» »

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2023/24

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2023/24

««
7 / 7
»
»»

Groot ::

Kurzweil je izjavil:

ne vem kaj je bolj noro, kako je Ilievski nesposoben


Se sicer z vsem drugim strinjam, samo tale del me je zmotil. Glede na slišano iz več virov, navsezadnje je tudi v današnji izjavi za Siol to povedal Sagadin, je Ilievski letos dejansko v klub pripeljal zgolj in le Martića. No pa sedaj najbrž Omića, ampak to je tako ali tako krpanje v sili. Tako da če to drži, je tule Ilievski še najmanj kriv. Vsi drugi pa ja, najbrž škoda komentarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groot ()

Kurzweil ::

Kaj pa vem, pri tem se vedno spomnim tistega intervjuja na Arena Šport TV, ki se prav gotovo ni dobro postaral in ki ga na tej televiziji res vrtijo znova in znova, se sprašujem, če ne namerno :D

...no, tam Ilievski veselo govori, kako sestavljajo ekipo in da bodo iskali čim več combo košarkarjev... tam dobi človek občutek oz. tako govori, kot da je bil ves čas poleg.

Sicer pa tudi sicer, tudi če je sestavljal kdo drug, on ni ukrepal niti slučajno pravočasno... recimo s tem, da se nažene Pienigianija... da ne rečem, da je gledal to in ni udaril po mizi, ko se je govorilo, kako bodo domači dobili priložnost, kako je Dragić odletel iz rosterja... pa bi se dalo naštevat...

... anyhow, on intervju na Arena Šport TV nekako kaže, da je Ilievski bil pri prav vsem zraven... si pa glede na njegov odnos, karakter predstavljam, da tu ni neke avtoritete....

////

Partizan je včeraj izgubil še 3. tekmo po vrsti v Evroligi in si počasi že otežuje delo... ne rečem, Bayern je resna ekipa, tudi nemški basket iz leta v leto raste, ampak tole bi skoraj morali zmagati doma...

rafkocare ::

COL : FMP 82 : 74

Tokrat razpoložena Olimpija ni imela večjih težav z FMPjem.
Omić je po pričakovanjih dostonjo nadomestil Matkovića, 11 točk, 10 skokov, VAL:23.
Tudi ostali so bili dokaj razpoloženi, ni pa igral DJ Stewart.

Pri FMPju tudi tokrat odlična igra Matica Rebca, 21 točk in 6 asistenc.

Split : Budućnost 75:81

Andrej Žakelj in njegova Budućnost nadaljujeta dobre igre s prekinitivjo Splitove serije zmag.

Cibona : Krka 91:63

Krka nadaljuje z apatijo in več kot očitno je, da to ni klub za 1. ABA ligo.
Zmaga bankrotirane Cibone z lahkoto.

Mega : Mornar 101:87

Mega drži Playoff pozicijo, Mornar pa lovi obstanek.

Igokea : Partizan 52:98

Partizan je prekinil niz 5ih porazov z visoko zmago v Laktaših.

CZV : Zadar 93:54

Tudi drugi evroligaš je prekinil niz z visoko zmago. Pričakovalo se je več od Zadra, ki pa je imel samo 2 razpoložena igralca.
Terminator Božić je odigral vseh 40 minut.

Studenski centar : Borac 86:84

Pomembna zmaga ob zvoku sirene za SC proti neposrednemu tekmecu za Playoff pozicijo.

Groot ::

COL ni imela težav z FMPjem? Ne vem no, jaz sem tekmo videl precej drugače. Sicer COL ves čas spredaj, ampak nič kaj prepričljivo in gladko.

Sicer pa vedno bolj obupavam nad Olimpijino "mlado" trojko Glas, Ščuka in Radović. Sem upam da bodo pod Martičem odigrali kaj bolj pogumno, ampak se mi zdi da se dejansko še bolj izgubljajo v povprečnosti. Glas tu in tam kakšna trojka v pravem trenutku, ampak potem pa takoj za tem kakšna izgubljena žoga ali pa favl ob metu v obrambi.

