» »

Koliko bo štromar vreden čez 10 let?

««
11 / 48
»»

kriptobog ::

Kaksna panika? Kje si videl paniko? Ne dojames kaj je joke?

Holedino ::

Vem da je bil joke. KOt sem povedal: polovica ljudi pa bo dejansko mislila da se EVji filajo na agregat. Folk je glup, jebiga. Obstajajo pa redke pametne svetle izjeme, žal jih je zelo malo. Ti ko razlagaš zadeve in ko pišeš poste (tudi hece), moraš VEDNO sklepati da bo folk če se le da razumel narobe. Ker je glup, tako pač je, žal. Zato moraš vedno povedati na tak način, da zadeve v nobenem primeru ne bo mogoče zastopiti narobe.

42 % ljudi mislijo da električni avti rabijo tankati BENCIN, pol pa ne rečt da folk ni glup. Sem prepričan da bi 50 % tvoj joke razumelo kot resnico.

kriptobog je izjavil:

Holedino je izjavil:

Imajo kantico in natocijo na mestu.

Večina voznikov naftnih vozil nima nobene kantice v avtu.

Spet ne razumes. Asistenca ima. Namesto nakladalne rampe. sj ves. Ali pa pac ne. Tako kot vozniki EVjev nimajo polnilnice v avtu.

Ja ima. But doesn't matter, še vedno je treba klicat asistenco če si tako glup da ti zmanjka goriva. Je čist vseen a ma asistenca par litrov bencina da nafila nekoga ki je ostal brez goriva, ali pa par kilski battery pack da nafila nekoga ki je ostal brez elekrike (kar se 99,9 % voznikom nikoli ne zgodi), same shit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Holedino ()

deco16 ::

Vsaj nemoreš natankat bencina v dizla in kontra. In ja to se kar dogaja ;)

jotunn2 ::

Holedino je izjavil:

V tem primeru, pa razlike ni 7, 3 ali 4000eur pac pa 19.000eur (lahko tudi minus subvencija).

Zakaj se delaš neumnega?! Ti si upošteval kot da je razlika celotna nakupnca cena avtomobila! Večino gospodinjstev pa IMA 2 ali celo več avtomobila! Torej konkretno: žena ima Passata, ti imaš Dacio Spring za v službo in za po trgovinah. Ko greste na morje pa vzamete ženinega Passata. Če ne bi ti imel Dacie Spring, bi imel pa Dacio Sandero. Razlike 4 jurje več za nakup, kar se ti povrne v 2 letih, pol pa velik prihrankek naprej. Pač namesto 2 bencinskih avtomobilov, imaš enega od tega električnega, Dacio Spring za commuting na delo kot drugi avto. Pretežko razumet?

Vecina gospodinjstev pac nima dveh avtomobilov. In neumnega se delas zgolj ti, ko ti stvari ne pasejo vec v tvojo agendo. Ja ce gres kupovat drugi avto zato, da bi sparal, potem moras racunati celoten strosek. Plus dodatna vinjeta, dodatna registracija, dodatno zavarovanje, pa se dodaten parkirni prostor itd itd... samo zato da bi privarceval recimo 1500eur na leto (racunal na mojo porabo, ki je v povprecju nekje okoli 8l/100km). Ker moras racunati, da bom vseeno (vsaj) polovico kilometrov vseeno naredil s primarnim avtom, ker pac ena Dacia Spring ne bo zmogla taksne voznje (ze samo ce grem popoldan smucat rabim cca. 150km in na drugem koncu ni polnilnice). Tako da ja precej dobra racunica da grem kupit avto za 15-20k eur da prisparam 1500eur/leto, ter poleg tega vsako leto placujem se vsaj 500eur dodatnih stroskov, kar pomeni da sem "privarceval" zgolj se 1000eur/leto. No v 30 letih se mi bo res izplacal. :))

Utk ::

Vecina gospodinjstev pac nima dveh avtomobilov.

1. Večina jih ima dva.
2. Tudi če bi bilo takih 49%, zakaj bi bilo to pomembno, in čisto nekaj drugega kot če bi bilo takih 51%?

Vecina gospodinjstev pac nima dveh avtomobilov

Seveda ima. V Slovenija je cirka 1,2 milijona avtomobilov, ljudi pa samo 2 milijona. TOrej več kot vsak drugi človek ima avto. Povprečno gospodinjstvo ima pa nekaj več kot 3 ljudi, zdej pa sklepaj! Če bi na eno gospodinjstvo res prišel samo en avto, torej na 3,3 ljudi en avto, potem bi moralo avtov v Sloveniji biti samo 2 miljona deljeno s 3,3 = 606 jurjev. Jih je pa 2x več od tega.

