» »

Lahko pustim avtomobil brez tablic....

Lahko pustim avtomobil brez tablic....

lemur233 ::

Zadeva je sledeča. Zaradi spleta zadev, moram začasno odjaviti avto in ga parkirati pred blokom. Problem je, ker je parkirišče pred blokom od MOLA in ne smem tam pustiti avto brez tablic. Tablice moraš pri odjavi vrniti.

Vsi vemo, da je avto brez tablic tarča raznih malopridnežev in nadležnih sosedov. Poleg tega je res, da tak avto ne smeš parkirati na javnih površinah.

Moje opcije:

- Lahko dobim kakšne fejk tablice, samo zato, da me kakšen burek ne prijavi ?
- Lahko avto odjavim na UE in rečem, da sem izgubil tablice ?

Imam še kakšno boljšo izbiro ? Prodaja avtomobila ali odvoz na odpad trenutno ne pride v poštev.

Prav tako, nimam nobenega prijatelja, ki bi imel hišo v Ljubljani. Avtu čez 2 dni poteče zavarovanje.

Se priporočam za kakšno dobro idejo. Hvala.

celje ::

enostavno. kupi pokrivalo za avto. priporocam tako z moznostjo zaklepa spodaj.

lemur233 ::

celje je izjavil:

Zanimiva ideja. :)

FrRoSt ::

Redarji ti bodo napisali obvestilo o odstranitvi avtomobila. Dejansko boš moral odstraniti iz molove površine!
Najemi kakšno garažo ali pa odpelji avto ven iz lj.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

LeQuack ::

Prodaj ga zdaj ko so cene visoke še, kmalu bodo strmoglavile in si boš lahko dva avta kupil za isto ceno. Najslabše ga je pa meti parkiranega v neuporabi, razen če imaš fetiš na zgubljanje denarja.
Quack !

pero50 ::

če je to samo 1 mesec, lahko obdržiš tablice, kak dam potem tudi verjetno še lahko "zamudiš"

starfotr ::

Daj nekaj denarja in ga parkiraj na zakupljeno parkirno mesto.

matobeli ::

1. naredi unikatne tablice ki jih ne vračaš in jih pusti gor, 100eur.
2. pusti obstoječe gor, traja kar nekaj časa preden jih moraš_moraš vrnit
3. vpraš kolege če poznajo koga pri katerem bi lahko pustil avto za, nevem, recmo 100eur
4.vprašaj mehanika če bi ti ga shranil za tistih 100eur
5. daj ga v uporabo kolegu če rabi, to je celo najboljša opcija, avti radi laufajo.

harvey ::

celje je izjavil:

V ulici opažam, da je nekdo uporabil to taktiko:), sicer je avtomobil bil že prej nekaj časa brez tablic. Opozorilo/pildek od redarstva še ni bil, tako da če je za krajši čas in ni ravno frekvenca obhodov redarjev ter odvisno od sosedov, lahko tak avtomobil očitno miruje kar nekaj časa.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

LeQuack ::

Kdo pa še pokriva avto na javnem parkirišču, to je še bolj sumljivo kot da ga brez tablic pustiš.
Quack !

twom ::

Po kolikšnem času je pa treba dati odjavljen avto v razgradnjo? Oziroma, kako sploh lahko obdržiš neregistriran avto?

kloko ::

twom je izjavil:

Po kolikšnem času je pa treba dati odjavljen avto v razgradnjo? Oziroma, kako sploh lahko obdržiš neregistriran avto?

Nihče te ne sili v razgradnjo, odjavljen avto imaš lahko doma, če imaš prostor. Prvi dve leti brezplačno, vsako nadaljnje leto se plača neka dajatev ---> odjava vozila

L.p., Kloko

Vanadium ::

Mogoče lahko s preizkusnimi tablicami kaj zmutiš :D

Pithlit ::

Tablic pač ne vrneš. Jaz sem jih pozabila ker je bil avto pri mehaniku parkiran leto pa pol. Pri registraciji novega so me na upravni lepo prosili če jih lahko vrnem... Ups. Seveda bo to šlo skozi le dokler kdo dejansko ne preveri tablic. Potem pa domnevam dobiš vabilo.
Life is as complicated as we make it...

Raindancer ::

Kličeš na redarstvo, predstaviš svoj primer in vprašaš.

Najenostavneje bi bilo da bi kupil mesečno karto ali nekaj podobnega, tako ti redarji ne težijo, in imajo označeno, da si se dogovoril glede parkiranja.

Dobro bi bilo tudi kakega soseda pocukat, da ti pazi na avto, pač občasen pregled da je vse v redu in v primeru problemov, da ima podpisano pooblastilo z napisanim rokom od kdaj do kdaj lahko 'skrbi' za tvoj avto, v primeru, da ga je treba premakniti.

In še vseeno lahko opraviš registracijo in zavarovanje, tako da boš imel v najslabšem primeru pokrito škodo, ki bi bila povzročena tvojemu avtu.

FrRoSt ::

Pithlit je izjavil:

Tablic pač ne vrneš. Jaz sem jih pozabila ker je bil avto pri mehaniku parkiran leto pa pol. Pri registraciji novega so me na upravni lepo prosili če jih lahko vrnem... Ups. Seveda bo to šlo skozi le dokler kdo dejansko ne preveri tablic. Potem pa domnevam dobiš vabilo.

Dobiš poziv za vračilo tablic, se ne odzoveš, potem se pa policija oglasi pri tebi, da jih zaseže. :) Tudi njih ignoriraš. ;)

Toliko da veš, s čim se boš srečal! 8-) Previš se BUDALO!! :)) Sklicuj se na motnje pozornosti! ;) Ali si pa kar nabavi zdravniško potrdilo o demenci!! :)):)):|
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

starfotr ::

Raindancer je izjavil:

Kličeš na redarstvo, predstaviš svoj primer in vprašaš.