Valavala ::

Glasa je Sekulič izgleda črtal iz reprezentance.

rafkocare ::

Glede na dosedanji potek sezone je bila zmaga brez večjih težav :D

Fantje nekaj se morate zavedat, pa saj si napisal v narekovajih, ti fantje niso več mladi. To je gotovo, to je njihov maximum.
Telesna govorica govori vse, še najbolj zagret je Radovič, ki pa ima stalno neke težave in tudi minutaža mu niha.
Glas je čisto prestrašen, Ščuka pa kaska po igrišču kot da je LBJ. Ni to to, te fantje bi morali pred 4-5 leti igrat ta nivo, pa ga niso.

rafkocare ::

Včeraj tekma v DP Krka : Helios

Kaj drugega reči kot to, da je Krka 2x izgubila dobljeno tekmo...je pa Helios precej slabši od lani, pa ima letos proti Krki score 2:0.

KRKA - KANSAI HELIOS DOMŽALE
* 100:105 (16:22, 23:17, 25:21, 25:29)
300; Cousins 24 (6/10 za dve, 3/4 za tri), Špan 19, Radovanović 11, Macura 9, Bačvić in Škedelj po 8, Cerkvenik 7, Stergar 6, Planinić in Hamilton po 4; Mahkovic 28 (3/6 za dve, 3/5 za tri, prosti meti 13/13) in 9 podaj, Bernard 19, Nemanič 16 (4/9 za tri), Mirtič 11, Djitte in Blomgren po 10, Copot 9, Zemljič 2.
* - po podaljšku

https://www.rtvslo.si/sport/kosarka/drz...

Matheus ::

Obstoječi in novi sponzorji naj bi po naših informacijah poskrbeli za dvig proračuna, k temu naj bi se zavezal tudi predsednik Emil Tedeschi. Ljubljančani naj bi tako že v prihodnji sezoni sestavili precej kakovostnejšo zasedbo od letošnje, kar potrjujejo tudi namigovanja srbskih medijev, da je glavni kandidat za mesto glavnega trenerja Zvezdan Mitrović.

2dark kje si zdej?

Kurzweil ::

Matheus je izjavil:

Obstoječi in novi sponzorji naj bi po naših informacijah poskrbeli za dvig proračuna, k temu naj bi se zavezal tudi predsednik Emil Tedeschi. Ljubljančani naj bi tako že v prihodnji sezoni sestavili precej kakovostnejšo zasedbo od letošnje, kar potrjujejo tudi namigovanja srbskih medijev, da je glavni kandidat za mesto glavnega trenerja Zvezdan Mitrović.

2dark kje si zdej?


Tole bi bilo res odlično... občutno večji budget je nujen, da bi bili malce bolj resen contender najprej v ABA ligi... potem pa seveda tudi v Eurocupu. Včasih prav boli, ko gledaš slab obisk v dvorani, kot so Stožice... ko se zdi, da ni želje, entuziazma in borbe v klubu in predvsem na igrišču, kot jo je bilo neprimerljivo več v časih, ko so res bile finančne pa še kakšne druge težave.

Upam, da je to res, ker roko na srce... gledam Olimpijo tako kot je dobro in takrat, ko se dejansko sramoti v Evropi, kot letos, tako da bo precej lažje, če bo bolj konkurenčna, kot je bila sedaj.

En velik in zelo pomemben faktor bi bil, da bi vodstvu nekako uspelo resetirat tale odnos na relaciji klub-navijači, če hočete Dragonsi. Prav bi verjetno bilo, da bi se vodstvo kluba v lepem, kulturnem in pozitivnem smislu usede z vodjo Dragonsov oz. navijčev in da se začne zgodba nekako na novo, čeprav na malce novejših temeljih, ampak prej kot slej človeku zlezejo stvari pod kožo. Ena resna navijaška entiteta na tribunah, pa magari 30% tistega, kar imata Partizan in Zvezda, gotovo na miso prinaša bolje rezultate oz. več zmag in seveda strah in trepet za gostujoče ekipe - brez pravih navijačev, bo zelo težko.

