Forum » Loža » Razlika kvalitete med izdelki v trgovini
Razlika kvalitete med izdelki v trgovini
49106 ::
Mimogrede, pakiramo za več brand-ov (Spar, Lidl, Mercator...) in za našega. Izdelki so popolnoma in absolutno enaki.
Odmeta oziroma takšnih izdelkov, ki bi ustrezali specifickacijam/standardu trgovcev ne pa tudi vašim, nimate?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
starfotr ::
Glugy ::
Je pa tudi res kako praviš, ko ljudje kupujejo povsem za darilo tudi nočejo ponavadi kupiti izdelek na katerem piše spar, tuš...
Mah to so brezvezni predsodki. Če pa se zmrduješ nad darilom ker ni od znamke iz reklam pol pa tud nevem no. Da si tok ovčkasti potrošnik je pa tud žalost pol.
feryz ::
Vidim, da vam gre Nutela v nos. Ta ima vsaj 6 različnih okusov (verjetno še več). Pa ne zato, kot tole predstavljate, da gre za manjvredne trge, ampak zato, ker jo prilagodijo okusu populacije.
Drugače so vse kul, včasih paše nemška grenko trda, včasih italijanska, včasih francoska ali pa pocukrano poljska.
Izstopa pa ameriška, ki bi ji težko rekel Nutela, ker je enostavno zanič. Pobarvan cuker in maslo brez okusa.
Drugače so vse kul, včasih paše nemška grenko trda, včasih italijanska, včasih francoska ali pa pocukrano poljska.
Izstopa pa ameriška, ki bi ji težko rekel Nutela, ker je enostavno zanič. Pobarvan cuker in maslo brez okusa.
FoxKnox ::
Kot sem napisal je več tipov mok in seveda se tipi razlikujejo po kvaliteti. Ampak če piše na Žitovi embalaži MOKA TIP 400 in na Merkatorjevi isto, to pomeni isto kvaliteto moke.
kaj je potem boljse, vec ali manj pepela?
Točno to. Kateri tip moke je torej najbolj kvaliteten?
Logično, a ne ? Saj vidiš po barvi
starfotr ::
Saj proizvajalci pralnih sredstev oz. detergentov tudi za naš trg delajo manj kakovostne oz. bolj razredčene, ker smo itak navajeni več dozitat še iz prejšnje države. In tako nam pridejo nasproti, da nam prodajo manj koncentrirano in tako lahko prodajo več po višji ceni, kot našim severnim kolegom, kateri so res reveži in morajo varčevat.
Vse v luči tega, da se prilagodijo lokalnem trgu in potrošniku.
Isto, kot pri nuteli.
Pri milki nam dajo pa 80 g zato, ker skrbijo za naše zdravje, pa še poljakom dajo za delat, da imajo službe. Res so super te nemci.
Vse v luči tega, da se prilagodijo lokalnem trgu in potrošniku.
Isto, kot pri nuteli.
Pri milki nam dajo pa 80 g zato, ker skrbijo za naše zdravje, pa še poljakom dajo za delat, da imajo službe. Res so super te nemci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
zobnik ::
Sprobam kaj novega, vedno, so mi pa recimo iste ribe v Hoferju boljše kot v Lidlu, očitno dajo neki not v tist paardjz omako slabga
FoxKnox ::
Pithlit ::
Mimogrede, pakiramo za več brand-ov (Spar, Lidl, Mercator...) in za našega. Izdelki so popolnoma in absolutno enaki.
Odmeta oziroma takšnih izdelkov, ki bi ustrezali specifickacijam/standardu trgovcev ne pa tudi vašim, nimate?
Ne. Kar je za stran, je za stran. Ampak ker se gre za prehrambeno industrijo se pač tako ali drugače porabi vse kar ni dejansko neužitno. V najslabšem primeru zaposleni odnesemo domov in porabimo zase (v kolikor gre za estetska odstopanja) ali za domače živali (ko gre za mal prevelika estetska odstopanja). Zavrže se v resnici izjemno malo.
Da bo jasno, gre se za osnovno živilo. Torej nekih groznih specifikacij niti ni.
Pri milki nam dajo pa 80 g zato, ker skrbijo za naše zdravje, pa še poljakom dajo za delat, da imajo službe. Res so super te nemci.
Kaj imajo pa Nemci z Milko?
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
starfotr ::
Zavrže se veliko hrane. Pri vsakem malo (kmet, odkup, skladišče, transport, proizvodnja/predelava, trgovina in na koncu potrošnik).
Številka na koncu je pa grozljiva. Sploh v zahodnem svetu.
Tisti, ki misli da ni različnih kakovostnih razredov, si lahko ogleda primer.
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Če ke vse isto, zakaj potem to?
Številka na koncu je pa grozljiva. Sploh v zahodnem svetu.
Tisti, ki misli da ni različnih kakovostnih razredov, si lahko ogleda primer.
