» »

Koliko bo štromar vreden čez 10 let?

Koliko bo štromar vreden čez 10 let?

««
25 / 48
»»

kriptobog ::

Holedino je izjavil:

Ne das pol place. Najdi si sluzbo pa bos videl. Na placilni bos imel POLEG place postavko, nadomestilo za prevoz...

Imam službo, ne gre tukaj zame. Govorim na splošno. Tisti ki ima v Sloveniji minimalca da več kot pol plače mesečno za avto. Kdor ima povprečno plačo okrog tretjino plače...

Ne da pol place. Za voznjo v sluzbo psloh ne da od place, ampak od potnih...

m0LN4r ::

Holedino je izjavil:

Tole dvoje si poglej: :)

Cars Are Dumb (They're Bad For You)

The Insane Cost of Cars

Tipicn car hejter video. Sploh ne bomo gledali to izlivanje zolca.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Holedino ::

Pretiravanje. Se vidi, da avta sploh nimas.

Ni pretiravanje. Zračunano je bilo da v času življenja če kupiš novega Golfa za 35k kolikor so dandanes in ga imaš povprečno 12 al kolk let ga ima folk povprečno in pol kupiš novega in tako ponavljaš dokler ne prideš na 50 let (kolikor recimo povprečen človek časa vozi v lajfu) sešteješ vse stroške goriva in vse kar je stroškov pri avtu v 50 letih daš več kot 600.000 €. Poglej posnetek:
The Insane Cost of Cars

m0LN4r je izjavil:

Holedino je izjavil:

Tole dvoje si poglej: :)

Cars Are Dumb (They're Bad For You)

The Insane Cost of Cars

Tipicn car hejter video. Sploh ne bomo gledali to izlivanje zolca.

Hejtar ali ne hejtar, ima kar prav. Ampak drugi posntek pa NI od hejtarja... kar poglej si. :)) Prvi posnetek je morda hejtar (pa tudi ta ima prav če smo pošteni), ampak drugi posnetek pa ni hejtar. Potni niso pol kurca, ker niti približno ne pokrijejo vseh stroškov avta (nakup, bencin, registracija, zavarovanje, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Holedino ()

Ravno drugi je od hejtera. Stevilke potegnjene iz riti prirejene za njegov narrativ.
Golf mene stane pol manj kot njega. Zanimivo.
Trade Republic 38MVDVXM

Nas 3 leta star avto je vklucno z NOVO nabavno ceno, tremi leti benzina in tremi leti servisov se vedno cenejsi od nabavne cene najcenejse tesle.
Ves kok sploh stane mali servis, na 25kkm? Ki ga naredis enkrat na 2 leti?
Poklici na AVTO skafar pa vprasaj, cene so smesno nizke.

Tesla ni edini električni avto kot veš ane. Tesla je premium znamka. Obstajajo tudi drugi dosti cenejši elekrični avti od Tesle. In tudi Tesla je CENEJŠA od tvojega novega bencinarja če šteješ še stroške bencina, servisov, cestne takse..

m0LN4r je izjavil:

Ravno drugi je od hejtera. Stevilke potegnjene iz riti prirejene za njegov narrativ.
Golf mene stane pol manj kot njega. Zanimivo.

Ni res, drugi nič ne hejta, nisi ga sploh pogledal. Tudi zato vem da ga nisi pogledal, ker JASNO pove da so številke iz znanstvene študije..

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Nas 3 leta star avto je vklucno z NOVO nabavno ceno, tremi leti benzina in tremi leti servisov se vedno cenejsi od nabavne cene najcenejse tesle.
Ves kok sploh stane mali servis, na 25kkm? Ki ga naredis enkrat na 2 leti?
Poklici na AVTO skafar pa vprasaj, cene so smesno nizke.

Tesla ni edini električni avto kot veš ane. Tesla je premium znamka. Obstajajo tudi drugi dosti cenejši elekrični avti od Tesle. In tudi Tesla je CENEJŠA od tvojega novega bencinarja če šteješ še stroške bencina, servisov, cestne takse..

Kolo je se cenejse.