Bi bilo zanimivo videt, za koliko bi se naj dvignil budget, ampak vseeno... delo z mladimi stoji že leta in leta... tu bo tudi potrebno dodati, da bi dodali še tisti mali konček v mozaik, ki te naredi še bolj konkurenčnega proti tistim bogatim klubom, pa naj si bo to na račun kakovostnejšega rosterja, ki ga imaš zarad tovrstnega dela, ali pa denarja, ki ga potem dobiš od prodaje. Tu seveda spada vse... od scoutinga, torej če ni trenutno na voljo domačih košarkarjev, se pač išče po svetu, kot je nekoč pri Olimpiji tako že bilo... vsak klub lahko 1-2 igralca forsira, če lahko to počnejo klubi, kot ste Partizan, Zvezda, pa še marsikateri večji klub v Evropi. Seveda je potrebno dati na mizo kakšen fičnik, da ni to potem Ščuka in podobni, ki so mu žal že minili tisti časi, ko je bil prospect in mlad, ne rečem soliden košarkar, ampak ne nekaj, kar bi prinašalo blazno prihodnost, ne finančno, še manj pa v sami igri.

To bi se sicer že moralo dogajat, saj ta reset in počasen razvoj bi se naj začel že pred leti, ampak sam ne vidim ničesar, kar se je gradilo in daje rezultate recimo sedaj po par letih te nove zgodbe...

Malce za zanimivost, v Srbiji daje "politika" več kot 20mio€ samo za Partizan in Zvezdo... kar visoke številke, glede na dejstvo, da se Srbiji še precej slabše godi kot Sloveniji overall... verjetno koga to tudi moti, to sem hotel povedat.

V glavnem, super bi bilo, da gre stvar v pravo smer, da bo morebiten večji vložek pomenil tudi več kvalitete, ker zadnja leta se to niti slučajno ne zdi, pa čeprav je bil letos proračun celo manjši... bolj bo treba delat na mladih, navijači in imeti več pameti in sreče pri sestavi in tujchi, ker včasih se zdi, da neki povprečni klubi v ABA ligi premorejo precej boljši scouting in občutek za sestavo ekipoe, kot Cedevita Olimpija.

Respect tistemu, ki mu je uspelo po takšni obupni sezoni v Eurocupu prepričat sponzorje, da bodo vlagali več.

Kurzweil ::

Evo, še članek na RTVju o tem, o čemer je govoril zgoraj že Matheus...

.....

Sicer pa po reprezentančnem premoru, se jasno nadaljuje tudi ABA liga. V petek sem pričakoval malce bolj izenačeno tekmo na hrvaškem derbiju med domačim Zadrom in gostujočim Splitom (77:61)... gladka zmaga Zadra. Na kratko, Split se je povsem sfokusiral na branjenje Božiča, ki jim ga je še kar dobro uspelo limitirat, sploh v napadalnem smislu... sta pa to več kot odlično izkoristila Mazalin in Ramljak, ki sta bila glavna akterja pri zmagi Zadra. Poleg samega derbija, ki je pomembna tekma sama po sebi, je bila ta tekma pomembna tudi kar se borbe za končnico v ABA ligi tiče. Zadar se zdi, da si je sedaj že bolj ali manj zagotovil mesto met top8, Split pa se bo še moral močno borit, če želijo, da jim to uspe.

Na edini včerajšnji tekmi sta se udarila domači FMP in gostujoči Borac, zmagal je FMP z rezultatom 86:72. Rebec je odigral eno slabših tekem, odkar se je vrnil v FMP... je pa zato najboljšo tekmo ob povratku v FMP odigral Ognjen Kuzmić (16 točk, 10 skokov), kar je res lepo videt, po vsem kar se je dogajalo okrog njega zadnja leta. Pri FMPju dobra še Stepanović in Subotić. Tudi tu sem pričakoval bolj izenačeno tekmo, ampak Borac ni znal nudit resnega odpora. Solidno sta odigrala le Sagu in Ćarapić, sploh slednji je odigral drugo najboljšo tekmo sezone, kar tudi nekaj pove o igri Borca na tej tekmi... pomembna tekma za obe ekipi, saj sta poleg Cibone in Splita tisti ekipi, ki se bosta ogorčeno borili za playoff.

Danes na sporedu:

17:00
KRKA - Mega

18:45
Partizan - CEDEVITA OLIMPIJA

21:00
Mornar - Zvezda

Nekako se zdi, da sta Mornar in Krka bolj ali manj tisti ekipi, ki se bosta borili za obstanek. Mornar glede na formo in upgrejdan roster vsekakor v boljšem položaju. Želim si, da bi se Krka izognila direktenem (ponovnem) izpadu iz lige, ampak mislim, da bo kaj drugega zelo težko. Eno večjih priložnosti imajo prav danes, ko gostijo Mego... že naslednje kolo jih čaka Zvezda. Neglede na to, da je Mega favorit, mora Krka tole skoraj nujno zmagat.

