» »

Katere kakovostne prenosne zvočnike kupiti?

Katere kakovostne prenosne zvočnike kupiti?

Gregor P ::

Sem si malo ogledal stare teme, a žal nisem našel odgovora in sicer me zanima, katere kakovostne prenosne zvočnike kupiti recimo v cenovnem rangu od okoli 200,- evrov do recimo okoli 600,- evrov. Mišljeni bi bili predvsem za vadbo v večjih telovadnicah, recimo okoli 20 ljudi, toliko da lahko vsi lepo slišijo dovolj naglas tudi klasično glasbo.

Priložnostno sem enkrat prej kupil JBL Xtreme 2; mislim da je bil takrat okoli 200 evrov. Output power (W)2 x 20W RMS Bi-amp; Dynamic frequency response range (Hz)55Hz–20kHz; teža 2.39 kg.

Zvok sicer ni nič posebnega, ampak recimo, da je bil zadovoljiv za moje potrebe; kar pa bi želel je, da je novi zvočnik malo manjši in lažji od tega - torej še bolj prenosen, a ne preveč na račun kakovosti zvoka. Našel sem naslednje možno kandidate (in se seveda priporočam tudi za druge predloge):

- Bang & Olufsen BeoPlay A2 active Stone Grey, 60W RMS, 1.10kg, okoli 450 evrov
- JBL Charge 4 blau, 30W RMS, 965g, okoli 200 evrov
- JBL Charge 5 blau, 40W RMS, 960g, okoli 150 evrov
- Bose SoundLink Revolve+ grau, RMS ? (8W, Speakers maximum output power ‎25 Watts, We measured an 88-decibel max volume from a meter away), 900g, okoli 300 evrov
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

wcpapir ::

Charge ima dosti slabsi zvok kot extreme.

Ti torej odpadejo. Hvala za informacijo. Na seznamu sta potem ostala še dva8-)

Ales ::

Gregor P je izjavil:

...
- Bang & Olufsen BeoPlay A2 active Stone Grey, 60W RMS, 1.10kg, okoli 450 evrov ...

25 x 14 x 4 cm uboge kitajske plastike za 450 EUR? :))

Zvok iz tegale je zagotovo naravnost odličen.

Glavni problem, ki ga jaz vidim tu, je zahteva po ekstremni mobilnosti.

To in pa kvaliteta zvoka v istem stavku... ne gre. Te bodo pa komot opilili za kolikor denarja boš želel dati. Zvenelo bo pa še vedno za en kurac, sploh v velikem prostoru.

Melanholija ::

Ja se strinjam. Brezveze je dajati velike denarje za prenosne zvočnike. Jaz sem kupil Audio pro, pa sem jih vzel ker sem jih dobil poceni, drugače jih niti nebi.

Gre pač zato, da v relativno kratkem času zamenjaš več dvoran oz. prostorov in je zaželena čim večja mobilnost - običajno ga pa prenašajo osebe, ki imajo okoli 50 kg. Tako da več kilske rešitve bolj kot ne odpadejo.

matobeli ::

Kaj pa dva posamezna zvočnika, eni ponujajo "bluetooth stereo pair", ampak vprašanje a bo to bolje delovalo od enega večjega.

klinker ::

Gregor P je izjavil:

Gre pač zato, da v relativno kratkem času zamenjaš več dvoran oz. prostorov in je zaželena čim večja mobilnost - običajno ga pa prenašajo osebe, ki imajo okoli 50 kg. Tako da več kilske rešitve bolj kot ne odpadejo.

Kaj bi pa ti manjsega od tega, pa da tako dobro dela ne vem.
Ce mislis da bos dobu pol manjsi zvocnik, ki dela enako ali boljse, good luck, sam ne vem kaj bos pridobil z npr. 10cm manjsim zvocnikom pri mobilnosti, saj ze ta sploh ni velik.
Pa btw, poznam nekaj folka, ki ima razne vaje po dvoranah pa tudi svoje tamale vozim in prav vsi furajo ta velike mobilne zvocnike na kolesih, ker ta jajcka so bolj kot ne jajcka za take stvari. Se cestni glasbeniki imajo boljsa ozvocenja.

matobeli je izjavil:

Kaj pa dva posamezna zvočnika, eni ponujajo "bluetooth stereo pair", ampak vprašanje a bo to bolje delovalo od enega večjega.

