» »

Suunto vs Garmin vs Polar

Suunto vs Garmin vs Polar

twom ::

Trenutno imam Polar Grit X. Včasih pogledam kako sem športal, npr fuzbal. ostalo pa ne uporabljam.

Kakšne so razlike med temi firmami? Ima kakšna zaprt sistem, kakšne večje pomankljivosti, nezdružljivosti, kaj.jaz.vem.kaj? Ali je to stvar preferenc in navajenosti, tako kot pri mobilnih telefonih?

Gledam pa tanovo Suunto Ocean, za snorklanje in (kvazi) apneo, scuba pa še bo (licenca je, časa ni)...

Thanks

nokken ::

Kako je za snorklanje itd. ne vem, kot trening ura je pa zame Suunto neuporaben junk odkar so naredili eno najbolj genialnih potez v firmi in precej dober (se vedno slabsi kot Polar Flow) Movescount zamenjali s srotom od Sports trackerja, ki je realno povsem neuporaben za kakrsnokoli analizo. Tako da Polar ali Garmin in ko potem pogledas ceno za primerljivo funkcionalnost (90% "daodatne" funkcionalnosti ki jo kao Garmin ima je realno gimmick ne pa uporabna stvar) realno ostane Polar za pol manj denarja. No pa vsi dosedanji treningi v enem sistemu, ki jih je bolj kot ne nemogoce prenesti v drug sistem tudi nekaj pripomorejo k temu da si nekako vezan na enega proizvajalca.

Groot ::

Polar za pol manj denarja? Ne vem no, redne cene niso nič kaj ugodnejše od Garmina.

nokken ::

Polar Vantage V3 600eur. Garmin Fenix 7 900eur, Epix 1000eur. Ni ravno enako (list price ne akcijse ker tisto je pac odvisno od momenta ampak sem precej preprican da je razmerje tudi v akcijah precej podobno).

Boobiz ::

Garmin ima ekosistem. Vsi njihovi gadgeti mečejo stvari v en app in lahko komunicirajo med sabo. Garmin pay je opcija, ki je hudo praktična. Cene ima Garmin itak da previsoke pa povečini so pri vseh trgovcih enake, ker jih za jajca držijo ampak se jim pa tud občasno kurac dvigne in kako akcijo naredijo kjer se njihova roba že skoraj splača.

Ne vem kako sta Polar in Suunto napredovala, kar se tega tiče.
I'm drunk, what's your excuse?

harvey ::

kot trening ura je pa zame Suunto neuporaben junk odkar so naredili eno najbolj genialnih potez v firmi in precej dober (se vedno slabsi kot Polar Flow) Movescount zamenjali s srotom od Sports trackerja, ki je realno povsem neuporaben za kakrsnokoli analizo.

Pa še pod okrilje Kitajcev so padli.:) Zanimivo, enim je pa ravno to opcija, da posežejo po Suunto, ker so bili ves cajt na Sports trackerju in jim baza miganja nekaj pomeni - predvsem segment rekreativcev.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

nokken ::

Suunto se vedno finski. Amer sport je prodal 90% stvari Kitajcem, nekaj jih je pa vseeno pustil zase in Suunto je eden teh.
Ja Sports tracker je baza ampak za analizo je pa totalno neuporaben. Movescount prej je bil oboje, tako baza treningov kot orodje za analizo. Polar Flow enako, samo da je se malo boljsi, kot je bil Movescount oz. Garminova aplikacija. Verjamem, da je za vecino vazno samo skupno stevilo kilometrov/minuto konec leta, pa stevilo korakov in kalorij na dan, da vedo ce gredo lahko se na dva hamburgerja ali samo na enega, ampak meni je pri trening uri vseeno fino imeti tudi analizo. In tega danes Suunto nima vec, razen ce uporabljas third party programe.
Ampak ja kot sem napisal prej... ko imas enkrat par let (ali par 10 let) baze pri enem proizvajalcu, potem je precej tezko menjati in iti drugam. Vsaj zame... zato sem pac na Polarju, ker ga uporabljam ze od od mislim da 1988 dalje (na Flowu imam pa stvari za ravno 15 let :)

Zigerion ::

A lahko poveš kaj več, kakšno analizo treningov pa recimo delaš? Jaz imam Suunto Vertical, je moja prva športna ura. Zaenkrat sem zadovoljen (nimam sicer benchmarka kakšne druge ure tako da ne morem primerjati), tudi osnovna analitika v app-u mi zadostuje kot rekreativcu. Opažam pa, da so nekatere meritve včasih precej vprašljive.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera pametna športna ura ?

Oddelek: Kaj kupiti
2310914 (8405) Sharp999
»

Endomondo vs. Strava (Free)

Oddelek: Programska oprema
344828 (3063) buttcrack
»

Endomondo se poslavlja! Alternative?

Oddelek: Programska oprema
333835 (2322) ahac
»

Športna ura: Polar Flow vs. Garmin Connect

Oddelek: Kaj kupiti
103379 (3010) Apofis

Več podobnih tem