Zgodovina sprememb…

Upam da ti je jasno da 1.2mio avtomobilov zares ne pomeni, da je stvar enakomerno porazadeljena. Tako da prosim za vir iz katerega je razvidno da ima vsaj 50% gospodinjstev (vsaj) 2 avtomobila. Tvoje "logicno sklepanje" na zalost ni merilo.

In neumnega se delas zgolj ti, ko ti stvari ne pasejo vec v tvojo agendo.

Neumen si ti, ne jaz. Jaz imam s strani Mense izmerjeno da spadam v najbolj pameten 1 % populacije. Sam povem, ne da bi se hvalil. Ni nobene agende, podatki kažejo da se motiš in kažejo da imam prav. Zdej pa v jok pa na drevo.

fikus_ ::

Ne tako na pamet!

Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

endo. Ja ce gres kupovat drugi avto zato, da bi sparal, potem moras racunati celoten strosek.

Ne. Če imaš 2 avto na gospodinjstvo v vsakem primeru, potem moraš šteš samo razliko v nakupni ceni med električnim in bencinskim avtomobilom.

Holedino je izjavil:

Jaz imam s strani Mense izmerjeno da spadam v najbolj pameten 1 % populacije.

:))

Tvoji posti ne kažejo tega.

Holedino je izjavil:

Neumen si ti, ne jaz. Jaz imam s strani Mense izmerjeno da spadam v najbolj pameten 1 % populacije. Sam povem, ne da bi se hvalil. Ni nobene agende, podatki kažejo da se motiš in kažejo da imam prav. Zdej pa v jok pa na drevo.

Jaz imam tudi eno podobno potrdilo, pa se ne hvalim s tem. Je pa vidno, sploh ko pogledam tvoje poste, da to niti ni nekaj, s cimer bi se hvalil.
Drugace pa sem ti, za razliko od tvojih blodenj, podal precej dobro racunico, ampak ker ne pase v tvojo agendo si privlekel ven neko imaginarno potrdilo, ki naj bi sedaj opravicevalo kaj?

fikus_ je izjavil:

Ne tako na pamet!

Sej tvoj vir isto kaže, kaj se usajaš. Kaže da ima v Sloveniji več kot vsak drugi človek svoj avto.

fikus_ je izjavil:

Holedino je izjavil:

Seveda kažejo. Če se pa ne skladajo s tvojo naftno agendo in tvojimi Shell delnicami pa mi je vseeno, važna je resnica!

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Ne tako na pamet!

Sej tvoj vir isto kaže, kaj se usajaš. Kaže da ima v Sloveniji več kot vsak drugi človek svoj avto.

fikus_ je izjavil:

Holedino je izjavil:

Seveda kažejo. Če se pa ne skladajo s tvojo naftno agendo in tvojimi Shell delnicami pa mi je vseeno, važna je resnica!

Nisem apliciral tebi!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

us dodatna vinjeta, dodatna registracija, dodatno zavarovanje, pa se dodaten parkirni prostor itd itd

To je v vsakem primeru, ne glede na vrsto pogona avtomobila.

Holedino je izjavil:

:)) si spet filas ego? :))

Da boste vedeli, kdo vas trola:
https://www.facebook.com/kralj.niko

Tako da ja precej dobra racunica da grem kupit avto za 15-20k eur da prisparam 1500eur/leto, ter poleg tega vsako leto placujem se vsaj 500eur dodatnih stroskov, kar pomeni da sem "privarceval" zgolj se 1000eur/leto. No v 30 letih se mi bo res izplacal. :))

Če imaš samo 1 avto v družini in da bi kupoval novega se ti res ne splača. Splača se unim ki imajo 1 avto in se odločajo za nakup drugega, izbirajo pa med električnim in bencinskim pogonom. Električni je MNOGO CENEJŠI, to je bil point. Ti se pa delaš da ga ne zastopiš, pa čisto enostaven point je, simpl ko pasulj. :) Ne trolam in nisem to jaz.

Drugace pa sem ti, za razliko od tvojih blodenj, podal precej dobro racunico, ampak ker ne pase v tvojo agendo si privlekel ven neko imaginarno potrdilo, ki naj bi sedaj opravicevalo kaj?