Kriptobog: zanima me tvoj komentar na tale video, pa celega poglej, me iskreno zanima kaj boš rekel. :)

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

Nek mamin sincek inginerckov fb prijatelj k v lajfu ni sedel za volanom trola o avtih. Kul.
:))

Ni res. Motiš se o meni, posnetka pa sploh pogledal nisi, niti ni možno da bi ga celega, ker je predolg od takrat ko sem ga objavil do zdele sploh ni minilo še toliko časa kot je posnetek dolg. Govoriš nekaj na pamet, nekaj kar si želiš da bi bilo res, ampak žal ni res. Avto STANE. OGROMNO. Na 50 let življenja avto stane ranga pol milijona avrov. Kar zračunajmo si. :) Če si upate zračunati seveda, da vas nov kap. :)

Ni res, drugi nič ne hejta, nisi ga sploh pogledal. Tudi zato vem da ga nisi pogledal, ker JASNO pove da so številke iz znanstvene študije..
Jaz ti lahko povem realno, da me pride pol manj.
Lahko ti se povem da sodelavec placa za 90 konjsko dacio 128€ na mesec s servisom vred. Tanka 1x na mesec.
Tvoj youtube znanstvenik, bi ze tu avtomaticno operiral z 3x vecjimi ciframi, ker avta sploh nima.
Trade Republic 38MVDVXM

Holedino je izjavil:

Kriptobog: zanima me tvoj komentar na tale video, pa celega poglej, me iskreno zanima kaj boš rekel. :)

Ne rabim gledat, da ovem da je trash. Sem imel golfa, stroskov je veliko manj, kot je prikazano tu. Servisi niso tako dragi kot mislis.

m0LN4r je izjavil:

Lahko ti se povem da sodelavec placa za 90 konjsko dacio 128€ na mesec s servisom vred. Tanka 1x na mesec.
Tvoj youtube znanstvenik, bi ze tu avtomaticno operiral z 3x vecjimi ciframi, ker avta sploh nima.

On mece ven ameriske cifre servisov, ki so pri nas 10x cenejsi :))

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Lahko ti se povem da sodelavec placa za 90 konjsko dacio 128EUR na mesec s servisom vred. Tanka 1x na mesec.

Pol manj, torej samo 300.000 EUR v 50 letih? To je še vedno OGROMNOO... ... ...

Daj tukaj izračunaj koliko te avto stane v 50 letih vse skupaj. Nakup (toliko nakupov kot je pač v 50 letih), bencin, registracija, zavarovanje, gume, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd. Si upaš? :) Kriptobog: si tudi ti upaš izračunat koliko te bo avto stal v 50 letih (če menjavaš na 5 let recimo je to 10 nakupov avtov, če te vsak pride 40k kot je golf dizel je že to 400.000 EUR sam za nakupe, za rabljene 5 let dobiš pa mogoče 100.000 EUR, torej 300.000 EUR stroška samo za nakupe, kje je še gorivo in vse ostalo ipd ipd). Zdaj pa pomisli koliko vsega bi si lahko privoščil, koliko potovanj, koliko luksaza, koliko razvajanja, če avta ne bi imel?

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

Se sedaj cakam odgovor:
Koliko klasikov se je na racun novih prodanih EV, odregistriralo?

Sem ti že dal video ki ti je pojasnil to vprašanje. Ne bova še enkrat načenjala te teme, ker je bilo že odgovorjeno. :) ps: pobrskaj po včerajšnjih postih, tam imaš link.

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Lahko ti se povem da sodelavec placa za 90 konjsko dacio 128EUR na mesec s servisom vred. Tanka 1x na mesec.

Daj tukaj izračunaj koliko te avto stane v 50 letih vse skupaj. Nakup (toliko nakupov kot je pač v 50 letih), bencin, registracija, zavarovanje, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd. Si upaš? :) Kriptobog: si tudi ti upaš izračunat koliko te bo avto stal v 50 letih (če menjavaš na 5 let recimo je to 10 nakupov avtov ipd ipd).

Cak mal na tesli ne rabis menjati gum? Pa registracije tudi ni? Al zakaj bi zdaj kr naenkrat sli racunati stvari, ki so strosek na EV in ICE oz. na EV so celo gume drazje in se hitreje obrabljajo.
Tablete popuscajo al?
Torej v 50 letih moram upostevati, da sem kupil 3 tesle, ker mi je prerjavela, spekel sem vsaj 3 sete zavor in kupil nevem kolko dragih gum. Menjal dve bateriji za astronomske cene servisov. Pa se kako luc sem menjal za nekaj tisocakov pa kak elektro servo motor.

Mas prav tesle bi me prisle na 50 let skoraj miljon.
Trade Republic 38MVDVXM

Holedino je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Daj tukaj izračunaj koliko te avto stane v 50 letih vse skupaj. Nakup (toliko nakupov kot je pač v 50 letih), bencin, registracija, zavarovanje, gume, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd. Si upaš? :) Kriptobog: si tudi ti upaš izračunat koliko te bo avto stal v 50 letih (če menjavaš na 5 let recimo je to 10 nakupov avtov ipd ipd).

