Forum » Loža » 11 September 2001 (vaši spomini na dogodek)
11 September 2001 (vaši spomini na dogodek)

WallSreet ::
Včeraj je bila obletnica danes pa me zanima vaša zgodba tistega dne? Se morda kdo spomni kje ste bili v tistem trenutku? Se morda spomnite svojih prvih občutkov? Veliko komentarjev zasledil v smislu da se je svet v tistem trenutku za vedno spremenil in da je bilo pred tem precej drugače in tu ne mislim samo na okrepljeno varnost na letališčih, bojda naj bi se takrat svet ustavil in nikoli več ni bilo tako kot je bilo pred napadom, bojda se je svet za vedno spremenil (v kakšnem smislu?) Jaz sem bil še otrok tako da se tistega dne ne spomnim. Edini spomin ki ga imam je da smo morali v šoli (1 razred) vsi vstati in nameniti minuto molka za žrtve. Samega dogodka v živo se ne spomnim (po našem času je bila takrat ura že krepko popoldne). Se pa spomnim da sem nekega jutra zjutraj gledal televizijo kjer so kazali kako se je drugo letalo zaletelo v drugo stolpnico. Zdaj ne vem ali je bilo to neko drugo jutro ali na prvo obletnico dogodka saj se spomnim da sem gledal televizijo zjutraj ob zajtrku tako da v živo ni bilo ker je letalo v stolpnico priletelo popoldne po našem času kar pomeni da me v tistem trenutku zagotovo ni bilo doma. Verjetno je šlo za naslednji dan ali pa kakšno obletnico, morda celo soboto tistega tedna ko smo bili doma glede nato da se je vse skupaj zgodilo v torek kar pomeni da med tednom skoraj zagotovo nisem zjutraj gledal televizije.
Kakorkoli, se kdo spomni tistih prvih občutkov, kakšna je bila vaša prva reakcija, kako ste pričakovali da bodo Američani odgovorili? Ali ste takoj vedeli da gre za teroristični napad ali ste najprej pomislili da gre za nesrečo?
Ko doma sprašujem če se je tistega dne res svet spremenil mi starši pravijo da sami niso imeli takšnega občutka da se je nekaj hudo spremenilo. Jaz sem bil enostavno premlad da bi lahko primerjal obdobja. Kakor berem je bil svet pred 11 Septembrom precej bolj "preprost" vendar gre lahko tu tudi za nostalgijo starejših ljudi itd. Je pa še danes težko verjeti da se je to dejansko zgodilo predvsem na način kot se je zgodilo. Da sploh lahko takšno letalo pri tako nizkem letu kontroliraš in da zadeneš tisto stolpnico naravnost v sredino moraš biti res ali izjemni izkušen pilot ali pa imeti ogromno sreče.
Kakorkoli, se kdo spomni tistih prvih občutkov, kakšna je bila vaša prva reakcija, kako ste pričakovali da bodo Američani odgovorili? Ali ste takoj vedeli da gre za teroristični napad ali ste najprej pomislili da gre za nesrečo?
Ko doma sprašujem če se je tistega dne res svet spremenil mi starši pravijo da sami niso imeli takšnega občutka da se je nekaj hudo spremenilo. Jaz sem bil enostavno premlad da bi lahko primerjal obdobja. Kakor berem je bil svet pred 11 Septembrom precej bolj "preprost" vendar gre lahko tu tudi za nostalgijo starejših ljudi itd. Je pa še danes težko verjeti da se je to dejansko zgodilo predvsem na način kot se je zgodilo. Da sploh lahko takšno letalo pri tako nizkem letu kontroliraš in da zadeneš tisto stolpnico naravnost v sredino moraš biti res ali izjemni izkušen pilot ali pa imeti ogromno sreče.
- zaklenil: bluefish ()

bciciban_ ::
Starejši kolegi pravijo da je tistega dne šlo potovanje z letali v kurac.
Jaz osebno sem premlad da bi opazil kako spremembo.
Takrat sem ravno začel preganjati dekleta in je bil ta dogodek nekje na obrobju mojega zanimanja.
Jaz osebno sem premlad da bi opazil kako spremembo.
Takrat sem ravno začel preganjati dekleta in je bil ta dogodek nekje na obrobju mojega zanimanja.