Blodnje imaš ti, ne jaz. Tvoja računica je napačna. Ni nobene agende, sem jasno povedal za kaj je Dacia Spring. Kot drugi avto v družini namesto drugega bencinarja. Pika. Potrdilo sem pa privlekel da sem obranil svojo čast, ker sem bil izzvan. Fantje moji, GOOGLAT se boste moral naučit in preverit podatke degradacije baterije, preden pišete neumnosti kako se po 10 letih pokvari.

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Tako da ja precej dobra racunica da grem kupit avto za 15-20k eur da prisparam 1500eur/leto, ter poleg tega vsako leto placujem se vsaj 500eur dodatnih stroskov, kar pomeni da sem "privarceval" zgolj se 1000eur/leto. No v 30 letih se mi bo res izplacal. :))

Če imaš samo 1 avto v družini in da bi kupoval novega se ti res ne splača. Splača se unim ki imajo 1 avto in se odločajo za nakup drugega, izbirajo pa med električnim in bencinskim pogonom. Električni je MNOGO CENEJŠI, to je bil point. Ti se pa delaš da ga ne zastopiš, pa čisto enostaven point je, simpl ko pasulj. :) Ne trolam in nisem to jaz.

Blodnje imaš ti, ne jaz. Tvoja računica je napačna. Ni nobene agende, sem jasno povedal za kaj je Dacia Spring. Kot drugi avto v družini namesto drugega bencinarja. Pika. Potrdilo sem pa privlekel da sem obranil svojo čast, ker sem bil izzvan.

Kaksno cast? S tem hvalisanjem si jo samo zbijas.

zimurg ::

Holedino je izjavil:

:) ker psihič
Sinclair ZX Spectrum, Zilog Z80A, 48kB, kasetofon, TV-OUT, Sinclair-Basic

Holedino je izjavil:

us dodatna vinjeta, dodatna registracija, dodatno zavarovanje, pa se dodaten parkirni prostor itd itd

Ja, ampak tega stroska ni, ce obdrzim samo en avto in vse opravim z njim.
Drugace pa... sicer malo staro pa vseeno:
https://www.zurnal24.si/avto/kje-v-slov...
V povprecju je bilo leta 2015 v Sloveniji 1.31 avtomobila na gospodinjstvo. Toliko o "vecina gospodinjstev ima vsaj dva avtomobila".

Imaš pa tudi MG5 električnega karavana lahko kot prvi avto, prvo verzijo se da dobit za 30k evrov. Velikosti Passata. Passat stane več kot 30kEUR že za nakup. Psihič si ti, ne jaz. Tipični ad homominem logical fallacy!

https://www.logicallyfallacious.com/log...

Tip: When others verbally attack you, take it as a compliment to the quality of your argument. It is usually a sign of desperation on their part.

Zgodovina sprememb…

Se ga ze da dobit pri nas? Ker na njihovem webu ni nic o tem da bi bil dobavljiv.

Tle imaš našo spletno stran zanjga:
https://www.mgmotors.si/mg5/

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Imaš pa tudi MG5 električnega karavana lahko kot prvi avto, prvo verzijo se da dobit za 30k evrov. Velikosti Passata. Passat stane več kot 30kEUR že za nakup. Psihič si ti, ne jaz. Tipični ad homominem logical fallacy!

Tip: When others verbally attack you, take it as a compliment to the quality of your argument. It is usually a sign of desperation on their part.

Lepo da si to objavil. Predvsem po verbalnem napadu name in druge :))

Drugače pa se ga dobit v tujini čez mejo. Računej še 2k za uvoz.

kriptobog je izjavil:

Holedino je izjavil:

Ti si mene prvi napadu, jaz sem se samo branil. Kot sem povedal, argumentira in debatira se z ARGUMENTI!!

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Psihič si ti, ne jaz. Tipični ad homominem logical fallacy!

;)

Kot sem napisal, ker vidim da kljub enemu imaginarnemu potrdilu nisi funkcionalno pismen. Je dobavljiv pri nas? Pri nas mislim pri nas v Sloveniji.

Holedino je izjavil:

Drugače pa se ga dobit v tujini čez mejo. Računej še 2k za uvoz.

kriptobog je izjavil:

Holedino je izjavil:

Ti si mene prvi napadu, jaz sem se samo branil. Kot sem povedal, argumentira in debatira se z ARGUMENTI!!