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Če ke vse isto, zakaj potem to?
robo125 ::
Verjetno bi morali upoštevati tudi razliko med šaržami. Razne sestavine imajo tudi odstopanja in potem je rezultat malo drugačen. Zadnjič sem pa imel priložnost poiskusiti čokolado Duplo narejeno v Nemčiji in hkrati eno, ki je bila narejena v Italiji. Sem bil šokiran, kako enaki sta bili. Sem čakal, da bo italijanska boljša... Sicer pa presladko vse skupaj...
Kar se mi zdi uporabno je, da kar je narejeno severneje od nas ima manj trans maščob, kar pa pride od južneje od nas jih ima več. Se mi zdi, da sem prebral v VIP. Naj bi bilo zaradi kontrole. Predvsem skandinavske države zapovedujejo manjši delež nasičenih maščob...je še kdo slišal kaj takega?
Kar se mi zdi uporabno je, da kar je narejeno severneje od nas ima manj trans maščob, kar pa pride od južneje od nas jih ima več. Se mi zdi, da sem prebral v VIP. Naj bi bilo zaradi kontrole. Predvsem skandinavske države zapovedujejo manjši delež nasičenih maščob...je še kdo slišal kaj takega?
Pithlit ::
Zavrže se veliko hrane. Pri vsakem malo (kmet, odkup, skladišče, transport, proizvodnja/predelava, trgovina in na koncu potrošnik).
Številka na koncu je pa grozljiva. Sploh v zahodnem svetu.
Tisti, ki misli da ni različnih kakovostnih razredov, si lahko ogleda primer.
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Če ke vse isto, zakaj potem to?
Kakovostni razredi seveda so. Govorimo pa o temu da je Mlinotestova moka v Mlinotestovi embalaži enake kvalitete kot tista v Sparovi (ali pa Mercatorjevi, Hoferjevi...) embalaži. Nikjer ne govorimo da je kar vsa moka enaka. Preprosto ne splača se delat razlik. Marže pri osnovnih živilih so majhne. Ali pa mogoče misliš da ima Mlinotest različne silose pa parkirne linije za različne odjemalce?
Bo še kdo rekel da je mleko od ljubljanskih mlekarn ki se ga za rdeči križ parkira... prepakirano? Isto moka, riž, olje... (da ne bo pomote, vsaka stvar je jasno označena da ni za prodajo).
Bolj kot je kompleksen nek izdelek, bolj se splača delat razlike. Nasprotno velja za osnovna živila. Enostavno ne gre da bi se razlike delale. Al mogoče kdo misli da se v mleko od Mercatorja dodaja vodo, al whatever? Sej nismo Kitajci da bi plastičen riž delali no...
Life is as complicated as we make it...
alexslo93 ::
Sprobam kaj novega, vedno, so mi pa recimo iste ribe v Hoferju boljše kot v Lidlu, očitno dajo neki not v tist paardjz omako slabga
Jaz pa zmeri Delamarisove. So istega okusa kot pred 20 leti.
Delamarisove skuše so mi najboljše. Dobre so mi tudi male sardine od delamarisa.
starfotr ::
Zavrže se veliko hrane. Pri vsakem malo (kmet, odkup, skladišče, transport, proizvodnja/predelava, trgovina in na koncu potrošnik).
Številka na koncu je pa grozljiva. Sploh v zahodnem svetu.
Tisti, ki misli da ni različnih kakovostnih razredov, si lahko ogleda primer.
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Če ke vse isto, zakaj potem to?
Kakovostni razredi seveda so. Govorimo pa o temu da je Mlinotestova moka v Mlinotestovi embalaži enake kvalitete kot tista v Sparovi (ali pa Mercatorjevi, Hoferjevi...) embalaži. Nikjer ne govorimo da je kar vsa moka enaka. Preprosto ne splača se delat razlik. Marže pri osnovnih živilih so majhne. Ali pa mogoče misliš da ima Mlinotest različne silose pa parkirne linije za različne odjemalce?
Bo še kdo rekel da je mleko od ljubljanskih mlekarn ki se ga za rdeči križ parkira... prepakirano? Isto moka, riž, olje... (da ne bo pomote, vsaka stvar je jasno označena da ni za prodajo).
Bolj kot je kompleksen nek izdelek, bolj se splača delat razlike. Nasprotno velja za osnovna živila. Enostavno ne gre da bi se razlike delale. Al mogoče kdo misli da se v mleko od Mercatorja dodaja vodo, al whatever? Sej nismo Kitajci da bi plastičen riž delali no...
Poglej koliko je fake hrane na stari celini. Ne ti meni, da se ne goljufa. Goljufa se na polno, ker se to izplača.
https://www.dailymail.co.uk/femail/arti...
XIIT ::
Tudi znotraj trgovin imaš delitve, S-Budget za reveže, SPAR blagovna znamka za manj revne. Razlika pa je ponavadi samo v embalaži (pri SPAR kisli smetani npr. dobiš zraven še plastični pokrovček), včasih pa samo drug potisk embalaže (+ višja cena).
Edino merilo pri nakupu je okus - če je razlika v okusu, kupiš izdelek, ki ti bolj ustreza.