Utk ::
Jaz se spomnem, da sem videl na teletekstu (to je neka stvar...ah sej nima smisla) nekaj v stilu letalo zadelo wtc, ampak nisem bral članka, ker sem mislil, je bil to nek frčoplan, koga briga. Potem pride naslov "še drugo letalo zadelo...". Tu je pa zadeva očitno postala resna, potem sem vžgal CNN...cela pizdarija cel dan. Sem gledal kar dost v živo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

kixs ::
Cel dan sem presedel in gledal CNN :lol:
Vsak pilot bi zadel tisti stolpnici. V tem ni tezava...
Svet se je seveda ogromno spremenil... vojne na bliznjem vzhodu, strateske geopoliticne spremembe, cenzura, ... vse v imenu pravice :lol:
Vsak pilot bi zadel tisti stolpnici. V tem ni tezava...
Svet se je seveda ogromno spremenil... vojne na bliznjem vzhodu, strateske geopoliticne spremembe, cenzura, ... vse v imenu pravice :lol:

link_up ::
jaz se spomnim dne, ko je Diana umrla. Ta 9/11 pa sem verjetno kaj na CNN ali SkyNews pogledal...
In and Out

Jaz se spomnim potem da je imel "Miniclip" neko igrico kjer si v vlogi Busha in Condoleezza Rice branil belo hišo. Tega se spomnim saj smo to nažigali v nedogled. 
@kixs
Bojda je bila ena izmed razlik ta da so se Američani precej bolj vključili v svetovne zadeve in so bili precej bolj navzoči po svetu kot pred napadom. Sicer naj bi bili že prej vendar se je potem po napadu to še povečalo. To je nekaj kar velikokrat opažam ko berem komentarje Američanov, da so ZDA še povečale navzočnost po svetu.

@kixs
Bojda je bila ena izmed razlik ta da so se Američani precej bolj vključili v svetovne zadeve in so bili precej bolj navzoči po svetu kot pred napadom. Sicer naj bi bili že prej vendar se je potem po napadu to še povečalo. To je nekaj kar velikokrat opažam ko berem komentarje Američanov, da so ZDA še povečale navzočnost po svetu.

Kapitan Jack ::
Spomnim se bolj vsega po tem napadu. Mislim, da je hitro za tem sledil napad na irak in ostale drzave dol. Vem, da sem celo v zivo spremljal kako s tanki napadajo. Je pa slo za silovite napade, brez kakrsnekoli milosti.

Zimonem ::
Šef pride v pisarno in nas vse sežene v bufet na strateški sestanek. V tistem pripikira še drugo letalo v WTC.

Barbarpapa2 ::
Pozdrav
V službi smo imeli radijo skozi prižgan. Ko je bila objavljena novica o trkih letal v stolpnici WTC-ja, najprej nismo verjeli, smo imeli občutek, da je vse skupaj nek orwelovski reality show. Seveda smo takoj šli na internet gledat in je kar hitro postalo jasno, da je res... Po kakšni uri smo se pa začeli spraševati, kaj bo to pomenilo za nas, za naš posel...
Lp
Jože
V službi smo imeli radijo skozi prižgan. Ko je bila objavljena novica o trkih letal v stolpnici WTC-ja, najprej nismo verjeli, smo imeli občutek, da je vse skupaj nek orwelovski reality show. Seveda smo takoj šli na internet gledat in je kar hitro postalo jasno, da je res... Po kakšni uri smo se pa začeli spraševati, kaj bo to pomenilo za nas, za naš posel...
Lp
Jože

Ali je možno da so po tem dogodki ZDA resnično stopile na svetovno sceno? Prej so bili bolj "zaprti" ampak so bili na svoji strani in jih ostali niso tako pozorno spremljali. Imam občutek da se je po 11 septembru njihova mehka moč krepko povečala po svetu vključno z Evropo. Jaz lahko trdim da je bilo moje otroštvo praktično "amerikanizirano" risanke, glasba, filmi, serije itd. Imam občutek da se je leta 2003 to izjemno močno razširilo. To so moji osebni občutki, pred napadom se skoraj ne spomnim da bi o ZDA slišal kot sem to občutil po napadu. To je verjetno glavna sprememba ki sem jo jaz osebno občutil. Vem da so bili Američani tam od 2002 naprej praktično vse povsod. Morda je bil takrat njihov komercialni "peak"?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()

PersonaRuda ::
To popolnoma drži. Do takrat si lahko vzel neomejene količine tekočine oz. plastenke, katere si shranil v nahrbtnik. Od takrat dalje je prišel zakon, da ne smeš imeti več kot 50ml v eni embalaži in ne več kot 500 ml ali 1000 ml skupaj, ker si kao iz več 0,5 ali 1,0 literske plastenk tekočine narediš bombo ven.

