» »

Kako bo po novem pri skb in nkbm ebančništvo??

Kako bo po novem pri skb in nkbm ebančništvo??

1
2
»

mtosev ::

A mi ko imamo debetno kartico dobimo novo kartico?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

IL_DIAVOLO ::

Ko ti potece ja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mtosev ::

Aha ok.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

dunda ::

V dopisu, ki so ga poslali "SKBjevim" podjetjem, so navedli, da bomo namesto "PRO SKB NET" uporabljali "Bank@Net com".
Sem želel malo pofirbcati, kako je ta zadeva videti, pa je bolj malo informacij na spletni strani NKBM. Če ne bo kakšnega demo računa, bo to za njihovo podporo verjetno kar veselica ob zamenjavi (če bo ta ON/OFF). Si predstavljam, da bo kup enih vprašanj (prej sem to naredil tako, sedaj pa tega ne najdem ...).
Žal tudi kakšnega videa, kako izgleda "Bank@Net com" nisem našel. Že sama prijava mi ni jasna. Pri SKB imam vstavljeno Halcomovo kartico, potem pa se prijavim na spletni strani z geslom kartice. Kako prijava deluje na "Bank@Net com"?
https://www.kacnje.eu

dronyx ::

dunda je izjavil:

Kako prijava deluje na "Bank@Net com"?

Če misliš na računalniku imaš uporabniško ime in geslo, potem dobiš SMS za drugo geslo. po moje zadeva dosti enostavna in pregledna.

dunda ::

Hvala. Meni to sicer ni všeč, ampak če ni drugačne rešitve. Saj že vstavim Halcomovo kartico in vpišem njeno kodo, ne vem, zakaj bi še SMS dobival.
No, bomo videli.
https://www.kacnje.eu

Lonsarg ::

Se pravi NKBM ne omogoča prijave v spletno verzijo preko kode iz aplikacije ampak rabiš SMS? To so pa res zadaj, vsi na veliko opuščajo SMS zaradi varnosti že leta a oni pa še kar vztrajajo?

Prava rešitev je avtentikacija v spletno banko preko kode iz mobilne banke, tako ima SKB oziroma glavnino bank in to je res žalostno če NKBM nima tako.

Ekstra kartice kot tretja varjanta so varnostno čisto ok, se pa opuščejo zaradi nepraktičnosti (moraš vedno imeti kartico s sabo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

krho ::

Počakaj da boš ugotovil, da je geslo za prijavo 6 cifer in nič drugega.+sms Ko sem jim težil ko so se združili z abanko je bil en kup izgovorov da sem pač sam kriv če mi sunejo 6 cifer
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

permit ::

Pri računih bivše NKBM je BIC ostal isti, kaj pa pri računih bivše SKB?
Na Googlu ne najdem.

Gregor P ::

Ni več isti, ker je zdaj nova banka in SKB-ja ni več, je očitno sedaj pri OTP vse od NKBM, torej tudi BIC KBMASI2X (bivši SKB-evci so sedaj dobili tudi nove NKBM IBAN račune SI56 0400 ...).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

frke ::

Ne vem, zakaj govorijo, da so se SKB in NKBM združili v OTP banko.
Dejansko in pravno gre za pripojitev SKB k NKBM ter nato sprememba imena v OTP banka.
Tako piše v sodnem registru na Ajpes.
Matična številka, davčna številka so ostale enake - od NKBM.
Spremenil se je naziv, sedež in poslovni naslov.

Banka Slovenije pa nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frke ()

PunkDude ::

Novi šefe, nova pravila.

mbanka@net aplikacija na androidu 10 napiše: Potrebna je posodobitev OS
 Potrebna je posodobitev OS

Potrebna je posodobitev OS

Velik zelen gumb spodaj odpre nastavitve - vse je posodobljeno, nimam kaj narediti.
Rešitev je pritisk majhnega rdečega križca zgoraj levo. In tako ob VSAKI prijavi.

Kdo je ta UI dizajniral nima pojma.
Moralo bi biti: "zapri", "zapri in ne sprašuj več" in "vaša naprava žal ni podprta"

fikus_ ::

Bisi edini v tem, bo potreben nov telefon, 4 leta star je prestar.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Nekatere strani ne delajo v Firefoxu:
https://www.otpbanka.si/obrestne-mere-s...

Ko kliknem gumb (+) se ne zgodi nič.
Uporabniki smo (spet) beta testerji...

nokken ::

Vsaj v FF na Macu dela normalno. Je pa res, da so obrestne mere taksne da je vseeno ce ti jih ne odpre :))
Ampak resno... zares je sla migracija tako osebnega kot poslovnega racuna iz SKB na novo precej na easy in lazje ter z manj problemi od pricakovanj. Pa aplikacije (tako mobilna kot web) so vseeno sedaj malo bolj sodobne kot so bile pred tem. Edino kar me malo moti je, da sem prej imel oba racuna v eni aplikaciji na telefonu, po novem pa sta potrebni dve. Ampak bom ze prezivel.