Edino merilo pri nakupu je okus - če je razlika v okusu, kupiš izdelek, ki ti bolj ustreza.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: XIIT ()
Pithlit ::
Zavrže se veliko hrane. Pri vsakem malo (kmet, odkup, skladišče, transport, proizvodnja/predelava, trgovina in na koncu potrošnik).
Številka na koncu je pa grozljiva. Sploh v zahodnem svetu.
Tisti, ki misli da ni različnih kakovostnih razredov, si lahko ogleda primer.
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Če ke vse isto, zakaj potem to?
Kakovostni razredi seveda so. Govorimo pa o temu da je Mlinotestova moka v Mlinotestovi embalaži enake kvalitete kot tista v Sparovi (ali pa Mercatorjevi, Hoferjevi...) embalaži. Nikjer ne govorimo da je kar vsa moka enaka. Preprosto ne splača se delat razlik. Marže pri osnovnih živilih so majhne. Ali pa mogoče misliš da ima Mlinotest različne silose pa parkirne linije za različne odjemalce?
Bo še kdo rekel da je mleko od ljubljanskih mlekarn ki se ga za rdeči križ parkira... prepakirano? Isto moka, riž, olje... (da ne bo pomote, vsaka stvar je jasno označena da ni za prodajo).
Bolj kot je kompleksen nek izdelek, bolj se splača delat razlike. Nasprotno velja za osnovna živila. Enostavno ne gre da bi se razlike delale. Al mogoče kdo misli da se v mleko od Mercatorja dodaja vodo, al whatever? Sej nismo Kitajci da bi plastičen riž delali no...
Poglej koliko je fake hrane na stari celini. Ne ti meni, da se ne goljufa. Goljufa se na polno, ker se to izplača.
https://www.dailymail.co.uk/femail/arti...
"How labels can reveal if you're being ripped off on luxury groceries"
Ho shit! We have to read labels?!?
Goljufa se takrat ko se laže in skriva. Če piše pa pač, newsflash, piše.
Ampak tema tukaj je o temu a je LCA jogurt boljši če je polnjen v original lonček, al un od Spar-a. Ne pa o temu katera znamka je boljša. Tko da budalit ampak se raj drži teme.
Lahko pa tudi o temu da bi zelo, zelo verjetno na double blind testu pogrnil čist vsak od nas.
Life is as complicated as we make it...
Pithlit ::
Tudi znotraj trgovin imaš delitve, S-Budget za reveže, SPAR blagovna znamka za manj revne. Razlika pa je ponavadi samo v embalaži (pri SPAR kisli smetani npr. dobiš zraven še plastični pokrovček), včasih pa samo drug potisk embalaže (+ višja cena).
Edino merilo pri nakupu je okus - če je razlika v okusu, kupiš izdelek, ki ti bolj ustreza.
S-Budget je drug dobavitelj kot Spar Premium.
Mimogrede, kot zanimivost. Nekateri pri nas zelo cenijo Barilla testenine. Sploh glede na cene je skoraj zlata. 2,58€/kg v Mercator spletni trgovini. V Italiji je od Barille (1,78€/kg) cenejši le S-Budget.
Life is as complicated as we make it...
harvey ::
Sprobam kaj novega, vedno, so mi pa recimo iste ribe v Hoferju boljše kot v Lidlu, očitno dajo neki not v tist paardjz omako slabga
Jaz pa zmeri Delamarisove. So istega okusa kot pred 20 leti.
Delamarisove skuše so mi najboljše. Dobre so mi tudi male sardine od delamarisa.
Drži, Delamaris ima enak okus kot smo bili mali s starši na morju in si imel kakšno konzervo za popoldansko malico, edino žal mi je, da niso pustili retro designa. Se ti pa po glavi zavrti kot bi bral Prousta - magdalenice pri babici v Combrayu so bile vedno enako dišeče in okusne.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
phnj90 ::
2,58€/kg v Mercator spletni trgovini. V Italiji je od Barille (1,78€/kg) cenejši le S-Budget.
Čisto resno vprašam, koliko kg na osebo špagetov se poje nekje običajno mesečno? Mi sami žal nismo reprezentativni. Da vidim, kolikšen mesečni strošek to predstavlja 45% preplačano za 1kg. Vem, vem, vsak € šteje ampak samo, da postavim v nek večji okvir.
harvey ::
Mimogrede, kot zanimivost. Nekateri pri nas zelo cenijo Barilla testenine. Sploh glede na cene je skoraj zlata. 2,58€/kg v Mercator spletni trgovini. V Italiji je od Barille (1,78€/kg) cenejši le S-Budget.
Barilla osnovna linija je mass produkcija in nima s kvaliteto kaj posebnega, marketinško je dosti podprto in ljudje mislijo, da je to, to, tako kot z marsikatero drugo stvarjo. Drugače si malo preglej cene testenin artisanale recimo v Eatly in boš hitro videl kaj pomeni biti zlato.
2,58€/kg v Mercator spletni trgovini. V Italiji je od Barille (1,78€/kg) cenejši le S-Budget.