To je torej bila prva omejitev, kjer pa so na letos dvignili na 100 ml in 1000 ml skupnih tekočin. Druga pa večji nadzor in uvedli so poostren nadzor, kjer si še danes moreš odstraniti pas iz hlač, sprazniti žepe in odložiti ves nakit v posodo, ter greš skozi detektor kovin. Tretji ukrep, zaklep kabine pilotov, tega pred tem ni bilo. Dam seveda prav temu, se pa seveda s tem ne bodo strinjali tisti, ki so pred parimi leti strmoglavili v Franciji v sumljivih okoliščinah (kjer niso mogli vstopiti v pilotsko kabino in preprečiti namerno strmoglavljenje?) in bi naj bil kriv pilot s psihičnimi težavami. Če je to res ne bomo nikoli vedeli.
9/11 2001 se spomnim, da sem dobil informacijo o letalu, kateri je zadel nebotičnik in sem potem spremljal v živo na RTV SLO s komentatorjem, kateri je povzemal sliko od CNN. Drugi crash sem videl v prenosu v živo. Še danes pa ne verjamem, da to ni bilo delo ameriške obveščevalne službe, ker je ogromno stvari, katere potrjujejo, da je to bil inside job preko katerega so potem imeli razlog za napad na bližnji vzhod in rušenje tistih režimov...
In še danes uporabljajo isto taktiko za vse te stvari (problem, reaction, solution). Ustvarijo problem (9/11, covid), pride do reakcije (zgroženje v primeru 9/11, panika glede najbolj smrtonostnega virusa) in potem ti isti ljudje ponudijo rešitev (napad na bližnji vzhod, rušenje režimov in večji nadzor nad ljudmi znotraj svojih držav, ker je vsak potencialni terorist in lahko sodeluje s teroristi, zato je potrebno vsakega nadzorovati; v primeru covid pa cepivo in lockdowni).

Miki N ::
PersonaRuda je izjavil:
To popolnoma drži. Do takrat si lahko vzel neomejene količine tekočine oz. plastenke, katere si shranil v nahrbtnik. Od takrat dalje je prišel zakon, da ne smeš imeti več kot 50ml v eni embalaži in ne več kot 500 ml ali 1000 ml skupaj, ker si kao iz več 0,5 ali 1,0 literske plastenk tekočine narediš bombo ven.
To je torej bila prva omejitev, kjer pa so na letos dvignili na 100 ml in 1000 ml skupnih tekočin. Druga pa večji nadzor in uvedli so poostren nadzor, kjer si še danes moreš odstraniti pas iz hlač, sprazniti žepe in odložiti ves nakit v posodo, ter greš skozi detektor kovin.
Vsekakor je bil Najn Ileven precejšen korak v smeri distopične ovčjereje. Skaklanje v štunfih v letališču in vedno bolj brezvezne "pretrese" sem že takrat dojemal kot demonstracijo moči, da se ve kdo je gazda,pa sicer takrat še nisem toliko tuhtal te stvari. Itak so cirkusi z vodo iz iste zgodbe - primerov, ko je nekdo na ta način tihotapil komponente eksploziva in na skretu letala imel nekakšen laboratorij ni kaj dosti. Ironično, čeprav je ta dogodek povezan z dosti "teorijami zarote" (vprašanje, koliko jih je bilo "organskih" in koliko je bilo to promovirano) ... so ravno s tem letališkim teatrom ravno oblasti širile najbolj butaste teorije zarote o nekakšnih "grožnjah".
Pa še letališki teater je bil samo dimna zavesa, prave spremembe so se dogajala z uvedbo vseh mogočih pooblastil in agencij, ne samo v ZDA.
Zraven pa oglušujoče blejanje zagovornikov sistema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

borisk ::
spomnim se, da sem prišel domov iz srednje šole, nikogar ni bilo doma, na tv je bil prenos CNN, drugo letalo sem videl v "živo".
Zagotovo je bil prelomen dogodek, sploh za tiste ki so se mu direktno izognili. Žena ima strica v Ameriki, iz Clevlanda, ki je precej aktiven v slovenski skupnosti in ravno za 11.9. 2001 so imeli ob 11. 00 planiran ogled WTCja, ampak je 5 ljudi manjkalo in niso šli.
Teorije zarot bom pustil za tiste, ki imajo več informacij...
Zagotovo je bil prelomen dogodek, sploh za tiste ki so se mu direktno izognili. Žena ima strica v Ameriki, iz Clevlanda, ki je precej aktiven v slovenski skupnosti in ravno za 11.9. 2001 so imeli ob 11. 00 planiran ogled WTCja, ampak je 5 ljudi manjkalo in niso šli.
Teorije zarot bom pustil za tiste, ki imajo več informacij...

