Forum » Strojna oprema » Dual monitor problem
Dual monitor problem
SlyCrespo ::
Pozdravljeni!
Na računalnik bi poleg monitorja rad povezal še Philips 4K televizor. Želim imeti kopijo slike, ki jo imam na monitorju. Problem je, da v trenutku, ko vtaknem HDMI kabel od TV-ja v grafično kartico, zmanjka slike na monitorju, pravtako pa ni slike na TV-ju. Četudi izmaknem HDMI kabel od TV-ja spet ven, slike na monitroju še vedno ni. Pomaga edino reštart računalnika. Kakor TV, je tudi monitor povezan z HDMI kablom. Grafična je AMD Radeon RX 590 z inštaliranimi najnovejšimi gonilniki. Grafa ima 2 HDMI izhoda, 2 DisplayPort izhoda in 1 DVI izhod. Monitor je Dell U2713H, ločljivosti 2560x1440px. Oba HDMI kabla sta dobre kvalitete. Uporabljam Windows 10 64bit. Mi lahko kako pomagate?
Na računalnik bi poleg monitorja rad povezal še Philips 4K televizor. Želim imeti kopijo slike, ki jo imam na monitorju. Problem je, da v trenutku, ko vtaknem HDMI kabel od TV-ja v grafično kartico, zmanjka slike na monitorju, pravtako pa ni slike na TV-ju. Četudi izmaknem HDMI kabel od TV-ja spet ven, slike na monitroju še vedno ni. Pomaga edino reštart računalnika. Kakor TV, je tudi monitor povezan z HDMI kablom. Grafična je AMD Radeon RX 590 z inštaliranimi najnovejšimi gonilniki. Grafa ima 2 HDMI izhoda, 2 DisplayPort izhoda in 1 DVI izhod. Monitor je Dell U2713H, ločljivosti 2560x1440px. Oba HDMI kabla sta dobre kvalitete. Uporabljam Windows 10 64bit. Mi lahko kako pomagate?
- spremenil: SlyCrespo ()
SlyCrespo ::
Ne bi rekel. Če povežem samo TV, ali samo monitor, ni nobene težave.. Problem je ko povežem oboje..
hojnikb ::
potem ima očitno grafična probleme ali pa simultano ne podpira taksnih resolucij naenkrat. Poskusi monitor na displayport, ce ga mas.
#brezpodpisa
Stari89 ::
Ko ni bilo slike pri preštekavanju monitorjev, je mene že večkrat rešila bližnjica Win+P, ki preklopi med "PC screen only", "Duplicate", "Extend" in "Second screen only". Morda ti zbudi kak ekran, da boš lahko prišel do Display settings in rihtal od tam naprej.
bobiii16 ::
V grafični kartici moraš nastaviti 2 monitorja (najprej prepoznaj zaslone, nato pa podvoji te zaslone) tv pa moraš imeti na tistem hdmi ki gre v comp. Simpel kot pasulj , jaz imam to že
15 let
15 let
kixs ::
Invictus ::
Včasih so določeni porti "skopirani".
Recimo DsiplayPort in HDMI uporabljata isti vir podatkov. Zato moraš preveriti, ali ti kartica sploh podpira več monitorjev, oz. katere porte moraš uporabiti.
Recimo DsiplayPort in HDMI uporabljata isti vir podatkov. Zato moraš preveriti, ali ti kartica sploh podpira več monitorjev, oz. katere porte moraš uporabiti.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
klinker ::
590ka podpira vsaj 3 zaslone.
Preveri ce imas v TV vklopljeno na HDMI, kjer pise tudi PC.
Poskusi tudi startat kisto z obemi zasloni vklopljenimi in pa ce je mozno, zaslon povezi na DP port, ceprav to ne bi smelo vplivat.
Sem pa pri hitrem brskanju opazu da ima kr nekaj folka tezave z multi monitor pri tej grafi.
Preveri ce imas v TV vklopljeno na HDMI, kjer pise tudi PC.
Poskusi tudi startat kisto z obemi zasloni vklopljenimi in pa ce je mozno, zaslon povezi na DP port, ceprav to ne bi smelo vplivat.
Sem pa pri hitrem brskanju opazu da ima kr nekaj folka tezave z multi monitor pri tej grafi.
MIHAc27 ::
Ni pa slučajno fora, da ima Tv HDMI OUT, ne IN?
Eni televizorji vem, da imajo oboje in moreš pazit, kam pripelješ vhod.
Eni televizorji vem, da imajo oboje in moreš pazit, kam pripelješ vhod.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585263 (24592) | Dominator |
» | USB A --> HDMIOddelek: Zvok in slika | 2266 (1472) | MrStein |
» | slaba slika monitorja (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7473 (6739) | musicfreak |
» | Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11893 (9369) | PrimozR |
» | Pasivna grafična 2xDVI in 1xHDMIOddelek: Zvok in slika | 2948 (2682) | Riff |