Forum » Loža » Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati
Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati
jest10 ::
No v normalno peč z zalogovnikom naložiš 1x na dan in nič več. 3 min dela dnevno.
Ter 1x na teden še 5min za pucanje peči, ter 5 min za nametat nova drva na voziček
Ter 1x na teden še 5min za pucanje peči, ter 5 min za nametat nova drva na voziček
fikus_ ::
Če imaš peč predimenzionirano, potem je mogoče res nalaganje 1x / dan dovolj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
c3p0 ::
Za razliko od tb ne spammam po forumu, to dvoje ni primerljivo. Jaz sodelujem na forumu brez finančne komponente (sodelujem ker je fanj), pri drvih pa je finančna komponenta zahtevana (drv delanje drv v resnici ni fanj). Še enkrat te vprašam: če bi za ISTO CENO lahko kupil 10 metrov že narejenih drv in 10 metrov drv v obliki hlodovine, kaj bi vzel? Jasno že narejena drva. To ti dokazuje da hlodovino sam delaš samo zato ker misliš da finančno profitiraš (glede na TČ v resnici ne), ne pa ker ti je lomljenje hrbta z drvimi fanj. Ker če bi ti res bilo fanj, potem bi za isto ceno vzel nenarejena drva, da bi ti blo "še mal bolj fanj".
Mensezdi da ti spammaš, zakaj bi drugače bil bannan že X-krat, jaz pa ne? A?
To kar me sprašuješ, mene še nisi vprašal, očitno mešaš debate. Primer je povsem nerealen. Hlodovino vzamem (iz svoje šume), da sam naredim drva, ker je mnogo ceneje in še koristno migam zraven. Cca. 15m3 za cca. 100 EUR, koliko dam sosedu, ki ima primerno opremo, da mi spravi to na parcelo in možnost nesreče zmanjšam na nič. Za 100 EUR dobiš komaj kubik drv. Lastnega dela jaz ne bom računal, kot ti ne postanja tu, elektrika za žaganje pa je zanemarljiva, ena znucana ketna na leto tudi. Če ne bi delal drv, bi pa delal kaj druga na parceli.
Nikakor ne kužiš, da eni imamo urejeno centralno na TČ, pelete ipd., da pa vseeno imamo kamin, čeprav ga ne bi rabili imet. Zakaj pa ti ni jasno in ti očitno ne bo.
Sc0vile ::
Mensezdi da ti spammaš, zakaj bi drugače bil bannan že X-krat, jaz pa ne? A?
False logic. Moderatorjem je cilj čim večji obisk foruma, ne pa resnica. Če jaz ovračam mite in ljudem dokazujem da nimajo prav, potem redkeje zahajajo na forum in je manj profita od oglasov. ;)
To kar me sprašuješ, mene še nisi vprašal, očitno mešaš debate.
Nič ne mešam, vem da tebe tega še nisem vprašal, pa vendar SI oziroma bi vsaj moral prebral poste za nazaj, torej SI VEDEL da sem to že vprašal drugega uporabnika. Torej si bil seznanjen s tem.
Primer je povsem nerealen.
Seveda je hipotetičen scenarij. Ki pa ti dokazuje da hlodovino sam delaš samo zato ker misliš da finančno profitiraš (glede na TČ v resnici ne), ne pa ker ti je lomljenje hrbta z drvimi fanj. Ker če bi ti res bilo fanj, potem bi za isto ceno vzel nenarejena drva, da bi ti blo "še mal bolj fanj".
Hlodovino vzamem (iz svoje šume), da sam naredim drva, ker je mnogo ceneje in še koristno migam zraven.
Že že, ampak moraš delat zraven, to delo pa moraš finančno ovrednotit. Torej delal sem XY ur, za XY na uro, to je tolk pa tolk.
Cca. 15m3 za cca. 100 EUR, koliko dam sosedu, ki ima primerno opremo, da mi spravi to na parcelo in možnost nesreče zmanjšam na nič. Za 100 EUR dobiš komaj kubik drv.