WizzardOfOZ ::
Če se prav spomnim zgodovine, so nemci tudi požgali parlament in obtožili nekoga drugega, da so imeli izgovor za ...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

PacificBlue ::
Tisti dan, ko sem videl po tv smo strešno kritino menjali na bajti. Potem sem pa gledal, če bo slučajno kak avion od kje priletel.
I’m out.
:3
:3

mtosev ::
Na ta dan sem imel točno štirinajst let. Zvečer sem gledal poročila na Pop TVju in videl kaj se je zgodilo. Svet se je spremenil tisti dan.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

energetik ::
Točno se spomnim, bile so še počitnice (faks), in bil sem na MTB turi na Jakobu nad Medvodami. Pridem domov in oče gleda TV z gorečimi stolpnicami.
Zame se kaj dosti ni spremenilo, ker praktično skoraj nič ne letam z letali naokoli.
Se je pa potem začelo z Irakom, Afganistanom in Bin Ladnom.
Zame se kaj dosti ni spremenilo, ker praktično skoraj nič ne letam z letali naokoli.
Se je pa potem začelo z Irakom, Afganistanom in Bin Ladnom.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

codeMonkey ::
Ah, to so najbolj custveno dozivljali Americani, ker pac niso vajeni, da se lahko nekaj takega dogaja pri njih. Zdaj imajo to zgodbo in Pearl Harbor kot neke dogodke, ko so bili najbolj ranljivi, ni pa to nic posebnega za vse ostale, v smislu, da bi se morali opominjati zrtev ipd. V obeh primerih je predvsem pomembno kaj je sledilo in ne sam dogodek. V enem primeru dokazovanje moci z atomskimi bombami v drugem pa odprta vrata za totalen nadzor in rusenje rezimov po svetu npr. Mnogi na ta dogodek gledajo kot nek spomin na zrtve, in niti ne razmisljajo o politicnih potezah, ki so v dnevih, mesecih in letih sledile, ter bile s samim dogodkom opravicene. Vzdusje se je na svetovnem nivojo v obeh primerih spremenilo za vedno.
Sam sem bil star 16 let, in nisem imel nobenih posebnih obcutkov. Prisel sem iz sole in gledal tisto stavbo, kako gori in se rusi. V teh letih sem imel v spominu ze precej posnetkov vojne in napadov, ki so bili v neposredni blizini in nekaj takega se mi je zdelo nenavadno s stalisca izvedbe, ampak bistveno manj kriticno, kot kaj drugega, ze videnega.
Sam sem bil star 16 let, in nisem imel nobenih posebnih obcutkov. Prisel sem iz sole in gledal tisto stavbo, kako gori in se rusi. V teh letih sem imel v spominu ze precej posnetkov vojne in napadov, ki so bili v neposredni blizini in nekaj takega se mi je zdelo nenavadno s stalisca izvedbe, ampak bistveno manj kriticno, kot kaj drugega, ze videnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

Robocop1 ::
Takrat sem bil proti koncu osnovne šole. Morda se je čez dan kaj govorilo in kje pisalo o tem (se ne spomnem), sem pa sigurno pri večernih poročilih slišal za to.
Naslednji dan v šoli smo točno ob 12:00 imeli minuto molka (stoje) za žrtve terorističnega napada.
Naslednji dan v šoli smo točno ob 12:00 imeli minuto molka (stoje) za žrtve terorističnega napada.

kriptobog ::
Uf, bil v 6. razredu. Pri zgodovini je prfoksa prizgala TV in rekla, tole bo pa v novih ucbenikih.

