Forum » Loža » Zavarovanje nepremičnin in popusti
Zavarovanje nepremičnin in popusti
Bellzmet ::
Zdravo,
kakšne so vaše izkušnje z zavarovalnimi agenti? Lahko dajo več popusta, kakor bi ga sicer dobil?
Npr. Zavarovalnica Triglav: gledam online zavarovanje, izberem paket za zavarovanje stanovanja in mi na to ceno ponudi še popust 10% (Triglav komplet) ker imam pri Triglavu še drugo zavarovanje. Kličem agenta in pravi, da mi lahko da maksimalno 10% (kot je za Triglav paket) in niti centa več popusta. Kar pomeni, da je ista cena online=agent.
Kakšne so vaše izkušnje...lahko agent da še dodatni popust, poleg teh standardnih 10% za Triglav komplet, ki mi že itak pripadajo?
lp
kakšne so vaše izkušnje z zavarovalnimi agenti? Lahko dajo več popusta, kakor bi ga sicer dobil?
Npr. Zavarovalnica Triglav: gledam online zavarovanje, izberem paket za zavarovanje stanovanja in mi na to ceno ponudi še popust 10% (Triglav komplet) ker imam pri Triglavu še drugo zavarovanje. Kličem agenta in pravi, da mi lahko da maksimalno 10% (kot je za Triglav paket) in niti centa več popusta. Kar pomeni, da je ista cena online=agent.
Kakšne so vaše izkušnje...lahko agent da še dodatni popust, poleg teh standardnih 10% za Triglav komplet, ki mi že itak pripadajo?
lp
- spremenilo: Bellzmet ()
kriptobog ::
Agentje imajo na volji kar nekaj popusta. Jaz sem pri Generaliju sklenil druzinsko polico in imamo gor 3 hise, stanovanje, 7 avtov. Ko sem pokazal polico znancu, ki dela za Grawe, je rekel, da se zase ne more dobiti toliko popusta
wcpapir ::
Kupuješ popuste ali zavarovanje? Najbolj pomembno pri zavarovanju premoženja je, da imaš kritja za katera se ti bo zgodila škoda in ne cena.
Generali ima ugodne police ampak vstran ne moreš, če želiš stran ti poračunajo vse popuste za nazaj, tam 8, 9 leto ti pa dvignejo ceno in si pečen, ne moreš vstran plačaš pa vse za nazaj.
Generali ima ugodne police ampak vstran ne moreš, če želiš stran ti poračunajo vse popuste za nazaj, tam 8, 9 leto ti pa dvignejo ceno in si pečen, ne moreš vstran plačaš pa vse za nazaj.
Ampak samo Generali zaracuna razliko popustov ki so ti jih dali.
Konkurenca ima celo varovalke, ce pri njih odpoves ti do 200EUR tega racuna placa, ampak kaj ko je to kaplja v morje ko te pribijejo.
Konkurenca ima celo varovalke, ce pri njih odpoves ti do 200EUR tega racuna placa, ampak kaj ko je to kaplja v morje ko te pribijejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
l0g1t3ch ::
Hm, morm pogledat pri ZT.
Ampak mislim da imaš tud neke penale če odpoveš prej k v X letih.
Sej ravno to je vezava, če ni penalov pol ni vezava
Je pa verjetno razlika kolk je teh penalov al je 500 al 5000€ :D
Vem da mi je takrat agent razlagal, pa je že malo ušlo iz glave :)
Ampak počasi moram pogledat za alternativo, ker se mi zdi da me ZT nadpovprečno lupi.
Ampak mislim da imaš tud neke penale če odpoveš prej k v X letih.
Sej ravno to je vezava, če ni penalov pol ni vezava
Je pa verjetno razlika kolk je teh penalov al je 500 al 5000€ :D
Vem da mi je takrat agent razlagal, pa je že malo ušlo iz glave :)
Ampak počasi moram pogledat za alternativo, ker se mi zdi da me ZT nadpovprečno lupi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
kriptobog ::
Kupuješ popuste ali zavarovanje? Najbolj pomembno pri zavarovanju premoženja je, da imaš kritja za katera se ti bo zgodila škoda in ne cena.
