» »

Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati

Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati

««
11 / 22
»»

energetik ::

Gambino je izjavil:

nekikr je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Al pa tisti, ki si ga za to vzamejo. To narediš v dveh tednih in si potem frej, ne pa da boš pacal mesece. Dva tedna po 3 ure na dan boš pa že prenesel. Mal več telovadbe, namesto na fitnes, boš na dvorišču sekal.

Ampak v ponedeljek ne moreš, ker pelješ enega mulca na plavanje, v sredo ima en nogomet, drugi badminton, v petek enako, v četrtek se ti pa služba malo potegne. Lahko si pa potem faca in delaš tri vikende od jutra do večera, to pa. Ampak ti je UTK probal zgoraj razložiti, da to nekako ni smiselno.
Jaz imam rad fizično delo, se ga ne ustrašim, marsikaj naredim. Ampak gušt je tistih par ur, potem bi pa raje kaj drugega počel. Ukvarjanje z drvmi 14 dni skupaj vsak dan? Če bi jih imel zastonj. Morda.

Zato pa imaš kolege, prijatelje, znance, sorodnike, ki ti pomagajo in se naredi v enem dnevu.

Ja seveda, ker vsi ti se pa na kavču praskajo po jajcih in komaj čakajo samo na tvoj klic, da bodo šli lahko drva prekladat ;((
vires in numeris

sbawe64 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Žaganje recimo še ni tak problem, a kalanje na roke 20m3 nekako ni nekaj, kar bi človek ljubiteljsko počel.
In to vsako leto znova.

BS. Narežeš na 33cm celo deblo, pa potem razkolješ s sekiro ali cepilcem. Za 15m3 in sekiro rabiš en 10 dni po 2 do 3 ure telovadbe dnevno, s cepilcem gre hitreje.

Verjemi, da se boš bolje počitil po tistih 10 dneh, kot če boš samo za računalnikom sedel.

Očitno premalo ceniš svoj čas, če ga zapravljaš s sekanjem drv.

1 m3 naredim na roke, potem drv nočem videti celo leto.
In verjetno nisem edini.
Sado mazo pripadniki izvzeti.

To mi nobena telovadna, temveč kazenska kolonija.

A na fitnes pa hodiš, pa še plačaš zanj?

Si me zamenjal v nekom.

Zanimivo da ste začeli sedaj črpalkarki promovirati drva za ostale.

fikus_ je izjavil:

Kdor ima gozd, stroje in veselje, za tistega je poceni ce si sam pripravlja drva, kdor kaj od tega nima, ali nicesar od tega, potem naj raje kupi drva, ali naredi kaksen drug sistem ogrevanja, naj se ne matra in jamra tukaj.

Taisti naj drva prodaja, saj kot pravijo strokovnjaki tu je to easy money.

c3p0 je izjavil:

Kamini so pa izvzeti? Saj noben nima elektronike. Ali pa se jih obravnava drugače?

sbawe64 je izjavil:

In verjetno nisem edini.

1m3 s pravo sekiro imaš v uri, če je le osnovni "material" brez grč, to samo leti narazen.

Še eden, ki aplicira idealne laboratorijske pogoje v RL.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

WizzardOfOZ ::

nekikr je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Al pa tisti, ki si ga za to vzamejo. To narediš v dveh tednih in si potem frej, ne pa da boš pacal mesece. Dva tedna po 3 ure na dan boš pa že prenesel. Mal več telovadbe, namesto na fitnes, boš na dvorišču sekal.

Ampak v ponedeljek ne moreš, ker pelješ enega mulca na plavanje, v sredo ima en nogomet, drugi badminton, v petek enako, v četrtek se ti pa služba malo potegne. Lahko si pa potem faca in delaš tri vikende od jutra do večera, to pa. Ampak ti je UTK probal zgoraj razložiti, da to nekako ni smiselno.
Jaz imam rad fizično delo, se ga ne ustrašim, marsikaj naredim. Ampak gušt je tistih par ur, potem bi pa raje kaj drugega počel. Ukvarjanje z drvmi 14 dni skupaj vsak dan? Če bi jih imel zastonj. Morda.

pri nas imajo otroci otroštvo in ne starševskih želja po znanju igranja violine in biti najboljši športnik.

sbawe64 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Žaganje recimo še ni tak problem, a kalanje na roke 20m3 nekako ni nekaj, kar bi človek ljubiteljsko počel.
In to vsako leto znova.

