Forum » Sedem umetnosti » Kamnita ladjica
Kamnita ladjica
BigWhale ::
Magneti okrog bazena in okrog ladjice bi bili precej zanimivi, ker bi se ladja vedno malo premikala, vsak ki bi si zadevo ogledal, si ne bi mogel pomagati, da ne bi ladje malo zagugal sem ter tja.
Rock'n'roll all the time... Ponoci bi bil mogoce mir ;)
V vodo se ti splaca dati neko sredstvo proti algam, drugace bo zadeva precej zasvinjana. Lahko bi pa konec konec 'lonec' v kater bo ladjica spremenil v akvarij, not naselil kake krape, zlate ribice recimo, pa se vpliv konstantnega magnetnega polja na njihovo obnasanje bi lahko opazoval. ;)
Rock'n'roll all the time... Ponoci bi bil mogoce mir ;)
V vodo se ti splaca dati neko sredstvo proti algam, drugace bo zadeva precej zasvinjana. Lahko bi pa konec konec 'lonec' v kater bo ladjica spremenil v akvarij, not naselil kake krape, zlate ribice recimo, pa se vpliv konstantnega magnetnega polja na njihovo obnasanje bi lahko opazoval. ;)
Tarzan ::
Ne vem, če bodo ribe notri, nebi dodajal kakšnih fungicidov in herbicidov, lahko pa narediš zadevo kot akvarij in notri naseliš vodne rastline in ribe, jim vržeš vsak dan ščepec futra in basta .
Sam imam lepe vodne trave, ki zrasejo tudi več kot pol metra .
Sam imam lepe vodne trave, ki zrasejo tudi več kot pol metra .
username ::
Thomas, zakaj pa mora biti tudi čolniček iz kamna?
sicer ga pa lahko narediš iz kakšnega drugega materiala (les, plastika) ter ga pobarvaš, da izgleda kot iz kamna (ali najdeš koga, ki bo znal tako pobarvati). to se da! najbrž bi se dalo doseči enako barvo kot barva kamna, iz katerega bo korito. še celo kakšno posebno vizualno značilnost "tavelikega" kamna lahko posnameš (kar bi dalo efekt, kot da je tudi čolniček izklesan iz ta večjega kamna).
sicer ga pa lahko narediš iz kakšnega drugega materiala (les, plastika) ter ga pobarvaš, da izgleda kot iz kamna (ali najdeš koga, ki bo znal tako pobarvati). to se da! najbrž bi se dalo doseči enako barvo kot barva kamna, iz katerega bo korito. še celo kakšno posebno vizualno značilnost "tavelikega" kamna lahko posnameš (kar bi dalo efekt, kot da je tudi čolniček izklesan iz ta večjega kamna).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
frenk ::
če tkole ne oko ocenim se mi zdi da bi mogla bit stena ladjice precej tanka, ta pa bi pri obdelavi počla in je ta projekt skoraj nemogoč...edin če maš kamnino s tapravo gostoto
Thomas ::
Ne, ne - ponaredek bit ne sme. Mogoče tudi zato ne, ker ga je še težje narediti, kot original. Simulacija pa obvezno!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
ja ampak plovec zgleda fake...more bit lepa ravna spolirana površina...poleg tega se pa more vidt da je ladjica masivna
Plovec plava, ampak tudi siporex plava. Na otip pa nobeden ni tapravi. Mora biti kamen kot se reče: mrzu, trd, težak ... ki se potopi, če ga kdo prevrne.
Frezanje bi bilo zelo cool.
Frezanje bi bilo zelo cool.
Abrazivni curek vode... To bi nardilo luknjo not, kot za salo. Je pa res, da moras potem izbrat nek pameten material, ki ga dodas vodnemu curku, da bo kaj efekta...
Diamantni pesek recimo ;)
Diamantni pesek recimo ;)
jRk0 ::
ob zimskih vecerih dleto v roke in lepo izbijas vsak dan malo kamna ven:)
v eldeni dobi so tudi tako delali:)
v eldeni dobi so tudi tako delali:)
You fuck up once, you loose two teeth.
