» »

Prenosnik priklopljen na tv, thinkpad

Prenosnik priklopljen na tv, thinkpad

pero12 ::

Zdravo,

dobil sem thinkpada T570 z intel hd grafiko, na frišno inštalirani windowsi 10, želim ga imeti priklopljenega na zunanji monitor, vendar se tukaj pojavi težava.

Ko ga priklopim na Philips TV z hdmi kablom in nastavim da je slika prikazana samo na tvju, nonstop izgublja povezavo s tvjem, skos connected/disconnected... Če pa nastavim prikaz slike na laptopu in tvju pa deluje brez težav na obeh hkrati.

Ima kdo kakšno idejo? Odstranil sem že gonilnike v device managerju, inštaliral posebej za grafo iz intel strani, spreminjal refresh rate,.. nič ne pomaga..

zajtam123 ::

Resolucija?

Gagatronix ::

Dve opciji:

- Gonilniki se ne strinjajo.
- Furat probas resolucijo, ki je TV ne podpira.

Ker imam magicno kuglo na servisu, bos moral povedati kaj vec.

Na prenosniku kot na TVju imam nastavljeni resolucijo 1920x1080. Tudi če nastavim manjšo, sliko meče ven.

Imam tega Philipsa: https://www.philips.si/c-p/32PFL3606H_5..., kateri podpira to resolucijo.

Laptop je Thinkpad T570, z Win 10, Intel HD 620, gonilniki iz uradne strani, pod monitor pa je navedeno Generic PNP monitor.

Naj omenim, da na tem TVju starejši laptop ulz isto resolucijo deluje brezproblema. Tudi T570 kadar je slika prikazana na obeh zaslonih hkrati...

Karen ::

Si izključil možnost pokvarjenega kabla i poskusil z drugim vhodom, če ga imaš na tv? Samo da se to kot faktor izloči...

tony1 ::

Karen je izjavil:

Si izključil možnost pokvarjenega kabla i poskusil z drugim vhodom, če ga imaš na tv? Samo da se to kot faktor izloči...

Sam sem imel dva službena T570, drugega sem dobil po odpovedi plate in seveda je imel HDMI port totalno zguncan... Jaz ne vem, kako to folku rata ampak mu...

OP, poskusi kako deluje slika prek docking stationa (ker gre že za malo starejši model ni hudič, da ga ne stakneš kje rabljenega za par desetakov) ali pa poskusi s fizično zamenjavo HDMI konektorja (priporočam Modul center v IC Trzin)...

Preizkusil z drugim kablom, drug vhod na TVju, isto... Na tem Philipsu deluje thinkpad x250 brezproblema, ista resolucija, isti kabel, isti hdmi vhod,...

T570 sem sprobal na drugem TVju in glej ga, deluje kot treba...

Očitno se T570 in Philips TV ne marata, ni mi pa jasno zakaj deluje funkcija prikaza na obeh ekranih, ko pa priklopim prikaz samo na samo TV v winsih se pa začnejo problemi..

Docking imam, vendar nima HDMI priklopa.

tony1 ::

Fascinantno. Si probal na PCju zmanjšati osveževanje na npr. 30 Hz in na TVju vklopiti in izklopiti overscan?

</head> ::

Jup probat boš moral več različnih osveževalnih frekvenc.

Hm sem zdaj na laptopu nastavil 30 Hz refresh rate za TV in dela ok. Če dam karkoli večjega se spet izklaplja, dela edino še 60 Hz prepleteno, ampak je grda slika, pri scrollanju ni ok, predvsem besedilo,...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962588956 (28285) Dominator
»

zanimam se za nakup televizije - nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678761 (6575) Ijus
»

priporočilo/mnenje

Oddelek: Kaj kupiti
161501 (895) jype
»

Prenosnik za resno delo - HP ZBook 15 vs Macbook Pro 13

Oddelek: Kaj kupiti
428543 (7169) DOOM_er
»

Dober laptop, ki ni HP (Lenovo / Dell?)