BS. Narežeš na 33cm celo deblo, pa potem razkolješ s sekiro ali cepilcem. Za 15m3 in sekiro rabiš en 10 dni po 2 do 3 ure telovadbe dnevno, s cepilcem gre hitreje.

Verjemi, da se boš bolje počitil po tistih 10 dneh, kot če boš samo za računalnikom sedel.

Očitno premalo ceniš svoj čas, če ga zapravljaš s sekanjem drv.

In verjetno nisem edini.

A na fitnes pa hodiš, pa še plačaš zanj?

Si me zamenjal v nekom.

Zanimivo da ste začeli sedaj črpalkarki promovirati drva za ostale.

fikus_ je izjavil:

Kdor ima gozd, stroje in veselje, za tistega je poceni ce si sam pripravlja drva, kdor kaj od tega nima, ali nicesar od tega, potem naj raje kupi drva, ali naredi kaksen drug sistem ogrevanja, naj se ne matra in jamra tukaj.

Taisti naj drva prodaja, saj kot pravijo strokovnjaki tu je to easy money.

c3p0 je izjavil:

Kamini so pa izvzeti? Saj noben nima elektronike. Ali pa se jih obravnava drugače?

sbawe64 je izjavil:

In verjetno nisem edini.

1m3 s pravo sekiro imaš v uri, če je le osnovni "material" brez grč, to samo leti narazen.

Še eden, ki aplicira idealne laboratorijske pogoje v RL.

jaz sem imel in še imam drva. ko je centralna crknila sem vzel kar je bilo dobavljivo takoj. in to je bila TČ. seveda sem kasneje kupil tudi novo peč na drva in je zraven za rezervo, ali pa če bi bilo premrzlo, da bi pomagala TČ.
pripravim pa še vedno kakih 2m3 dev na leto, da so za zraven peči.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

pri nas imajo otroci otroštvo in ne starševskih želja po znanju igranja violine in biti najboljši športnik.

Miško, ne projiciraj svojih blodenj na ostale. Vsi otroci pač niso cel dan pred tablico in telefonom, nekateri imajo dejansko radi tudi šport. In ker sem izbral težjo pot jim to omogočam. Glede na tvoj zapis pa predvidevam, da si izbral lažjo pot in jim v roke potisneš telefon, ker je šport samo za bedake in zafrustrirane starše?

cvalsr ::

to samo leti narazen.

Seveda. Blondinkam se okna v dveh letih sama odplačajo... (vic je že star).

johnnyyy ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Razrezat, razklat in zložit. Jaz sem jih rezal na 33cm že v hosti, potem pa panje na prikolici domov zvozil, doma razklal in zložil. Za 15m3 nimaš kaj delat 14 dni po 3 ure na dan. Če pa mečkaš, pa lahko delaš celo leto, ja. Očitno enim paše tak način. Meni ne, narediš in imaš potem mir. Samo odkar imamo TČ tudi tega ni več.

Če računam za novogradnjo, bi me peč z zalogovnikom prišla cca 10k€, 10m² prostor cca 10k€, pa še neka drvarnica cca 5k€. Potem pa še razne sekire, cepilec, cirkular, motorna žaga itd. Pa še neko toplotno črpalko za sanitarno vodo za poleti. Pri takšni investiciji hitro prebiješ 30k€. Tako da overall tudi ogrevanje na drva na koncu ni tako poceni kot nekateri prikazujejo, kljub temu da na koncu delaš sam.

nekikr je izjavil:

Miško, ne projiciraj svojih blodenj na ostale. Vsi otroci pač niso cel dan pred tablico in telefonom, nekateri imajo dejansko radi tudi šport. In ker sem izbral težjo pot jim to omogočam. Glede na tvoj zapis pa predvidevam, da si izbral lažjo pot in jim v roke potisneš telefon, ker je šport samo za bedake in zafrustrirane starše?

Miško ti je kreten od fotra, k te ni vzgojil.

Pri nas se otrok igra zunaj, nima tablice, telefon je pa v šolski torbi za poklicat, če je v šoli kaj narobe. Ampak ti že veš, kako se temu streže.

DamijanD ::

sbawe64: Jaz bi raje videl, da bi vsi šli na TČje, kot da imamo tako pozimi:

Utk ::

Če ima grče jih pa nazaj v gozd vrneš. Mislim, kje se najdete...