Takrat sem bil proti koncu osnovne šole. Morda se je čez dan kaj govorilo in kje pisalo o tem (se ne spomnem), sem pa sigurno pri večernih poročilih slišal za to.
Hvala ti za tole. Zdaj sem prepričan da je bila tista minuta molka v prvem razredu v spomin 11 septembru. Tudi mi smo imeli minuto molka stoje. Tega se spomnim vendar nisem bil povsem prepričan če je šlo za 11 september zdaj po tvojem komentarju sem pa skoraj 100% prepričan da je bilo v znak 11 septembra. Sem ravno včeraj razmišljal, ker se spomnim razreda in prostora kjer smo imeli minuto molka in ko sem zračunal za kateri razred je bila namenjena tista učilnica se po letnicah vse skupaj izide.

Drugače je pa tale posnetek verjetno daleč najboljši pokazatelj kaj so takrat doživljali tisti tam v stolpnici. Boljšega posnetka se verjetno ne da poiskati. Dobra kvaliteta, nekaj 10 metrov stran od stolpnic, ženska ki je vse skupaj posnela je bila "Ahead of her time" da je lahko v tistem trenutku trezno razmišljala in na svoj tripot namestila telefon in praktično pod popolnim kotom vse skupaj posnela. Iz posnetka je lepo videti kako ljudje skačejo skozi okna in kako v nekem trenutku neka oseba celo maha v njeni smeri. Skratka si težko predstavljam kako grozno je bilo tam zgoraj.

PersonaRuda ::
...trezno razmišljala in na svoj tripot namestila telefon in praktično pod popolnim kotom vse skupaj posnela.
Prosim ne pisat, da je to posneto s telefonom. Sem imel od leta 1999 mobilni telefon in mislim da resolucijo 240x480 pisklov in brez kamere. Drugače pa ta slika spodaj so telefoni iz leta 2000-2005. Ta posnetek, katerega si prilepil je posnet s kamero.
Prvi telefon s katerim si dejansko lahko snemal je bila Nokia N82. Sam sem jo tudi imel. Najdražji in najboljši telefon v tistem času. Konkurenca takrat ni segla Nokiji niti do gležnjev. Video: 480p. Kamera: 5 MP. Resolution: 240 x 320 pixels, 4:3 ratio. Leča: Carl Zeiss. Telefon je izšel leta 2007.
EDIT: evo leta 2002 je bil komaj narejen čisto 1. telefon na svetu s kamero:
Back in 2002, Nokia, then the world's largest manufacturer, launched a model called the Nokia 7650, the first one with a built-in camera.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()

Cowboy6 ::
Prišel sem iz srednje šole oz kosila iz jedilnice v internatu ter videl, da je veliko oseb v klubski sobi s televizorjem. Vsi so bili tiho in gledali ekran. Ko sem vprašal kaj se dogaja, mi ni nihče odgovoril. V glavi so mi leteli misli, da je film, dokumentarec. V tistem momentu je na televizijskem prenosu priletelo še drugo letalo in se zaletelo v stolp. Nekateri so izustili besedo ali zastokali, se skremžili. Nato je nekdo izjavil, da so napadli Ameriko. Naslednji dan je nekdo med poukom izjavil, da so v sosednji zgradbi vstali k minuti molka. Vsi smo tiho vstali, jaz pa sem se spraševal, če je to zaradi situacije iz prejšnjega dne.
Tukaj naj bi bil moj podpis.

FireSnake ::
Se spominjam.
Bilo je toliko internetnega prometa, da je mobisux.com takrat komaj zdržal (zadeva je bila večja, kot je sedaj slo-tech forum).
Po tistem so useki začeli spreminjati svet. Na slabše. Veliko slabše.
Bilo je toliko internetnega prometa, da je mobisux.com takrat komaj zdržal (zadeva je bila večja, kot je sedaj slo-tech forum).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Posnetek napada