Mobilnost se bolj zjebe, ker ma 2 kosa za nest :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

klinker je izjavil:

Ce mislis da bos dobu pol manjsi zvocnik, ki dela enako ali boljse, good luck

... nekako sem naivno upal, da obstaja morda kaj manjšega, a z bolj kakovostnimi komponentami in zato dražje:D

aljo558 ::

Kaj pa morda JBL Extreme 3? https://www.mimovrste.com/prenosni-zvoc...

Za telovadnico bi sicer se bolj nagibal k JBL BOOMBOX 3, vendar je cena skoraj x2.... https://www.mimovrste.com/prenosni-zvoc...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aljo558 ()

aljo558 je izjavil:

Kaj pa morda JBL Extreme 3? https://www.mimovrste.com/prenosni-zvoc...

... dejansko je tale videti že boljša rešitev, predvsem ker je še malo lažji 1.83 kg proti sedanjim 2.39 kg, to je dobre pol kile razlike, ob boljši kakovosti zvoka (vsaj tako piše).:)

Sem našel tudi ta test različnih JBL zvočnikov, ki poda malo boljšo predstavo o njih.

matobeli ::

Anker je približno isti razred in ima tendenco bit malo boljši pri višjih glasnostih.

prowb ::

Večina zgoraj omenjenih zadev ni primerna - niso slabi, ampak zatovrstne zadeve se pač rabi bolj profi opremo.

https://kondric.com/izdelek/ld-systems-...

Glasnost, kakovost zvoka, domet zvoka, čistost tudi pri vokalih in zahtevnejših inštrumentih pri teh zvočnikih je par nivojev višje kot prej omenjene "igrače".

Cena res ni v rangu - ampak če gre za dolgoročno investicijo se pomojem splača dodat še nekaj denarja.

To je seveda zelo dobra zadeva, recimo če imaš kakšen akustičen večer s kitaro za manjšo publiko v kakšni knjižnici ipd., a pade na mojih zahtevah po lažji prenosnosti (ta zadeva zgoraj tehta 12,4 kg; sam pa iščem kaj okoli kilograma teže); tudi sicer nimam tako visokih profesionalnih želja pri kakovosti zvoka, le toliko da ravno ne hrešči grdo, če daš na glas (in bi s tem izgubilo smisel uporabe).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

2f4u ::

Oj,

Nikjer nisem zasledil da si nasel sonos ali bose.

Moja prva izbira bi bil sonos.

https://www.mimovrste.com/prenosni-zvoc...

Lp

Je zgoraj nekaj podobnega:

Gregor P je izjavil:

- Bose SoundLink Revolve+ grau, RMS ? (8W, Speakers maximum output power ‎25 Watts, We measured an 88-decibel max volume from a meter away), 900g, okoli 300 evrov

... ampak pri teh je zelo težko najti konkretne tehnične specifikacije; kakor da bi jih skrivali. Piše vse živo, sam tega ne:8)

Kitajc01 ::

JBL partybox 310

wcpapir ::

Prej sem imel charge jbl nevem katerega z njim sem gradil bajto vsak dan je ruzil. Plaval je v jupolu, morju, bazenu... na koncu gabje odnesla polnilna enota. Ni se splacalo popravljat oz. nobeden ni hotel.

Sedaj imam extreme 3 zadovoljen, ni pa povezljiv s chargi, tako da bom moral se enega kupit za piknike.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen bluetooth zvočnik? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
18648376 (6063) Pithlit
»

Ozvočitev terase

334454 (1476) lufthammer
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22355039 (21409) naruto2
»

Prenosni zvočnik

278538 (7504) Gregex
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

44190085 (42560) staher

Več podobnih tem