Mene pa moti, da za posamično transakcijo ne morem takoj narediti potrdila o plačilu kot je bilo to prej mogoče oz. še nisem našel (torej klikneš na posamično transakcijo in potem še klikneš za prenos ali delitev potrdila). Morda kdo ve? Kakorkoli jaz jih zapuščam, so me s tem prehodom "prisilili" v razmislek in spremembe 8-)

Groot ::

Gregor P je izjavil:

Mene pa moti, da za posamično transakcijo ne morem takoj narediti potrdila o plačilu kot je bilo to prej mogoče oz. še nisem našel (torej klikneš na posamično transakcijo in potem še klikneš za prenos ali delitev potrdila). Morda kdo ve? Kakorkoli jaz jih zapuščam, so me s tem prehodom "prisilili" v razmislek in spremembe 8-)

Individualna potrdila najdeš pod zavihkom Zahteve. Potem pa tam filtriraš med tistimi, ki so že obdelane in tistimi, ki še niso bile.

No se ena stvar ki me moti precej bolj kot to, da moram po novem imeti dve aplikaciji.... Nikakor ne morem narediti "templata" za "redna" nakazila (sploh v tujino). Ok prides naokoli s "Podvoji placilo" (wtf bi to pomenilo???!!!) in spremenis znesek, ampak je precej manj ucinkovito kot prejsni template.

Groot je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Individualna potrdila najdeš pod zavihkom Zahteve. Potem pa tam filtriraš med tistimi, ki so že obdelane in tistimi, ki še niso bile.

Najlepša hvala! Sam ne bi kar tako uganil. :)

link_up ::

nokken je izjavil:

No se ena stvar ki me moti precej bolj kot to, da moram po novem imeti dve aplikaciji.... Nikakor ne morem narediti "templata" za "redna" nakazila (sploh v tujino). Ok prides naokoli s "Podvoji placilo" (wtf bi to pomenilo???!!!) in spremenis znesek, ampak je precej manj ucinkovito kot prejsni template.

Bi bilo boljse podupliraj placilo?
In and Out

eEdbM ::

Joj no! Verjetno je mislil "Ponovi plačilo..." ali "Pripravi novo plačilo s podatki izbranega" :D

Ne vem karkoli ampak "podvoji placilo" pomeni zares vse kaj drugega kot to kar zares je. No saj ko ugotovis kaj je, mi je vseeno kaj pise gor. Ampak vseeno bi bilo fino imeti tiste stare template, ne da med vsemi transakcijami isces prejsne placilo, ki je zares lahko tudi leto nazaj, da ga potem "podvojis"

Ales ::

nokken je izjavil:

Ne vem karkoli ampak "podvoji placilo" pomeni zares vse kaj drugega kot to kar zares je. No saj ko ugotovis kaj je, mi je vseeno kaj pise gor. Ampak vseeno bi bilo fino imeti tiste stare template, ne da med vsemi transakcijami isces prejsne placilo, ki je zares lahko tudi leto nazaj, da ga potem "podvojis"

Ne iščeš morda "Plačila" -> "Vzorci plačil"?

Sicer glavnina zadev vse super.

Ampak prijava in varnost pa kot da smo v prejsnem stoletju:
- SMS avtentikacija leta 2024
- nek cuden username za prijavo
- dva ekstra gesli (mGeslo plus eno ekstra za biometricno prijavo)
- mDenarnica in mBanka razlicen postopek prijave, kot da gre za dve firmi. Da ne omenjam da se spodobi tako zaradi varnosti kot preglednosti ime banke dati v ime Android aplikacije.

Ales je izjavil:

nokken je izjavil:

Ne iščeš morda "Plačila" -> "Vzorci plačil"?

Ja ampak za "placila v tujino". Ti templati oz. vzorci delajo samo za SI racune.

Ta z sms avtentikacijo je res malo bolana.Ker leta 2024 ne obstajajo drugacni nacini kot sms. Username je res tako tako ampak realno saj je isti drek ali je username iz crk in stevilk ali pa zgolj stevilke, tako da to mi je zares vseeno.
Vecji problem je (no ni vec ker sedaj vem), ker sem vceraj zabil 10min da sem koncno ugotovil kako pridem preko weba v poslovni racun... na webu klik na "Prijava v spletno banko" in izbira "Poslovni Bank@Net" pelje nekam drugam kot pa je vstop za poslovne racune (BankaNetCom). Ne vem ali je to zgolj za tiste, ki smo prisli iz SKB ali kaj, ampak je definitivno precej blesavo. Da samega imena Banka Net Com niti ne omenjam.