Čisto resno vprašam, koliko kg na osebo špagetov se poje nekje običajno mesečno? Mi sami žal nismo reprezentativni. Da vidim, kolikšen mesečni strošek to predstavlja 45% preplačano za 1kg. Vem, vem, vsak € šteje ampak samo, da postavim v nek večji okvir.
Tam 150 g naj bi bil samostojen obrok na osebo, predjed tam 80g. Torej če ješ to vsak teden 1x, je tam 600g/osebo na mesec.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Pithlit ::
Mimogrede, kot zanimivost. Nekateri pri nas zelo cenijo Barilla testenine. Sploh glede na cene je skoraj zlata. 2,58€/kg v Mercator spletni trgovini. V Italiji je od Barille (1,78€/kg) cenejši le S-Budget.
Barilla osnovna linija je mass produkcija in nima s kvaliteto kaj posebnega, marketinško je dosti podprto in ljudje mislijo, da je to, to, tako kot z marsikatero drugo stvarjo. Drugače si malo preglej cene testenin artisanale recimo v Eatly in boš hitro videl kaj pomeni biti zlato.
2,58€/kg v Mercator spletni trgovini. V Italiji je od Barille (1,78€/kg) cenejši le S-Budget.
Čisto resno vprašam, koliko kg na osebo špagetov se poje nekje običajno mesečno? Mi sami žal nismo reprezentativni. Da vidim, kolikšen mesečni strošek to predstavlja 45% preplačano za 1kg. Vem, vem, vsak € šteje ampak samo, da postavim v nek večji okvir.
Tam 150 g naj bi bil samostojen obrok na osebo, predjed tam 80g. Torej če ješ to vsak teden 1x, je tam 600g/osebo na mesec.
Standard je 120g/osebo.
Life is as complicated as we make it...
redtech ::
Jaz sem na otroku testiral:
Najraje ima Delamaris skušo v olivcu - skoraj 3 EUR na piksno.
Sem mu podtaknil skušo v olivcu iz Lidla, je ni jedel, tudi meni je preveč slana. :)
Malo sem spremljal maslo, sedaj se cena slovenskega spušča iz 3,5 proti 2,5. V Lidlu sem opazil, da je rok uporabe krajši (slo maslo) tudi cena je nižja. Če boš plačal nad 3 bo veliko daljši rok.
Verjamem, da so cene zelo premišljene, zato spremljam vse te detajle.
Akcije gotovo niso "zastonj", nazadnje sem ujel tako v Lidlu, kjer je bila skuta z vanilijo drugačne strukture - kot puding, original je bolj gosta.
Na splošno, če primerjam prehranske vrednosti v Lidlu ali Hofru:
Lidl ima v izdelkih več sladkorja, sladil, manj beljakovin = cenejši.
Hofer je dražji vendar imajo izdelki boljše sestavine.
Najraje ima Delamaris skušo v olivcu - skoraj 3 EUR na piksno.
Sem mu podtaknil skušo v olivcu iz Lidla, je ni jedel, tudi meni je preveč slana. :)
Malo sem spremljal maslo, sedaj se cena slovenskega spušča iz 3,5 proti 2,5. V Lidlu sem opazil, da je rok uporabe krajši (slo maslo) tudi cena je nižja. Če boš plačal nad 3 bo veliko daljši rok.
Verjamem, da so cene zelo premišljene, zato spremljam vse te detajle.
Akcije gotovo niso "zastonj", nazadnje sem ujel tako v Lidlu, kjer je bila skuta z vanilijo drugačne strukture - kot puding, original je bolj gosta.
Na splošno, če primerjam prehranske vrednosti v Lidlu ali Hofru:
Lidl ima v izdelkih več sladkorja, sladil, manj beljakovin = cenejši.
Hofer je dražji vendar imajo izdelki boljše sestavine.
starfotr ::
Direktna korelacija je cena s hrano.
In posledično direktna korelacija s tem kaj ješ in koliko se ceniš sam sebe.
Ješ es buđet, si pač socialc, ki je preveč skopuški ali nimaš denarja ali pa kaj tretjega.
In posledično direktna korelacija s tem kaj ješ in koliko se ceniš sam sebe.
Ješ es buđet, si pač socialc, ki je preveč skopuški ali nimaš denarja ali pa kaj tretjega.
Pithlit ::
Direktna korelacija je cena s hrano.
In posledično direktna korelacija s tem kaj ješ in koliko se ceniš sam sebe.
Ješ es buđet, si pač socialc, ki je preveč skopuški ali nimaš denarja ali pa kaj tretjega.
Piješ Evian si pa pač elita. Al pa butl. Point of view and all that.
Cena že dolgo ni pokazatelj kvalitete.
WhiteAngel ::
starfotr ::
O flaširani vodi ne bi.
Kako je lahko isti izdelek, ista surovina samo druga embalaža in krajši rok trajanja? Ne razumem te logike. Prosim za razlago.
Kako je lahko isti izdelek, ista surovina samo druga embalaža in krajši rok trajanja? Ne razumem te logike. Prosim za razlago.
