» »

Kmečki upori 2023

Kmečki upori 2023

Temo vidijo: vsi
1
2
»

Daniel ::

No, če bi koga zamikalo, da začne pobirati subvencije, tukaj je hiter povzetek 1000+ stranskega dokumenta kaj vse lahko dobite in kaj je treba izpolnjevati. Dosti zahtev se med sabo izključuje, kar pa v dokumentu ni jasno zapisano.

https://www.gov.si/assets/ministrstva/M...

Še zmeraj ne razumeš, da kmetije ne moreš seliti?

Ti kmecki ponudniki, ki jih omenjaš so bili Panvita, Emona in ostali odkupovalci. Ti imajo s kmeti ravno toliko kot lanski sneg. Bi bilo dobro, če se naučiš razliko med podjetjem in kmetom.

Ne primerjaj neprimerljivega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Troompu ::

Daniel je izjavil:

Še zmeraj ne razumeš, da kmetije ne moreš seliti?

Ti kmecki ponudniki, ki jih omenjaš so bili Panvita, Emona in ostali odkupovalci. Ti imajo s kmeti ravno toliko kot lanski sneg. Bi bilo dobro, če se naučiš razliko med podjetjem in kmetom.

Ne primerjaj neprimerljivega.

Prodas - kupis drugje. Enako kot naredi Ljubljancan in se preseli v Logatec. In zgoraj sem ti napisal, koliko ima s kmeti povprecen mescan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Troompu ()

Spet primerjaš neprimerljivo. Bolj se potrudi.

Daniel je izjavil:

Spet primerjaš neprimerljivo. Bolj se potrudi.

Le povej v cem je neprimerljivo, pa se bom potrudil, da ti pokazem, da je enako in da se spet postavljas v vlogo zrtve, ker tebi je tezko zapustiti tvojo kmetijo, Ljubljancanu je pa cisto preprosto zapustiti njegovo hiso, njegov vrt, njegovo sosesko, njegove prijatelje, razfukati cel stil zivljenja, vse navade,... in iti na bistveno slabso lokacijo.

Zgodovina sprememb…

Glej, če ti ne razumeš, da garsonjera v Ljubljani in kmetija na podeželju sestavljena iz 200 parcelnih številk razmetanih na podrocju 10 km? nista primerljiva, potem pač ne razumeš. Saj to ni greh.

Sedaj pa grem, umrl je moj dober prijatelj, nekoč upravitelj križank v Ljubljani.

Bodi lepo pozdravljen.

Daniel je izjavil:

Glej, če ti ne razumeš, da garsonjera v Ljubljani in kmetija na podeželju sestavljena iz 200 parcelnih številk razmetanih na podrocju 10 km? nista primerljiva, potem pač ne razumeš. Saj to ni greh.

Sedaj pa grem, umrl je moj dober prijatelj, nekoč upravitelj križank v Ljubljani.

Bodi lepo pozdravljen.

Kdo pa govori o garsionieri? :)) Ce bi se rad o garsionierah pogovarjal, potem se lahko pogovarjava ali ti je tezko zapustiti tvojo vrtno uto. Daj pridi enkrat v Ljubljano, te peljem na pir, pa bova naredila en krog, da bos vsaj vedel kaj govoris.

V garsonierah zivijo tisti Ljubljancani, ki vam grejo najbolj na k* (in nam tudi), razni drugi in tretji(+) sinovi kmetije, ki so sli s trebuhom za kruhom in pristali v mestu, potem pa so si flikali ego, da so postali strasno fini in pomembni in se po celi Sloveniji delajo kaksne tezke face so. Tisti, ki so ze nekaj generacij v Ljubljani ne zivijo po blokih, razen, ce so imeli vecjo nesreco v zivljenju kot ti.

Zgodovina sprememb…

Malo sem "mlel", mislim, da je osnova nekega ruralno/mescanskega bullshit spopada, da vam preprosto ni jasno, da je zivljenje v mestu cela jeba in enako velja za vas, z majhno razliko, ste lastnik svoje "pridelave", v mestih je to bolj izjema. Place so sicer visje in lahko se vdinjas pri nekom drugem ter dobis denar na racun ob dolocenem datumu, ampak stroski vsega so precej visji, tako, da se razlika v placah hitro izgubi (tukaj bom izpustil zanemarljiv procent kapitalisticnih pizd, ki izkoriscajo in ene in druge). Ce zraven pristejes se kilometerske kolone vsak dan, cijazenje v sluzbo po eno uro (ce si dovolj velik kreten, da drkas na avtomobil in ne vzames raje kaksnega drugega prevoznega sredstva), zajedalske kapitaliste in relativno veliko fluktuacijo delovne sile - ker jo je pac na pretek - vam je na vasi precej fino. In, ko greste strajkati s svojo pridelano hrano, ki je "zastonj", s subvencijami, ki jih placujemo vsi, s svojo lastnino (ki v mestu ni samoumevna), z izkoricanjem vsake prilike, da se mescane nategne (imamg fotko iz trznice in italianskimi gajbicami od danes, bom kasneje priletpil) seveda vse skupaj dvigne tlak vsem, ki niso kmeti. Imaste povprecno precej vec kot ostali, pa se se kar pritozujete.