Matek ::
pol pa po 45 dneh malo preveč počiš pa gre stvar na pol. Juhej!
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
perci: sej bi dal lahko frezalno glavo na bohrmaschino pa bi bla pocen varianta...glede na to da tukaj ni treba bit tolk natančen...samo najdt bi mogu frezalno glavo za kamen
...ubistvu ni nujno da je frezalna glava...lahko je karkoli kar dela luknjo v kamen...greš v merkur in na oko preceniš katere stvar ma dost dobro trdoto za kamen, potem pa pač na preizkušencu probaš
...ubistvu ni nujno da je frezalna glava...lahko je karkoli kar dela luknjo v kamen...greš v merkur in na oko preceniš katere stvar ma dost dobro trdoto za kamen, potem pa pač na preizkušencu probaš
Frenk, in potem en teden drzis bormasino nad unim kamnom... ;)
Meni grejo po glavi kake bolj 'kislinaste' zadeve... Nekaj kar bi se prezrlo skozi granit recimo :P
Meni grejo po glavi kake bolj 'kislinaste' zadeve... Nekaj kar bi se prezrlo skozi granit recimo :P
nanorobotki
kva pa recimo HCL
btw...tale smajli pri men pomen razmišljanje in ne zavijanja z očmi
kva pa recimo HCL
btw...tale smajli pri men pomen razmišljanje in ne zavijanja z očmi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenk ()
Kislinske mešanice bodo potrebne. S temi se dela čudeže ;)
ampak resno, če misli naredit bazensko veliko zadevo, mu bo kislina to razžirala pol leta, pa še da ne omenjam, koliko kisline bo za to ponucal
ampak resno, če misli naredit bazensko veliko zadevo, mu bo kislina to razžirala pol leta, pa še da ne omenjam, koliko kisline bo za to ponucal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tarzan ()
Tehnologija dolbenja velikega kamna mi še ni jasna. Bo treba pogruntat nekaj inovativnega ...
popolnoma tocno izracunas nek eksploziv ki nardi luknjo prblizne veliksti in oblike, da se stene kamna ostanejo...
To že ni slabo, tole z eksplozivom. Lahko bi uporabil tudi kumulativni princip. To pomeni, da v opekico eksploziva nekaj napišeš, vdolbeš nek tekst. Potem opeko položiš na ravno površino s tekstom navzdol in detoniraš. Zrcalni tekst se zdaj pozna vgraviran v kamen. Ampak ... ta način se mi še ne zdi dovolj dober.
Vrtanje je tudi po mojem mnenju zaenkrat najbolj realno. Mam pa eno (nerealno) modifikacijo ekspozivne variante. Iz soda obešenega nekaj metrov nad kamnom kaplja nitroglicerin. Ob padcu kapljica eksplodira in izdolbe luknjico. Prej že pregloda kot voda!
Ce polozis palico dinamita na kamniti blok gor, jo bo razneslo, kamen bo pa mogoce malo okrusen. Ce zvrtas luknjo v kamen in das notri palico dinamita, bo razgnalo cel kamnit blok.
Explozije so bad zadeva, kamen je pa precej 'random' struktura, ki ob obremenitvi precej nepredvidljivo poka.
Nitroglicerin? hm, dvomim... ;)
Ostane ti v bistvu postopno odvzemanje materiala, ce pa imas resource, pa lahko tako kamnito klado pretopis v tisto kar bi rad imel :P Vlivanje bi bilo se najlazje ;>
Explozije so bad zadeva, kamen je pa precej 'random' struktura, ki ob obremenitvi precej nepredvidljivo poka.
