» »

Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati

Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati

««
10 / 22
»»

sbawe64 ::

Žaganje recimo še ni tak problem, a kalanje na roke 20m3 nekako ni nekaj, kar bi človek ljubiteljsko počel.
In to vsako leto znova.

Če pokomentiram naslov iz rtvslo:
Ko je bil elko poceni, so samo največji mazohisti kurili na drva, takrat je bil zrak pozimi dosti manj onesnažen z delci pm10.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

siro-mak ::

da se kupiti nekaksne cepilnike drv... za sveze/vlazne pred susenjem... ali?

to je pa presenecenje - za tč-jaše...

starfotr ::

Cepi se sveža drva. In ne suhih.

feryz ::

Zato imam zastonj elektriko in zastonj drva. In potem malo kombiniram, s čim kurim.
Če nam paše romantika, gonimo toplovodni kamin, če pa hočemo brezdušno ugodje, se vrti toplotna.

WizzardOfOZ ::

sbawe64 je izjavil:

Žaganje recimo še ni tak problem, a kalanje na roke 20m3 nekako ni nekaj, kar bi človek ljubiteljsko počel.
In to vsako leto znova.

BS. Narežeš na 33cm celo deblo, pa potem razkolješ s sekiro ali cepilcem. Za 15m3 in sekiro rabiš en 10 dni po 2 do 3 ure telovadbe dnevno, s cepilcem gre hitreje.

Verjemi, da se boš bolje počitil po tistih 10 dneh, kot če boš samo za računalnikom sedel.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

delavec44 ::

Cepilec na 3 fazni tok. Investicija se hitro povrne. Še 2 sosedom scepiš pa je.

Za težke kose pa vitel in rampo pa ga gor potegne.

DamijanD ::

govorite o cepljenju metrskih ali o cepljenju polen?

delavec44 ::

Jaz sem govoril o 33 cm. Dvignjen.

Sem pa videl tudi metrske cepilce ampak na traktorju. Meni ne pride v poštev, ker so hlodi pretežki.

nejc_nejc ::

Glede na to, da vsako stvar, ki jo izvoljeno ljudstvo sprejme, nato potrebuje zbiranje ugotovitev ter "bo" naknadno popravljeno, se ne sekiram in se bom ogreval na nacin, ki mi bo odgovarjal.

Velki ::

No evo do sedaj se ni smelo kupovati peči ki ne ustrezajo standardom. Sedaj pa se jih kmalu še uporabljati ne bo smelo več. Da bi pa kdo pomislil zakaj tudi na dolgi rok prihranim z tem da imam vgrajeno staro peč (kotel star že 30 let) pa seveda nikogar ne briga... Zanimivo nekdaj je pomenil tehnološki napredek tudi manj dela in boljše življenje za ljudi, danes v veliko primerih pa temu ni tako... in potem se čudijo zakaj jim nekateri želmo jebat mater...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Velki ()

111111111111 ::

barakus je izjavil:

Katerih točno peči za drva pa se ne sme več prodajati?

Take brez elektronike, tipal in podpiha. :)

Tole lahko kupiš:
https://waltis.si/proizvodi/peci-na-drv...

Tele pa ne smeš:
https://www.centrometal.hr/portfolio/ek...

Aja, pa prvo je bistveno težje servisirat. :D Pa precej dražja je in težja. Marsikdaj tudi večja, zato ti sploh ne paše v staro kurilnico. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

mailer ::

delavec44 je izjavil:

Jaz sem govoril o 33 cm. Dvignjen.

Sem pa videl tudi metrske cepilce ampak na traktorju. Meni ne pride v poštev, ker so hlodi pretežki.
Evo metrski cepilec ;)
https://www.youtube.com/shorts/UPCGnttV...
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

sbawe64 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

In to vsako leto znova.

BS. Narežeš na 33cm celo deblo, pa potem razkolješ s sekiro ali cepilcem. Za 15m3 in sekiro rabiš en 10 dni po 2 do 3 ure telovadbe dnevno, s cepilcem gre hitreje.

Verjemi, da se boš bolje počitil po tistih 10 dneh, kot če boš samo za računalnikom sedel.

Očitno premalo ceniš svoj čas, če ga zapravljaš s sekanjem drv.

1 m3 naredim na roke, potem drv nočem videti celo leto.
In verjetno nisem edini.
Sado mazo pripadniki izvzeti.

To mi nobena telovadna, temveč kazenska kolonija.
2020 is new 1984
Corona World order

Daniel ::

Če bi drugače ta čas zabil s sedenjem pred TVjem je čas v gozdu povsem pametno vložen. Če bi po drugi strani s svojim znanjem in rokami lahko zaslužil v tistem dnevu 200 eur se pa tako ne bo ogreval z drvami, ker se mu ni treba.