Po drugi strani pa vas zajeda enak kapital, kot zajeda prebivalce mest po drugi strani. Delate cel dan, zato, da pridelano prodate za drobiz raznim trgovskim verigam, ki vas odirajo do gat. In nimate izbire, ker se ne samoorganizirate in odjebete kapital, ki vam daje ravno toliko vec, da se vam ne splaca. Ne samo to, za po vrhu se volite stranke, ki predstavljajo kapital (SDS), da se vas da cimbolj zazirat.

Ergo, tezava je v kapitalu. Ki ga sami podpirate, samo zato, ker mislite, da ste vi kapital. Pa niste. Ste samo zrtev kapitala, ki namesto, da bi se mu uprla, raje svoj gnev spravlja na drzavo, ki (vsaj v tem primeru) igra po pravilih kapitalizma. Mogoce bi spremenili svojo usmeritev in raje dojeli, da vas jebejo v glavo, vecino delavcev v mestih je to ze jasno, pa ne morejo kaj dosti storiti, sami pa lahko ampak se vam ne da ukvarjati s tem.

Za vse, kmete in mescane, mislim, da je med prvimi tremi spanskimi korporacijami:
Mondragon Corporation @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

hamez66 ::

Tisti, ki od države dobi več, kot vplača davkov, zagotovo ne plačuje subvencij kmetom. Kot sem že večkrat omenil, so subvencije iz "evropskega proračuna", lavfamo skupno evropsko politiko, namen subvencij je usmerjanje proizvodnje v to, kar želijo tisti nad nami.

Obstajajo tudi kmetje, ki ne jemljejo subvencij, v zameno za to jim pa ni treba slediti standardom za pridobitev subvencij. Tako več gnojijo, špricajo s fitofarmacevtskimi sredstvi in tako naprej.

Vtikate se v subvencije, v svojega župana, ki v zameno za službo bla bla bla saj vse veste.

Drugače sigurno, da bi bili slovenski kmetje lahko uspešnejši in produktivnejši, a to velja za vse panoge v Sloveniji. Subvencionira se pa vse sorte - vrtci, sončne elektrarne, električni avtomobili, ljudi na robu preživetja, drogeraše, reveže, velika podjetja, multinacionalke.. Včasih se tudi ne reče subvencija, a v resnici je - recimo cepljenje ljudi pod 40 proti covidu, pa se od štarta ve, da je covid nevaren predvsem starejši populaciji in mlajšim ne more kaj dosti (z izjemami, se razume, ampak več mladih umre za "običajno gripo").

hamez66 je izjavil:

recimo cepljenje ljudi pod 40 proti covidu, pa se od štarta ve

Pac kmet nima nobene pravice, da s svojim znanjem gnojenja polj razglablja o stvareh o katerih ne ve nic in se tudi ni pripravljen poduciti o njih. Tako da gladko odhebi v svojo vukojebino in se tresi ob misli, da bos postal magneten. Ko pa pride kaksna ebola ali marburg, izvoli zagovarjati svoja nacela. Cim dlje in maksimalno nacelno. Tako se bomo znebili idiotov v druzbi in mogoce dobis se darwin award.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: dussan ()

zobnik ::

Sem velik kmet.
Moj oče je mnogim ljudem naredil ostrešje za hišo, prodal drva, prodal plohe, tramove, hlode, zelenjavo, velik ljudi je poznal. To kar se dogaja zadnjih 20 let lahko sam rečem groza

zobnik je izjavil:

Sem velik kmet.
Moj oče je mnogim ljudem naredil ostrešje za hišo, prodal drva, prodal plohe, tramove, hlode, zelenjavo, velik ljudi je poznal. To kar se dogaja zadnjih 20 let lahko sam rečem groza

Mene predvsem zanima, ali je placal davek za to. Ker drzava smo mi vsi in v kolikor ni placal davka, je prevalil na na vse ostale placilo visjega davka, ker placujemo tudi kar je on utajil.

Ce ga je placal, ni nobenega problema. Ce ga ni je ogoljufal vse ostale in je navadna pizda.

hamez66 je izjavil:

Tisti, ki od države dobi več, kot vplača davkov, zagotovo ne plačuje subvencij kmetom.