Niti ne. Jaz sem se lepo pogovarjal ti si pa zacel z zaljivkami. Ampak ce se oblje pocutis... :)

jotunn2 je izjavil:

Holedino je izjavil:

V povprecju je bilo leta 2015 v Sloveniji 1.31 avtomobila na gospodinjstvo. Toliko o "vecina gospodinjstev ima vsaj dva avtomobila".

Če imaš samo 1 avto in žene nimaš, potem pač nabaviš tak električni avto ki je lahko prvi avto. Torej MG5 ali Peuget 2008. Peugeot 2008 se je na mobile.de dalo pred kratkim dobit za 25k, MG5 se da dobit za 30k.

Zgodovina sprememb…

Če odšteješ samske, ki imajo res redko več kot enga, pa kje kdo res nima niti enga, potem bi še zmeraj reku, da ima večina 2. Itak je pa vseeno ali je takih 45 ali 55%, zakaj bi bilo to pomembno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Holedino je izjavil:

jotunn2 je izjavil:

Holedino je izjavil:

Če imaš samo 1 avto in žene nimaš, potem pač nabaviš tak električni avto ki je lahko prvi avto. Torej MG5 ali Peuget 2008.

Ali pa naftarja pa je mir.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zimurg ()

Holedino je izjavil:

Ce imaš samo 1 avto in žene nimaš, potem pač nabaviš tak električni avto ki je lahko prvi avto. Torej MG5 ali Peuget 2008. Peugeot 2008 se je na mobile.de dalo pred kratkim dobit za 25k, MG5 se da dobit za 30k.

Zeno imam imava pa res samo 1 avto ja. In se enkrat... MG5 je dobavljiv v Sloveniji? Peugeot 2008? :)) Ja ok, ali pa Dacia Spring :))

zimurg je izjavil:

https://www.psihoterapija-ordinacija.si...

Bo dobil se en papir, da se bo hvalil pa se pridobil si bo vstop v doloceno ustanovo :))

Utk je izjavil:

Če odšteješ samske, ki imajo res redko več kot enga, pa kje kdo res nima niti enga, potem bi še zmeraj reku, da ima večina 2. Itak je pa vseeno ali je takih 45 ali 55%, zakaj bi bilo to pomembno?

Še enkrat, pri večini tistih ki niso samski, IMAJO 2 ali celo več avtomobila v gospodinjstvu. A misliš da mož pobere ženo zjutraj in jo zapelje do službe v Kranj, potem pa še sebe na Ig al kaj. Dej ne bodi smešen. Tisti ki imajo 2 avtomobila v gospodinjstvu, za tiste je kot drugi avto primeren Dacia Spring ker je to MNOGO CENEJŠA opcija na dolgi rok. Tisti ki imajo pa samo 1 avto, tistim se pa pač ne splača imet 2 avta, zakaj je to težko razumet?

Tisti ki imajo samo 1 avto, pa pač nabavijo takšen električni avto ki je lahko prvi avto v družini. 30k za MG5, ceneje kot bencinski Passat že za nakup. Na dolgi rok celo ceneje kot bencinska kripa za jurja.

Zeno imam imava pa res samo 1 avto ja. In se enkrat... MG5 je dobavljiv v Sloveniji? Peugeot 2008

MG5 ima svojo spetno stran, MGjeve izdelke uvaža PLanetSolar, kontaktiraj jih za več imformacij. Če pa ga v Sloveniji trenutno še ni, potem pa pač plačaš 2k firmi da ti ga uvozi iz tujine. Peugeot 2008 sem pa siguren da se da dobit v Sloveniji. AMpak tudi pri 2008 se ti cenovno bolj splača uvoz iz Nemčije. NOV avto seveda.

Ali pa naftarja pa je mir.

Naftar je 2x do 5x dražja opcija na dolgi rok. Sam povem.

zimurg je izjavil:

https://www.psihoterapija-ordinacija.si...

Tvoji ad homniem logični fejli nikogar ne zanimajo in k debati ne pripomorejo čisto nič. Če ne znaš debatirat z argumenti, ampak moraš zaradi tega žalit, potem se odstrani iz teme. Ker ne vem če veš, ampak dejstva glede električnih avtomovilov ostanejo točno taka kot so, ne glede na to ali ti žališ ali ne. ;) Vi nasprotniki elektromobilnosti kar mislite da se bodo dejstva spremenila će boste začeli žalit. Ne bodo se. ;)