1m3 drv se naredi praktično "u čas posla", če nimaš ravno kakega gabra za sklestiti in nasekati.

Avenger ::

111111111111 je izjavil:

barakus je izjavil:

Katerih točno peči za drva pa se ne sme več prodajati?

Take brez elektronike, tipal in podpiha. :)

Tole lahko kupiš:
https://waltis.si/proizvodi/peci-na-drv...

Tele pa ne smeš:
https://www.centrometal.hr/portfolio/ek...

Aja, pa prvo je bistveno težje servisirat. :D Pa precej dražja je in težja. Marsikdaj tudi večja, zato ti sploh ne paše v staro kurilnico. :D

Pa dobro, to podpiram, ker predvidevam, da boljša peč prek dimnika v zrak spušča manj trdih delcev. Podpiral bi celo to, da bi enkrat letno nek preglednik opravil nek standardiziran test izpusta plinov in trdih/sajastih delcev in potem izdal odredbo o prepovedi uporabe te peči, ali pa nek davek na prekomerne izpuste. Jep. Bi bilo smiselno imet dober zrak in sem 100% prepričan, da se da to z dobrimi pečmi lepo rešit.

Ampak ne bo šlo v to smer, ker čist zrak ni bistvo agende...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Avenger ()

nekikr ::

Star par, v stari hiši, slabo izolirani, ničvredni, na slabi lokaciji. S slabo penzijo. Zdaj pa pride pravičniški inšpektor in jima nabije prepoved ogrevanja, naj ju zebe. In doda še nekaj tisočakov kazni za povrh, da bosta vedela kdo je glavni. In ju potem obiskuje vsak mesec z novo položnico, da ne pozabita.
To je povsem realni primer, takih je na podeželju cel kup. Jima boš podaril TČ? Baje niso več bio-eko, ker omrežje ne zdrži. Je to sploh ok?

c3p0 ::

Kamini so pa izvzeti? Saj noben nima elektronike. Ali pa se jih obravnava drugače?

sbawe64 je izjavil:

In verjetno nisem edini.

1m3 s pravo sekiro imaš v uri, če je le osnovni "material" brez grč, to samo leti narazen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

zobnik ::

nekikr je izjavil:

Star par, v stari hiši, slabo izolirani, ničvredni, na slabi lokaciji. S slabo penzijo. Zdaj pa pride pravičniški inšpektor in jima nabije prepoved ogrevanja, naj ju zebe. In doda še nekaj tisočakov kazni za povrh, da bosta vedela kdo je glavni. In ju potem obiskuje vsak mesec z novo položnico, da ne pozabita.
To je povsem realni primer, takih je na podeželju cel kup. Jima boš podaril TČ? Baje niso več bio-eko, ker omrežje ne zdrži. Je to sploh ok?

V takem primeru imajo starejši vso pravico vložit za občinsko 1x pomoč, dobi se skoraj 1000 evrov za dva.
+ varstveni dodatek
+ še kaj

Plačajo vse to delavci, gospodarstvo, onadva si kupta suhe drva al pa peč zamenjate s pomočjo 1x socialne pomoči, ki jo seveda spet plača gospdoarstvo znaša lahko par tisoč evrov ker ja namenska.

Lahko pa se vse skupaj pozabi, stara dva kurita kar imata, vi dihate kar boste, in dnar vam ostane. TAKO TO GRE v SOVENIJI in NIČ drugače

bozicek ::

sbawe64 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

In to vsako leto znova.

In verjetno nisem edini.

Ne samo snežinkica

On bi se grel...ampak nebi delal
On bi imel 5 jurjev plače...s tem da kofetka dopoldneve v kafani na terasi
On bi imel flat v centru Ljubljane...ampak nima niti € za polog
On bi...ah, saj bo država poskrbela
Darila letos samo za poredne

Jnou ::

zobnik je izjavil:

nekikr je izjavil:

V takem primeru imajo starejši vso pravico vložit za občinsko 1x pomoč, dobi se skoraj 1000 evrov za dva.
+ varstveni dodatek
+ še kaj

Plačajo vse to delavci, gospodarstvo, onadva si kupta suhe drva al pa peč zamenjate s pomočjo 1x socialne pomoči, ki jo seveda spet plača gospdoarstvo znaša lahko par tisoč evrov ker ja namenska.

Lahko pa se vse skupaj pozabi, stara dva kurita kar imata, vi dihate kar boste, in dnar vam ostane. TAKO TO GRE v SOVENIJI in NIČ drugače

Kaj jima bo 1000? Misliš da toliko stane sodobna peč?

NuMaN ::

Janković podražuje daljinsko ogrevanje za 7+ procentov z novim letom.