fulk ::
Bil sem pred TV in gledal prenos v živo.
Vse poti nekako vodijo do Mossada in izraelskih interesov.
Pobrskajte "dancing israelis".
Vse kar je je po 9/11 zgodilo je bilo v korist Izraela in škodo vseh ostalih.
En podkaster ekstremno detajlno pokaže vse te točke.
Kot je rekel kamikaza. Problem, reaction, solution. Isto je sedaj s covidom. Ustvarijo problem, reagirajo nanj kot da so presenečeni in nato ponudijo permanentne solucije. WHO pandemične pogodbe, tracking infrastruktura itd.
S tem, da tokrat ni bil izrael direktno vpleten, ampak je šlo za širšo privatno globalno zaroto.
PersonaRuda je izjavil:
To je torej bila prva omejitev, kjer pa so na letos dvignili na 100 ml in 1000 ml skupnih tekočin. Druga pa večji nadzor in uvedli so poostren nadzor, kjer si še danes moreš odstraniti pas iz hlač, sprazniti žepe in odložiti ves nakit v posodo, ter greš skozi detektor kovin. Tretji ukrep, zaklep kabine pilotov, tega pred tem ni bilo. Dam seveda prav temu, se pa seveda s tem ne bodo strinjali tisti, ki so pred parimi leti strmoglavili v Franciji v sumljivih okoliščinah (kjer niso mogli vstopiti v pilotsko kabino in preprečiti namerno strmoglavljenje?) in bi naj bil kriv pilot s psihičnimi težavami. Če je to res ne bomo nikoli vedeli.
9/11 2001 se spomnim, da sem dobil informacijo o letalu, kateri je zadel nebotičnik in sem potem spremljal v živo na RTV SLO s komentatorjem, kateri je povzemal sliko od CNN. Drugi crash sem videl v prenosu v živo. Še danes pa ne verjamem, da to ni bilo delo ameriške obveščevalne službe, ker je ogromno stvari, katere potrjujejo, da je to bil inside job preko katerega so potem imeli razlog za napad na bližnji vzhod in rušenje tistih režimov...
In še danes uporabljajo isto taktiko za vse te stvari (problem, reaction, solution). Ustvarijo problem (9/11, covid), pride do reakcije (zgroženje v primeru 9/11, panika glede najbolj smrtonostnega virusa) in potem ti isti ljudje ponudijo rešitev (napad na bližnji vzhod, rušenje režimov in večji nadzor nad ljudmi znotraj svojih držav, ker je vsak potencialni terorist in lahko sodeluje s teroristi, zato je potrebno vsakega nadzorovati; v primeru covid pa cepivo in lockdowni).
Vse poti nekako vodijo do Mossada in izraelskih interesov.
Pobrskajte "dancing israelis".
Vse kar je je po 9/11 zgodilo je bilo v korist Izraela in škodo vseh ostalih.
En podkaster ekstremno detajlno pokaže vse te točke.
Se spominjam.
Kot je rekel kamikaza. Problem, reaction, solution. Isto je sedaj s covidom. Ustvarijo problem, reagirajo nanj kot da so presenečeni in nato ponudijo permanentne solucije. WHO pandemične pogodbe, tracking infrastruktura itd.
S tem, da tokrat ni bil izrael direktno vpleten, ampak je šlo za širšo privatno globalno zaroto.

FireSnake ::
Drugače je pa tale posnetek verjetno daleč najboljši pokazatelj kaj so takrat doživljali tisti tam v stolpnici. Boljšega posnetka se verjetno ne da poiskati. Dobra kvaliteta, nekaj 10 metrov stran od stolpnic, ženska ki je vse skupaj posnela je bila "Ahead of her time" da je lahko v tistem trenutku trezno razmišljala in na svoj tripot namestila telefon in praktično pod popolnim kotom vse skupaj posnela. Iz posnetka je lepo videti kako ljudje skačejo skozi okna in kako v nekem trenutku neka oseba celo maha v njeni smeri. Skratka si težko predstavljam kako grozno je bilo tam zgoraj.
Veliko posnetkov je hitro za tem izginilo. Sploh tistih, ki so bili boljše kvalitete.
Kaj je razlog temu pa Bog si ga vedi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

255211 ::
Učil sem se za izpit na faksu v jesenskem roku. Kliče kolega: "Prižgi televizijo in daj na CNN takoj". Ujel v živo drugo letalo in kasneje zrušenja. Cel popoldan in večer sem preživel pred TV.
Ena od prvih misli po začetnem šoku: tole bodo izkoristili za omejevanje človekovih pravic in večji elektronski nadzor. Snowden je kasneje potrdil, da se nisem motil.
Ena od prvih misli po začetnem šoku: tole bodo izkoristili za omejevanje človekovih pravic in večji elektronski nadzor. Snowden je kasneje potrdil, da se nisem motil.

wajdouc ::
Uro pred dogodkom sem igral Red Alert 2 kot sovjet in to tisto misijo, ko si v NY in imaš možnost zrušiti dvojčka. Potem smo večino dneva preživeli pred TV-jem. Občutkov s tistega dne se ne spomnim, sem bil očitno premajhen, da bi razumel vpliv na svet. Je pa v naslednjih letih stari kupil nekaj knjig o teorijah zarote na to temo.