Menjam na 7 let. Torej. Ce kupim na vsake 7 let, naslednjih 50 let avto za 70k, me to pride 490k. Ce kupim vsakih 7 let primerljiv EV me pride to okoli 700k.

Torej 490.000 EUR te stane tvoj bencinski avto samo za nakup. Kje je še bencin, registracija, zavarovanje, gume, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd, Tisto o električnem avtu na koncu pa ne drži, ampak to debato sva že imela in nima smisla se še enkrat spuščati vanjo.

Zgodovina sprememb…

Zdaj pa pomisli koliko vsega bi si lahko privoščil, koliko potovanj, koliko luksaza, koliko razvajanja, če avta ne bi imel?
Sem pomislil, pa ce bi imel mesecni obrok za teslo, bi to bilo veliko manj. Pa stiskati se na vlaku in busu ni luksus, ne govori neumnosti spet.
Trade Republic 38MVDVXM

Še enkrat: si upaš izračunati koliko te avto pride overall v 50 letih vse skupaj suma sumarum? Daj zračunaj tukaj. Seveda je življenje brez avta določen sacrifice, ampak razmisli koliko vsega bi si lahko privoščil, koliko POTOVANJ NA HAVAJIH, koliko luksaza, koliko razvajanja, če avta ne bi imel?

Zgodovina sprememb…

Prej se je nekdo oglasil z nekim izracunom, eto ti, dokaj realno ce je prevozil 350kkm:

Tudi sam veliko razmišljam o EV. Najprej predstavim trenutno situacijo, avto imam 15 let, nov je stal 22.000EUR, v 15. letih me je z vsem vzdrževanjem (redni servisi, gume, zavore, tudi kakšna okvara, klikma, amortizerji, hladilnik...) stal dodatnih 11.000EUR, skupaj torej 33000EUR pri 360.000 km. Zavarovanja in registracije niso vštete. Je bencinar s povprečno porabo 7l/100km, torej sem pokuril 25200l goriva, to je verjetno podatek, ki ga je smiselno v 15 letih primerjati z elektriko. Če je povprečna cena recimo 1,4EUR na liter bencina, sem pokuril 35800EUR goriva, avto me je tako stal (brez zavarovanj in reg.) 88.800EUR v 15 letih in 360.000km. Avto sedaj ni vreden nič več, mogoče max 2.000EUR.

S tem da je pri tistih 35000e goriva dejansko najmanj 25000e prispeval v proracun, pravtako cestni prispevek, registracije,bla bla pa se ddv se tam pobira, pa centa subvencij ni dubu za nakup. Od oka torej od tistih 90k je najmanj polovicko pobrala drzava.

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Torej 490.000 € te stane tvoj bencinski avto samo za nakup. Kje je še bencin, registracija, zavarovanje, gume, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd

a EV ne rabi registracije in zavarovanja? Zavarovanje za moj EV bi bilo x2 v primerjavi z bencinskim, ker za kasko se uposetav vrednost vozila ja? Izrednih servisov nisem imel ze juhuhu casa, znotraj jamstva in garancije ja, izven tega ne. Redni servis me pride 160e, velik servis 400e. Gume so cenejske kot za primerljiv EV, ker na EV so stlacili vecji premer in drazjo dimenzijo. Ce potegnemo crto bi bil na koncu nekje tam tam v primerjavi. Torej kaj prisparam? Nic, samo nepotreben cas izgubljam z nepotrebnim iskanjem polnilnic.

kriptobog je izjavil:

Holedino je izjavil:

Torej 490.000 EUR te stane tvoj bencinski avto samo za nakup. Kje je še bencin, registracija, zavarovanje, gume, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd

a EV ne rabi registracije in zavarovanja? Zavarovanje za moj EV bi bilo x2 v primerjavi z bencinskim, ker za kasko se uposetav vrednost vozila ja? Izrednih servisov nisem imel ze juhuhu casa, znotraj jamstva in garancije ja, izven tega ne. Redni servis me pride 160e, velik servis 400e. Gume so cenejske kot za primerljiv EV, ker na EV so stlacili vecji premer in drazjo dimenzijo. Ce potegnemo crto bi bil na koncu nekje tam tam v primerjavi. Torej kaj prisparam? Nic, samo nepotreben cas izgubljam z nepotrebnim iskanjem polnilnic.