Ni čudno, da se je na ograji pred časom že pojavil grafit "Janša reši nas". Nihče ga še ni prebrisal ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

JJ bi pa za za 7 % znižal cene :)):)):))

Ali morda za 17 %? Ali 47 %?

JJ bi tudi nekaj privoščil malemu človeku.
Saj ni brez napak, ampak če ga že primerjamo z levuharji, je dejansko bližje Titeju.

Jp, znan je po tem, da dela za ljudi :)):))

Sploh ovce so zelo vesele zelene trave, ki jo nudi za 30+ let :))

Invictus ::

NuMaN je izjavil:

JJ bi tudi nekaj privoščil malemu človeku.
Saj ni brez napak, ampak če ga že primerjamo z levuharji, je dejansko bližje Titeju.

Pesek v oči, ko so šle cene osnovnih živil gor tudi za več kot 100%.

JJ bo znižal za nek enomestni procent, ampak cene bodo še vedno 2x večje kot pred ukrajinskim sranjem.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Potem pa nič.

Zategovati pas do bridkega konca.

Ja veš potem pa ni dedovanja.

Jnou je izjavil:

zobnik je izjavil:

nekikr je izjavil:

+ varstveni dodatek
+ še kaj

Kaj jima bo 1000? Misliš da toliko stane sodobna peč?

Plača položnico za ogrevanje, na plin na elektriko, ali kupi suha bukova drva, ki so 5x boljš kot smreka

starfotr je izjavil:

Ja veš potem pa ni dedovanja.

Ne razumem, kaj ima dedovanje z zategovanjem pasu ...

Pač manj poješ, lahko celo blagodejno vpliva na zdravje in še živiš dlje.
Sicer verjetno manj kvalitetno ...

Mišljeno je bilo za koriščenje socialne pomoči. Mnogi se odpovedo.

Ja od česa pa naj socialec živi?

Masovno se je odpovedovalo varstveni dodatek, ne vem kako je s tem.

Najbolj pasja zakonodaja je bila tam 2012 nekje, ko so ministrstvo imeli čez SD.

Ukinit to in uvesti UTD.

Itak. Ampak to se ne bo zgodilo v času mojega življenja ...

sbawe64 je izjavil:

In verjetno nisem edini.

Hja, jaz jih naredim cca. 20m3 in jih od tega 15 prodam. Pa imam to za hobi. RAd delam z motorko. :)

Avenger je izjavil:

Pa dobro, to podpiram, ker predvidevam, da boljša peč prek dimnika v zrak spušča manj trdih delcev. Podpiral bi celo to, da bi enkrat letno nek preglednik opravil nek standardiziran test izpusta plinov in trdih/sajastih delcev in potem izdal odredbo o prepovedi uporabe te peči, ali pa nek davek na prekomerne izpuste. Jep. Bi bilo smiselno imet dober zrak in sem 100% prepričan, da se da to z dobrimi pečmi lepo rešit.

Ampak ne bo šlo v to smer, ker čist zrak ni bistvo agende...

Bolj zanimivo je da prepovedujejo plinske peči, ki pa so najmanj škodljive okolju. :D

Zgodovina sprememb…

c3p0 je izjavil:

Kamini so pa izvzeti? Saj noben nima elektronike. Ali pa se jih obravnava drugače?

Siva cona. V mestih so načeloma prepovedani, ker v odprte kamine ne moreš namestiti filtra. :)

Nič ni ekstra prepovedano v mestih. Je kar na splošno.

Ampak v praksi ti skoraj da nihče ne more nič. Razen, če bi vsak dan kuril ogromno neprimernih zadev za kurjenje in bi te kdo prijavil večkrat.

starfotr je izjavil:

Mišljeno je bilo za koriščenje socialne pomoči. Mnogi se odpovedo.

Točno tako, dost se jih odpove, bilo kateri pomoči, oz. sploh nič nočejo, plačujejo celo polno zavarovanje pa jih do zdravnika ne spraviš v tem lajfu.
Tud pakete pomoči hrana pa to zavrnejo. V glavnem nič nočejo.
Pokojnino so si pa zaslužil s svojim delom....pa kurk dobijo so takrat točno vedl kakšna bo.
Za njih to ni životarjenje kot one mestne ljudi, ampak normalno življenje, ki so ga živel tud njihovi potomci, starši....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

sbawe64 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

In to vsako leto znova.

In verjetno nisem edini.

A na fitnes pa hodiš, pa še plačaš zanj?

Utk ::

Jaz sem nabavil TČ in potem še panele, in sosed vpraša, pa se splača to? Sem reku, menda se, bomo videli. Naslednje poletje jaz cel mesec luftam okoli, kolo, morje, tudi kje kaj naredim si naokoli, on celo leto preklada tista drva...nisem ga vprašal, če se splača to:) ker meni je jasno, če njemu ni pa bog pomagaj.