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ne nic ne bom odsteval pa ne vem kaj se vse. Statistika ce se ze gremo statistiko in povprecje na gospodinjstvo je bilo leta 2015 1.31 avtomobila, kar je precej blizje 1 avto na gospodinjstvo kot "vsaj 2 avtomobila na gospodinjstvo".
In ja vem da je to iz leta 2015, lahko pa najdeta bolj up to date statistiko, meni se ni dalo iskati dlje od prvega linka. Vseeno pa dvomim da bo v 7 letih slo to gor skoraj za 100%.

jotunn2 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne nic ne bom odsteval pa ne vem kaj se vse. Statistika ce se ze gremo statistiko in povprecje na gospodinjstvo je bilo leta 2015 1.31 avtomobila, kar je precej blizje 1 avto na gospodinjstvo kot "vsaj 2 avtomobila na gospodinjstvo".
In ja vem da je to iz leta 2015, lahko pa najdeta bolj up to date statistiko, meni se ni dalo iskati dlje od prvega linka. Vseeno pa dvomim da bo v 7 letih slo to gor skoraj za 100%.

Vem da ne boš, ker ne znaš in si len. Kot večina, ki si ne zna izračunat kako si pocenit in olajšat življenje.
Še petič vprašam, kaj te boli kurac ali je takih gospodinjstev 51% ali 49? Vsak si zase naj izračuna.

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Še enkrat, pri večini tistih ki niso samski, IMAJO 2 ali celo več avtomobila v gospodinjstvu. A misliš da mož pobere ženo zjutraj in jo zapelje do službe v Kranj, potem pa še sebe na Ig al kaj. Dej ne bodi smešen. Tisti ki imajo 2 avtomobila v gospodinjstvu, za tiste je kot drugi avto primeren Dacia Spring ker je to MNOGO CENEJŠA opcija na dolgi rok. Tisti ki imajo pa samo 1 avto, tistim se pa pač ne splača imet 2 avta, zakaj je to težko razumet?

Statistika so stevilke, ne to kaj se tebi zdi normalno. Najdi statistiko, kjer pise, da je povprecno stevilo avtomobilov na gospodinjstvo vsaj 2. Jaz sem ti nasem statistiko, kjer pise da je povprecno stevilo avtomobilov na gospodinjstvo 1.31. Kaj si ti mislis v tvoji zblojeni glavi je pa povsem irelevantno. Cifre so pa jasne.

Utk je izjavil:

Vem da ne boš, ker ne znaš in si len. Kot večina, ki si ne zna izračunat kako si pocenit in olajšat življenje.
Še petič vprašam, kaj te boli kurac ali je takih gospodinjstev 51% ali 49? Vsak si zase naj izračuna.

Len definitivno sem. Ampak za razliko od tebe sem nasel stevilke, ki podpirajo mojo trditev. Ti stevilk, ki bi podpirale tvojo trditev nisi sposoben najti, tako da o tem kaj kdo zna in koliko je kdo len, ne bom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jotunn2 ()

Kot v sosednji temi, ko so nekateri rekli, da "večina" živi v bloku, ali nekaj podobno nepomembnega, so what, a zato, ker večina živi v bloku in ne more imet SE, se meni sončna elektrarna ne splača? Ali pa EV, ker večina si ga nima kje polnit? Kakšna je to zblojena logika.

Ti stevilk, ki bi podpirale tvojo trditev nisi sposoben najti, tako da o tem kaj kdo zna in koliko je kdo len, ne bom.

Jaz pogledam naše naselje in pri vsaki hiši sta najmanj 2 avta. Od 100 hiš, se pravi 250 do 300 avtov, sta pa 2 električna. Lahko bi jih bilo pa vsaj 100. Na 100 hišah je pa morda 5 elektrarn, čeprav bi jih tudi lahko bilo še kar nekaj več. Tolk o tem kolk se folku da, in zna, računat.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Kot v sosednji temi, ko so nekateri rekli, da "večina" živi v bloku, ali nekaj podobno nepomembnega, so what, a zato, ker večina živi v bloku in ne more imet SE, se meni sončna elektrarna ne splača? Ali pa EV, ker večina si ga nima kje polnit? Kakšna je to zblojena logika.

Ti stevilk, ki bi podpirale tvojo trditev nisi sposoben najti, tako da o tem kaj kdo zna in koliko je kdo len, ne bom.

Jaz pogledam naše naselje in pri vsaki hiši sta najmanj 2 avta. Od 100 hiš, se pravi 250 do 300 avtov, sta pa 2 električna. Lahko bi jih bilo pa vsaj 100. Na 100 hišah je pa morda 5 elektrarn, čeprav bi jih tudi lahko bilo še kar nekaj več. Tolk o tem kolk se folku da, in zna, računat.