A pri vas ne počnete tako? :)):)):))

Daniel ::

Mi letos prvič testiramo sosedov cepilec. Časovno je najbrž primerljivo s sekiro, se pa utrudiš bistveno manj.

Ravno včeraj smo pripeljali iz gozda 1 gaber nacepljen na 30+ z vejami vred, ravno pravšenj za eno 5 tonko brez poviškov. 3je v gozdu od 11.00 do 15.30.

Dolgoročni plan pa je seveda menjava peči na tako s pirolizo in vgradnja 2m3 zalogovnikov, obstoječa ima že 25+ pa še kar drži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Pri nas se otrok igra zunaj, nima tablice, telefon je pa v šolski torbi za poklicat, če je v šoli kaj narobe. Ampak ti že veš, kako se temu streže.

Zakaj ga pa v gozd ne pošlješ sekat drv, da bo imel kaj od športa? Dve uri pa je 6 kubikov nasekanih. Samo pravo sekiro moraš imeti, brez grč, ravno pravo vlago, 6 planetov poravnanih in gasa!

nekikr je izjavil:

Zakaj ga pa v gozd ne pošlješ sekat drv, da bo imel kaj od športa? Dve uri pa je 6 kubikov nasekanih. Samo pravo sekiro moraš imeti, brez grč, ravno pravo vlago, 6 planetov poravnanih in gasa!

Bogi tvoji otroci, ko morajo doma služit glupim staršem. Si to od tvojih staršev dobil take ideje?

Daniel je izjavil:

Mi letos prvič testiramo sosedov cepilec. Časovno je najbrž primerljivo s sekiro, se pa utrudiš bistveno manj.

Odvisno kaj cepiš. Za negrčavo smreko sem hitrejši in mi je v užitek delat. Za 95% drugih stvari, pa je cepilec hitrejši.

DamijanD ::

Smreka je tudi v peči med najhitrejšimi :-)

WizzardOfOZ je izjavil:

nekikr je izjavil:

Bogi tvoji otroci, ko morajo doma služit glupim staršem. Si to od tvojih staršev dobil take ideje?

Itak. Najprej jih zvežem in odvlečem na športne dejavnosti, potem do krvavih prstov gulijo nek inštrument. Zdaj pa res razmišljam, da bi jih še v gozd poslal nasekat 10 kubikov drv, to imajo za pol ure narejeno.

111111111111 ::

nekikr je izjavil:

Miško, ne projeciraj. Moji se celo leto igrajo ob potoku, plavajo v reki, divjajo po gozdu, plezajo po drevesih, zbijajo hiško (zaenkrat še neuspešno).

Ti kar vozi kamor češ, pri nas tudi velja politika, da ne rabimo biti top v hobi stvareh, tvoji pa naj kar bodo, bodo moji imeli vsaj dobre ubogljive delavce.

WizzardOfOZ je izjavil:

Naši niti tega nimajo sabo v šoli. V šoli je v tajništvu na razpolago telefon in pokličejo če je kaj nujnega. Večinoma pa raje kar sami uredijo, kot da bi v tajništvo hodili.

DamijanD je izjavil:

sbawe64: Jaz bi raje videl, da bi vsi šli na TČje, kot da imamo tako pozimi:

Se podpišem. :( Pa navijam za drva in samooskrbo.

nekikr je izjavil:

Niso še dovolj stari. Zaenkrat nosijo drva. POkažem jim kup, povem da do konca tedna se mora prestavit tja pa tja, potem jim pa pustim da se zorganizirajo.

nekikr je izjavil:

Itak. Najprej jih zvežem in odvlečem na športne dejavnosti, potem do krvavih prstov gulijo nek inštrument. Zdaj pa res razmišljam, da bi jih še v gozd poslal nasekat 10 kubikov drv, to imajo za pol ure narejeno.