To glede EVja ni res, je dosti cenejši overall, polni pa se doma čez noč. AMpak PUSTIMO TO. Jaz nisem zdele primerjal če bi imel EV ali bencinarja, primerjal sem če bi avto IMEL ali pa ga sploh ne bi imel. ZRačunaj koliko te avto stane vse skupaj v 50 letih. 1 milijon evrov bo zadosti? Torej bi bil brez avta miljonar če bi ta keš nekam spravljal. Če bi se ti pa ta keš obrestoval v kakšnih delnicah bi pa lahko imel 10 milijonov, ali ceno 100 milijonov evrov če avta ne bi imel..

Zračunaj tukaj, da te vidimo. :)

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Torej 490.000 EUR te stane tvoj bencinski avto samo za nakup. Kje je še bencin, registracija, zavarovanje, gume, cestna taksa, vzdrževanje in servisi, izredni servisi ko se kaj pokvari ipd, Tisto o električnem avtu na koncu pa ne drži, ampak to debato sva že imela in nima smisla se še enkrat spuščati vanjo.

Je ceneje imeti operativni leasing in menjati na vsake 4 leta. Dacia Duster, 48 mesecev pogodba, 129€ na mesec z menjavo olja vred. V stirih letih niti gum in zavor ne rabim menjat.
Prakticno avto oddam tako kot je in najamem cez 4 leta novega.
Izi pizi.

Holedino je izjavil:

Še enkrat: si upaš izračunati koliko te avto pride overall v 50 letih vse skupaj suma sumarum? Daj zračunaj tukaj. Seveda je življenje brez avta določen sacrifice, ampak razmisli koliko vsega bi si lahko privoščil, koliko POTOVANJ NA HAVAJIH, koliko luksaza, koliko razvajanja, če avta ne bi imel?

Jaz imam luksus, ampak to niso havaji. Nevem kaj mislis, da je po tvojem mnenju luksus potovati v turisticne kupleraje.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

A jebi ga.
Si bom na vrtu eno nukico pustavu.
Bom pršparu, cez 1000 let bom na nuli.

m0LN4r je izjavil:

Holedino je izjavil:

Je ceneje imeti operativni leasing in menjati na vsake 4 leta. Dacia Duster, 48 mesecev pogodba, 129€ na mesec z menjavo olja vred. V stirih letih niti gum in zavor ne rabim menjat.
Izi pizi.

Okej Dacia Duster. To NE upoštevaš stroškov goriva, je tako? Je tako. To NE upošteva stroškov gum in zavarovanja, je tako? JE tako. Še marsikaj ne upošteva.. in 129 € na mesec je enako

polni pa se doma čez noč
ne se ne, ce ga ni doma.
Trade Republic 38MVDVXM

Zračunej koliko daš za navadnega pofukanega Golfa dizel v 50 letih če ga vsakič kupiš novega za 40.000 € in ta starega prodaš in ga imaš vsakega 10 let. Pa gorivo prištej. Pa zavarovanja. Pa gume. Pa vse skup. študija pravi da daš v 50 letih za Golfa preko 600.000 €. Koliko boš pa ti naračunal?

Holedino je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Holedino je izjavil:

Izi pizi.

Okej Dacia Duster. To NE upoštevaš stroškov goriva, je tako? Je tako. To NE upošteva stroškov gum in zavarovanja, je tako? JE tako. Še marsikaj ne upošteva.. in 129 € na mesec je enako

Gume zdrzijo 4 leta lizinga. Preverjeno. Stanejo pol manj kot gume pri tesli. Zavarovanje je 3x manj kot pri tesli. Kruto bi blo to vse upostevat.
Trade Republic 38MVDVXM

Pusti Teslo (niti ni niti približno primerljiva z Dacio Duster, ampak pustimo to). Pusti EVje zdej (so veliko cenejši overall na dolgi rok, ampak pusti to). Glede gum: moraš met zimske..Razen če imaš celoletne, ampak tiste se ne odrežejo tako dobro in loh drsijo v kakšnem ovinku (loh se zgodi da se znajdeš v grabnu z zlomljeno hrbtenico in si invalid do konc lajfa..).

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Zračunej koliko daš za navadnega pofukanega Golfa dizel v 50 letih če ga vsakič kupiš novega za 40.000 € in ta starega prodaš in ga imaš vsakega 10 let. Pa gorivo prištej. Pa zavarovanja. Pa gume. Pa vse skup. študija pravi da daš v 50 letih za Golfa preko 600.000 €. Koliko boš pa ti naračunal?