V nasi ulici je 14 his in dve imata elektrarno. Ostali jene moremo imeti, ker morajo upgrejdati omrezje... Sicer imam pa tako smesno porabo, da bi se mi investicija po regulirani ceni elektrike, povrnila v 14 letih..
Ce dodam se baterijo je investicija se vecja. Ker vecino izpadov imamo pozimi, ko pa tudi sonca nimamo kaj dosti in bi takrat lahko uporabil energijo iz baterije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

Najdi statistiko, kjer pise, da je povprecno stevilo avtomobilov na gospodinjstvo vsaj 2

Ne znaš mislit in sklepat. Ne rabi bit povprečje na gospodinjstvo 2 da velja izjava "večina gospodinjstev ima 2 avtomobila". Ker večina je več kot polovica. ;) Primer: gospodinjstev je cirka 800 jurjev. Recimo da ima 700.000 gospodinjstev 2 avtomobila, 100.000 pa 1 avtomobil. Povprečje bo še vedno pod 2, ampak izjava da ima večina gospodinjstev 2 avtomobila bo še vedno veljala.

Zgodovina sprememb…

deco16 ::

Z ženo imava skupaj le 1 avto, le ta je EV :)

Pri nas ima zena enega in jaz 3. Noben EV. :))

V nasi ulici je 14 his in dve imata elektrarno. Ostali jene moremo imeti, ker morajo upgrejdati omrezje... Sicer imam pa tako smesno porabo, da bi se mi investicija po regulirani ceni elektrike, povrnila v 14 letih..
Ce dodam se baterijo je investicija se vecja. Ker vecino izpadov imamo pozimi, ko pa tudi sonca nimamo kaj dosti in bi takrat lahko uporabil energijo iz baterije.

Če je to novo naselje, bi nekdo moral viset.

Cifre so pa jasne.

So ja: V Slovenija je cirka 1,2 milijona avtomobilov, ljudi pa samo 2 milijona. TOrej več kot vsak drugi človek ima avto. Povprečno gospodinjstvo ima pa nekaj več kot 3 ljudi, zdej pa sklepaj! Če bi na eno gospodinjstvo res prišel samo en avto, torej na 3,3 ljudi en avto, potem bi moralo avtov v Sloveniji biti samo 2 miljona deljeno s 3,3 = 606 jurjev. Jih je pa 2x več od tega.

Jaz živim v bloku, pa bi lahko polnil avto na štrom, ampak zaenkrat ga še ne, ker električni avti še niso tam, da bi bili vredni nakupa. Razen če nisi early adopter, maš preveč denarja in hočeš bit beta tester.
In ja uporabljam električne avte... za po mestu...share varianto. Super so če dežuje. Drugače je kolo boljše.

Utk je izjavil:

Če je to novo naselje, bi nekdo moral viset.

Je novo. 2015...

In pa da odgovorim na vprašanje OP-ja.

Pol k.urca, tako kot vsaka stara jajca od potrošniške dobrine. Smeti pač.

zimurg je izjavil:

In pa da odgovorim na vprašanje OP-ja.

Pol k.urca, tako kot vsaka stara jajca od potrošniške dobrine. Smeti pač.

Ne no. EV bos vozil vsaj 40 let.

V nasi ulici je 14 his in dve imata elektrarno. Ostali jene moremo imeti, ker morajo upgrejdati omrezje

FALSE. Elektrarno imaš lahko brez dovoljenja elektro podjetja, le v omrežje ne smeš oddajat, ampak moraš sam porabit. Za 3 jurje kupit 20 kWH baterij in je to to. 70 % si znižaš položnico za elektriko. Kar si ti mislil je to da ne morejo imeti netmeteringa, ker jim elektro zaradi lokalnega omrežja ne da dovoljenja. Ampak imajo pa sončno elektrarno še vedno lahko.

Zgodovina sprememb…

««
11 / 48
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri električni avto? (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Na cesti
2708249748 (11391) DamijanD
»

Resnica o škodljivosti dizla (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1058128313 (88378) D3m
»

Norvežani bodo že prihodnje leto kupovali le še električne avtomobile (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
68164987 (44827) gruntfürmich
»

rabljen poceni ev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19130753 (25558) hojnikb

Umazana resnica o motorju z notranjim zgorevanjem: 8 milionov smrti vsako leto + more (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25633272 (29803) bluefish

Več podobnih tem