Bolj je to, da svoj model propagiraš kot edini pravilen.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Kater model in kje sem to trdil? Citiraj prosim ali pa STFU. Napisal sem realen scenarij, ko moraš otroka peljati nekam na aktivnost in nimaš časa sekati drv. Nakar se je usual plaz kritik in pretepanj slamnatih mož. Pa ne samo to, tudi podtikanj in laganj češ, da otroke silim v aktivnost in dejansko, da vsi, ki jih peljemo na neko aktivnost, s tem zdravimo svoje frustracije. Ampak moji gredo prostovoljno na aktivnost, pa tudi vsi tam izgledajo srečni, ker se ob aktivnosti družijo z vrstniki. Torej, citat miško lažnjivi.

nekikr je izjavil:

Kater model in kje sem to trdil? Citiraj prosim ali pa STFU. Napisal sem realen scenarij, ko moraš otroka peljati nekam na aktivnost in nimaš časa sekati drv. Nakar se je usual plaz kritik in pretepanj slamnatih mož. Pa ne samo to, tudi podtikanj in laganj češ, da otroke silim v aktivnost in dejansko, da vsi, ki jih peljemo na neko aktivnost, s tem zdravimo svoje frustracije. Ampak moji gredo prostovoljno na aktivnost, pa tudi vsi tam izgledajo srečni, ker se ob aktivnosti družijo z vrstniki. Torej, citat miško lažnjivi.

Izvoli:

nekikr je izjavil:

Izbral sem težjo pot... Drugemu težiš, da je izbral lažjo pot, torej nepravilno? Ali sem narobe sklepal? Težiš ostalim staršem, da se ne potrudijo dovolj za svoje otroke, ker imajo drugačen pristop, itd...

PRav s to svojo težjo potjo si me spomnil...

Prav hecen si.

c3p0 ::

Utk je izjavil:

Če ima grče jih pa nazaj v gozd vrneš. Mislim, kje se najdete...

Ne, najboljše si pustiš za konec, ali pa že narežeš tako, da grčav del gre v enem kosu v kamin.

Izbral sem težjo pot... Drugemu težiš, da je izbral lažjo pot, torej nepravilno? Ali sem narobe sklepal? Težiš ostalim staršem, da se ne potrudijo dovolj za svoje otroke, ker imajo drugačen pristop, itd...

Seveda si narobe sklepal, kot se za forumskega vseznalca spodobi. Da se izbere en stavek tretjega posta, pozabi pa na vse ostalo. Zapisal sem (kari si prikladno povsem ignoriral) da vsak dan pač ne gre sekati drv, ker imaš v življenju še druge stvari, ena izmed njih je (tudi) prevoz otrok na dejavnosti. In ker me je takoj napadel, da se to ne dela in s tem zdravim svoje frustracije (kar si seveda spet ignoriral) sem odpisal, da ja, sem izbral težjo pot, ker bi jim lahko enostavno rekel, da naj gredo ven se podit po cesti ali pa jim v duhu novodobnega starševstva porinil v roke tablico in telefon (kar si tudi ignoriral). Kaj točno tu ne štima? Njabrž sem kje izpustil vejico, daj jo izpostavi, trikrat napiši in potem bo to res.
Da smo se v osnovi pogovarjali o času, ki ga lahko ali pa ga je smiselno porabiti za sekanje drv itak ni več pomembno, če je le v prejšnjem odstavku kakšna vejica premalo, da se da slamnatega moža pretepati še naprej.

nekikr je izjavil:

Seveda si narobe sklepal, kot se za forumskega vseznalca spodobi. Da se izbere en stavek tretjega posta, pozabi pa na vse ostalo. Zapisal sem (kari si prikladno povsem ignoriral) da vsak dan pač ne gre sekati drv, ker imaš v življenju še druge stvari, ena izmed njih je (tudi) prevoz otrok na dejavnosti. In ker me je takoj napadel, da se to ne dela in s tem zdravim svoje frustracije (kar si seveda spet ignoriral) sem odpisal, da ja, sem izbral težjo pot, ker bi jim lahko enostavno rekel, da naj gredo ven se podit po cesti ali pa jim v duhu novodobnega starševstva porinil v roke tablico in telefon (kar si tudi ignoriral). Kaj točno tu ne štima? Njabrž sem kje izpustil vejico, daj jo izpostavi, trikrat napiši in potem bo to res.
Da smo se v osnovi pogovarjali o času, ki ga lahko ali pa ga je smiselno porabiti za sekanje drv itak ni več pomembno, če je le v prejšnjem odstavku kakšna vejica premalo, da se da slamnatega moža pretepati še naprej.

No pri nas je bilo tako, da smo kot mulci vedno sodelovali pri sekanju in spravljenju drv. Sicer neke hude efektive ni bilo, saj pred 10 letom fizično nisi dovolj močan, pred 20 pa smo vsi šli naprej v šole in tako je ta pomoč kar usahnela. Po končanem šolanju služba, starši pa čedalje starejši in še vedno zvesti privržeci drv. Dokler nekdo ne zboli. Takrat smo hitro vsi ugotovili, da je spravilo precej v breme.