Zakaj "če"
Golfa se zvozi do konca. V 50 letih sta to dva golfa oz. realno. Dedek je imel v tem casu enga yugeca koral in enga golfa. Ni blo drago.
Olje se menja doma 1x letno iz preventive. Strosek je samo kupit olje za 20€ v Leclercu.
Trade Republic 38MVDVXM

Jaz npr vedno kupim rabljen preverjen model vzdrzevan avto star tm 9-10 let za 2-3k, furam 2-3 leta prodam za enako cifro ali za vec. Vse sam poservisiram, gume zimske ter letne vedno kupim za drobiz rabljene novejsega letnika kot nove komplet na platiscih, stare pravtako prodam v kompletu dokler so se dobre tudi za ok denar tak da prakticno ni nobenega doplacila itn. Kupim komlet za 100-150e, starega prodam za 80-100e. :V Olje nabavim pri leclercu ko je v akciji za 13-15e 5 litrou itn. Strosek mam sam registracije ter seveda za gorivo, mogoce kaksno obcasno izredno popravilo na 2-3 leta ranga 30-50e, diy seveda. :V Za 1.3 cdti 90 konjev registracija vse komplet z zavarovanjem stane 200e letno. Prava bogatija kot un trola ja.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Holedino je izjavil:

Zakaj "če"
Golfa se zvozi do konca. V 50 letih sta to dva golfa oz. realno. Dedek je imel v tem casu enga yugeca koral in enga golfa. Ni blo drago.
Olje se menja doma 1x letno iz preventive. Strosek je samo kupit olje za 20€ v Leclercu.

Sej večina stroška niso nakupi. Večina je drugje. Če imaš res samo 2 Golfa v 50 letih (to je 25 let vsakega), potem je to 80.000 € za nakup. Ampak večina ljudi avte menja na dobre 5 let. In večina stroškov je gorivo, zavarovanje ipd.. ... ... ...... ...

Holedino je izjavil:

Pusti Teslo (niti ni niti približno primerljiva z Dacio Duster, ampak pustimo to). Pusti EVje zdej (so veliko cenejši overall na dolgi rok, ampak pusti to). Glede gum: moraš met zimske..Razen če imaš celoletne, ampak tiste se ne odrežejo tako dobro in loh drsijo v kakšnem ovinku (loh se zgodi da se znajdeš v grabnu z zlomljeno hrbtenico in si invalid do konc lajfa..).

Prevec operiras z "ampak" "ce" "mogoce" "tupatam" - to tak ne deluje. Al govori iz prve roke al pa nehaj bluzit.

Holedino je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Holedino je izjavil:

Zakaj "če"

Sej večina stroška niso nakupi. Večina je drugje. Če imaš res samo 2 Golfa v 50 letih (to je 25 let vsakega), potem je to 80.000 € za nakup. Ampak večina ljudi avte menja na dobre 5 let. In večina stroškov je gorivo, zavarovanje ipd.. ... ... ...... ...

Pa cuj ni, na racunu pise "golf" cena 19.950€.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Jaz npr vedno kupim rabljen preverjen model vzdrzevan avto star tm 9-10 let za 2-3k, furam 2-3 leta prodam za enako cifro ali za vec. Vse sam poservisiram, gume zimske ter letne vedno kupim za drobiz rabljene novejsega letnika kot nove komplet na platiscih, stare pravtako prodam v kompletu dokler so se dobre tudi za ok denar tak da prakticno ni nobenega doplacila itn. Kupim komlet za 100-150e, starega prodam za 80-100e. :V Olje nabavim pri leclercu ko je v akciji za 13-15e 5 litrou itn. Strosek mam sam registracije ter seveda za gorivo, mogoce kaksno obcasno izredno popravilo na 2-3 leta ranga 30-50e, diy seveda. :V Za 1.3 cdti 90 konjev registracija vse komplet z zavarovanjem stane 200e letno. Prava bogatija kot un trola ja.

Torej voziš stare gare in servisiraš sam? No prav. Zdej pa zračunej koliko te bo ta tvoj način starih gar stal v 50 letih. Boš MOČNO NEGATIVNO presenečen ko boš videl cifro, ZRAČUNEJ SI..! :)

Holedino je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Holedino je izjavil:

Zakaj "če"

Se tebi zdi, da je vecina avtov na sliki mlajsih od 5 let? HAHAHAHA
Trade Republic 38MVDVXM

Pa cuj ni, na racunu pise "golf" cena 19.950€.

Kje je Golf dizel po 19.950?! Golf dizel 150 kW pride 40.000 €, gledano na avto.netu pred 1 mesecem.