Lastno delo plus teh 100 EUR plus kar imaš še ostalih stroškov.
Lastnega dela jaz ne bom računal, kot ti ne postanja tu, elektrika za žaganje pa je zanemarljiva, ena znucana ketna na leto tudi. Če ne bi delal drv, bi pa delal kaj druga na parceli.
Vidiš, tu tiči težava. Lastno delo bi moral vračunat. Če bi ti kdo dal drva zastonj, bi jih šel še sam pripraljat ker ti je to tko fanj? Ne bi. Na forumu pa boš sodeloval tudi če ne dobiš niti evra, ker ti je fanj (za razliko od drv). Vem kaj hočeš povedat drugače, povedat hočeš da če imaš svojo hosto in imaš možnost dobit sužnjelastniško delo za 0 EUR na uro potem te pride ceneje kot toplotna črpalka, si pač suženj samemu sebi, vsak po svoje ane. :)
Nikakor ne kužiš, da eni imamo urejeno centralno na TČ, pelete ipd., da pa vseeno imamo kamin, čeprav ga ne bi rabili imet. Zakaj pa ti ni jasno in ti očitno ne bo.
Meni je vse jasno, ti ne razumeš da če imaš drva samo za kaminček tiste 1 do 2 metra na leto je to povsem nekaj drugega, kot pa da jih moraš narest 15 metrov, ker je to tvoj edin način ogrevanja (takrat drva niso fanj). Če se lahko šlepaš na TČ in pelete in zakuriš parkrat mesečno, potem je to povsem nekaj drugega kot pa če prideš zmatran s šihta in se ti ne da kurit, potem pa si soočen samo z dvema možnostima: ali stisneš zobe in z mukami zakuriš in nalagaš tista drva, ali pa zmrzuješ v lastni hiši. Verjamem pa da je lahko kateremu fanj ker zakuri samo ob nedeljah od šestih zvečer v kaminu in zraven gleda TV, za vzdušje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sc0vile ()
Daniel ::
No in koliko je vreden tvoj čas prebit tukaj, da nas razsvetljuješ s svojo edino pravo resnico? V tem času kar ti pišeš poste je nekdo že par m3 drv pripravil. On je delal zase in ti delaš oz. pišeš zase, da zagovarjaš svojo edino resnico. Da tega, da v vseh časovnih in finančnih enotah pretiravaš preko vseh razumnih mer niti ne razčlenjamo.
Pri računalniku se uživa, v gozdu ne, sužnjelastniško delo,... Še kakšna bedarija za povrhu?
Pri računalniku se uživa, v gozdu ne, sužnjelastniško delo,... Še kakšna bedarija za povrhu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
fikus_ ::
Edina stvar, ki jo "inženir" ima v življenju, je pisanje in pametovanje tukaj na forumu ter zagovarjanje svojega IQ.
Glede priprave drv za ogrevanje, če ima nekdo stroje, veselje, .... potem je čisto OK razgibavanje, kdor kaj od tega nima oz. nič, potem ali kupi narejena drva ali izbere drug vir energije za ogrevanje.
Korektno narejena kurilnica s pečjo na polena ni poceni, zato je ob novogradnji/menjavi/obnovi smiselno razmišljati o drugih virih ter načinih ogrevanja. Dokler je pa obstoječ način ogrevanja na drva, pa ni smiselne menjave samo zaradi menjave, dokler dela, dela.
Glede priprave drv za ogrevanje, če ima nekdo stroje, veselje, .... potem je čisto OK razgibavanje, kdor kaj od tega nima oz. nič, potem ali kupi narejena drva ali izbere drug vir energije za ogrevanje.
Korektno narejena kurilnica s pečjo na polena ni poceni, zato je ob novogradnji/menjavi/obnovi smiselno razmišljati o drugih virih ter načinih ogrevanja. Dokler je pa obstoječ način ogrevanja na drva, pa ni smiselne menjave samo zaradi menjave, dokler dela, dela.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Edina stvar, ki jo "inženir" ima v življenju, je pisanje in pametovanje tukaj na forumu ter zagovarjanje svojega IQ.