Zvezdica27 ::
jaz lahko povem samo glede rib - ribe so absolutni in totalni nateg, največji možen. Ne samo da so gojene in se prodajajo kot ne vem kaj, ampak vedite, da so na določenih območjih sveta iste vrste kalamarčkov, kot v jadranu, sam da so cenejše in ulovljene na tone... malo ljudi ve, kako jih ločiti, še jaz ne ločim povsem vedno... praktično vsi ligenjčki so nateg prve klase, razen kar sam ujameš ko cukaš. Podobno je tudi s tuno, čeprav tam je kontrola vsaj na papirju.
Poleg tega imam izkušnjo z določenimi tehničnimi izdelki, ki so delani sicer na istih linijah, a s slabšimi komponentami (ne nujno zanič, samo ne top shit, kar potrošnik niti ne rabi).
Za hrano v smislu "mleko" pa ne bi vedel. Osebno menim, da kar je iz EU, je vsaj varno za jesti 100%.
zz
Poleg tega imam izkušnjo z določenimi tehničnimi izdelki, ki so delani sicer na istih linijah, a s slabšimi komponentami (ne nujno zanič, samo ne top shit, kar potrošnik niti ne rabi).
Za hrano v smislu "mleko" pa ne bi vedel. Osebno menim, da kar je iz EU, je vsaj varno za jesti 100%.
zz
starfotr ::
Nikoli v lajfu ne bi jedel mesa s Poljske. Največji možen drek. Medtem ko nimam težav z našim ali s hrvaškim mesom.
Pithlit ::
O flaširani vodi ne bi.
Kako je lahko isti izdelek, ista surovina samo druga embalaža in krajši rok trajanja? Ne razumem te logike. Prosim za razlago.
Analize stanejo. Pač napišeš mal krajši rok in si ziher namest da razteguješ kolikor se da. Cenejši izdelek je relativno fajn zadeva: več jih prodaš, lažje jih prodaš, cenejši so za nabavo... Turnaround je torej večji. Ceneje jih je tudi zavreči.
Valda pa se proizvajalci svojim brand-om trudijo dati čim daljši rok uporabe, ker imajo s tem več možnosti da se ne dela izgub. Zato tudi investirajo v vse mogoče analize ki bi te roke potrdile. Ampak ja, to stane. Tega se diskonterji ne grejo ker jim pač ni treba.
Zadovoljen?
P.S. Mi se tudi ne gremo ker s(m)o pogruntali da niti current demand ne moremo dohajat in je brezveze podaljševati shelf life.
Zvezdica27 je izjavil:
Poleg tega imam izkušnjo z določenimi tehničnimi izdelki, ki so delani sicer na istih linijah, a s slabšimi komponentami (ne nujno zanič, samo ne top shit, kar potrošnik niti ne rabi).
Kot rečeno, bolj kot je kompleksen izdelek, bolj se da 'šušmarit'.
Tega pri nekih jogurtih ravno ne moreš. Al pa pri mleku pa moki. Je ni računice.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
starfotr ::
Torej če orav razumem, uporabite iste surovine na isti liniji... Vse isto.
Samo ko pridemo do roka uporabnosti se pa konča. Tam trgovina dela na blef oz. je na varni strani, medtem ko pri znamki od proizvajalca je to do bridkega konca??? Torej če prav razumem je bolj varno kupit trgovsko znamko, kot pa brand. Ker ne bom nikoli dobil tako stare hrane, kot pri brandu, če gledamo rok uporabe.
Samo ko pridemo do roka uporabnosti se pa konča. Tam trgovina dela na blef oz. je na varni strani, medtem ko pri znamki od proizvajalca je to do bridkega konca??? Torej če prav razumem je bolj varno kupit trgovsko znamko, kot pa brand. Ker ne bom nikoli dobil tako stare hrane, kot pri brandu, če gledamo rok uporabe.
Pithlit ::
Torej če orav razumem, uporabite iste surovine na isti liniji... Vse isto.
Samo ko pridemo do roka uporabnosti se pa konča. Tam trgovina dela na blef oz. je na varni strani, medtem ko pri znamki od proizvajalca je to do bridkega konca??? Torej če prav razumem je bolj varno kupit trgovsko znamko, kot pa brand. Ker ne bom nikoli dobil tako stare hrane, kot pri brandu, če gledamo rok uporabe.
Pri nas je vse isto, tudi roki uporabnosti (je pa zanimivo da je eden od diskonterjev zahteval rok uporabnosti podaljšan za dva dni, mal smo se posmejali in povedali da to tako pač ne gre.)
Ne, ni bolj varno. Vsaka hrana je povsem varna najmanj do roka uporabnosti. Marsikaj še dolgo čez ta rok. Si ti ziher da veš kaj pomeni rok uporabnosti?