Holedino je izjavil:

Pa cuj ni, na racunu pise "golf" cena 19.950EUR.

Kje je Golf dizel po 19.950?! Golf dizel 150 kW pride 40.000 EUR, gledano na avto.netu pred 1 mesecem.

To je tvoj problem. Na mojem predracunu je pisalo tolko.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Torej voziš stare gare in servisiraš sam? No prav. Zdej pa zračunej koliko te bo ta tvoj način starih gar stal v 50 letih. Boš MOČNO NEGATIVNO presenečen ko boš videl cifro, ZRAČUNEJ SI..! :)

Bom kr teb prepustil matematiko, si pravi rpofecionalc kot vidimo na tem podrocju.

Valvoline je izjavil:

Bom zračunal zate ki kupuješ rabljene gare stare 9 do 10 let za 3 jurje kot si povedal. Okej. Pri novih avtih je cifra krat 4 vsaj. Okej.

50 let / 2,5 leta = 25 avtov kupljenih v 50 letih. Da po 3 letih prodaš za isto cifro je laž. Recimo da če za 3000 EUR kupiš da prodaš za 2000 EUR. Okej. To pomeni 25 avtov x 1000 EUR = 25.000 EUR za avte v 50 letih za nakup. Zdej pa gorivo. Ker nisi povedal koliko se voziš recimo rečmo da delaš 100 km na dan. To pomeni vsak dan pokuriš 6,5 litra dizla. To pomeni v 6,5*1.6EUR/l = 10,4 EUR na dan, krat 365 dni v letu je 3769 EUR krat 50 let je 189.800 EUR za gorivo v 50 letih. Registracija in zavarovanje praviš 200 EUR letno (to more bit res nekaj ranga Citroen Saxo, kaj večjega je tako veliko več, ampak okej recimo da se voziš v Citroenu Saxo). 200 EUR na leto krat 50 let je 10.000 EUR. Zdej smo že na 224.800 EUR vse skupaj. 50 EUR zgubička po enih gumah vsake recimo 1,5 leta je to še 1670 EUR za gume v 50 letih. Olje 14 EUR na liter krat 50 let je 700 EUR. Torej smo vse skupaj že na 227.170 EUR. Cestna taksa za kanto Citroen Saxo je 100 EUR na leto, kar je 5000 EUR v 50 letih. Smo že na 232.170 EUR vse skupaj. Filter kabine na 1,5 leta recimo ene 15 EUR po filtru je 500 EUR v 50 letih in smo že na 232.670 EUR. Potem imamo tukaj še oljne filtre, pa jernen, pa olje direnciala (ki ga verjetno pa ne menjaš sam) in še kaj se zihr pokvari na teh starih kantah ipd ipd.

Torej avto ki ga servisiraš sam, večino stroškov vzdrževanja in popravil sploh upoštevali nismo (da se kaj pokvari je tako loh jurja ali več) in s katerim delaš samo 100 km na dan te stara kanta ranga Citroen Saxo pride 232.670 EUR!

Zgodovina sprememb…

Za nekega malo boljsega elektrikasa verjetno stane kasko vec kt jaz dam letno za gorivo. Avto je strosek tu ni kaj. Da brez avta ne gre pa je tudi fakt. V 50 letih bos elektricnega verjetno tudi moral menjat 3-5x, lahko ti ne vem kolk leporecis povprecna ev baterija bo kaput po 10ih letih uporabe. cas bo pokazal. Problem pri evjih je izkljucno v tem da se po nepotrebnem subvencionira bogatija.

Zgodovina sprememb…

Torej pride te ČETRT MILIJONA evrov! Ampak ti voziš stare gare za 3 jurje in magično kar vse prodaš za isto ceno in magično imaš samo 200 EUR letno za zavarovanje. Dosti ljudi pa kupi NOV avto, ima 1000 EUR za zavarovanje na leto, gume kupi nove po 400 EUR na komplet ipd ipd. Ti nisi reprezentativen primer. Večino ljudi stane avto dosti več ko tebe, bolj tam 3x več kar je ranga 750.000 EUR v 50 letih.

Da brez avta ne gre pa je tudi fakt.

Ni res, mnogo ljudi v večjim mestih brez problema shaja brez avta.

V 50 letih bos elektricnega verjetno tudi moral menjat 3-5x, lahko ti ne vem kolk leporecis povprecna ev baterija bo kaput po 10ih letih uporabe. cas bo pokazal.