Username kot koncept je 20 let stara obsolete stvar, sedaj se uporablja nek realni identifikator (telefonska, email, davcna,...).

No ampak razen same avtentikacije na ostalo nimam pripomb, vmesnik od OTP/NKBM aplikacije je boljsi kot SKB.

V-i-p ::

Lonsarg je izjavil:

... Da ne omenjam da se spodobi tako zaradi varnosti kot preglednosti ime banke dati v ime Android aplikacije.

Jaz že lep čas vse svoje Android aplikacije poimenujem po mojih željah, isto kot v Windows. Tako ime, kot sliko ikone.
https://play.google.com/store/apps/deta...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

beweiss ::

Kako lahko zdaj najceneje nakažem na svoj račun pri N26/Revolutu? Če kliknem nakaži osebi ne morem zbrisati SI56, če kliknem v tujino pa napiše neke stroške (SHA...).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: beweiss ()

Groot ::

beweiss je izjavil:

Kako lahko zdaj najceneje nakažem na svoj račun pri N26/Revolutu? Če kliknem nakaži osebi ne morem zbrisati SI56, če kliknem v tujino pa napiše neke stroške (SHA...).

Navaden SEPA, stane celih 40 centov.

Dennis88 ::

beweiss je izjavil:

če kliknem v tujino pa napiše neke stroške (SHA...).

Tole ja. SHA deljeni stroški.

beweiss ::

Groot je izjavil:

beweiss je izjavil:

Kako pa najdem navaden SEPA v njihovi mobilni aplikaciji? Če izberem plačaj, mi kaže možnosti: domači UPN, Plačilo v tujno ter
nakaži osebi.

Težave:
Plačilo v tujno: pod vrsta plačila ni opcije SEPA.
Pri "domači UPN ter nakaži osebi" ne morem zbrisati SI56.

Morda sem zašel, ampak tu res ne vem, kaj izbrati. Hvala za pomoč.

AllStarc ::

beweiss je izjavil:

Groot je izjavil:

beweiss je izjavil:

Kako pa najdem navaden SEPA v njihovi mobilni aplikaciji? Če izberem plačaj, mi kaže možnosti: domači UPN, Plačilo v tujno ter
nakaži osebi.

Težave:

Ne nakazuj na Revolut. Enostavno v Revolutu napolni s kartico. Boš 0,40 centov prišparal.
sometimes what you want and what you get,
are two very different things

Gogo ::

Plačilo v tujino je tu šepa, le na dnu strani izberi državo, da ti pravilno obračuna provizijo.
NKBM sepa nakazilo v tujino... kje je referenca?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Dennis88 ::

beweiss je izjavil:

Groot je izjavil:

beweiss je izjavil:

nakaži osebi.

Težave:

Plačilo v tujino. To je SEPA, sam nikjer ne piše. Nakaži manjši znesek za test če ne verjameš.

Danes se končno spravim zapreti moj bančni TRR račun na sedaj že nekdanji SKB banki oz. po novem OTP banki in smo bili v vrsti vsaj štirje z enakim opravilom. Me prav zanima, če ljudje sedaj množično zapirajo svoje SKB/OTP bančne račune in se jim je na OTP zgodil pravi exodus na druge banke; in pa na katere banke? :-)

WizzardOfOZ ::

Na nlb je prišlo kar nekaj nekdanjih komitentov skb banke. Večina iz istega razloga, ker jim na otp ni nič delovalo v primerjavi z nekdanjim skb softwerom.

2 od njih po skoraj mesecu dni od združitve niti so svojega denarja nista mogla.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

PromeuZ ::

A v mDenarnici še komu ne deluje Flik plačevanje preko QR kode? V "pravi" Flik aplikaciji je prej na SKB delovalo bp.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Tene ::

Gregor P je izjavil:

Danes se končno spravim zapreti moj bančni TRR račun na sedaj že nekdanji SKB banki oz. po novem OTP banki in smo bili v vrsti vsaj štirje z enakim opravilom. Me prav zanima, če ljudje sedaj množično zapirajo svoje SKB/OTP bančne račune in se jim je na OTP zgodil pravi exodus na druge banke; in pa na katere banke? :-)

Sam opažam a so naenkrat vsi na Otp banki (svetlo zelena kartica).
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PSD3: Po novem potrjevanje spletnih plačil brez pametnega telefona

Oddelek: Loža
17834 (372) Sindrom
»

Primerjava spletnih bank (strani: 1 2 3 )

11920566 (2408) delavec44
»

Nova KBM in menjava banke? (strani: 1 2 )

568611 (3205) Horas
»

1. Poročilo o primerjavi spletnih in mobilnih bank

61365 (1220) Patrik0
»

MOJ@SKB

445763 (2291) Redman

Več podobnih tem