Olimpija je Partizan letos seveda že enkrat premagala, tako da bo zanimivo videt, ali se bo Partizan lotil Olimpije s pristopom, da ji vrne za tisti poraz, zna biti, saj gre v bistvu za direkten dvoboj za mesta od 2-4, kjer participira še Budučnost. Partizan gre v to tekmo na krilih zmage nad Efesom pred dnevi, kjer je res odlično odigral Aleksa Avramović, ki se definitivno vrača po poškodbi. Partizan je po drugi strani povsem sfokuciran na Evroligo, kjer bijejo res ogorčen boj za mesta, ki vodijo v playoff, tako da tu je neka prednost Olimpije in seveda dejstvo, da bo sramotni sezoni v Eurocupu igrajo samo še ABA ligo in so popolnoma sfokusirani in spočiti za tekme ABA lige. Upajmo, da se Olimpija dostojno upira Partizanu, bo pa še največ odvisno od pristopa Partizana na tej tekmi. Je pa praktično isti čas tekma Dallas-Philadelphia, tako da se še treba odločit, kaj se dejansko gleda.

Matheus ::

GA Adriatic (zastopnik Renault Slovenija) nov sponzor Olimpije.

Kurzweil ::

Matheus je izjavil:

GA Adriatic (zastopnik Renault Slovenija) nov sponzor Olimpije.


Zanimivo, upajmo, da bo višjem budgetu sledil tudi razum pri sestavi ekipe...

Kurzweil ::

CONCLUSIONS OF THE ABA LEAGUE J.T.D. ASSEMBLY SESSION IN ZAGREB

The ABA League j.t.d. Assembly session, that took place on 12 March 2024 in Zagreb has brought a series of conclusions, that will ensure the further growth and development of the competition.

BC Dubai representatives have been guests at the ABA League j.t.d. Assembly session and have presented their long-term offer and sports-business vision related to joining the ABA League family from the 2024/25 season.

All of the ABA League j.t.d. Assembly members appeared very positive and open to the presented project of BC Dubai joining the ABA League j.t.d., which created the foundations for further discussions and final decision related to this topic, that will be made in the shortest possible time.

The continuation of the ABA League j.t.d. Assembly session is scheduled for 19 March 2024.


Vir: ABA liga

.....

Tole pa se tako bere, kot da bo Dubaj že prihajajočo sezono v ABA ligi... torej še toliko težje delo za Cedevito Olimpijo, da pride med tista 4 mesta o katerih zadnja leta najraje govorimo... pa neglede na to, da bo tudi COL dvignila proračun, ampak nekem Dubaju, Partizanu, Zvezdi in morda celo Budučnosti niti blizu ne bo mogla... tako da bo treba res zelo pametno delat pri COL.

Sem pa nekje zadnjič bral, pa se ne spomnim kje, namreč, da ne da bo Dubaj samo kril stroške vsem ABA ligašem, kar se potovanj in hotelov tiče, ampak če sem prav razumel, bodo tudi vsek klubom namenili nekaj denarja... si sploh ne znam predstavljat, kak zgleda dogajanje okrog tega Dubaja v tem obdobju... govorim o raznih managerjih in podobnih, ki verjetno ponujajo neskončen seznam košarkarjev. Jaz dejansko pričakujem, da bo Dubaju prej kot slej uspelo pripeljat tudi kakšnega top Evroligaškega, če ne tudi nadpovprečnega NBA igralca, ker verjetno bo denarja "na pretek"...

Kurzweil ::

Zdejle ob 18:00 pa tekma Krka - Split, mogoče ena zadnjih, če ne kar zadnja priložnost, da si še Krka nekako reši kožo, kar se direktnega izpada tiče, čeprav kar težko verjamem...

Zadar ps spet premagal Cedevito Olimpijo... res noro, pred sezono smo se pogovarjali, kateri klub bo prej ugasnil, bo to Split, Zadar ali Cibona... no, zdej pa...

Kurzweil ::

Evo, Dubaj je postal član ABA lige

Na skupščini v Zagrebu so bili vsi razen Partizana za, da se Dubaj pridruži ABA ligi. Budučnost ni glasovala oz. je mislim, da niti ni bilo v Zagrebu... niti nima veze. Si znam predstavljat, da sta Mornar, predvsem pa Krka bila za, saj se bo liga verjetno razširila na 16 ekip, kar pomeni, da predzadnji obstane v 1. ABA ligi... zadnji pa igra kvalifikacije.

