Forum » Kaj kupiti » Nakup zvočnikov?
Nakup zvočnikov?
TheHusky ::
Živjo!
Gledam malo okoli za nove zvočnike za PC in sicer za glasbo (poslušanje pa igranje kitare), občasno gaming (trenutno je bolj headset za to), ter seveda za serije, filme...
Želim pa uporabiti te zvočnike tudi z Xboxom (kar pomeni Opticni input) ter Nintendo Switch (kar pomeni Bluetooth).
Več kot 2.1 sistem ne želim imeti, tudi nimam.
Trenutno se zanimam za https://www.muziker.si/edifier-2-0-r128... torej Edifier 1280DB, ampak bi ne vidim da bi to znamko prodajali drugje kot pri Muziker. Kakšen Logitech odpade, imam zelo slabe izkušnje z njihovimi zvočniki.
Imate kakšne predloge?
Hvala!
Gledam malo okoli za nove zvočnike za PC in sicer za glasbo (poslušanje pa igranje kitare), občasno gaming (trenutno je bolj headset za to), ter seveda za serije, filme...
Želim pa uporabiti te zvočnike tudi z Xboxom (kar pomeni Opticni input) ter Nintendo Switch (kar pomeni Bluetooth).
Več kot 2.1 sistem ne želim imeti, tudi nimam.
Trenutno se zanimam za https://www.muziker.si/edifier-2-0-r128... torej Edifier 1280DB, ampak bi ne vidim da bi to znamko prodajali drugje kot pri Muziker. Kakšen Logitech odpade, imam zelo slabe izkušnje z njihovimi zvočniki.
Imate kakšne predloge?
Hvala!
Cveto ::
Problem je bluetooth, redki zvočniki imajo to.
Lahko pa vzameš recimo JBL 2.1 soundbar. Ima vse našteto in ok zvok.
Ales ::
Dobro bi bilo vedeti še, kakšen je prostor, v katerem boš imel zvočnike, koliko imaš kaj prostora za postavitev, kje bi bili postavljeni, pa kolikšen je proračun.
Bodo stali blizu tvoje delovne mize? Na stojalih? Na mizi?
Tako od prve bi ti svetoval solidne near field monitorje, tako da gledaš čisto prav. Ampak konkretno tile Edifier so bolj ko ne zanič. Bo treba nameniti malo več denarja.
Pa poglej tudi rabljene!
Kar se Bluetooth sprejema tiče, to raje rešuj na nivoju DAC oz. z ločenim sprejemnikom, razen če ravno tvoji izbrani aktivni zvočniki ne bodo imeli še to funkcionalnost. Ampak jaz ne bi izbiral s to omejitvijo, ker si boš odrezal preveč dobrih zvočnikov.
Tako od prve bi ti svetoval solidne near field monitorje, tako da gledaš čisto prav. Ampak konkretno tile Edifier so bolj ko ne zanič. Bo treba nameniti malo več denarja.
Pa poglej tudi rabljene!
Kar se Bluetooth sprejema tiče, to raje rešuj na nivoju DAC oz. z ločenim sprejemnikom, razen če ravno tvoji izbrani aktivni zvočniki ne bodo imeli še to funkcionalnost. Ampak jaz ne bi izbiral s to omejitvijo, ker si boš odrezal preveč dobrih zvočnikov.
XIIT ::
Problem je bluetooth, redki zvočniki imajo to.
Za bluetooth se dobijo USB Bluetooth sprejemniki, ki imajo na eni strani AUX izhod.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
Cveto ::
BTW, jaz imam Logitech Z-623, ki ima sicer samo aux in vhod za računalnike, dobi pa se tudi Z-623, ki ima še optiko. Zvok je za moje pojme zalo ok. (imam sicer doma ozvočenje Denon-Jamo-Pioneer in se mi zdi da imam malo občutka, kaj se solidno sliši).
Sistem za domači kino? Kak pogovor o tem koliko se to solidno sliši ali koliko se ne, je morda bolj za temo "Budget audiophile"...
Ampak OP govori o poslušanju in ustvarjanju glasbe, v ta kontekst Logitech računalniški zvočniki ali kaki JBL sound bari ne spadajo zraven. Ni to to, no...
Če je le koliko toliko sredstev na voljo, bi bilo dobro v tem trenutku narediti korak v malo boljši zvok. Če se pogleda še rabljene stvari, niti ni potrebno, da je veliko več denarja.
Ampak OP govori o poslušanju in ustvarjanju glasbe, v ta kontekst Logitech računalniški zvočniki ali kaki JBL sound bari ne spadajo zraven. Ni to to, no...
Če je le koliko toliko sredstev na voljo, bi bilo dobro v tem trenutku narediti korak v malo boljši zvok. Če se pogleda še rabljene stvari, niti ni potrebno, da je veliko več denarja.
Dobro bi bilo vedeti še, kakšen je prostor, v katerem boš imel zvočnike, koliko imaš kaj prostora za postavitev, kje bi bili postavljeni, pa kolikšen je proračun.
Pa poglej tudi rabljene!
Prav kaj več ne bi dajal saj bi uporaba teh zvočnika predstavljala prblizno 30% casa ki ga preživim za racunalnikom. Za preostanek casa (najvec gaming) pa imam surround sound slušalke.
Je pa zanimivo da Edifier znamko hvalijo na Budget audiophile subredditu.
EDIT: Zvocniki bi bili na pisalni mizi poleg monitorjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheHusky ()
30% časa ni tako malo... Morda se zdilaš na kakih 150-160 EUR za kaj takega?
To sem samo na hitro pogledal kaj je približno v tvojem proračunu, pa da ima zraven še kaj, kar bi ti prav prišlo.
Srečno.
To sem samo na hitro pogledal kaj je približno v tvojem proračunu, pa da ima zraven še kaj, kar bi ti prav prišlo.
Srečno.
DrainBead ::
@TheHusky: točno takšne edifier sem si jaz nabavil na amazon.de (tam so nekoliko cenejši).
odlični za to ceno. dovršen zvok, dobre visoke in srednje frekvence. malo mu pri basih zmanjka, ampak ne veliko.
tudi na kitaro jih priklopim.
ni mi žal za nakup. če bi na novo kupoval, bi morda kakšen rang višje gledal, ampak za to ceno so odlični.
odlični za to ceno. dovršen zvok, dobre visoke in srednje frekvence. malo mu pri basih zmanjka, ampak ne veliko.
ni mi žal za nakup. če bi na novo kupoval, bi morda kakšen rang višje gledal, ampak za to ceno so odlični.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DrainBead ()
30% časa ni tako malo... Morda se zdilaš na kakih 150-160 EUR za kaj takega?
Srečno.
Hvala za pomoč! Se bom odločil :)
@TheHusky: točno takšne edifier sem si jaz nabavil na amazon.de (tam so nekoliko cenejši).
Sem videl da dobis malo ceneje na Amazon.de. verjetno bom nekaj podobnega tudi jaz samo preveriti moram dolzine kablov ce jih lahko postavim na zunanji strani dveh monitorjev...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheHusky ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere slušalke kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 26882 (1735) | estons |
» | Pomoč pri nakupu zvočnikov do 250e (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10891 (5750) | Ricky_82 |
» | Dobri 2.0 zvočniki do 50€Oddelek: Zvok in slika | 2329 (1464) | Meizu |
» | kako monitor zvočnike vezati na TV?Oddelek: Zvok in slika | 9789 (7142) | T743 |
» | [2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 90163 (42638) | staher |