» »

Tesla - začetek konca?

Tesla - začetek konca?

Temo vidijo: vsi
««
30 / 30
»
»»

c3p0 ::

OutOfTheBox je izjavil:

Dvomim da se bo zadeva preselila k nam, čeprav se bo lahko našel kakšen osamljen "incident", masovno pa zagotovo ne. Sem pa prepričan da folk ki temu sledi, vsakič ko vidi Teslo, si misli svoje. Mene tako mika da bi začel pozdravljat tako kot to dela Musk, vsakič ko vidim Teslo ampak sem civiliziran človek in to se pač na splošno ne spodobi.

Kaj je pa krivo teslo, ki je npr. Teslo kupilo 2 leti nazaj, da si zasluži Muskov pozdrav?

Gregor P ::

Ker je tudi dve leti nazaj bilo jasno, da Musk ni normalen oz. da je blefer prve klase in da hudo nateguje svet s predragimi sicer cenenimi Teslami z zastarelo tehnologijo in robotaksiji, ki bodo delali zate in služili denar, pa povsem samostojno vožnjo že včeraj, kjer imajo že ta stari modeli vso potrebno strojno opremo za kaj takšnega, pa manekenom robotom, pa super tuneli itd.

Ampak dobro, svoje nestrinjanje lahko človek izrazi tudi drugače; npr. s pisanjem po forumih:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Saj, jaz sem že večkrat napisal, da je ne bi kupil, ne glede na Muska. Ima preveč odbijajočih "fičrjev". Da bi pa salutiral ali kaj hujšega lastnikom.

Kaj sledi, retardom govorit, da so retardi? :D

Gregor P ::

To z naci pozdravi ni več samo neka kritika, da ti pač neko specifično vozilo ni všeč iz takšnih ali drugačnih razlogov, ampak je nekaj razredov hujšega, gre za protest ljudi, ker se dejansko Musk, ki idealizira neonaci politiko, resno vmešava v svetovno politiko, kar ima lahko dolgoročne posledice za vse nas; za Američane pa itak. Lastniki Tesel pač tu potegnejo kratko oz. nosijo posledice tega; namreč hote ali nehote neposredno financirajo in s tem podpirajo ta novodobni fašistični politični režim Truska. In Tesla je simbol tega.

Iz vidika blagovne znamke, pa še ni vse izgubljeno za Teslo; recimo če Musk zapusti Teslo in se ta distancira od njega, poudari neke druge vrednote itd. bi to znalo rešiti njihov ugled v svetu.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

A potem po tvoje 50% američanov podpira fašistični politični režim? Ali je režim pač tako označen samo zato, ker se ti ne strinjaš z njim?

Samo kot zanimivost. Kako se imenuje pa režim kjer v tujih državah netiš vojne zaradi svojega koristoljubja?

Zgodovina sprememb…

kow ::

Ne dvomim, da je Gregor prodal svoj avto, ker ga vozi na (delno) fasisticno rusko nafto. Verjetno sploh ne kupi nobenega izdelka, da ne bi podpiral kitajske "komunisticne" partije.

Tudi na kmetijo po sveza jajca ne more iti, ker je velika verjetnost, da lastnik voli za Jajota.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

mikhaair ::

Glede na to da pravijo, da je njegov način uspeha upfail, nekako na robu bankrota, neuspeha firmo pusti, proda in gre naprej k še večjim zadevam, zna biti podobno s Teslo. Odide stran in zadeva posluje naprej normalno. Ne bi znalo biti slabo za Teslo.

Pa bi potem imela Tesla CEO-ta, ki bi rekel, da bodo sli v smer:
- vision only
- v robotiko (optimus)
- cybercab
itd?

Dvomim. CEO tipa Tim Cook bi bil za Teslo katastrofa.

111111111111 ::

kow je izjavil:

Ne dvomim, da je Gregor prodal svoj avto, ker ga vozi na (delno) fasisticno rusko nafto. Verjetno sploh ne kupi nobenega izdelka, da ne bi podpiral kitajske "komunisticne" partije.