Ni res, spet se motiš o meni. Že narejena drva so dražja od TČ. Če pa pri svojih lastnih "zastonj" drvih ovrednostiš svoje delo pri pripravi drv je TČ cenejša. Čudno da imajo veselje pri pripravi drv samo če je finančna komponenta zraven (vsaj mislijo da profitirajo, čeprav glede na TČ ne). Če to finančno komponento odstraniš, ne bo hihče imel "veselja" do drv. Izjema kamin kurjen enkrat na teden ob nedeljah ko si ti ravno da za vzdušje.
Korektno narejena kurilnica s pečjo na polena ni poceni,zato je ob novogradnji/menjavi/obnovi smiselno razmišljati o drugih virih ter načinih ogrevanja
Tole maš pa prav, sem sam isto povedal. Ne samo da ni poceni, glede na TČ ogrevanje na drva tudi udobno ni (zahteva mukotrpno delo).
okler je pa obstoječ način ogrevanja na drva, pa ni smiselne menjave samo zaradi menjave, dokler dela, dela.
Kako za koga. Za večino bi lahko rekli da je smiselno. TČ z montažo je pri nas stala 6k€ (aborko piše da jo je kako dobil celo pod jurja, ampak njegov primer je izjema). To je nekje 2,5 € na dan kurilne sezone. Torej vprašat se moremo, ali cenim svoje delo celodnevnega kurjenja in manjšega udobja na več kot 2,5 €? Če je odgovor DA, potem se splača zamenjat obstoječo peč na drva z TČ, tudi če obstoječa peč na drva še deluje.
Itak, da ni odgovorov.
In če bo elektrika v končni fazi res pristala tam nekje okrog 0,2 eur kWh, koliko bo potem toplotna še zmeraj cenejša od drv? Ker država bo nekje izpad prilivov iz goriv morala dobiti notri in bolj verjetno je, da ga bo na elektriki, kot na drvah.
In če bo elektrika v končni fazi res pristala tam nekje okrog 0,2 eur kWh, koliko bo potem toplotna še zmeraj cenejša od drv? Ker država bo nekje izpad prilivov iz goriv morala dobiti notri in bolj verjetno je, da ga bo na elektriki, kot na drvah.
Lastna drva ne. Večina ljudi, ki kuri na drva ima svoj gozd. Kar nekaj takih, ki ga nimajo pa z drvami zalaga socialna. Ostali se bojo pač morali odločiti, kaj bojo uporabljali.
Utk ::
Nisem jaz začel z izjemami. In drugič, letna netmeternica stane 10 jurjev, traktor in gozd pa nekaj malega več.
stara mama je izjavil:
Letna netmeternica ni več dosegljiva, traktor in stirodur še pa vedno je.
A jebiga, če je nekdo 2-3 leta sedel na ušesih...
Saj pravim, čas bo pokazal. Ampak zgodovina nas je doslej naučila, da se ni ravno najbolj pametno vezati zgolj na en vir energenta, kar se ogrevanja tiče. Sam bi, tudi, če bi zmontiral TČ zraven vsekakor pustil še peč na drva, ker pač imam to možnost. Pride do kakšne naravne nesreče, pa boš na mrzlem kar nekaj časa. Če bi že gledal na to, da bi zadevo postavil v čas netmeteringa pa imaš potem 10+ K eur za elektrarno + 10k za ureditev ogrevanja s TČ. In take investicije se nekdo, ki ima delujočo peč na drva pač ne bo šel. Novogradnje pa pač kakor kdo.
stara mama ::
Al pa ni imel pogojev, vaške infrastrukture, mu je sosed pobral kvote, .... Aj jebiga :)
Kakorkol, s dobro izolirano bajto, zalogovnikom in dobro zasnovano kurilnico (dostopno) lahko dejansko pokuriš zelo malo drv. No, tud elektrike v toplotni pokuriš malo.