Tisti, ki pravite, da lahko kolegi pomagajo...glejte, nek "kolega" investira 20 jurjev v elektrarno in TČ, da se ne bo rabil jebat z drvmi, vi ga pa mrtvo hladni "povabite", da se jebe z vašimi drvmi. Ne glede če pride ali ne in kaj reče, garantiram vam, da si misli svoje...

Mato989 ::

Utk je izjavil:

Tisti, ki pravite, da lahko kolegi pomagajo...glejte, nek "kolega" investira 20 jurjev v elektrarno in TČ, da se ne bo rabil jebat z drvmi, vi ga pa mrtvo hladni "povabite", da se jebe z vašimi drvmi. Ne glede če pride ali ne in kaj reče, garantiram vam, da si misli svoje...

Ojoj... to je kot bi rekel da kolega v bloku investira skupaj s sosedi v lift ti pa ga pokličeš da ti pomaga po stopnicah nest pralni stroj ali novo omaro... PRASEC od kolega si!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

siro-mak ::

tu pa tam bo kdo pomagal, če bo utegnil - pripravljati drva ali tovoriti po stoLpnicah, če bo kakšno 'pivo v hladilniku'... že takšno ali takšno orodje hitro pride prav...

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ojoj... to je kot bi rekel da kolega v bloku investira skupaj s sosedi v lift ti pa ga pokličeš da ti pomaga po stopnicah nest pralni stroj ali novo omaro... PRASEC od kolega si!

Ja, če bi se odpovedal dvigalu, bi pa vseeno vsako leto 2 tedna tovoril omare po stopnicah...bi si mislil svoje ja.

feryz ::

Samo totalni norci investirajo 20 jurjev v TČ plus SE. Oboje skupaj ni vedno niti pol toliko. Četrt recimo.
Kdor je dal več ...

IL_DIAVOLO ::

Saj bodo pred penzijo prisli na nulo. To je pa ja dober ROI, a morda ni? :D:))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Utk ()

TČ je cenejša od peči na drva, elektrarna se pa izplača po 6 letih. Če nimaš denarja in vzameš kredit od ekosklada imaš prvi mesec nižji kredit kot prej položnico. Če imaš denar, je vse skupaj še za obresti cenejše.

Do penzije boš kvečjemu ti zgruntal kak idiot si bil, da si se 30 let drkal z drvmi, medtem ko so drugi delali kaj pametnega ali pa uživali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

siro-mak ::

Utk, pusti.

c3p0 je izjavil:

Ne, najboljše si pustiš za konec, ali pa že narežeš tako, da grčav del gre v enem kosu v kamin.

Vržeš na žerjavico in imaš celo noč lepo toplo. :D

nekikr je izjavil:

Glede na tvoj zapis, sem zadel žebljico na glavico. :D Samo ena pot je prava. :D

Utk je izjavil:

Kolega vedno rad pride. Pravzaprav se nas nabere 10. ZAčnemo nekje ob 8h zjutraj, vmes malica, ob 14h pa žar in rajanje pozno v noč. Verjemi mi da se v 4 urah nihče ne pretegne. :D Nisem pa nor, da bi vabil kolege na tlako.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Jaz sicer opravim vse sam, ampak kakšen piknik s kolegi vedno paše. In če bi vmes naredili kakšen meter drv ne bi nobenega ubilo.

Utk je izjavil:

Do penzije boš kvečjemu ti zgruntal kak idiot si bil, da si se 30 let drkal z drvmi, medtem ko so drugi delali kaj pametnega ali pa uživali.
Drva so užitek.
Razen če so mus.
Ampak pri zastonjski elektriki niso.

delavec44 je izjavil:

In če bi vmes naredili kakšen meter drv ne bi nobenega ubilo.

No, ko smo že pri tem, par na leto jih pa vendar tudi ubije to.

Utk je izjavil:

delavec44 je izjavil:

In če bi vmes naredili kakšen meter drv ne bi nobenega ubilo.

No, ko smo že pri tem, par na leto jih pa vendar tudi ubije to.

Jaz jih nikoli ne bi pošiljal v gozd podirati. Doma na vrtu pa še nisem slišal za smrtni primer.

feryz je izjavil:

Samo totalni norci investirajo 20 jurjev v TČ plus SE. Oboje skupaj ni vedno niti pol toliko. Četrt recimo.
Kdor je dal več ...

