Forum » Loža » Tesla - začetek konca?
Tesla - začetek konca?
Temo vidijo: vsi

Caracas ::
:=) torej z resnim obrazom trdita da je bilo to intended behaviour FSD in ne glitch? Ok ;)))

kow ::
Seveda je "glitch" oz. bolje receno, napaka. Trdim samo, da tak glitch ne bo povzrocil prometne nesrece.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Bolj varen kot clovek v splosnem gotovo ni. Verjetno pa je bolj varen kot povprecen voznik na dolocenem omejenem obmocju. Oziroma bos moral definirati "varnost". Ce ponoci pijan hodis domov po Ljubljani, bi se verjetno moral bolj bati kaksnega nazganega nakokiranca v bemflu, kot samovozoce Tesle.
Zgodovina sprememb…

Torej je bil glitch v tem da je spregledal rdečo, je pa pravilno ugotovil da je prazno križišče? Še več FSD je vedel da z ceste z zeleno ne leti en avto z večjo brzino ker lovi zeleni val? res, Musk vama mora dati medaljo ;)

Ne vem kako je bilo v tem primeru. Sem pa videl na YT primere, ko prevozi rdeco. Lahko seveda ti pojasnis kaj se je zgodilo. Pa ne pozabi, da je Tesla sucks najboljsi click-bait v zgodovini interneta. Vsak hejter klikne. Povsem mozno je, da so novinarji vedeli za bug in to izkoristili, da napisejo clanek, ki ga bo javnost klikala.
Zgodovina sprememb…

Kaj se je zgodilo mora pojasniti Tesla. Kar se je zgodilo je seveda nesprejemljivo. Zdaj že Business Insider obtožuješ click baitanja, ok. Prav zares nista niti več smešna ampak sta žalostna s pro Tesla stališčem na prav vsako bedarijo Tesle. Kar je najbolj smešno pri vsej stvari je pa to, da sam vozim Teslo, vidva sta pa ne voznika, le internet bojevnika.

billy ::
Jaz samo trdim, da je statistično teslin FSD boljši od človeškega voznika. Za mene je to dovolj, eni pa bi radi 100% failsafe izdelek. To še letala niso, rakete, ki so high tech izdelki...avto pa bi naj vozil 100% brez napak?

codeMonkey ::
Ja, samo je vsem tu postalo jasno, da ti niti ne ves kaj statistika je. In tudi izmisljujes si stvari, kot zdaj s 100% failsafe. Ali pa da trenutno sploh obstaja FSD, katerega lahko primerjas s clovekom, v smislu, da deluje brez njega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

PARTyZAN ::
Damn kow. Če me bo slučajno kdaj policist želel kaznovati zaradi prevožene rdeče luči mu bom sam povedal, da sem štartal prediktivno.

DamijanD ::
Jaz samo trdim, da je statistično teslin FSD boljši od človeškega voznika. Za mene je to dovolj, eni pa bi radi 100% failsafe izdelek. To še letala niso, rakete, ki so high tech izdelki...avto pa bi naj vozil 100% brez napak?
Definiraj v katerih okoliščinah in kje?
Ne moreš kar posplošeno nekaj trdit.

fikus_ ::
Teslaljubci bi zagovarjali Teslo, tudi če bi jih zapeljala v prepad!
Tesla&Musk sta ogromno naredila za priljubljenost in razvoj EV, ni pa potrebno pojesti vsega, kar se servira.
Tesla&Musk sta ogromno naredila za priljubljenost in razvoj EV, ni pa potrebno pojesti vsega, kar se servira.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Gregor P ::
Zaradi teh "sposobnosti prediktivnosti" čez rdečo, gorijo sveče na našem križišču.

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zaradi teh "sposobnosti prediktivnosti" čez rdečo, gorijo sveče na našem križišču.![]()
Sem pol leta nazaj videl kako je avto skoraj povozil mladenica na skiroju (v usesih je imel slusalke).
Sel je "prediktivno cez rdeco za pesce", ker je zelena v levo postala rdeca. No, ker ljudje v lj radi zapeljejo cez rdeco, ker povprasujejo po prihranku casa, ga bi voznica lahko povozila. Njegova prediktivnost je bila uspesna v smislu, da se je njegova zelena potem res kmalu prizgala. Failala pa je v smislu, da ni uposteval da pogosto nekdo zapelje cez rdeco, tudi kaksno sekundo ali vec, ko je zelena postala rdeca.
Zgodovina sprememb…