Ampak občutek neodvisnosti od nihanja cen energentov je pri drvih neprimerljivo boljši.
Itak je pa še boljše hibridni sistem, če finance in preddispozicije to omogočajo.
+1
Točno tako bi naredil tud sam, če bi kdaj šel v novogradnjo.
Kakorkol, s dobro izolirano bajto, zalogovnikom in dobro zasnovano kurilnico (dostopno) lahko dejansko pokuriš zelo malo drv. No, tud elektrike v toplotni pokuriš malo.
Ampak občutek neodvisnosti od nihanja cen energentov je pri drvih neprimerljivo boljši.
Itak je pa še boljše hibridni sistem, če finance in preddispozicije to omogočajo.
Ampak zgodovina nas je doslej naučila, da se ni ravno najbolj pametno vezati zgolj na en vir energenta, kar se ogrevanja tiče. Sam bi, tudi, če bi zmontiral TČ zraven vsekakor pustil še peč na drva, ker pač imam to možnost.
+1
Točno tako bi naredil tud sam, če bi kdaj šel v novogradnjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Saj pravim, čas bo pokazal. Ampak zgodovina nas je doslej naučila, da se ni ravno najbolj pametno vezati zgolj na en vir energenta, kar se ogrevanja tiče. Sam bi, tudi, če bi zmontiral TČ zraven vsekakor pustil še peč na drva, ker pač imam to možnost. Pride do kakšne naravne nesreče, pa boš na mrzlem kar nekaj časa. Če bi že gledal na to, da bi zadevo postavil v čas netmeteringa pa imaš potem 10+ K eur za elektrarno + 10k za ureditev ogrevanja s TČ. In take investicije se nekdo, ki ima delujočo peč na drva pač ne bo šel. Novogradnje pa pač kakor kdo.
Jaz sem tudi pustil peč na drva, in par metrov drv, ampak 3, ali 4, zime je vseeno nisem zakuril. Niti je najbrž več nikoli ne bom. Ko bom imel čas jo bom vrgel ven do konca.
Kaj bo, če bo, kdaj nek izreden dogodek na 20 let...na to se ne moreš pripravljat. Se ne splača. In vprašanje kaj bi blo, če bi jo pa čez 10 let vseeno zakuril. Če bi pumpa še delala, itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
stara mama ::
Jaz sem tudi pustil peč na drva, in par metrov drv, ampak 3, ali 4, zime je vseeno nisem zakuril. Niti je najbrž več nikoli ne bom. Ko bom imel čas jo bom vrgel ven do konca.
No, ti iz enake situacije povem, da sam jo pa še vseeno kurim, ponavadi za vikende, če so zelo mrzli dnevi.
Ne ker mi je mus, ampak pač bolj za filing.
starfotr ::
Kaj bo, če bo, kdaj nek izreden dogodek na 20 let...na to se ne moreš pripravljat. Se ne splača. In vprašanje kaj bi blo, če bi jo pa čez 10 let vseeno zakuril. Če bi pumpa še delala, itd.
Zadeve moraš vzdrževat in jih imeti vsaj občasno v pogonu. Drugače je brez veze, da sploh kaj imaš. Ko/če boš rabil, bo itak v defektu nekaj.
Črpalko poženeš 3x na leto za par minut in pustiš peč čisto. To je bolj ali manj to, kar se vzdrževanja tiče. Mogoče še mešalni ventil malo premakneš.
siro-mak ::
upam, da je jasno, da če teden dni ni elektrike, da pride do enormnih socialnih aktivnosti?
harvey ::
sploh ob teh zimskih temperaturah, ti še kuriti ni potrebno vsak dan
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
nekikr ::
No v normalno peč z zalogovnikom naložiš 1x na dan in nič več. 3 min dela dnevno.