Nehaj že nakladati v vsaki temi. Toliko pač stanejo te stvari. Da si ti po nekem naključju naredil sam za pol cene, z neprimerljivimi stvarmi (TČ recimo) ne pomeni nič. Če si pa tak maher, da to postaviš za četrt cene, potem pa ne vem zakaj tipkaš tu in ne uživaš nekje v toplih krajih, obkrožen s starletami v banji šampanjca.

Ker mi to ne sede. Drugače bi.
Bolj je užitek in izziv postaviti SE za tri jurje in TČ za nič jurjev.
Več znaš, več veljaš, pravijo.

Ma ja, te razumem, jaz sem isti. Na borzi recimo bi lahko delal milijone, ker vedno vse zadanem, ampak mi to ne sede. Drugače bi. Tudi v smučanju sem najboljši, noben mi ne seže do kolen v svetovnem merilu. Ampak mi to ne sede. Drugače bi.

Jaz jih nikoli ne bi pošiljal v gozd podirati. Doma na vrtu pa še nisem slišal za smrtni primer.

Aha, v gozdu boš sam podiral in domov pripeljal, ko so doma na vrtu, ko jih vsaka stara mama lahko pospravi, boš pa kolege klical.

Kakorkoli, če nekomu nimaš s čim povrnit nekaj enakovrednega, ga ne kliči. Sigurno ti bi raje vsak, ki nima tudi sam drv, dal 50 evrov pa plačaj nekomu drugemu, da ti jih skala ali karkoli že rabiš od koga. Ker nazadnje je čas (samo) denar, nič drugega, in tudi taka pomoč ni nič drugega kot denar. Pomaga se ko je neka sila, nujnega, ni panike, ampak vsakoletna drva niso nobena nuja, vsak se je sam odločil za to.

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

delavec44 je izjavil:

Doma na vrtu pa še nisem slišal za smrtni primer.

Žal poznam točno takega.
Upokojenka s sekiro zgrešila in zadela lastno golen.
Morda je celo zaklicala na pomoč (bolj verjetno da se ji je v trenutku stemnilo), kaj veliko časa pa ni imela.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Utk je izjavil:

Aha, v gozdu boš sam podiral in domov pripeljal, ko so doma na vrtu, ko jih vsaka stara mama lahko pospravi, boš pa kolege klical.

Kakorkoli, če nekomu nimaš s čim povrnit nekaj enakovrednega, ga ne kliči. Sigurno ti bi raje vsak, ki nima tudi sam drv, dal 50 evrov pa plačaj nekomu drugemu, da ti jih skala ali karkoli že rabiš od koga. Ker nazadnje je čas (samo) denar, nič drugega, in tudi taka pomoč ni nič drugega kot denar. Pomaga se ko je neka sila, nujnega, ni panike, ampak vsakoletna drva niso nobena nuja, vsak se je sam odločil za to.

Sem napisal, da doma delam sam. Za v gozd pa odvisno, večje zadeve plačam profičem in dobim grajfar domov.

Zastonj piknik je enakovreden par uram dela drugače.

Ne vem kaj te tako moti, jaz bom končal.

MadMax je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Doma na vrtu pa še nisem slišal za smrtni primer.

Žal poznam točno takega.
Upokojenka s sekiro zgrešila in zadela lastno golen.
Morda je celo zaklicala na pomoč (bolj verjetno da se ji je v trenutku stemnilo), kaj veliko časa pa ni imela.

Imamo cepilec.

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

https://www.regionalgoriska.si/novica/k...
https://old.slovenskenovice.si/crni-sce...
https://mariborinfo.com/novica/kronika/...
...
Tako ni zadosti "dobro", mora res rezultirat s smrtjo?
Pa najbrž so bili vsi prepričani, da se njim pa že ne more nič zgodit.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMax ()

Mislim da sem čisto jasno napisal kaj me moti. Če delaš drva, ker jih lahko sam in so poceni, potem jih delaj sam in ne kliči "kolegov", ki nimajo drv in jim ne moreš vrnit usluge.

Vem da sem napisal, da bom končal ampak samo še to. To da jim ne moreš vrniti usluge je samo tvoja predpostavka, nikjer se nismo pogovarjali o tem. Ne vem kako imaš lahko dolgo prijatelje, če jih izkoriščaš.

Tudi poceni ni. Je pa zaenkrat ceneje in bolj sigurno kot kaj drugega.