Dubaj je podpisal, da bo vsaj 3 leta član ABA lige, za vsako sezono pa bo moral ligi plačat 2,3M€.

No, stvar je bila bojda bolj ali manj dogovorjena že pred enim tednom, šlo je samo še za barantanje, da je liga ABA od arabcev dobila še "par fičnikov" več...

Groot ::

Haha kakšen drobiž je dejansko ta prispevek. So pred časom v podcastu Dvokorak dobro obdelali nesmisel takšnih nizkih "vstopnih prijavnin" in dejstvo, da se v Evropi na ravni košarke preprosto ne znamo iti nivoja NBA. Če razdeliš teh 2,3M EUR med vse ekipe na posamezno ne odpade niti toliko da bi pokrili plačo nekega midlevel igralca.

Kurzweil ::

Sicer je tale sezona Cedevite Olimpije... no, res milo rečeno, za pozabo...

Ampak tole danes je za pohvalit... lepa igra, neka energija... in pa rekord ABA lige v podajah... 37 podaj COL danes... to pomeni, da so za 3 podaje presegli rekord Zvezde, ki ga je imela prej... Olimpija - Mornar 105:89

Zadnje tekme moram res pohvalit Shashkova, igra več kot dobro, glede na njegov status... ali drugače, sedaj šele dobiva pravo priložnost, pa še to verjetno zato, ker Jonesa. Mogoče je Shashkov več kot dober bench player za drugo leto.

S tem je Olimpija seveda naredila tudi "uslugo" Krki, da je premagala Mornar. Zadar je včeraj mogoče kar malce nepričakovano izgubil proti Borcu, tako da gre Olimpija nazaj na 4. mesto.

No, da nadaljujem s Krko... slednja igra čez 15 min proti Igokei... ena zadnjih priložnosti, da se izvleče... ja, sedaj niti ne vemo... zgleda da vsaj direktnem izpadu... govorim o širjenju lige in prihodu Dubaja.

Naslednji krog pa takme Olimpije in Krke...

Kurzweil ::

Danes ob 17:00 zelo pomembna tekma med Krko in Olimpijo.

Olimpija rabi zmago za 4. mesto, Krka pa za obstanek... menda po slabih 2 letih spet tekma med tema dvema ekipama v ABA ligi, tako da bo verjetno po dolgem času celo polna dvorana.

Kurzweil ::

Evo, imamo četrtfinalne parte v ligi ABA!

Crvena Zvezda - SC Derby
Mega - CEDEVITA OLIMPIJA

Partizan - Igokea
Budučnost - Zadar

Kurzweil ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Leo II ::

Kar je bolj zanimivo je to da je to bilo decembra, v medije so pa spravili kakšen dan nazaj. Lopov in mafija...

Kurzweil ::

Španec Mulero novi športni direktor Cedevite Olimpije

Ilievskega je bil potrebno zamenjat, čeprav je kakšna treperija še tudi iz časa Bečirovića. Sicer je na prvo pogled malce sumljivo, kaj bi nekdo s takšnim CVjem počel v najslabši ekipi Eurocupa... pustimo čas...

Bo potrebnih res cel kup pametnih odločitev in sprememb, da se Cedevita Olimpija spravi na tirnice, ki jih mora nek klub s stabilnim poslovanjem in več kot solidno dvorano izkoristiti...

Tisti, ki smo gledali COL v vseh tekmovanjih mislim, da lahko rečemo, da je Cedevita Olimpija letos bila največje razočaranje klubske košarke v celotni Evropi.

Bi pa navrgel še nekaj, letos je bila zelo slaba sezona praktično za vse ABA ligaške klube... na začetku sezone je bilo polna usta tako PAR, kot CZV, kako se bodo borili za top mesta, mislim, da pri obeh klubih je bilo govora o top 4. Budučnost ni uspela v Eurocupu, Cedevita Olimpija je bila sramota za celotno regijo... da ne omenjam FMP, Igokeo...
««
7 / 7
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629809 (1457) c3p0
»

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šport
47439202 (7890) Kurzweil
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965682 (17312) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172742 (1686) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202069 (1387) scipascapa

Več podobnih tem