Forum » Loža » Kako bo po novem pri skb in nkbm ebančništvo??
Kako bo po novem pri skb in nkbm ebančništvo??

WizzardOfOZ ::
Ker predvidevajo, da si dovolj inteligenten, da boš za svojo varnost poskrbel. In ker se vsem je*e, če izgubiš denar, ker je napaka na tvoji strani, torej na strani uporabnika, ki je imel prestar telefon, ki se več ne nadrajuje. Če se ti nisi pobrigal za varnost, je to tvoj problem. Njim je važno, da njim nihče ne vdre, da bi ti lahko po njih pljuval.
Zakaj pa naše banke to počnejo? Ker bi jih v primeru da so ti ukradli denar ti tožil in hotel denar nazaj, čeprav si bil sam kriv. In pri sodstvu kakršnega imamo, bi ti verjetno celo dosodili denar nazaj. (Se je videlo pri kreditih v švicarjih.)
Zakaj pa naše banke to počnejo? Ker bi jih v primeru da so ti ukradli denar ti tožil in hotel denar nazaj, čeprav si bil sam kriv. In pri sodstvu kakršnega imamo, bi ti verjetno celo dosodili denar nazaj. (Se je videlo pri kreditih v švicarjih.)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
ZveeZ ::
Lej, če je podprt naj dela, če ni naj ne dela. Nekih brezveznih opozoril, ki jih vsakič preskočiš ne rabimo. Da se pa pojavlja ob vsakem odprtju aplikacije je pa najmanj nadležno.
Čudno da Revolut, N26, Trade Republic, Intesa, Sparkasse, itd. noben nima s tem težav, OTP pa ima.
A je res boljse tako, da ti danes app dela, jutri pa, brez nikakrsnega obvestila, vec ne?
delavec44 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ker predvidevajo, da si dovolj inteligenten, da boš za svojo varnost poskrbel. In ker se vsem je*e, če izgubiš denar, ker je napaka na tvoji strani, torej na strani uporabnika, ki je imel prestar telefon, ki se več ne nadrajuje. Če se ti nisi pobrigal za varnost, je to tvoj problem. Njim je važno, da njim nihče ne vdre, da bi ti lahko po njih pljuval.
No daj kakšen primer vdora kjer stranka ni bila kriva ampak je bil kriv prestar telefon (in da na novem telefonu do tega ne bi prišlo). Nekam veliko poudarka daješ na varnostne posodobitve in malo na samozaščitniško ravnanje posameznika. Še vedno se največ zlorab zgodi preko socialnega inžiniringa.
Pa ne vem če je čisto res, da se bankam jebe, ker marsikatera plača po zlorabi.
Če me prepričaš, grem zamenjat. Do takrat se pa počutim isto varen kot z novim.
Čudno, da mi na Windows 10 nič ne težijo na OTP spletni banki. Isto nima več varnostnih posobobitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
delavec44 ::
Ta jutri bo čez 3 leta.
Ce je to res in so opozorila nadlezna, imas 2 opciji:
a) menjava banke
b) menjava telefona
Jaz osebno, bom izbral opcijo "a". Nalsednje poletje zaprem racun;)
Jaz ga zaradi nadomestil za quasi cash že drug mesec. To opozorilo je pa češnja na torti.
WaterBoy ::
Kam bosta šla? Imam otp in bi tudi menjal, pa ne najdem alternative ki bi bila cenejša in isto ok.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Potrjevanje spletnega nakupaOddelek: Pomoč in nasveti | 3810 (1637) | Nazz |
| » | PSD3: Po novem potrjevanje spletnih plačil brez pametnega telefonaOddelek: Loža | 1510 (1048) | Sindrom |
| » | Primerjava spletnih bank (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25886 (7728) | delavec44 |
| » | Nova KBM in menjava banke? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10431 (5025) | Horas |
| » | MOJ@SKBOddelek: Loža | 6798 (3326) | Redman |