Life is as complicated as we make it...
link_up ::
se zdi, da ti ne ves, ce niste pri tri tedenski rezervi podaljsali za dva dni. :)
gre pa tudi meni na zivce, da brand-a folk ne kupuje in moram zato jaz kupovati starega. Zaradi tega se raje odpeljem do fabrike in tam nabavim. Nazadnje sem sel po stiri kartone mleka v Kobarid, ker seveda pajaci raje prodajo v Italijo in jih v nasih trgovinah sploh ni.
gre pa tudi meni na zivce, da brand-a folk ne kupuje in moram zato jaz kupovati starega. Zaradi tega se raje odpeljem do fabrike in tam nabavim. Nazadnje sem sel po stiri kartone mleka v Kobarid, ker seveda pajaci raje prodajo v Italijo in jih v nasih trgovinah sploh ni.
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
Pithlit ::
se zdi, da ti ne ves, ce niste pri tri tedenski rezervi podaljsali za dva dni.
Ker ti seveda veš bolje od mene.
Life is as complicated as we make it...
bbbbbb2015 ::
HACCP diktira zadeve tko da to kar ti tukaj pišeš... je BS. In to velik.
Slučajno se moram kar precej s tem (HACCP - v živilskem obratu) ukvarjat tko da te pravljice prodajaj komu drugemu.
HACCP je dokument. HACCP ni tehnična specifikacija, kot neke vrste program - proizvodni process poteka takole.
Videl sem jaz HACCP, kako to zgleda. Samo to ti bom rekel:
V eno tovarno mlečnih produktov v Sloveniji hodi ena (mislim da sanitarna) inšpektorica, ki je žena enega bivših ministrov. Naša znanka dela v tej isti tovarni.
Znanka je pripovedovala, kako se inšpektorica sprehaja, jih komandira, se na njih dere, jih kara. Ko je počiščeno, da je ona zadovoljna - gre. Itak je že čisto brez glasu. V službo se vozi s kolesom (v redu, nizek odtis CO2). Ma kakšen HACCP. Dere se na njih kot na živino.
Zato mi ne prodajaj HACCP kot tehnicistično specifikacijo. Jao, zdaj pa imamo HACCP - super, vse je rešeno.
HACCP ne pravi, da je treba obravnavati vse produktne linije enako. Odkod ti ta usrana egalitarnost?
Pa saj sem ti lepo rekel, da je bila afera z mletim mesom in z insekticidom onesnaženimi jajci. Wot? A HACCP to dovoli? Japajade.
Onesnaženost z insekticidom so ugotovili ob eni izredni kontroli jajc, nakar so ugotovili, da je cela serija onesnažena,nakar so šli k proizvajalcu in šli po seznamu kupcev. Vse onesnaženo. Nakar so potem testirali vsa jajca - ter ugotovili še par teh onesnaževalcev. Je HACCP to preprečil? Ni.
Invictus ::
Ja, sam če bi se vsi držali HACCP standarda, do svinjarije ne bi prišlo.
Sam, ker se špara, in podkupuje inšpektorje, gre to pač skozi...
Sam, ker se špara, in podkupuje inšpektorje, gre to pač skozi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Alien123 ::
To sem že probal dolgo nazaj in kupujem milko samo v Muellerju. Ima manj sladkorja tudi v lidlu je delana za Nemški trg. Sicer pa je več ne jem in samo temno čokolado zaj. Sem pa probal tudu Lindt čokolade iz različnih trgovini in se mi ne zdi razlika kaj očitna. Prodajajo tudi bolj kakovostno v mercatorju, sparu... Ponavadi pa kupim, ko imajo 3 skupaj pakirane z eno gratis in še potem lahko koristiš 25% kupon na to za dodaten popust.
Milka je zanič tako v Mullerju, kot v Merkatorju/Tušu. Sam cuker!!!
Milko so čisto zjebali s totim novim okusom. Nenormalno ogabna
bbbbbb2015 ::
Torej če orav razumem, uporabite iste surovine na isti liniji... Vse isto.
Ah, daj no. Kakšne iste surovine. Ena tovarna mlečnih produktov je za ostale znamke uporabljala mleko z Madžarske, ko vi Madžarske še s prstom na zemljevidu niste mogli najti. Vsi kamionarji so se zbirali na MOL pumpi, ker so imeli neke biznis kartice za tankanje. Na tej isti pumpi mi tankamo že vrsto let.
Ma kakšno slovensko mleko. Pač so vzeli Madžare. Folk pa gleda U, isti proizvajalec - ja pol je pa isto.
Morda je res kje tako, da je res isto, vse isto - prav vse isto. Samo taki so redki - pa tudi taki potem začnejo razmišljati, kje na vhodu/procesu škrtniti.
Omenili ste moko. Ma niti dve šarži istega branda nista enaki. Vedno je variacija v kvaliteti. Pšenico mešajo, da ima dovolj beljakovin, pač za mehak kruh.
Probaj kruh iz Lidla. Vržeš štruco v koga, ter ga ubiješ. Kruh že drugi dan trd ko kamen. Moko za ta kruh so nesli mimo beljakovin.
Pa jaz sem si kruh v tujini sam pekel v stroju za peko kruha. V Sloveniji tega ne delam, ker so pekarne odprte vsak dan do 22h.
Ma razlika je, če daš brand moko ali šit moko, iste gradacije.
link_up ::
se zdi, da ti ne ves, ce niste pri tri tedenski rezervi podaljsali za dva dni.