Tudi na kmetijo po sveza jajca ne more iti, ker je velika verjetnost, da lastnik voli za Jajota.

He, he, he... Ena boljših šal zadnje čase. :D

mikhaair je izjavil:

Glede na to da pravijo, da je njegov način uspeha upfail, nekako na robu bankrota, neuspeha firmo pusti, proda in gre naprej k še večjim zadevam, zna biti podobno s Teslo. Odide stran in zadeva posluje naprej normalno. Ne bi znalo biti slabo za Teslo.

A ni ravno Musk Teslo reševal bankrota?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Musk je resil Teslo, ko je upravljanje firme odvzel inzenirju (Martin Eberhard). No, "resil". To je bil v principu startup. Brez Muska dvomim, da bi jim uspelo. Ne moremo pa vedeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Sparkxl ::

Meni se zdi absolutno retardirano, da nekdo kupuje ali ne kupuje teslo zaradi muska. Wtf? Avto bi se naj kupoval iz osebnih razlogov in preferenc

111111111111 ::

Saj to da ne maraš Muska je oseben razlog. :)

Kolega ne kupuje Citroenov, ker Francozi ne znajo delat avtov. :D

No jaz sem Teslo kupil po 230, sedaj pa čakam. Sem dal pa notri nekaj malega, ker je tvegana naložba. Če pade na 220 še dokupim, ker mislim, da je firma podcenjena.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Kako točno je izdelovalec avtomobilov s PE 115 lahko podcenjen?

Saj niso samo izdelovalec avtomobilov. To je ves 'sales pitch'. Ce kupis, je pa stvar kupca delnic.

DarwiN ::

V bistvu je delnica doslej izgubila le boost, ki ga je dobila ob Trumpovi zmagi.. 5. novembra je bila ~240$ in toliko je danes.

Tko da zaenkrat nič groznega.. Bolj boleč je padec prodaje zaradi bojkota in uničenja imidža podjetja.

IMHO gre delnica vsaj do ~100$, kot je bila dve leti nazaj.. Če ne prej, se bo to zgodilo, ko bo Trump utrgal glavo Musku.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Talk is cheap :)

Sparkxl je izjavil:

Meni se zdi absolutno retardirano, da nekdo kupuje ali ne kupuje teslo zaradi muska. Wtf? Avto bi se naj kupoval iz osebnih razlogov in preferenc

V Ameriki je demokracija padla, v vzponu so fašizem, oligarhija, totalitarizem.. Istočasno ta najbogatejša in vojaško daleč najmočnejša država grozi praktično vsem zaveznikom. In Musk ima veliko pri tem. Nenazadnje gre za neonacista.. Bojkot je praktično edino orožje, ki ga imajo ljudje po svetu. Muska je treba finančno uničit do maksimuma.

delavec44 ::

DarwiN je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

V Ameriki je demokracija padla, v vzponu so fašizem, oligarhija, totalitarizem.. Istočasno ta najbogatejša in vojaško daleč najmočnejša država grozi praktično vsem zaveznikom. In Musk ima veliko pri tem. Nenazadnje gre za neonacista.. Bojkot je praktično edino orožje, ki ga imajo ljudje po svetu. Muska je treba finančno uničit do maksimuma.

Ti bi moral iti z Gregorjem na pivo.

Ko so pa v časih demokracije začenjali vojne po svetu, je bilo pa ok?

Zgodovina sprememb…

Seveda ni bilo ok, ampak to kar se danes dogaja, je nezaslišano, brez primere.

DamijanD ::

Če se že gremo bojkot, koliko bojkotiranje Tesle sploh vpliva na Muska? Ker spaceX-a ne moremo bojkotirati...