Najenostavneje bi bilo da bi kupil mesečno karto ali nekaj podobnega, tako ti redarji ne težijo, in imajo označeno, da si se dogovoril glede parkiranja.

Dobro bi bilo tudi kakega soseda pocukat, da ti pazi na avto, pač občasen pregled da je vse v redu in v primeru problemov, da ima podpisano pooblastilo z napisanim rokom od kdaj do kdaj lahko 'skrbi' za tvoj avto, v primeru, da ga je treba premakniti.

In še vseeno lahko opraviš registracijo in zavarovanje, tako da boš imel v najslabšem primeru pokrito škodo, ki bi bila povzročena tvojemu avtu.

Torej ti bi se samoovadil ma redarstvo?

Ne.

Toda če OP res nujno rabi tisti parkirec, potem se pač plača mesečna karta in je to to.

Žal pa ne vem kam naj se obrne, tako da je bila prva ideja kot vir informacij redarstvo. Tam pač vpraša, ni pa nujno, da mora navesti svojo lokacijo pa to. Je pa res, da je bil na eni lokaciji pod JU (pred policijsko postajo) parkiran avto precej časa pod ponjavo, in kolikor vem, ni bilo komplikacij. Zato tak predlog.

Lahko tudi parkirna hiša, če je OP pripravljen plačati mesečno karto, poleg tega je mogoče celo zavarovana.

Imamo še kakšno boljšo idejo? Vem da je tale švohna, mogoče pa le spodbudi kakšno rešitev primerno za OP-ja.

Ne, mišljeno je bilo kot ideja. Se opravičujem za napačno izražanje. OP lahko kupi tudi karto : https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljublj.... Nisem iz LJ, naj me kdo popravi, če so info napačne ali zastarele.

Lahko tudi parkirna hiša, s tem da nabavi karto za tisti čas ko bo odsoten in se pogovori glede tega. Parkirne hiše imajo tudi kamere - ne vem če vse, toda možnost kraje ali vloma je tako deloma zmanjšana.

Odvisno bo od OP-ja. Mi sicer lahko mečemo ven ideje, odvisno bo pa od njega, kaj mu bo prišlo prav in bo uporabil tudi v praksi.

HotBurek ::

Vprašaj pri avto dilerjih (in mehanikih), če ti posodijo par kurzzeitkennzeichen ali ausfuhrkennzeichen tablic, pa to rukneš gor.

root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

@ HotBurek: zveni kot dobra ideja. Toda v temi uvoz avtomobila si omenil, da imajo veljavnost samo 5 dni. OP ima lahko problem, če bo odsoten dlje časa. Ali pa sem kaj spregledal?

nosiyo ::

OP je avto najbrž že pokril, zato ga ni blizu

MoRp ::

nosiyo je izjavil:

OP je avto najbrž že pokril, zato ga ni blizu

:D Edini pameten nasvet je bilo pokrivanje. Upam l, da je upošteval.

Pithlit ::

FrRoSt je izjavil:

Dobiš poziv za vračilo tablic, se ne odzoveš, potem se pa policija oglasi pri tebi, da jih zaseže. :) Tudi njih ignoriraš. ;)

A res?

A bejž...

Policije ta stvar ne zanima dokler avto ni na javni površini. Če imaš avto na privat parceli so tablice problem upravne enote in ne policije. Če se s takim avtom in tablicami voziš in te policisti ustavijo... pol pa imaš mal večji problem. Isto če ti kak redar spiše kazen za napačno parkiranje.

Dokler pa avto sam nekje stoji ti pa ne bodo gnojili. Kolikor smo na upravni enoti zgruntal je do dve leti dost safe.

Je pa res da mi ni treba verjet da po več kot letu in pol (nekje 21-23 mesecev) nisem tud centa kazni plačala.
Life is as complicated as we make it...

Ahim ::

FrRoSt je izjavil:

Redarji ti bodo napisali obvestilo o odstranitvi avtomobila. Dejansko boš moral odstraniti iz molove površine!

To je teorija. Dejansko gledam nek srebrn Audi brez tablic ze tedne (mogoce mesece, ker prej nisem bil pozoren) parkiran na parkiriscu MOL (pri GIB v Siski), kjer so se vmes ze pojavili tudi parkirni avtomati. Redarjev ni na spregled - ce bi se pojavili, bi lahko po bliznjih ulicah tudi potalali obvestila vsem, ki parkirajo na plocniku (vedno se najde vsaj 5 vozil na razdalji 100 metrov, v "dobrem" trenutku, ko najbrz itak v JU nihce ne dela, pa nekaj deset vozil). Rabi kdo srebrn audi? :))

HotBurek ::

@Raindancer, ja to je res, ampak te že zdavno neveljavne tablice bi dal gor zgolj z namenom, da se od daleč vidi, da je avto pač "na" tablicah in gre redar naprej.

Če pa vidi črno plastiko (prazni okvirji), je pa že magnet, da bo šel bližje gledat...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
593100644 (18510) UganiKdo
»

Redarstvo v MB

Oddelek: Pomoč in nasveti
141883 (1235) Jure14
»

Mariborska okoljska cona (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13624746 (21361) floyd1
»

Parkiranje za umret! (strani: 1 2 3 4 5 )

24253201 (33850) M-XXXX
»

200 € za napačno parkiranje (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

50947015 (35280) Mehmed

Več podobnih tem