Ker ti seveda veš bolje od mene.
Da draga. :)
In and Out
Pithlit ::
bbbbbb2015 je izjavil:
HACCP diktira zadeve tko da to kar ti tukaj pišeš... je BS. In to velik.
Slučajno se moram kar precej s tem (HACCP - v živilskem obratu) ukvarjat tko da te pravljice prodajaj komu drugemu.
HACCP je dokument. HACCP ni tehnična specifikacija, kot neke vrste program - proizvodni process poteka takole.
Videl sem jaz HACCP, kako to zgleda. Samo to ti bom rekel:
V eno tovarno mlečnih produktov v Sloveniji hodi ena (mislim da sanitarna) inšpektorica, ki je žena enega bivših ministrov. Naša znanka dela v tej isti tovarni.
Znanka je pripovedovala, kako se inšpektorica sprehaja, jih komandira, se na njih dere, jih kara. Ko je počiščeno, da je ona zadovoljna - gre. Itak je že čisto brez glasu. V službo se vozi s kolesom (v redu, nizek odtis CO2). Ma kakšen HACCP. Dere se na njih kot na živino.
Zato mi ne prodajaj HACCP kot tehnicistično specifikacijo. Jao, zdaj pa imamo HACCP - super, vse je rešeno.
HACCP ne pravi, da je treba obravnavati vse produktne linije enako. Odkod ti ta usrana egalitarnost?
Pa saj sem ti lepo rekel, da je bila afera z mletim mesom in z insekticidom onesnaženimi jajci. Wot? A HACCP to dovoli? Japajade.
Onesnaženost z insekticidom so ugotovili ob eni izredni kontroli jajc, nakar so ugotovili, da je cela serija onesnažena,nakar so šli k proizvajalcu in šli po seznamu kupcev. Vse onesnaženo. Nakar so potem testirali vsa jajca - ter ugotovili še par teh onesnaževalcev. Je HACCP to preprečil? Ni.
Sori mišek. Sam ti pojma nimaš ne kaj je HACCP (ter zakaj ga imamo in ga spoštujemo)... niti pojma nimaš kaj sanitarni inšpektorji delajo. Tale v tvoji pravljici je mogoče zadolžena za interni nadzor, pa nič več.
Ne, HACCP sam po sebi ne prepreči nič. Omogoča pa nadzor in sankcije. Brez HACCP nimaš sledljivosti in posledično pojma nimaš kam so tista jajca šla.
A veš... Tko kot CPP. CPP tudi ničesar ne preprečuje.
Aja, HACCP ne pravi da je treba vse linije obravnava enako. Pravi pa da mora vse biti dezinficirano, postavlja temelje čiščenja in obravnavanja tako orodja kot živil. Ob upoštevanju HACCP ne more bit ena linija (tista od domačega brand-a) dezinficirano, una od diskonterja pa ne. Pa še ti lahko tukaj dereš kot hočeš.
Life is as complicated as we make it...
111111111111 ::
Imaš pa različne kategorije v prehranski industriji. Recimo primer:
Klobase za prodajo pod lastno znamko, delaš iz stegna.
Klobase za večje prodajalce pa iz odrezkov in ostankov.
Oboje je po HACCP enako OK in ne rabiš na deklaraciji nikjer zapisati, da je eno slabše kot drugo. :D Čeprav je prva klobasa bistveno bolj okusna kot druga. Tudi vampe ko kupujem so razdeljeni na 3 različne dele in za kuhanje vampov moraš kupiti pravega, da so res dobri. se pa vsi trije deli kravjega vampa tretirajo kot vampi. Po HACCP, ampak je 1 kos bistveno boljši.
Klobase za prodajo pod lastno znamko, delaš iz stegna.
Klobase za večje prodajalce pa iz odrezkov in ostankov.
Oboje je po HACCP enako OK in ne rabiš na deklaraciji nikjer zapisati, da je eno slabše kot drugo. :D Čeprav je prva klobasa bistveno bolj okusna kot druga. Tudi vampe ko kupujem so razdeljeni na 3 različne dele in za kuhanje vampov moraš kupiti pravega, da so res dobri. se pa vsi trije deli kravjega vampa tretirajo kot vampi. Po HACCP, ampak je 1 kos bistveno boljši.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Pithlit ::
111111111111 je izjavil:
Imaš pa različne kategorije v prehranski industriji. Recimo primer:
Klobase za prodajo pod lastno znamko, delaš iz stegna.
Klobase za večje prodajalce pa iz odrezkov in ostankov.
Oboje je po HACCP enako OK in ne rabiš na deklaraciji nikjer zapisati, da je eno slabše kot drugo. :D Čeprav je prva klobasa bistveno bolj okusna kot druga. Tudi vampe ko kupujem so razdeljeni na 3 različne dele in za kuhanje vampov moraš kupiti pravega, da so res dobri. se pa vsi trije deli kravjega vampa tretirajo kot vampi. Po HACCP, ampak je 1 kos bistveno boljši.
