapisano v zakonih da se ne sme. Ali pa delo otrok, itd.
No ja v praksi je v marsikaterem slovenskem proizvodnem podjetju če ne kar vseh tako da moraš velikokrat po dva ali več dni po 12 ur delat al pa celo v soboto delat če se temu upreš te prej al slej ven vržejo s tem da ti ne podaljšajo pogodbe za delo al pa se poslužijo kakšnih umazanih trikov da sam daš odpoved. Ta 8 urni delavnik je predvsem privilegij pisarniških poklicev.
Drgač pa glede na to kok smo se razvili, kok je šla gor produktivnost in vse je res čudno da imamo 8 urni delavnik (vsaj na papirju) . Če bi razporeditev na novo ustvarjenega bogastva potekala kolikor toliko normalno bi kamot imel 6 urni delavnik. V izi. V vsaki krizi bogati ratajo še bogatejši....to vse od nekje pride, pride od zaposlenih. Ravno tako kot je tiskanje denarja/inflacija v bistvu skrit davek. Mislim da si kot družba zaslužimo 6 urni delavnik. Življenje je prekratko da bi ga tako veliko namenili službi. 2 urci več vsak dan bi se ogrooooomno poznal na bolj dostojnem in prijetnejšem življenju.

DamijanD ::
Saj sem.
IgorCardanof je izjavil:
Mogoče je pa poročen

johnnyyy ::
To siljenje z delom iz pisarne je tudi meni precejšnja neznanka, zakaj to tako forsirajo. Podobno se mi je zgodilo pri nekaterih naših firmah, kjer bi si želel delati kot exterc, preko s.p da so fosirali 8h delavnik, delo s pisarne in še z njihovo opremo. Najbolj ironično pri vsem pa mi je to, koliko je nepomembno znanje in izkušnje pred politiko podjetja. Sem se dogovarjal z neko firmo, da bi jim nekatere stvari uredil, kjer imajo konkretne probleme in na koncu se začneš bonglat kje boš delal, kako boš delal itd. To, da bi bile stvari urejene, kar naenkrat nobenega ne zanima.

feryz ::
Od doma naj dela tisti, ki ima privat. Kolikor hoče, kadarkoli hoče.
Le v tem primeru se ne bo nihče sekiral, koliko dela in ali sploh kaj dela.
Da pa delajo od doma fikusi, je pa milo rečeno, groteskno.
Ampak pri njih vsaj ni problema učinkovitost. Vsi so 120 procentni, z dodatkom na delovno uspešnost. Pri njih to itak ni odvisno od lokacije ali storilnosti.
Ampak pri njih vsaj ni problema učinkovitost. Vsi so 120 procentni, z dodatkom na delovno uspešnost. Pri njih to itak ni odvisno od lokacije ali storilnosti.

IgorCardanof je izjavil:
Jaz imam 2 joba... Oba narejena tako kot je treba, pa mi ostaja čas še za enega do dva taka joba, kot jih imam zdaj.
Je včasih kak rukr, da je treba mal stisnit plus milijavžent sestankov, ki niso potrebni, brez njih bi bil life še lažji...
O.K., imam stranke, ker imam pogodbo...
Boš zdaj srečen?
Fikuse odpustiš, pa je stvar rešena...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Od doma naj dela tisti, ki ima privat. Kolikor hoče, kadarkoli hoče.
Če si zaposlen imaš šefa, ki ti diha za ovratnik, če pa si privat, pa imaš stranko. Isto sranje, drugo pakovanje.
Če gledam na te stvari iz svoje perspektive, lahko rečem, da sem preko zaposlitve in tudi samostojnega dela prišel do neke točke, ki sem precej specializiran. Recimo moje znanje zajema embedded sisteme (programiranje, načrtovanje, debug, zagon sistemov) pa vse kar diši po GNU/Linux (od konfiguracije, postavitev sistema, pisanje gonilnikov itd.). In ko iščem slovenske stranke večina forsira, da bi se pri njih zaposlil, polni delavnik pa še delo s pisarne. Čeprav ko gledaš vse skupaj, večinoma dela niti nimajo za full time.

Tody ::
Za opremo je nekako jasno, ker security and stuff... Da jim kakega trojanca prneses v omrežje... Ko se bo začelo gledat na učinek ne na toploto sedeža bo tudi delo od doma ok. Drugače pač bo kar bo.

To je najbrž šala. In to zelo neposrečena.Od doma naj dela tisti, ki ima privat. Kolikor hoče, kadarkoli hoče.
Če si zaposlen imaš šefa, ki ti diha za ovratnik, če pa si privat, pa imaš stranko.
Isto sranje, drugo pakovanje.

Strankam se jebe, ali delate ali ne. In kje delate.
Rabijo narejeno in če je narejeno, plačajo. Kdor ima privat, to dobro ve.
Kdor pa zgolj petnajstega v mesecu (ali kadarkoli že) dobi plačo, mu to niti pod razno ni jasno.
Kako se do nje pride.
Kdor pa zgolj petnajstega v mesecu (ali kadarkoli že) dobi plačo, mu to niti pod razno ni jasno.
Kako se do nje pride.

mr_chai ::

Za opremo je nekako jasno, ker security and stuff... Da jim kakega trojanca prneses v omrežje... Ko se bo začelo gledat na učinek ne na toploto sedeža bo tudi delo od doma ok. Drugače pač bo kar bo.
Precej mi je zanimivo, ko se z managmentom pogovarjaš, pa uletijo s takšnimi argumenti. Kot, da se večina ne zaveda da si tudi ti v nekem "IT področju" in da nekaj malega veš o varnosti. Pa še kot s.p. si odgovoren s svojim premoženjem, tako si ne želiš, da bi kaj takšnega prišlo s tvoje strani. Če si zaposlen, potem je druga zgodba, ker se lahko zgovarjaš da si "samo kliknu" ...
Kolikor sam opažam je produktivnost precej odvisna od orodij in okolja. In če hočeš biti produktiven, potem moraš delati z orodji in v okolju, ki jih poznaš in si jih navajen.
Strankam se jebe, ali delate ali ne. In kje delate.
Seveda, to se še posebej vidi pri naših obrtnikih. Vsaki stranki je vseeno kje mu hodi vodovodar, pa če misli krovec kmalu priti ker je dež napovedan, streha pa odkrita.

A ne govorimo o delo od doma?
Najbrž vsi omenjeni delajo od doma. Na delovnem mestu je pa stanje tako, kot je.
Najbrž vsi omenjeni delajo od doma. Na delovnem mestu je pa stanje tako, kot je.

A ne govorimo o delo od doma?
Ja no, pa poglej kakšnega arhitekta, ali pa vodovodarja, ki se je specializiral za načrte strojnih inštalacij ali pa štromarja, ki riše načrte. Pač tudi njim težijo stranke. Pač na koncu je vedno tako, da vedno imaš vsaj enega, ki je nad tabo, lahko je to šef ali pa različne stranke. Tega se boš težko rešil ker tudi če bi bil zdravnik, s strankami res nimaš težav, se pa lahko najde kak pacient.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delo od doma se v Sloveniji očitno (še) ne bo uveljavilo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 63610 (2716) | IL_DIAVOLO |
» | Microsoftova raziskava: šefi menijo, da zaposleni pri delu od doma niso produktivni (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 14876 (9186) | kuall |
» | Applovi zaposleni se, tokrat zares, vračajo v pisarne (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 24488 (18241) | Mike_Rotch |
» | Za razliko od konkurence Google ne bo omogočal stalnega dela od doma (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 21788 (17668) | LeQuack |