Vse je krito. Letos sem se celo popravil vrednosti na visje, na novo ocenjene. V pogodni ne najdem nobene vezave ali clena, da bi karkoli za nazaj vracal, niti ne vem zakaj bi sel stran, ce sem z njimi zadovoljen. Za avto recimo, mi vsako leto agentka rece, da je sel kasko gor pa na koncu stisne in ze 4 leta placujem enako premijo
l0g1t3ch ::
ZT pa vsako leto vsaj malo dvigne :D
A ni to luštno.
In hišo in za avto.
A ni to luštno.
In hišo in za avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
SG_101 ::
Premozenjska zavarovanja se po navadi sklepajo za 10 let, saj tako ni davka na promet od zavarovalnih poslov. V teh primerih ti zavarovalnica nudi popust na premijo. V kolikor želiš prekiniti prej, pac moras vrniti popust, ki si ga prejel. Niso pa to vse fore zavarovalnice ampak morajo upoštevati tudi zakonodajo. Tako davčno kot tudi OZ.
Popusta ne obracunava noveden razen Generali.
S "vse je krito" si vse povedal.
Je krito ce opraskas drug avto z vozickom pred trgovino?
ZV nisi nic novo cenil ali visal po svoji volji to so smernice in so jih vsi višali, ker so se višali gradbeni stroški. Da si letos plačal isto pa lažeš.
Vse je krito. Letos sem se celo popravil vrednosti na visje, na novo ocenjene. V pogodni ne najdem nobene vezave ali clena, da bi karkoli za nazaj vracal, niti ne vem zakaj bi sel stran, ce sem z njimi zadovoljen. Za avto recimo, mi vsako leto agentka rece, da je sel kasko gor pa na koncu stisne in ze 4 leta placujem enako premijo
S "vse je krito" si vse povedal.
Je krito ce opraskas drug avto z vozickom pred trgovino?
ZV nisi nic novo cenil ali visal po svoji volji to so smernice in so jih vsi višali, ker so se višali gradbeni stroški. Da si letos plačal isto pa lažeš.
Zgodovina sprememb…
Bellzmet ::
No ampak ali lahko dajo agenti pri Triglavu še dodatni "svoj" komercialni popust?
Se pravi popusti:
1. paketni popust npr. DOM ali popust ker vzameš komplet Veliki kasko
2. popust za več sklenjenih zavarovanj pri Triglavu (Triglav komplet)
3. "še dodani popust odvisen od agenta"?
1. in 2. dobiš avtomatično, tudi pri online sklenitvi. Kaj pa 3.?
Se pravi popusti:
kixs ::
V 2022/23 so sle cene povsod gor. Verjetno pri kateri zavarovalnici malo vec.
Meni je za avto pri Generaliju sla ista rec iz prej zelo ugodnih 75.13EUR (AO+) na se vedno ugodnih 89,23EUR. Ampak podrazitev v % je obcutna, skoraj 20%.
Hiso imam pri Savi in je bila lanska cena 350EUR, letosnja je pa kar 430EUR. Sicer baje niso nic podrazali, le dvignili so zavarovalne vsote in voila.
3. agent ima nekaj maneverskega prostora. Ampak je bolj odvisno od produkta - npr. pri avtih imajo vec, pri hisah manj.
Zato sem npr. pred 10-imi leti za isti avto pri "kolegu" placeval osnovno zavarovanje 180EUR, se vedno ceneje kot 220EUR na salterju AMZS-ja, lani pa za AO+ zgolj 75EUR. Kje je tu logika!? Nategujejo, da glava boli!
Se tole... mislim, da je bilo celo pred 12imi leti, ker sem imel se stalno prebivalisce pri tastarih in smo imeli hiso in nekaj avtov skupaj zavarovanih na Triglavu, kao neki full ugoden paket. Agent pa vedno zelo zidane volje - kakopak :lol:
Meni je za avto pri Generaliju sla ista rec iz prej zelo ugodnih 75.13EUR (AO+) na se vedno ugodnih 89,23EUR. Ampak podrazitev v % je obcutna, skoraj 20%.