@MadMax, te razumem kaj hočeš povedati ampak nesreče se vedno dogajajo in pač narediš vse, da jih bo čim manj. Je pa podiranje v gozdu za par faktorjev bolj riskantno kot spravilo doma. Samo na kavču pa tudi ne moremo ležati, da se ne bo nič zgodilo.

delavec44 je izjavil:

V gozd grem vedno podirat s kolegom gozdarjem. Pa še če je bolj nevaren teren, plačam sekače in mi podrejo, potem pa že sami počistimo.

Utk je izjavil:

Mislim da sem čisto jasno napisal kaj me moti. Če delaš drva, ker jih lahko sam in so poceni, potem jih delaj sam in ne kliči "kolegov", ki nimajo drv in jim ne moreš vrnit usluge.

Aha torej če ima kolega bajto in ne rabi mene da nesem mu v 4. štuk pralni stroj ga jaz ne smem klicat da mi pride pomagat kot kolega ker kateri zakon to predpisuje? UTK zakon člen 47?

Utk je izjavil:

Mene že sprašujejo kdaj bomo naslednje leto delali drva. :D Babe bojo kuhale, otroc bodo malo nosili, mi bomo pa kalali. Sosed bo posodil še 2 cepilca, popoldan bo pa fešta. tiste 5m drv bomo zmleli v 3-4 urah. :D Popoldan pa rebra, čvapčiče in kotlete.

Ti ne ločiš neke izredne občasne zadeve od rednega dela, ki si ga je nekdo zamislil, ker ga pride to ceneje.
Jaz bi kolegu pomagal vlečt stroj v 4. štuk, ni problema. Če bi on imel selitveni servis, matematika se mu bi pa izšla samo ob zastonj pomoči kolegov, bi mu pa slej ko prej reku, da "nimam časa".

Utk je izjavil:

Ti ne ločiš neke izredne občasne zadeve od rednega dela, ki si ga je nekdo zamislil, ker ga pride to ceneje.
Jaz bi kolegu pomagal vlečt stroj v 4. štuk, ni problema. Če bi on imel selitveni servis, matematika se mu bi pa izšla samo ob zastonj pomoči kolegov, bi mu pa slej ko prej reku, da "nimam časa".

napisal si

Če delaš drva, ker jih lahko sam in so poceni, potem jih delaj sam in ne kliči "kolegov", ki nimajo drv in jim ne moreš vrnit usluge.

Kar implicira da ne kliči nikogar kateremu ne moreš "identične" usluge vrniti...

Če poznaš še kakšno drugo delo v rangu z drvmi, potem kar na plano z njim. Odnest stroj po stopnicah to ni.
Če bi kdo prekrival streho, potem bi bilo tu nekje. Ampak to se enkrat prekrije in je mir 30 let.
V vseh drugih temah praviš da se stegni kolk si dolg, edino pri drvih pa ne, tu si lahko odvisen od drugih. Najbolj ga bojo najebali penziči. Pri 60ih še nekako morda gre, kmalu bo pa vse manj kolegov sposobnih kaj pomagat, sami tudi ne bojo zmogli, potem bo pa "fešta" in jamranje. Malo prej treba mislit na to.

111111111111 je izjavil:

Utk je izjavil:

Mene že sprašujejo kdaj bomo naslednje leto delali drva. :D Babe bojo kuhale, otroc bodo malo nosili, mi bomo pa kalali. Sosed bo posodil še 2 cepilca, popoldan bo pa fešta. tiste 5m drv bomo zmleli v 3-4 urah. :D Popoldan pa rebra, čvapčiče in kotlete.

Ti imaš piknik, ne pa drv. Če bi vsi za vsakih 5 metrov delali piknike za 20 ljudi, potem bi se drva "delalo" celo leto, pa še vprašanje če bi vseh 20 prišlo na vrsto.

Zgodovina sprememb…

««
11 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eko sklad - ogrevanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8414211 (3819) c3p0
»

Katero ogrevanje za hiso (strani: 1 2 3 4 5 )

21942017 (18657) fikus_
»

Centralna peč predelava drva-peleti (strani: 1 2 3 4 )

17244859 (19095) feryz
»

Ogrevanje v neizolirani hiši (strani: 1 2 3 )

14046754 (3889) kixs
»

Strošek drv (strani: 1 2 3 4 )

18334533 (29717) stara mama

Več podobnih tem