» »

1. letnik VSŠ med maturitetnim tečajem oz. zadnjim letnikom SŠ

1. letnik VSŠ med maturitetnim tečajem oz. zadnjim letnikom SŠ

človknacesti ::

Razmišljam o tem, če je mogoče med maturitetnim tečajem ali zadnjim letnikom srednje šole iti na predavanja, vaje itd. ter pisati izpite za 1. letnik VSŠ (ne mislim VS ampak VSŠ, višja strokovna šola, ki traja 2 leti) in se tako vpisati direktno v drugi letnik, ker bi mi vsi izpiti za 1. letnik bili priznani. Sem že pisal emaile na ŠCV in ŠCC ampak še nisem dobil odgovora, ker so zdaj počitnice. Študiral bi mehatroniko, strojništvo ali elektrotehniko. Ali vi mislite, da je to mogoče?

Lep pozdrav.

JeBelaCesta ::

po moje da ne, ker se moraš vpisati prvo v 1. letnik, opraviti vse potrebne izpite in se šele nato vpišeš v 2. letnik...Oz poglej pogoje za vpris v 2. letnik ;-)
lep pozdrav iz višav ;-)

tilen03 ::

Je mogoče, tudi za UNI, VS in magistrski študij, moraš pa plačati izpite.

Orias ::

Kolikor vem se sploh ni možno vpisati na VSŠ, VS, UNI, če nimaš opravljene mature. Kako je danes ne vem, ampak pred leti se je dalo vpisati na VSŠ, če si imel 3 lete delovne in opravljen mojstrski, poslovodski ali delovodski izpit.

človknacesti ::

Orias je izjavil:

Kolikor vem se sploh ni možno vpisati na VSŠ, VS, UNI, če nimaš opravljene mature. Kako je danes ne vem, ampak pred leti se je dalo vpisati na VSŠ, če si imel 3 lete delovne in opravljen mojstrski, poslovodski ali delovodski izpit.

To je še vedno mogoče ampak si me narobe razumel. Med opravljanjem srednje šole bi pisal izpite. Potem, ko bi imel opravljeno sš in maturo bi se vpisal v 2. letnik.

Raindancer ::

Hm. Kar lahko opravljaš so t.i. diferencialni izpiti. Tukaj si nisem na jasnem, če zahtevajo, da moraš priložiti maturitetno spričevalo ali lahko greš delat tudi brez tega - to je vprašanje za referat. Kliči tja in vprašaj.

Odvisno bo tudi od razpisanih rokov, in verjetno tudi dobre volje profesorja, da te spusti na en tak izpit. Izpiti so plačljivi, tako da si poglej termine, da se ti ne prekriža z maturo.

Da greš direkt v drugi letnik pa moraš imeti napravljene pogojne predmete in zbrati dovolj ECTS točk, da te vsaj pogojno spustijo naprej. To pomeni da vse nepogojne moraš še vedno opraviti do konca študija. O tem, če te v tvojem primeru spustijo naprej, odloča komisija, pomemben je tudi tvoj šolski uspeh in točk na maturi. Več o tem je napisano tudi v pravilnikih faksa, na katerega se misliš vpisati, torej je dobro da si jih pogledaš.

Lp,

Raindancer

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Degradiranje diplomantov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
18339572 (4433) tomwischner
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

426203252 (42069) Filip8
»

FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )

6422003 (18413) SimplyMiha
»

FE Prestop iz UNI na VSŠ

325791 (4874) stalker
»

A se je kdo letos prijavo na FRI (strani: 1 2 3 )

1048423 (6523) grmek

Več podobnih tem