Da baterija zdrži 25 let uporabe smo ti že s študijami in meritami degradacije na realnih vozilih dokazali. Da te električni avto pride manj vse skupaj overall smo ti tudi že dokazali. Ampak pusti zdaj električne avte! Osredotoči se na avto DA ALI NE. Imeti avto ali ne. Prihraniš 750.000 EUR če nisi Valvorine in kdaj kupiš tudi nov avto in nimaš magije tako kot Valvorine ki čara gume in zavarovanje. Koliko potovanj, LUKSUZA, razvajanj, masaž, počitnic na Havajih in vsega ostalega si lahko privoščiš za 750.000 EUR? Vprašaj se to. Avto je prekletstvo današnje dobe in marsikdo v mestu shaja brez njega (ima car sharing če lih slučajno rabi parkrat na mesec). Večina ljudi pa ŽIVOTARI in imajo avto.. Večina sploh ne ve da bi lahko živeli življenje bogataša če avta ne bi imeli..

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Ej grennhorn, nakup novega avta NIKOLI ni bil in ne bo predmet šparanja.
Toliko o tvojih skilsih.

Shaja = mazohizem ali skrajna revscina. Meni vsi dizli doslej so pil povprecno 5.5 litrov, ne da bi tist 1l kaj spremenilo. 100km voznje na dan 365 dni so ekstremni primeri, to prakticno ne obstaja oz je zelo malo tega. Povprecen avto naredi 10-20.000km letno pri 15.000km je to 700-800 litrov oz 1000 evrov za gorivo, od katerih 3/4 pobere drzava.

Zgodovina sprememb…

Valvorine vozi 9 do 10 let stare gare za 3 jurje in jih servisira sam, kupuje pa najcenejše možne dele in ne upošteva stroškov svojega dela, pa že 250.000 EUR kolikor da on v 50 letih je OGROMNO!!. Kot sem mu zračunal da več kot 250.000 EUR za avto v 50 letih. Prihraniš 750.000 EUR če nisi Valvorine in kdaj kupiš tudi nov avto in nimaš magije tako kot Valvorine ki čara gume in zavarovanje.

Shaja = mazohizem ali skrajna revscina.

Bi še tako govoril če avta ne bi imel in bi si s prihranki lahko privoščil vsako leto pol leta potovanj in počitnic, tudi na Havajih, razvajajne, luksuz, masaže, prestižne hotele? Razmisli. :)

Shaja = mazohizem ali skrajna revscina.

700-800 litrov oz 1000 evrov za gorivo

LAŽ. Rekel si da voziš dizel, dizel je po 1,6 EUR zdele ko se je znižal. 1,6 EUR krat 750 litrov je 1200 EUR vsako leto.

pri 15.000km je to 700-800 litrov

Laž. 5,5 litra ki je nerealna poraba večine ljudi je 825 litrov. To te pri ceni 1,6 EUR za dizel danes pride 1320 EUR na leto. V prihodnosti še več.In 15.000 km na leto je samo 41 km prevoženih na dan..
od katerih 3/4 pobere drzava.

Laž.

Zgodovina sprememb…

Mene avto pac stane tm 100e na mesec, nic vec. Verjel ali ne, pac tvoj problem. Je res da se je trenutno gorivo podrazilo, tudi strom je sel za 100% gor, lani sma tankal kurilca za 60-65c, tj 3-4e na 100km. :V

Zgodovina sprememb…

Aha. Laž! Toliko te morda pride gorivo. ČE. ČE se voziš zelo malo. Vse ostalo še parkrat toliko. In to ti ki se voziš z 15 let starimi garami za 2 do 3 jurje (ne dobiš za 3 jurje 9 let starih..), ter vse servisiraš sam, olje in vse dele pa kupuješ najcenejše možne in avto se ti nikoli ne pokvari. Nikoli nobena stvar ne crkne in to na 15 let starih avtih, tvoji avti so ČUDEŽ. No ti imaš seveda čudežne pravljične avte, ampak ostali pa živimo v realnosti.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Avto te lahko stane 100 evrov na mesec. Lahko tudi 0, če ga nimaš. Samo jaz se ne bi hvalil s tem.

Sn mislu prodat astro 1.3cdti 2007 (kupil za 2k par let nazaj danes jo lahko takoj prodam spet za 2k mogoce se vec) pa nabavit kio ceed 1.6crdi 2010-12 za kake 2-3K, sam se mi ne da menjat ker mi predobro sluzi :)
:D

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Avto te lahko stane 100 evrov na mesec. Lahko tudi 0, če ga nimaš. Samo jaz se ne bi hvalil s tem.