To si narobe napisal. Max minuto dela dnevno, peč spucaš na daljavo, drva pa tudi nimaš kaj 30 sekund nalagati na voziček in jih peljati v kurilnico. Še to sem preveč napisal. V bistvu gre tako hitro, da je narejeno še preden se začne, ker so ta famozna drva negativna energija/masa in obrnejo čas (in denar) očitno.
sbawe64 ::
Pozabil si povedati ceno za to 'vesoljsko ladjo'.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
S kje si pa to potegnil?
1x nalaganje na dan je v nulo pravilno dimenzioniranje
To si narobe napisal. Max minuto dela dnevno, peč spucaš na daljavo, drva pa tudi nimaš kaj 30 sekund nalagati na voziček in jih peljati v kurilnico. Še to sem preveč napisal. V bistvu gre tako hitro, da je narejeno še preden se začne, ker so ta famozna drva negativna energija/masa in obrnejo čas (in denar) očitno.
Lej, če si teslo, si pač teslo, kaj ti morem.
Ok, je tudi opcija, da si popolnoma nesposoben narediti karkoli v doglednem času.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Magic1 ::
Sej se da optimizirati na takšne čase, če se dela iz nule in je dobro premišljeno v zasnovi. To pa pri večini seveda nič ne velja, tako da gre poljubnokrat več časa. Pa nalaga se "enkrat na dan", pri katerih temperaturah? V glavnem drva zahtevajo XX kratnik časa v primerjavi s TČ. Zdaj je samo vprašanje koliko je od koga čas vreden. Delanje drv je pa sploh rizik, ki se ga ne bi šel za nekaj 10m3 na leto pri svoji plači.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
opa, nekaj dogaja, sicer je že vnaprej znan izid referenduma samodestruktivnih udeležencev, pa vseeno...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: siro-mak ()
nekikr ::
opa, nekaj dogaja, sicer je že vnaprej znan izid referenduma samodestruktivnih udeležencev, pa vseeno...
Če bi namesto šolarčka Tonina imeli kakšen drug obraz, bi bili skoraj edina resna opcija na volitvah. NSI je praktično edina stranka, ki ima že zelo dolgo program, ki sploh ni slab. Za razliko od ad-hoc strank, ki programa nimajo ali SD, ki ima enakega že od leta 1960.
Če bi namesto šolarčka Tonina imeli kakšen drug obraz, bi bili skoraj edina resna opcija na volitvah. NSI je praktično edina stranka, ki ima že zelo dolgo program, ki sploh ni slab. Za razliko od ad-hoc strank, ki programa nimajo ali SD, ki ima enakega že od leta 1960.
ne moreš biti izbirčen v Sloveniji ampak to ljudi ne moti dovolj :D kripto ftw!
hehe, ne boj se, če si lahko v kaj prepričan v Sloveniji, je to, da bodo ljudje glasovali proti svojim interesom :D
Dajmo se mal' hecat:
Minister Kumer miri: Energetski zakon ne bo prepovedal ogrevanja na plin in drva
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/mini...
Ogrevanje na drva in drugo lesno biomaso
Predlog prenovljenega energetskega zakona, ki je šele začel svojo zakonodajno pot, med drugim predvideva možnost prepovedi vgradenj peči na trda in tekoča fosilna goriva "v strnjenih naseljih". Kot je na novinarski konferenci pojasnil Kumer, je Slovenija reliefno zelo raznolika, ponekod so vrednosti delcev PM, ki nastajajo tudi pri kurjenju lesa, močno presežene. Po študijah NIJZ-ja je onesnaženost z delci PM vzrok številnih smrti, zato bodo imele lokalne skupnosti možnost določena naselja opredeliti kot "strnjena". V tako opredeljenih strnjenih naseljih bo vgradnja peči na trda in tekoča fosilna goriva kot glavni vir ogrevanja prepovedana.
Z ministrstva so sporočili, da se prenovljeni energetski zakon obstoječih kurišč v strnjenih naseljih ne dotika. Dodali so, da zakon še naprej spodbuja daljinsko ogrevanje na lesno biomaso in uporabo biomase v individualnih kuriščih, če so zunaj strnjenih naselij. "Saj je les kot domači obnovljivi vir energije strateškega pomena za Slovenijo." Prav tako bo lesno biomaso mogoče uporabljati tudi v strnjenih naseljih kot drugotni vir za kuhanje ali ogrevanje s kaminom itd.
