» »

Stanovanjsko posojilo normirano SP

Stanovanjsko posojilo normirano SP

sodobnirevni ::

Ali predložitev letne bilance stanja, kjer moji stroški ne bi presegli 10 % mojih prihodkov, kot normalizirani SP negativno vpliva na moj normalizirani status?

Imam normaliziran SP.
Imam letni dohodek okoli 90K
Kot dejanski stroški za moj SP ne presegajo 4K letno.

Pred kratkim sem bil na NLB zaradi stanovanjskega kredita.
Vse, kar so mi lahko ponudili, je bilo posojilo v višini 50 tisoč za 30 let.

Svetovali so mi, naj jim predložim letno bilanco stanja v upanju, da se bo moja kreditna sposobnost povečala.
  • predlagalo izbris: FireSnake ()

M-XXXX ::

Ne bo.

mr_chai ::

ja, danes si res sodobno reven, če delaš 100k letno, banka te pa gleda, kot da si cestni pomivač zaposlen za določen čas

Mobidick ::

Ne poskušaj pri NKBM. Pri 100k prihodka na normiranem SP-ju (storitvena dejavnost) ti bodo vrnili davčni obračun in rekli, da si kreditni nesposoben. Ostalega sploh ne gledajo. Bedaki so tile bančniki na NKBM.
The future is digital!

sabali ::

Mobidick je izjavil:

Ne poskušaj pri NKBM. Pri 100k prihodka na normiranem SP-ju (storitvena dejavnost) ti bodo vrnili davčni obračun in rekli, da si kreditni nesposoben. Ostalega sploh ne gledajo. Bedaki so tile bančniki na NKBM.

jep, isto tle.

Pat_MaGroin ::

Po drugi strani pa celo Slovenijo motijo prebogati normiranci, zato je bil edini ukrep te vlade povisat davke tej skupini :).

NovakJ ::

Poskusi Unicredit in SKB jaz sem bil v podobni situaciji in sem tukaj dobil najbolše ponudbe, na koncu sem tudi zadevo izpeljal z Unicredit.

karafeka ::

Šparaj 5 let, za pol milijona si boš pa že lahk kaj kupil.

49106 ::

karafeka je izjavil:

Šparaj 5 let, za pol milijona si boš pa že lahk kaj kupil.

Kje spiš, da te ne ukradejo :))

NovakJ je izjavil:

Poskusi Unicredit in SKB jaz sem bil v podobni situaciji in sem tukaj dobil najbolše ponudbe, na koncu sem tudi zadevo izpeljal z Unicredit.

Ste to storili pred kratkim? So vam dali spodoben znesek posojila? Znesek, ki je dovolj za nakup nepremičnine v Ljubljani?

Cupakabra123 ::

Brez hipoteke ne bos dobil vec kot 50k. Sploh pa ne na SP-ju.

NovakJ ::

Lansko poletje, vem da so se stvari vmes močno spremenile. Ampak ja takrat sem dobil kredit za stanovanje v lj 100m2.
Pač jaz bi te dve banki sprobal ker ostale so bile že takrat trde.

Ampak mislim, da je nepošteno.
Delam okoli 110 ur na teden, evre prinašam iz tujine. plačati svoje davke, prispevke in stroške in še vedno imeti dovolj za plačilo mesečne vložke na banko. in še vedno verjamejo, da se mi zaupa samo vrnitev 50K v obdobju 30 let.

Ampak, če bi bil zaposlen in zaslužil 2k na mesec s svojo 3-člansko družino, bi z veseljem dali 300k!

v današnjem gospodarstvu ne morem kupiti niti garaže za 50k.

pravite, da bi moral varčevati 5 let in bi lahko kupil nepremičnino.
Če danes prihranim 50k, bi bil čez 5 let srečen, če bi bilo vredno 5k.

:(

Invictus ::

Probaj še Sparkasse.

Baje so kar fleksibilni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Cupakabra123 ::

sodobnirevni je izjavil:

Ampak mislim, da je nepošteno.
Delam okoli 110 ur na teden, evre prinašam iz tujine. plačati svoje davke, prispevke in stroške in še vedno imeti dovolj za plačilo mesečne vložke na banko. in še vedno verjamejo, da se mi zaupa samo vrnitev 50K v obdobju 30 let.

Ampak, če bi bil zaposlen in zaslužil 2k na mesec s svojo 3-člansko družino, bi z veseljem dali 300k!

v današnjem gospodarstvu ne morem kupiti niti garaže za 50k.

pravite, da bi moral varčevati 5 let in bi lahko kupil nepremičnino.
Če danes prihranim 50k, bi bil čez 5 let srečen, če bi bilo vredno 5k.

:(

50k je 50k ne vem kaj govoris? Inflacija? Kaj pa obresti na kreditu? Ce te je strah pa vlozi teh 50k ali pa zamenjaj za zlato in podobno. Inflacija je od vedno in nasi starci so "nasparali" za hise.

FireSnake ::

Pri 90k na leto moraš vsaj 50k dat na stran, pa še vedno živiš veliko bolje od večine.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
744166608 (12737) Utk
»

katera Banka (strani: 1 2 3 4 )

19056055 (5578) cortez
»

Ležarina (strani: 1 2 3 )

10618642 (6850) Jerry000
»

Višina prihodka - normiran sp (strani: 1 2 )

639743 (4630) anketar
»

Kje vzeti 30k kredita?

184204 (3787) krneki0001

Več podobnih tem