Vsi jo vplacujemo. Vsi od prvega do zadnjega. Tako kot vsi vplacujemo davke in, ko zmanjka v proracunu, vsi krijemo minus z visjimi davki.

Moj bruto je mesecno nekje od 6000-7000 eurov (pa da se razumemo, delam kot delavec, ne izkoriscam drugih za svoje placilo, tako kot pocnejo nasi vrli "podjetniki"). In s placevanjem davkov nimam nobenega problema. Mi pa dvigne tlak, ko posteno vplacujem davke, ki so precej visji od tipicnega slovenceljna, on pa veselo dela na crno, dobiva pa subvencije od moje place. Tak clovek je navaden gnoj, pizda, ki se okorisca od vseh drugih, ki pokrivajo njegovo goljufanje.

K sreci pa katolibanstvo pokriva tudi ta slucaj. Se bo cvrl v peklu na veke vekov.

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

Ko ni Aljane pa vskočita Kočevar in Babič.

Zimonem ::

Troompu je izjavil:

zobnik je izjavil:

Sem velik kmet.

Mene predvsem zanima, ali je placal davek za to. Ker drzava smo mi vsi in v kolikor ni placal davka, je prevalil na na vse ostale placilo visjega davka, ker placujemo tudi kar je on utajil.

Ce ga je placal, ni nobenega problema. Ce ga ni je ogoljufal vse ostale in je navadna pizda.

hamez66 je izjavil:

Tisti, ki od države dobi več, kot vplača davkov, zagotovo ne plačuje subvencij kmetom.

Vsi jo vplacujemo. Vsi od prvega do zadnjega. Tako kot vsi vplacujemo davke in, ko zmanjka v proracunu, vsi krijemo minus z visjimi davki.

Moj bruto je mesecno nekje od 6000-7000 eurov (pa da se razumemo, delam kot delavec, ne izkoriscam drugih za svoje placilo, tako kot pocnejo nasi vrli "podjetniki"). In s placevanjem davkov nimam nobenega problema. Mi pa dvigne tlak, ko posteno vplacujem davke, ki so precej visji od tipicnega slovenceljna, on pa veselo dela na crno, dobiva pa subvencije od moje place. Tak clovek je navaden gnoj, pizda, ki se okorisca od vseh drugih, ki pokrivajo njegovo goljufanje.

K sreci pa katolibanstvo pokriva tudi ta slucaj. Se bo cvrl v peklu na veke vekov.

Ne vem kaj bluziš, v osnovi imaš kmeta pavšalista in zavezanca za DDV. nič drugače kot pri ostalih. Nekje plačaš vhodne stroške ob nakupu druge jih knjižiš. Ti res nisi vodil niti osnovne dejavnosti.

lynxslo5 ::

Golob lahko reši kmete samo, če ustanovi še en nov strateški svet za kmetijstvo, ki ga bi vodil Jaša Jenull.

Zimonem ::

Golob ti nima kaj dosti za praskat. Kar lahko je zgolj implementacija EU usmeritev.

primoz4p ::

lynxslo5 je izjavil:

Golob lahko reši kmete samo, če ustanovi še en nov strateški svet za kmetijstvo, ki ga bi vodil Jaša Jenull.

Ta kmet mi ne izgleda kot Jaša ampak bolj kot Miha.

https://www.facebook.com/watch?v=127474...

Očitno v kratkem v problem v vodi ne bojo več nitrati ampak kokain...

Prehitro pišem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

dexterboy ::

simonchelo je izjavil:

Omg kok ste eni in isti ozkogledi. Se pravi da delavec dela za minimalna je kriv delodajalec, ki je pohlepen, da kmet dela za 5% končne cene izdelka je kriv sam zaradi slabih poslovnih odločitev. Irony much.
Kapo dol za ta post. Pač owčke so owčke in rabijo pastirja, da jih vodi… kar se meni osebno zdi žalitev pastirjev, ki so zagotovo bolj razgledani kot betonsko đungelski dvocelčni amebarji z mavrico pred očmi…. Pa če že boste iskali enega od glavih akterjev, zakaj je stanje v kmetijstvu takšno kot je, se lahko obrnete na Vriska, vam bo on še bolj opral možgančke….
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Papirnati kmeti in njihova predkupna pravica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22530780 (21273) enemon
»

Večje povpraševanje po kmetijah? (strani: 1 2 3 )

12014308 (10343) TheBlueOne
»

Vremenske nevsecnosti in lastniki gozdov (in drugi) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28340667 (35487) louser
»

Davek na kmetijske nepremičnine in kmečke subvencije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

33769658 (62972) Invictus
»

Nesmiselna regulacija (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5310831 (9923) Daniel

Več podobnih tem