Minister Kumer miri: Energetski zakon ne bo prepovedal ogrevanja na plin in drva
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/mini...
Ogrevanje na drva in drugo lesno biomaso
Predlog prenovljenega energetskega zakona, ki je šele začel svojo zakonodajno pot, med drugim predvideva možnost prepovedi vgradenj peči na trda in tekoča fosilna goriva "v strnjenih naseljih". Kot je na novinarski konferenci pojasnil Kumer, je Slovenija reliefno zelo raznolika, ponekod so vrednosti delcev PM, ki nastajajo tudi pri kurjenju lesa, močno presežene. Po študijah NIJZ-ja je onesnaženost z delci PM vzrok številnih smrti, zato bodo imele lokalne skupnosti možnost določena naselja opredeliti kot "strnjena". V tako opredeljenih strnjenih naseljih bo vgradnja peči na trda in tekoča fosilna goriva kot glavni vir ogrevanja prepovedana.
Z ministrstva so sporočili, da se prenovljeni energetski zakon obstoječih kurišč v strnjenih naseljih ne dotika. Dodali so, da zakon še naprej spodbuja daljinsko ogrevanje na lesno biomaso in uporabo biomase v individualnih kuriščih, če so zunaj strnjenih naselij. "Saj je les kot domači obnovljivi vir energije strateškega pomena za Slovenijo." Prav tako bo lesno biomaso mogoče uporabljati tudi v strnjenih naseljih kot drugotni vir za kuhanje ali ogrevanje s kaminom itd.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Mislim, minister najprej reče, da ne bo prepovedoval ogrevanje na plin in drva, potem ko stvar razloži, je pa čist jasno, da BO prepovedoval ogrevanje na plin in drva :)
To je isto kot da bi reku, da kraja ni prepovedana, je pa prepovedano vzet nekaj kar ni tvoje.
To je isto kot da bi reku, da kraja ni prepovedana, je pa prepovedano vzet nekaj kar ni tvoje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
V 90-tih, ko je bil elko poceni, so samo največji hostarji kurili na drva, delcev pm ni bilo, pozimi se je dalo tudi čez dan dihati v naseljih.
Potem so genialci nabili dajatve nanj in začeli promovirati plin.
Ker so v Slo hiše precej razdrobljene in se plinskih vodov ni vleklo na vasi (+podražitev elko) so ljudje prestavili na poceni drva, vsaj tam, kjer do plina ni prišlo.
Sedaj bo počasi drago vse, drva/plin prepoved, najboljše da gremo kot lastovke jeseni v tople kraje do marca.
Kako misli oblast izpeljati prehod vsi/vse na zeleno elektriko, ko je omrežje že sedaj ozko grlo (plačaš 20 kW dobiš jih 7, nov sistem omrežnim) bodo pojasnili dobro plačani Golobovi strokovnjaki s pomočjo nefizike.
Potem so genialci nabili dajatve nanj in začeli promovirati plin.
Ker so v Slo hiše precej razdrobljene in se plinskih vodov ni vleklo na vasi (+podražitev elko) so ljudje prestavili na poceni drva, vsaj tam, kjer do plina ni prišlo.
Sedaj bo počasi drago vse, drva/plin prepoved, najboljše da gremo kot lastovke jeseni v tople kraje do marca.
Kako misli oblast izpeljati prehod vsi/vse na zeleno elektriko, ko je omrežje že sedaj ozko grlo (plačaš 20 kW dobiš jih 7, nov sistem omrežnim) bodo pojasnili dobro plačani Golobovi strokovnjaki s pomočjo nefizike.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
k4vz0024 ::
Pigion vlada bo dosegla, da bodo uvedli blok 0 in nam izklopili štrom, da se bodo lahko vozili z električarji...Važen je dober namen, raja pa naj pripravi sveče...
karafeka ::
Saj veste, da je ta direktiva prišla iz Bruslja? Cela Slovenija ne premore enega Orbana, ki bi se malenkost zoperstavil tej von dikaturi.