Morgan Stanley has identified a $5 trillion opportunity for Tesla, centered on the potential of its humanoid robot, Optimus. Analysts project that by 2050, the global humanoid robot market could generate annual revenues of $5 trillion, with up to 1 billion units deployed, primarily in industrial and commercial settings. Tesla is well-positioned to capitalize on this growth due to its integrated approach to hardware, software, and AI. CEO Elon Musk has emphasized Optimus's significance, suggesting it could become Tesla's most important product, with plans to produce thousands of units annually. This projection underscores Tesla's evolution from an automotive company to a leader in AI and robotics.
Ampak tesla propada :)
Ampak tesla propada :)

V prometu tudi pod razno ne štartam na predikcijo zelene. Štartam šele ko se res prepričam, da grem lahko čez zeleno. Še toliko bolj na skiroju, kjer si praktično neviden za promet. In pa slušalk ne smeš imeti ne na kolesu in ne skiroju, si avtomatično v prekršku in lahko plačaš globo, če te policist vidi (in se mu seveda tudi da ukrepati - kar pa se mu običajno da, če narediš več prekrškov naenkrat).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Pac je sistem narobe zaznal. Nekje je nekaj slo narobe, in to je lahko od detekcije, klasifikacije pa do procesiranja pri odlocanju ipd. To je pac izziv teh sistemov. Je pa hecno, da se za tako napako pelje v smer, da je sistem v resnici hotel nekaj naprednega (predikcijo) in ne da je enostavno (glupo) zatajil, kar bistveno bolj verjetno. Pac vec pove o cloveku, ki tako gleda na ta sistem, kot pa kaj uporabnega o sistemu samem.
Ce realno pomislis, bi se moral prej vprasati, ce ni slucajno v resnici sel mimo nekdo z zeleno vrecko ali nekaj podobnega :D Vceraj mi je novi Y tudi tram izrisal kot kolono avtobusov.
Ce realno pomislis, bi se moral prej vprasati, ce ni slucajno v resnici sel mimo nekdo z zeleno vrecko ali nekaj podobnega :D Vceraj mi je novi Y tudi tram izrisal kot kolono avtobusov.
Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:
Je pa hecno, da se za tako napako pelje v smer, da je sistem v resnici hotel nekaj naprednega (predikcijo) in ne da je enostavno (glupo) zatajil, kar bistveno bolj verjetno. Pac vec pove o cloveku, ki tako gleda na ta sistem, kot pa kaj uporabnega o sistemu samem.
Ocitno nisi pozorno bral kaj sem napisal. Nisem komentiral BI primera, ker ga nisem videl.
Zgodovina sprememb…

Jaz sem komentiral to: https://slo-tech.com/forum/t810202/p851...
Ne vem kje si bral, ampak je vsekakor zanimiv koncept. Pogost pri teh YT FSD kreatorjih vsebin, ko debatirajo kaj si je avto "mislil" in kako je detektiral X in zato naredil Y.
Ne vem kje si bral, ampak je vsekakor zanimiv koncept. Pogost pri teh YT FSD kreatorjih vsebin, ko debatirajo kaj si je avto "mislil" in kako je detektiral X in zato naredil Y.
Zgodovina sprememb…

Machete ::
Jaz sem prodal 1/3 TSLA. Ali sem naredil prav ali ne ne vem. Sem dobro zaslužil, ne glede na prihodnost. Nekako nisem več tako siguren v sentiment, čeprav so vedno boljši avtomobili in tudi na kamionih proti Kopru zgledajo badass, same all black variante, mislim da Y.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Chalky ::
Teslas Now Drive From Factory to Loading Docks All On Their Own
Tole more biti odlično iz finančnega vidika glede nato da v tem trenutku proizvedejo približno 900 avtomobilov na dan, bi zato potreboval kar nekaj ljudi da avtomobile pelje iz tovarne na parkirišče, tako pa razbremeniš ogromno delavcev ki jih lahko potem porabiš za kaj bolj pomembnega.
Zdaj morajo samo ugotoviti kako vse skupaj avtonomno naložiti na Semi Truck ki potem sam odpelje avtomobile do naročnikov.
Tole more biti odlično iz finančnega vidika glede nato da v tem trenutku proizvedejo približno 900 avtomobilov na dan, bi zato potreboval kar nekaj ljudi da avtomobile pelje iz tovarne na parkirišče, tako pa razbremeniš ogromno delavcev ki jih lahko potem porabiš za kaj bolj pomembnega.
Zdaj morajo samo ugotoviti kako vse skupaj avtonomno naložiti na Semi Truck ki potem sam odpelje avtomobile do naročnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

codeMonkey je izjavil:
... Ce realno pomislis, bi se moral prej vprasati, ce ni slucajno v resnici sel mimo nekdo z zeleno vrecko ali nekaj podobnega :D
... sam res

