» »

priporočilo/mnenje

priporočilo/mnenje

Jaymz ::

Po dolgem času se vračam po nasvet!

V službi v kratkem dobim namenska sredstva za računalnik (laptop). Torej dobrih 1000EUR. Za nadgradnjo sistema (oziroma nakup novega računalnika ali dveh) sem slabega tisočaka pripravljen prispevati tudi iz lastnega žepa.

Želje:
- delovni računalnik, ki ga bom brez težav ne dnevni ravni prenašal od doma do službe in nazaj naslednjih nekaj let
(večino mojega dela opravim v relativno nezahtevnih spletnih aplikacijah - imam pa odprtih več zavihkov - in excel tabelah)
- želim tudi mid-range platformo za gejming

Naj torej kupim malo boljši prenosnik ali vložim malo manj denarja v laptop (in kupim lažjega, prenoslivejšega) in vložim tisočaka ali več v desktop pc za home entertainment potrebe in igre?

Kakršen koli nasvet iz vaše strani bo dobrodošel. Hvala.
...MorE BeeR...

mmcmmc ::

Če si pripravljen dati še svoj denar poleg potem bi na tvojem mestu res vzel en "navaden" laptop (za 1k evrov že dobiš dobrega) in si potem kupiti desktop računalnik za igre.

Pa se pač loči "delo od užitka".

HighBane ::

13", 15" ali 17" zaslon? da se ve koliko prenosnega hočeš. Kaj v smislu ultrabookov ali kakšen težji (večji) prenosnik? Osebno bi šel za močen desktop + lažji prenosnik, ki je dovolj hiter, pa dodaten monitor v službi. Zdaj pa ne vem, koliko misliš gejmat stran od doma.

okica11 ::

Kot nekdo, ki je bil slabi 2 leti nazaj v podobni dilemi bi ti priporočal kišta+prenosnik. Sam sem 5 dni na teden v LJ 2 dni doma, vmes pa še veliko naokrog. Rabil sem pa mašino za urejanje fotografij in videa (in seveda študij). Na koncu sem se odločil za zelo hiter prenosnik (msi gs60 6700hq, 16gb ddr4, 970m 3gb, 512gb samsun 950pro+1tb). Do tega trenutka mi ni žal saj mi RES pride prav ker je moj delovni konj vedno z mano, kjerkoli sem, doma pa ga samo priključim na dva zaslona, tipkovnico, miš in furam dalje.

Če rabiš laptopa samo za službo, se pravi na njem ne boš igral iger, mora pa biti lahek in imeti avtonomijo pa build quality potem bi jaz vzel nekaj 13'3 (kaki asus zenbook), sploh če imaš v služni možnost za kvaliteten, večji zaslon. Recimo za 700e mogoče še manj za prenosnik sam. Poiščeš še kak hiter, večji ssd, 8gb rama in boš službene zadeve (beri zavihke) fural še en čas :).

Za doma naj ti naj fantje/dekleta priporočajo gaming build za preostanek denarja. Glavna stvar kište je, da jo lahko z trendi nadgrajuješ.

Če rabiš službene zadeve na kišti doma toplo priporočam dropbox/onedrive/gdrive. V času srednje šole mi je super delovalo shranjevanje zapiskov iz 10'1" notebooka na dropbox, doma se mi je v minuti sinhroniziralo pa še vsi zapiski so bili varni.

TL;DR SUPER prenosnik ni slab, ampak vseeno ni kišta+prenosnik :)

Jaymz ::

Super. Hvala za odlične nasvete. Trenutno se tudi sam nagibam proti tvojemu predlogu, okica11.

V službi imamo možnost večjega zaslona, bi pa kdaj laptop uporabil tudi izven službenega okolja in se mi 13" zdi skoraj premajhna zadeva. Je pa res da se vsega navadiš, izkušenj pa nimam. Ste uporabniki 13" zadovoljni? 17" je absolutno prevelik. S težo pa ne vem koliko bi se obremenjeval, v ruzaku mi ni kej preveč pomembno če je 1kg ali 2kg težek...