Kok jih je pa imel, da jih je stalnio nekaj prelagal? Jih je tok pokuril?

starfotr je izjavil:

Nič ni ekstra prepovedano v mestih. Je kar na splošno.

Ampak v praksi ti skoraj da nihče ne more nič. Razen, če bi vsak dan kuril ogromno neprimernih zadev za kurjenje in bi te kdo prijavil večkrat.

Odvisno kdaj je bil zgrajen.

WizzardOfOZ je izjavil:

Kok jih je pa imel, da jih je stalnio nekaj prelagal? Jih je tok pokuril?

Od hlodov pred hišo do zloženih polen za hišo je kar nekaj korakov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Razrezat, razklat in zložit. Jaz sem jih rezal na 33cm že v hosti, potem pa panje na prikolici domov zvozil, doma razklal in zložil. Za 15m3 nimaš kaj delat 14 dni po 3 ure na dan. Če pa mečkaš, pa lahko delaš celo leto, ja. Očitno enim paše tak način. Meni ne, narediš in imaš potem mir. Samo odkar imamo TČ tudi tega ni več.

A boš to vsak dan delal? Ne boš. 2, 3 dni na teden, morda. In se to potegne na 2 meseca. Vmes bo kak dež, vročina, odvisno kdaj delaš, boš čakal da se malo posušijo, pokrival, razkrival...
V 14 dneh naredijo tisti, ki res nimajo drugega dela.

Al pa tisti, ki si ga za to vzamejo. To narediš v dveh tednih in si potem frej, ne pa da boš pacal mesece. Dva tedna po 3 ure na dan boš pa že prenesel. Mal več telovadbe, namesto na fitnes, boš na dvorišču sekal.

fikus_ ::

Kdor ima gozd, stroje in veselje, za tistega je poceni ce si sam pripravlja drva, kdor kaj od tega nima, ali nicesar od tega, potem naj raje kupi drva, ali naredi kaksen drug sistem ogrevanja, naj se ne matra in jamra tukaj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

nekikr ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Al pa tisti, ki si ga za to vzamejo. To narediš v dveh tednih in si potem frej, ne pa da boš pacal mesece. Dva tedna po 3 ure na dan boš pa že prenesel. Mal več telovadbe, namesto na fitnes, boš na dvorišču sekal.

Ampak v ponedeljek ne moreš, ker pelješ enega mulca na plavanje, v sredo ima en nogomet, drugi badminton, v petek enako, v četrtek se ti pa služba malo potegne. Lahko si pa potem faca in delaš tri vikende od jutra do večera, to pa. Ampak ti je UTK probal zgoraj razložiti, da to nekako ni smiselno.
Jaz imam rad fizično delo, se ga ne ustrašim, marsikaj naredim. Ampak gušt je tistih par ur, potem bi pa raje kaj drugega počel. Ukvarjanje z drvmi 14 dni skupaj vsak dan? Če bi jih imel zastonj. Morda.

Gambino ::

nekikr je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ampak v ponedeljek ne moreš, ker pelješ enega mulca na plavanje, v sredo ima en nogomet, drugi badminton, v petek enako, v četrtek se ti pa služba malo potegne. Lahko si pa potem faca in delaš tri vikende od jutra do večera, to pa. Ampak ti je UTK probal zgoraj razložiti, da to nekako ni smiselno.
Jaz imam rad fizično delo, se ga ne ustrašim, marsikaj naredim. Ampak gušt je tistih par ur, potem bi pa raje kaj drugega počel. Ukvarjanje z drvmi 14 dni skupaj vsak dan? Če bi jih imel zastonj. Morda.

Zato pa imaš kolege, prijatelje, znance, sorodnike, ki ti pomagajo in se naredi v enem dnevu.

DamijanD ::

pol pa moraš za pir dat, kar pa spet podraži ogrevanje :D

Gambino ::

DamijanD je izjavil:

pol pa moraš za pir dat, kar pa spet podraži ogrevanje :D

Če sam za per potem je to še džabe :)
Ampak lej, včasih so se hiše tako gradile, prvo pri enem kolegu, potem pri drugem, tretjem in tako naprej.
««
10 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eko sklad - ogrevanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8414211 (3819) c3p0
»

Katero ogrevanje za hiso (strani: 1 2 3 4 5 )

21942017 (18657) fikus_
»

Centralna peč predelava drva-peleti (strani: 1 2 3 4 )

17244859 (19095) feryz
»

Ogrevanje v neizolirani hiši (strani: 1 2 3 )

14046753 (3888) kixs
»

Strošek drv (strani: 1 2 3 4 )

18334532 (29716) stara mama

Več podobnih tem