Forum » Loža » Težave z pralnim strojem beko
Težave z pralnim strojem beko
Peteln007 ::
Rabu bi pomoč pri odpravi napake na pralnem stroju Beko. Težava je da voda nikakor ne ostane v bobnu oziroma v kadi ko zaženeš pranje ampak prosto teče čez črpalko v odtok. Nekako se mi dozdeva da je težava v cevi z zogico ki gre iz kadi bobna do crpalke.
mihagr ::
pozdravljen
če ti voda prosto teče iz bobna in preko črpalke ven, to pomeni, da odvodne cevi nisi dvignil in priključil na odtok na pravi višini. višina mora biti vsaj do višine vrha bobna 45-50 cm od tal.
prvič slišim o kakšni žogici v katerikoli cevi v pralnem stroju, vem pa na kaj misliš.
če ti voda prosto teče iz bobna in preko črpalke ven, to pomeni, da odvodne cevi nisi dvignil in priključil na odtok na pravi višini. višina mora biti vsaj do višine vrha bobna 45-50 cm od tal.
prvič slišim o kakšni žogici v katerikoli cevi v pralnem stroju, vem pa na kaj misliš.
Peteln007 ::
V tej smeri sem razmišljal, odtok je talni na katerega imam priklopljena dva stroja čeprav mislim da je odtok dvignjen vsaj 30cm od tal. Ker imam še en identičen bekotov pralni stroj sem ga uceraj zamenjal, ta pa deluje brez problema, sem pa opazil isto težavo na gorenjevem pralnem stroju ki se deli isti priključek kot Beko. Je pa prej par let delovalo vse brez problema
Pa da nebo kdo mislu da zbiram pralne stroje
Pa da nebo kdo mislu da zbiram pralne stroje
geofull ::
Si sposodim kar to temo, ker pri nas postaja zelo vroče zaradi pralnega stroja, pa ne zaradi temperature v stroju. Beko WTV 8636 XS ima v navodilih navedeno (za določene programe) da je možno dvigniti temperaturo na 90 stopinj (ponudi sicer vedno nižjo temperaturo). Navodila str 15:
https://www.manualslib.com/manual/16598...
Vendar potem pri naknadni ročni selekciji nikoli ne ponudi 90 stopinj, vedno gre od 60 navzdol (torej vse ostalo: 40, 30, 0 ---> nato štarta pri 60). Tako ni možno izbrati 90 stopinj, čeprav v tabeli je navedeno za več programov da naj bi bilo možno izbrati 90 stopinj. Pa pri našem ni možno. Sem iskal kakšen 'reset settings', pa nisem našel. Se je kdo že ukvarjal kaj s tem? Je možno, da je šel v kakšen 'safe mode'?
https://www.manualslib.com/manual/16598...
Vendar potem pri naknadni ročni selekciji nikoli ne ponudi 90 stopinj, vedno gre od 60 navzdol (torej vse ostalo: 40, 30, 0 ---> nato štarta pri 60). Tako ni možno izbrati 90 stopinj, čeprav v tabeli je navedeno za več programov da naj bi bilo možno izbrati 90 stopinj. Pa pri našem ni možno. Sem iskal kakšen 'reset settings', pa nisem našel. Se je kdo že ukvarjal kaj s tem? Je možno, da je šel v kakšen 'safe mode'?
geofull ::
Banalna okvara: na displeju je pregorela celica ki prikazuje 90 stopinj. Tako ko nastaviš na 90, ne prikaže, ampak dela vseeno. Ker je 90 prva v vrsti, ne pomisliš, da v bistvu je nastavljeno ampak ne sveti - izgleda kot da preskoči 90...Ker nismo navajeni tega stroja, niti nismo pomislili kaj takega. Zato so včasih boljši čisto navadni gumbi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Loža | 206049 (4106) | eEdbM |
» | Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 58824 (3424) | Invictus |
» | Pralni stroj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20403 (3064) | darkolord |
» | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 159633 (91) | IL_DIAVOLO |
» | čiščenje vodnega kamna v pralnem strojuOddelek: Loža | 2901 (2348) | korenje3 |