Glede na navedene službene potrebe, in 13" ali raje 14" zaslon, kakšen laptop predlagate in za kakšno ceno? Za službeni laptop (ki pa bi ga vseeno kdaj pa kdaj uporabljal tudi za vsakodnevno rabo) sem potem pripravljen odštet od 500 pa vse do 1300EUR. Sodelavec ima Dell-ov XPS 13" s katerim je zadovoljen, dobri naj bi bili tudi ThinkPad-i in Zenbooki?

Za izgradnjo home entertainment sistema bom pobrskal po drugih temah :)
...MorE BeeR...

Han ::

TheBlueOne ::

Jaz pod nobenim pogojem ne bi kombiniral sluzbeno z osebnim, ker pricakujem, da mi sluzba omogoci, da normalno opravljam delo, na drugi strani pa hocem pri zasebnih zadevah imeti svobodo, da jih lahko smetim z vsem, tudi s kaksnim crackanim softwarom, kar je na sluzbenih zadevah nespametno.

ToniT ::

Sam uporabljam 13" prenosnik za službene zadeve in ga ne bi menjal za večjega. Imam pa v službi docking in tam uporabljam dva monitorja.
Imam pa Lenovo Yoga 260.

matobeli ::

Moj glas gre tudi 13". Odlične zadeve, kar je več je že na meji prenosljivega.

Če boš stalno priklapljal monitorje in periferijo poglej za kakšnim ki lahko čimveč počne preko USB C priključkov (in da če je možno da ima takih čimveč, če slučajno kakšen odpove).

Nekaj v tem smislu da boš z enim kablom povezal ekran, napajanje, USB, ethernet, miš, tipkovnico...

Saul Goodman ::

poglej si še Lenovo thinkpad T470S kje, če imaš možnost. 14' ekran, ampak slim ohišje in deluje kot kak 13' laptop. 1080p, lahek, narejen iz kvalitetnih materialov. dobiš netbook težo in velikost + full hd resolucijo, če v bližini ni zunanjega monitorja. baterija odlična, tipkovnica tudi. v bistvu nimam kej slabga povedat o tem laptopu, glede na konkurenco.

drugi so dell XPS serija, če hočeš alternativno kvaliteto.

Jaymz ::

Odlični nasveti. Hvala!
...MorE BeeR...

Jaymz ::

...MorE BeeR...

matobeli ::

Meni se zdi da so procesorji v teh dveh že mal stari. Kar načeloma ne bi bil problem, ampak v letošnjem letu je Intel naredil kar dober preskok.

Jaz bi iskal laptop z Kaby Lake R procesorji.

Jaymz ::

Pismo. Razumem. Nekje bo treba sklent kompromis. Tale dva sta mi bla všeč zarad Thunderbolta in diskretne grafične - kar bi pomenil, da mi ni treba takoj kupovat gejming mašine.
...MorE BeeR...

perci ::

Jst imam službeni Lenovo X260, torej 12 col, v službi pa dock in 24 col ekran. Ne bi imel večjega. Za doma imam pa drugo kišto, niti slučajno ne mešam zasebno/službeno.

Invictus ::

Lahko pa preprosto nabaviš enega stareg thinkpada serija 20/30 za džabe in ga nabiuldaš z RAMom in SSD.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik za oblikovanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
528244 (4675) m0LN4r
»

prenosnik za oblikovanje fotografij - cpu

Oddelek: Strojna oprema
204052 (3470) opeter
»

Kateri ultrabook?

Oddelek: Kaj kupiti
81198 (736) Mufasa
»

Dell XPS 15 vs. Lenovo X1 Carbon (4th gen) vs. Macbook pro 15

Oddelek: Kaj kupiti
314012 (3329) Invictus
»

Kateri ultrabook? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6720254 (14925) noob96

Več podobnih tem