Hiso imam pri Savi in je bila lanska cena 350EUR, letosnja je pa kar 430EUR. Sicer baje niso nic podrazali, le dvignili so zavarovalne vsote in voila.
No ampak ali lahko dajo agenti pri Triglavu še dodatni "svoj" komercialni popust?
Se pravi popusti:
3. agent ima nekaj maneverskega prostora. Ampak je bolj odvisno od produkta - npr. pri avtih imajo vec, pri hisah manj.
Zato sem npr. pred 10-imi leti za isti avto pri "kolegu" placeval osnovno zavarovanje 180EUR, se vedno ceneje kot 220EUR na salterju AMZS-ja, lani pa za AO+ zgolj 75EUR. Kje je tu logika!? Nategujejo, da glava boli!
Se tole... mislim, da je bilo celo pred 12imi leti, ker sem imel se stalno prebivalisce pri tastarih in smo imeli hiso in nekaj avtov skupaj zavarovanih na Triglavu, kao neki full ugoden paket. Agent pa vedno zelo zidane volje - kakopak :lol:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
starfotr ::
Cene nabijejo v nebo, da se potem dobro počutite, ko vam prijazen agent "zrihta" res dober popust. In samo agent lahko zrihta to. On je res čarovnik.
Pač neumen folk, ki kupuje samo popuste.
Pač neumen folk, ki kupuje samo popuste.
Invictus ::
Kot da imaš pri zavarovanju kako izbiro...
Avto MORAŠ zavarovati, hišo je pametno imeti zavarovano, sebe pa tudi za nek osnoven paket...
Avto MORAŠ zavarovati, hišo je pametno imeti zavarovano, sebe pa tudi za nek osnoven paket...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Se pravi popusti:
Točka 1 in 2 je "sistemska" in se generira sama.
Točka tri ima možnost od 0-50% in ni čisto prosta izbira zastopnika, sistem mu omeji te popuste glede na tvoj naslov, davčno, škodni rezultat, preteklost zavarovanj itd. Naprimer če si imel zavarovan avto 10 let po 500eur si vplačal 5000eur, in si imel škodo 6000eur deseto leto, bo enajsto leto popust zelo okrnjen. Komu se po škodi sprememba cene v + ne pozna, se mu ne ker že prej ni imel dobrega popusta. Višina točke 3 je odvisna tudi od kritij, takim samo z AO se lahko premakne tudi do 55% redko a stalno pogosteje se zgodi da je cena z AO+ nižja kot samo AO, ker se vspodbuja zavarovanje vsakokratnega voznika. Potem pa so najnižji popusti pri tistih ki imajo AO AO+ ter delne kombinacije, in spet višji pri kasku + vse delne kombinacije - zakaj je menda logično ;)
Pri online sklepanjih točk 3 ni, so nastavljene avtomatsko na tam 35-40%.
-50% lahko dosežeš tudi s sklepanjem nezgodnega zavarovanja ali z naložbenim zavarovanjem, ali pa da imaš vzadaj podjetje itd. in bo drugo leto padla kaka polica za par k eur, drugače povprečenež dobi tam 38%. Govorimo o realnih popustih ne o tem kaj ti piše na polici. Na polico je možno napisati raznorazne popuste...
Kot da imaš pri zavarovanju kako izbiro...
V bistvu avta ni treba imeti zavarovanega.
Zakonsko moraš imeti zavarovano samo avtomobilsko odgovornost do tretjih oseb in stvari :)
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Na cesti | 234851 (5125) | Lonsarg |
» | Drajv -Zav.Triglav popust? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 37117 (4898) | Ahim |
» | Najboljše zavarovanje za avtomobil (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 45413 (11479) | Mateja88 |
» | Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 75042 (42633) | ;-) |
» | Ciganija sklepanja zavarovanj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18120 (14418) | solatko |