Invictus ::
https://insajder.com/svet/11-september-...
Mi smo v službi gledali v živo.
Zanimivo, da so imele vse televizijske družbe že postavljene kamermane na okoliških zgradbah...
Mi smo v službi gledali v živo.
Zanimivo, da so imele vse televizijske družbe že postavljene kamermane na okoliških zgradbah...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

MIHAc27 ::
Jaz sem slučajno preletaval kanale po TV in na tujih novicah videl, da se je nekdo zaletel v stolpnico. Sem mislil, da je bil v kaki Cessni in sem si mislil.. "Pa kako nisi stolpnice mogel videt, ker bedak." Potem kasneje pa pri naših poročilih videl, da je šlo dejansko za teroristični napak.
Svet se zame ni spremenil kaj dosti, verjamem pa, da se je za Američane.
Svet se zame ni spremenil kaj dosti, verjamem pa, da se je za Američane.

brett ::
Nikoli pozabil: v času rušenja dvojčkov sem bil z družbo na letalu Carigrad-Zagreb. Ko smo prišli v ZG in so nas "prevzeli" bližnji in začeli razlagati kaj se dogaja v ZDA, jim nekaj časa sploh nismo verjeli in je bilo kar nekaj heca na ta račun. Telefonov še ni bilo. Šele zvečer doma verjel(i), ko so bila poročila.

Scaramouche3 ::
Ta dogodek, ki sploh ni bil tako destruktiven so ameri dvignili na medijski pomp holokavsta...

wajdouc ::
Če te nekdo frcne po jajcih boš ja overreactal, vzel pendrek in se šel svetovnega policaja.

MisterM ::
Enya - Only Time se je vrtel nonstop. Na HRT so kakšen dan zatem predvajali film o spodletelem (resničnem) terorističnem poskusu zrušitve dvojčkov pred leti, kjer na koncu en terorist izreče "Next time we'll bring them both down". Menda ga je bilo v ZDA prepovedano predvajati. Pa pojavil se je vic, kjer Janković (takrat še šefe Merkatorja) kliče Osamo Bin Ladna in mu reče: "Kreten, rekel sem BTC, ne WTC!".

starfotr ::
Tole je brez veze pogrevat in se spominjat. Kdo jim je kriv, če so si sami porušili 2 nebotičnika in za to okrivili druge.

MisterM ::
Ja, saj res, tega smo na polno prepevali na študentskih žurih. A Enyin Only Time ni bil posnet za ta dogodek, menda ga je nek DJ kmalu po novici o napadu dal v eter in se je nekako prijel kot žalovalna pesem o tragediji. Sam se predvsem spomnim, da se ga je non-stop slišalo na vseh radijskih postajah.
Aja, pa tisti film na HRTju je bil "Path to paradise".
https://www.imdb.com/title/tt0119867/
Aja, pa tisti film na HRTju je bil "Path to paradise".
https://www.imdb.com/title/tt0119867/

sbawe64 ::
Učil sem se za izpit na faksu v jesenskem roku. Kliče kolega: "Prižgi televizijo in daj na CNN takoj". Ujel v živo drugo letalo in kasneje zrušenja. Cel popoldan in večer sem preživel pred TV.
Patriot act še vedno velja.
Dan pred 911 so imeli v MoD in Pentagonu veliko težavo, nihče ni vedel, kam sta izgubili 2 milijardi proračunakega denarja - naslednji dan to nikogar ni več zanimalo, poleg tega je (raketa) letalo zadelo ravno finančni del zgradbe.
2.3 trilijone usd
In ravno na dan 911 je Norad skupaj vojsko & ostalimi službami izvajal vajo, kaj bi bilo, če bi teroristi ugrabili nekaj potniških letal in z njimi napadli Belo hišo, Pentagon, Wtc in tako dalje.
https://digwithin.net/2017/07/30/norad-...
Za novico sem slišal (radio) na dvorišču, ko sem menjaval gume na avtu.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Problemi človeštva | 44390 (31298) | Matev |
⊘ | 9/11 - kaj se je dejansko dogajaloOddelek: Problemi človeštva | 2889 (2106) | Barakuda1 |
⊘ | Irak ll. Mogoče se bo pa komu posvetilo :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 24868 (20754) | jype |