Ja če ga imaš doma v garaži in se skoraj nikoli ne pelješ z njim, kupuješ pa zjebane Cliote za jurja potem morda. Prec ko se začneš vozit, pa veliko več. Mislim če si staram mama ki gre 2 km dnevno do trgovine v zjebanem 15 let starem Cliotu potem bi morda lahko prišel s stroškov 100 EUR na mesec, 60.000 EUR v 50 letih skozi. Večina ljudi 6 do 10x toliko, torej 400 do 600.000 € v 50 letih, kar kažejo tudi študije, ki jih omenja tale video črno na belem. :)

TechAltar: The Insane Cost of Cars

Če pa denar za avto vlagaš v delnice/sklade in tudi če je samo 6 % letna obrestna mera, ti teh 400.000 € stroška za avto prinese ranga 2.500.000 € (2,5 milijona evrov profita).

Zgodovina sprememb…

Holedino je izjavil:

Torej pride te ČETRT MILIJONA evrov! Ampak ti voziš stare gare za 3 jurje in magično kar vse prodaš za isto ceno in magično imaš samo 200 EUR letno za zavarovanje. Dosti ljudi pa kupi NOV avto, ima 1000 EUR za zavarovanje na leto, gume kupi nove po 400 EUR na komplet ipd ipd. Ti nisi reprezentativen primer. Večino ljudi stane avto dosti več ko tebe, bolj tam 3x več kar je ranga 750.000 EUR v 50 letih.

Da brez avta ne gre pa je tudi fakt.

Ni res, mnogo ljudi v večjim mestih brez problema shaja brez avta.

V 50 letih bos elektricnega verjetno tudi moral menjat 3-5x, lahko ti ne vem kolk leporecis povprecna ev baterija bo kaput po 10ih letih uporabe. cas bo pokazal.

Da baterija zdrži 25 let uporabe smo ti že s študijami in meritami degradacije na realnih vozilih dokazali. Da te električni avto pride manj vse skupaj overall smo ti tudi že dokazali. Ampak pusti zdaj električne avte! Osredotoči se na avto DA ALI NE. Imeti avto ali ne. Prihraniš 750.000 EUR če nisi Valvorine in kdaj kupiš tudi nov avto in nimaš magije tako kot Valvorine ki čara gume in zavarovanje. Koliko potovanj, LUKSUZA, razvajanj, masaž, počitnic na Havajih in vsega ostalega si lahko privoščiš za 750.000 EUR? Vprašaj se to. Avto je prekletstvo današnje dobe in marsikdo v mestu shaja brez njega (ima car sharing če lih slučajno rabi parkrat na mesec). Večina ljudi pa ŽIVOTARI in imajo avto.. Večina sploh ne ve da bi lahko živeli življenje bogataša če avta ne bi imeli..

Zivotari v mestih v starih malih luknjah za astonomske cene najemnine. HaHAHAHAHaahahahahaa

Holedino je izjavil:

Utk je izjavil:

Ja če ga imaš doma v garaži in se skoraj nikoli ne pelješ z njim, kupuješ pa zjebane Cliote za jurja potem morda. Prec ko se začneš vozit, pa veliko več. Mislim če si staram mama ki gre 2 km dnevno do trgovine v zjebanem 15 let starem Cliotu potem bi morda lahko prišel s stroškov 100 EUR na mesec, 60.000 EUR v 50 letih skozi. Večina ljudi 6 do 10x toliko, torej 400 do 600.000 € v 50 letih, kar kažejo tudi študije, ki jih omenja tale video črno na belem. :)

TechAltar: The Insane Cost of Cars

Če pa denar za avto vlagaš v delnice/sklade in tudi če je samo 6 % letna obrestna mera, ti teh 400.000 € stroška za avto prinese ranga 2.500.000 € (2,5 milijona evrov profita).

In potem lahko veselo crknes v svoji majhni mescanski luknjici in revmastimi koleni od revnega masiranja po mrazu in dezju.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

««
25 / 48
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri električni avto? (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Na cesti
2712261238 (9603) hojnikb
»

Resnica o škodljivosti dizla (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1058132487 (92552) D3m
»

Norvežani bodo že prihodnje leto kupovali le še električne avtomobile (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
68167232 (47072) gruntfürmich
»

rabljen poceni ev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19131273 (26078) hojnikb

Umazana resnica o motorju z notranjim zgorevanjem: 8 milionov smrti vsako leto + more (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25634392 (30923) bluefish

Več podobnih tem