Ja sej temu nihče ne nasprotuje. Sam tukaj se gremo ene 4 ali 5 različnih debat.
Kar je bbb opisal na prejšnji strani pač v EU ne deluje. Ne more. Ker te prva sanitarna, ki pride mimo, pojaha.
Sem sama večkrat napisala da valda so komot lahko razlike pri kompleksnejših izdelkih (kar klobasa je), da pa razlik pri najbolj osnovnih živilih ne more biti.
Odvisno o čem se pogovarjamo. Če se o mleku, moki, rižu, vodi... Pol je odgovor 'ne, razlik ni'.
Če se pogovarjamo o mesnih pripravkih je zgodba drugačna, ravno tako pri raznih pecivih, kozmetiki, tehniki, čistilih...
Če smo pri toaletnem papirju spet ni nekih razlik med Palomo v palomini oblekici, al pa hoferjevi.
Valda pa kdor hoče goljufat ga nobena pravila ne bodo ustavila sama po sebi.
Aja, p.s. po HACCP ti ni treba pisat da je eno slabše od drugega. Moraš pa napisat sestavine. Tko da je s tem jasno označeno da ne gre za enak izdelek. To ni sporno.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Hypathia ::
111111111111 je izjavil:
Tudi vampe ko kupujem so razdeljeni na 3 različne dele in za kuhanje vampov moraš kupiti pravega, da so res dobri.
In kateri je pravi? Lahko tudi kar konkretno blagovno znamko napišeš.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
WizzardOfOZ ::
Meni je recimo zanimivo, da če kupim v šparu v ljubljani škatlo šipkovega čaja, pa dam vrečko v pol litra vroče vode, dobim čaj roza barve. Enaka pakunga (isti proizvajalec, ista škatla, samo napisi v nemščini) čaja kupljena v šparu v celovcu, pa ko dam vrečko v pol litra vroče vode, je čaj temno rdeče barve. Naj že takoj povem, da ta čaj ni slovenski izdelek, zato bi predvideval, da je pri nas in v avstriji enaka stvar. Pa očitno ni.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Pithlit ::
Lohk pa na škatlo pogledaš kolk čaja je v vsaki vrečki.
Life is as complicated as we make it...
c3p0 ::
Ponavadi piše med sestavinami "naravne arome". Zdaj pa vedi kaj je to, ali je pravi ekstrakt šipka, ali pa izloček bobrove anusne žleze (dejansko), ne moreš vedet...
Unchancy ::
Meni je pa zelo hecno, da se na ST, kjer so baje sami nadpovprečno uspešni in bogati (in seveda ultra pametni), kdorkoli pri hrani gre šparanje na kvaliteti. To dobesedno daš v usta in poješ, kdo sprejme možnost, da je pri cenejših znamkah lahko kaj narobe?
Pa pri vsej razgledanosti o raznih procesih proizvodnje in ločevanja po kvaliteti izdelkov, ki je že zelo dolgo praksa na področju, ki je domače ST publiki, se ljudje sprašujejo, če se dogaja ločevanje po kvaliteti med private label in brand name izdelki?
Lepo sem se nasmejal, hvala.
Pa pri vsej razgledanosti o raznih procesih proizvodnje in ločevanja po kvaliteti izdelkov, ki je že zelo dolgo praksa na področju, ki je domače ST publiki, se ljudje sprašujejo, če se dogaja ločevanje po kvaliteti med private label in brand name izdelki?
Lepo sem se nasmejal, hvala.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
WizzardOfOZ ::
Avtrijski je 60 gramov, "slovenski" pa 54 gramov.
Po moje bo kaj takega. Bom preveril, nisem bil pozoren, ker je škatla enaka in napisi enaki, le v različnem jeziku.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
bbbbbb2015 ::
Aja, HACCP ne pravi da je treba vse linije obravnava enako. Pravi pa da mora vse biti dezinficirano, postavlja temelje čiščenja in obravnavanja tako orodja kot živil. Ob upoštevanju HACCP ne more bit ena linija (tista od domačega brand-a) dezinficirano, una od diskonterja pa ne. Pa še ti lahko tukaj dereš kot hočeš.
Glej, brezupen primer si. Sproti si zmišljuješ. Nikoli ni nihče rekel, da se ena linija ne čisti, druga pa.
Pustimo to. Imaš neko agendo ali fiksno idejo, da so vse stvari enako narejene, ne glede na brand.
Jaz sem doživel, da niso, bilo je nekaj afer, da niso, nekateri znanci mi pravijo, da niso, eni produkti (moka) so prav taki, da se da npr. zmanjšati beljakovine.
Sem pa rekel, da pa morda kje kdo dela isti izdelek, natanko isti, samo drug brand. Že samo s kontrolo kvalitete lahko imaš velike stroške. No, kakorkoli, ti si premislil ne boš. Pač ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12742 (9227) | mojsterleo |
» | Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52842 (31240) | gruntfürmich |
» | trgovinske znamke in kvaliteta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13021 (11284) | mulc007 |
» | Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 71085 (65159) | ...:TOMI:... |
» | Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 59529 (44297) | cholt45 |