Nitroglicerin? hm, dvomim... ;)
Ostane ti v bistvu postopno odvzemanje materiala, ce pa imas resource, pa lahko tako kamnito klado pretopis v tisto kar bi rad imel :P Vlivanje bi bilo se najlazje ;>
Safety first! Tako da eksplozivi definitivno odpadejo. Pa še kaj drugega tudi. Vseen hvala ta skrb!
v kaksen rudnik gres pogledat, ce so kaksni skratje kje. najboljse da njih povprasamo, oni bi to verjetno znali
samo, pazi da ne naletis na skrata bolfenka!! ta je hudoben, bo ziher hotel nekaj dnarja pa babo!
ce bos na roko izklesal, bos dobil tudi mocne roke! torej, cez zimo, ko navadno ni moznosti rekreacije zunaj, bos lahko utrdil roke in obenem izklesal korito
samo, pazi da ne naletis na skrata bolfenka!! ta je hudoben, bo ziher hotel nekaj dnarja pa babo!
ce bos na roko izklesal, bos dobil tudi mocne roke! torej, cez zimo, ko navadno ni moznosti rekreacije zunaj, bos lahko utrdil roke in obenem izklesal korito
Groovy ::
ehhh, fantje... kaj bi miniral in tolkel, pa brusil in vrtal, najbol je da Thomas zadevo elegantno zafršola in jo sam naredi z betona, potem pa fino pofarba ,spolira in je zmagu. Ladica je "kamnita", plava, pa še dobr zgleda.
I am the captain of my soul
gappee ::
A pa to mislš imet kr nekje na vrtu, dvorišču...?
Pa če bi bila stvar visoka, se ne bi dobr vidla ladjica(ok, sj to itak veš ); a mislš to kj "potopit" v zemljo?
Pa če bi bila stvar visoka, se ne bi dobr vidla ladjica(ok, sj to itak veš ); a mislš to kj "potopit" v zemljo?
Če ni kamnita "skleda", ki plava na vodi v kamniti "skledi" - zadeva ni dobra. Ni optimalna konfiguracija, ni vredno truda!
Vesoljc ::
tolk velik, da se bo thomas lahko poleti igral z ladjico
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Oh, ladijco s kladivom in dletom ni poseben problem izklesati sploh. Pa če je težka ene 50 kg! Bazenček pa mislim, da bi moral biti skleda s premerom 3 m in en meter globoka. To sklesat je 100 krat težje. Kamen ki ga hočem bi najbrž moral nadenj pritrditi nek elektromotor, ki bi nekako stružil kamen pod sabo. Recimo tako, da bi po njem obračal kamnit valj. Po mnogih obratih bi se valj pod lastno težo potopil v skalo. Potem zadevo samo premakneš poleg narejene luknje. V tem smislu razmišljam.
Hehehe .. Vesoljc, namest račke bom porival uno skalo ke pa sem.
thomas: al si si postavil tale projekt zato da vidš če sploh obstaja meja mogočega in nemogočega
...jest rečem da boš obupal
...upam da sem te s tem dodatno motiviral
...jest rečem da boš obupal
...upam da sem te s tem dodatno motiviral
Dokler ne izvedem trenutnega projekta Critticall, se tegale ne bom lotil. Potem pa dokaj verjetno, da se bom. Čist zarad heca.
Hehehe .. Vesoljc, namest račke bom porival uno skalo ke pa sem.
Sam res pazi, da se skala ne prevrne, ti lahko kakšno zadevo spešta
50 kil težka skala, iz katere je izklesano 2/3 ima samo še 17 kil. Pod vodo pol manj. Ne bi smelo biti sile.
50 kil težka skala, iz katere je izklesano 2/3 ima samo še 17 kil. Pod vodo pol manj. Ne bi smelo biti sile.
zdej se pa že hvalš...joke
zdej se pa že hvalš...joke
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenk ()
perci ::
50 kil? Pa to je skalca, ne skala. Sem mislu, da se boš lotil večje skale, vsaj razumel sem te tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MeteorOddelek: Loža | 3040 (2590) | lmorgh |
» | Razkamenjevanje vode!?Oddelek: Loža | 11493 (9662) | Pyr0Beast |
» | Gospodarske in tehnične značilnosti prvih kultur (pomen piramid v Egiptu) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 15786 (12346) | world |
» | Kako so Egipčani gradili piramide?? (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 11812 (9772) | TESKAn |
⊘ | Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 30373 (24957) | Stepni Volk |