Precej vpliva... Zakaj misliš, da je Trump pred dnevi delal reklamo za Teslo pred belo hišo? :))

Pa ministra za trgovino so poslali na fake news, da je naredil reklamo. Poslušaj tega lažnivega patetika:

V Swampu se zavedajo, da so moralni/racionalni ljudje po vsem svetu doživljenjsko zaključili s Teslo in Muskom.. In želijo ustvarit okolje, kjer pač trumptardi in desničarji po svetu vsaj delno nadomestijo ta izpad prodaje.

No, Kitajska je očitno imuna na to dogajanje, ampak tam bo pa konkurenca pokopala Teslo.

Zgodovina sprememb…

Svoje fantazije projeciras na realnost :)

Perhaps. Pa kupi še več delnic, če si prepričan, da se motim. :/

Rabim trenutno kes za druge stvari. Pa tudi sicer bo sla imo delnica se dol.

dronyx ::

delavec44 je izjavil:

So kaj razložili kako lahko vidi steno s kamero?

Saj ti jo tudi vidiš, ko si dovolj blizu. Ne moreš z 2D sliko imitirat 3D. Tu je samo vprašanje, ali je AI, ki analizira sliko to sposobna ugotovit.

DarwiN je izjavil:

To je rešitev za lastnike tesel..8-) Nekaj v tem stilu:

najboljša rešitev je tisti napis za Tesle kjer piše, da je bil avto kupljen še preden se je Musku zmešalo. Če bi jaz vozil Teslo prvo to nalepim. Po moje samo vprašanje časa, kdaj bodo tudi pri nas začeli risati grafite na lepe bele tesle. Tu imaš tudi cel kup brezdelnežev in aktivistov, ki imajo čas za traparije.

Zgodovina sprememb…

Sem zasledil da v usa vse to zdaj forsirajo in financirajo zafrustrirani leftardi pod okriljem Sorosa. Ker to že dosega razsežnosti, ki se težko imenujejo spontani dogodki.

Darwin, tebi pa priporočam terapijo. Sem zasledil da to zdaj obstaja za dezorintirane leftarde. Komaj 2 meseca imamo Trumpa, pri tebi pa je stanje že zdaj akutno

J.McLane ::

Tisto sliko na izi prepoznaš, če imaš dve kameri in narediš "stereo" pogled.

Najbolj zaj* primer bi bil če bi bil na cesti hribček, zadaj pa modro nebo, če bi dal tam sliko čiste modrine, potem tudi s stereo kamero nebi imel nič kontrastnega za izostrit in bi se IMO 100% zaletel. Ampak verjetno bi se tudi kakšen človek.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

fikus_ ::

Ali je Soroš še aktiven, sem nekje bral, da se je upokojil?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Ti sploh ves koliko je Soros star?

MadMen ::

Sparkxl je izjavil:

Sem zasledil da v usa vse to zdaj forsirajo in financirajo zafrustrirani leftardi pod okriljem Sorosa. Ker to že dosega razsežnosti, ki se težko imenujejo spontani dogodki.

Darwin, tebi pa priporočam terapijo. Sem zasledil da to zdaj obstaja za dezorintirane leftarde. Komaj 2 meseca imamo Trumpa, pri tebi pa je stanje že zdaj akutno

Čaki, a jih ni USAID financiral?
A zdej pa že Soroš?
Kaj pa BlackRock?

fikus_ ::

kow je izjavil:

Ti sploh ves koliko je Soros star?

Malo manj kot zemlja. :D
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

MadMen je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Čaki, a jih ni USAID financiral?
A zdej pa že Soroš?
Kaj pa BlackRock?

Ne vem in bmk, ampak očitno je, da je to že vse skupaj lepo organizirano in za to se rabi denar. Sumim da ne prihaja od desnih...
««
30 / 30
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tesla vpoklicala pol milijona vozil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7415647 (11151) Mr.B
»

Tesla rekordno zaradi bitcoina in okoljskih kuponov

Oddelek: Novice / Rezultati
4416688 (10221) nekikr
»

Tesla lani dobavila pol milijona električnih vozil (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Rezultati
20839011 (34233) kow

Več podobnih tem