P.S.: to je samo hec, da ne bo kakšnemu Tesla loverju zdaj počil film

bambam20 ::

BigWhale ::
Pri novem modelu 3 highland tega problema nisem zasledil. Sem pa opazil da ima tako odlicno narejeno da prepusca zelo malo toplote skozi streho. Pisem za FL model 3.
Streha ima na notranji strani vcasih tudi preko 50 stopinj. Merjeno z IR termometrom. In vecina IR sevanja pride skozi streho. UV premazi ustavijo samo UV svetlobo, kar naredi precej malo za segrevanje notranjosti.
Mogoce sem samo jaz cuden, da se mi to zdi kar neprijetno vroce, 5cm nad glavo. :D

Sicer sem zagovornik kamer, ampak v takem vremenu kot je te dni, mi pa je všeč da še imam radar. Se enostavno pelje avto po AC, brez pretirane uporabe brisalcev. Medtem ko samo s kamerami bi bila druga zgodba...

Saj vemo zakaj ne deluje. Birokracija brani trg z ovirami.
Zgodovina sprememb…

Baje se pripravlja nekaj v smeri, da se bo dopustilo FSD na avtocestah ... tako da nek napredek je.

BigWhale ::

Evo: https://www.notateslaapp.com/news/2702/...
With European Tesla owners eagerly awaiting any news on FSD in Europe, we've seen Tesla tease FSD, and also point out exactly what the barrier has been - regulatory approval. Now, following the latest meeting of UNECE, new regulatory amendments are set to unlock "System-Initiated Maneuvers" (SIM) on highways across participating European nations.
This development, highlighted by Kees Roelandschap on X, notes that the latest documents from the United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) center on amendments to UNECE regulation 171. These changes were formally adopted into UNECE during the WP29 World Forum in March 2025.
Now, the amendment that will enable SIM will come into force on September 26, 2025. This six-month period after approval is standard UNECE procedure and allows objections from party states that would halt the implementation. Objections to UNECE amendments are genuinely rare, with 95% of amendments passing without objection once the World Forum adopts them.
With European Tesla owners eagerly awaiting any news on FSD in Europe, we've seen Tesla tease FSD, and also point out exactly what the barrier has been - regulatory approval. Now, following the latest meeting of UNECE, new regulatory amendments are set to unlock "System-Initiated Maneuvers" (SIM) on highways across participating European nations.
This development, highlighted by Kees Roelandschap on X, notes that the latest documents from the United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) center on amendments to UNECE regulation 171. These changes were formally adopted into UNECE during the WP29 World Forum in March 2025.
Now, the amendment that will enable SIM will come into force on September 26, 2025. This six-month period after approval is standard UNECE procedure and allows objections from party states that would halt the implementation. Objections to UNECE amendments are genuinely rare, with 95% of amendments passing without objection once the World Forum adopts them.

paradajzos ::
Obilo užitka v novi Tesla Y:
https://siol.net/novice/svet/nove-tesle...
Fensi
Nove tesle sredi smeti: v njih spijo brezdomci
https://siol.net/novice/svet/nove-tesle...
Fensi

Prvila foruma so tukaj mrtva črka na papirju.
Proruskost in protislovenskost zagotovljena.
Manipulacije serijsko. Izbrišite mi račun že enkrat!
Proruskost in protislovenskost zagotovljena.
Manipulacije serijsko. Izbrišite mi račun že enkrat!

Recent drone footage and on-site observations indicate that Tesla's Giga Berlin-Brandenburg facility is now using Full Self-Driving (FSD) Unsupervised technology to autonomously move freshly built Model Y vehicles from the production line to the factory's staging or distribution area. This marks a significant milestone, as FSD Unsupervised had previously only been confirmed at Tesla's Fremont Factory and Gigafactory Texas, where it is used to transport vehicles internally without human drivers. The footage shows Model Y units navigating the factory grounds on their own, suggesting that Tesla is expanding the use of its autonomous driving system beyond the US. If these observations are accurate, Giga Berlin's adoption of FSD Unsupervised could pave the way for similar implementations at other Tesla facilities, such as Giga Shanghai, and signals Tesla's continued push toward fully autonomous vehicle logistics and its anticipated robotaxi business.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Padanje prodaje tesel v Evropi se nadaljuje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 3784 (585) | Gregor P |
» | General Motors bo zaprl Cruise (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 4989 (2657) | BT52 |
» | Mercedes-Benz v Evropi prehitel Teslo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16878 (11809) | DamijanD |