In takšni kot smo, ko bo kak revež kuril drva, ga bo prvi sosed prijavil. In večja elita bo ta sosed, prej bo reveža zajeb***.
In takšni kot smo, ko bo kak revež kuril drva, ga bo prvi sosed prijavil. In večja elita bo ta sosed, prej bo reveža zajeb***.
k4vz0024 ::
No, samo, da nam naši prodajajo, kako oh in sploh bo to pravično! In naši so bili papežki od papeža!
Da bi se naši politiki zoperstavili Bruslju, to ni v skladu z doktrino dunajskih kočijažev!
Da bi se naši politiki zoperstavili Bruslju, to ni v skladu z doktrino dunajskih kočijažev!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
Lonsarg ::
Marsikje bi se lahko zaporstavili res je.
Zelo neumno pa bi se bilo zaprstaviti ukrepom ki zvišujejo kvaliteto zraka. Pač ene male peči nikoli, pa če so še tako drage, ne morejo imeti filtrov na nivoju velikih peči v termoelektrarnah.
Zelo neumno pa bi se bilo zaprstaviti ukrepom ki zvišujejo kvaliteto zraka. Pač ene male peči nikoli, pa če so še tako drage, ne morejo imeti filtrov na nivoju velikih peči v termoelektrarnah.
mancini ::
Pa nalaga se "enkrat na dan", pri katerih temperaturah?
Trenutno se 1x na dan tam okoli polovice kurišča. Pri celem dnevu malo pod nulo (normalna zima, ki pa jih je vedno manj), 1x polno nalaganje
Ok, če bi res bilo cel dan -10°C, bi pa res moral dodati kakšno poleno.
Potrebno je razumet, da se naloži 30-35 kg drv.
Ti kotli niso stari štedilniki ko gredo 3 male drvice not.
Zdaj pa si hitro preračunat 35kg bukovih drv, kakšna energijska vrednost je to
warlock ::
Saj veste, da je ta direktiva prišla iz Bruslja? Cela Slovenija ne premore enega Orbana, ki bi se malenkost zoperstavil tej von dikaturi.
In ta prvi sosed bo druga žrtev, takoj za inšpektorjem. Tretja bo pa random podnebni aktivist.
nejc_nejc ::
So v bruslju rekli, nič niso tako rekli, prikladen izgovor.
Problem je v mentaliteti in sistemu, ŠE BOLJ PAPEŠKI OD PAPEŽA, vidim in dozivljam dnevno.
Za zjokat.
Problem je v mentaliteti in sistemu, ŠE BOLJ PAPEŠKI OD PAPEŽA, vidim in dozivljam dnevno.
Za zjokat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
WizzardOfOZ ::
No, samo, da nam naši prodajajo, kako oh in sploh bo to pravično! In naši so bili papežki od papeža!
"konjušari" niso kočijaži.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
delavec44 ::
Citiram iz FB: :D
Prepoved ogrevanja na drva in vsiljevanje prehoda na elektriko, je enako, kot da bi ljudem sekali noge in jim montirali kolesa, ...
..ker je kotaljenje energijsko učinkovitejše od hoje
Prepoved ogrevanja na drva in vsiljevanje prehoda na elektriko, je enako, kot da bi ljudem sekali noge in jim montirali kolesa, ...
..ker je kotaljenje energijsko učinkovitejše od hoje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eko sklad - ogrevanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14186 (3794) | c3p0 |
» | Katero ogrevanje za hiso (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42003 (18643) | fikus_ |
» | Centralna peč predelava drva-peleti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 44840 (19076) | feryz |
» | Ogrevanje v neizolirani hiši (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 46726 (3861) | kixs |
» | Strošek drv (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34514 (29698) | stara mama |