» »

Virus povzroči WindowsUpdate unavailable

Virus povzroči WindowsUpdate unavailable

eee ::

kot že naslov pove mi je virus onemegočil normalen dostop do windowsupdate.microsoft.com. ali http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll...
virus ni Blaster ali katera njegova različica. Brezproblema sem ga dobil in odstranil.
Problem pa je ostal windowsupdate. Virus/worm je spremenil nekaj (sumim v registru) kar mi onemogoči dostop, ali če zaženem wupdmgr.exe se ustavi pri prvem koraku Checking for the latest version of the Windows Update software... ...
problem je da se nisem zapomnil imena, ko ga je norton AV odstranil in sedaj ne znam najti rešitve, kako ročno povrnit nastavitve...

sumim da sem ga dobiu po mailu...

nimam nobenih AV programov, ki bi laufali v ozadju in tudi scan celotnega sistema ne najde nič, saj virusa ni več...
uglavnem pr Blasterju si moral neki tudi v registru zbrisat da si lahko šu na windowsupdate, tlele je pa nekaj podobnega...

tudi ročno em šeenkat inštaliru SP1a pa ni rešilo problema...

bah nevem kaj nj še probam...

nasvet! nujno! :)

:\

OK ... ali mogoče kdo ve kako updejtat winse in ostalo kar je na windowsupdate, če je dostop preh IE onemogočen, wupdmgr.exe (Windows Update program) pa se ustavi pri Checking for new bla bla...

seprav, ti virus/worm pa če je še tako brezvezno napisat lahko zjebe to zadevo in potlej si vedno bolj ranjiv, ker ne updejtaš....

gadno :|

krneki0001 ::

Men je tole isto delal, ker nisem imel administratorskih pravic. Če grem pa z administratorjem not mi pa dela BP.

LP
Nebivedu

tnx, ... bom še ste strani malo frčkau ;)

sux!:(

uros678 ::

..ce ne ves keri virus je bil pol si fuc**d...kak bos reso problem ce ne ves kaj ti je povzroclo problem... ne komplicirat, arhiviraj pomembne stvari, rukni format, vse nanovo gor zmeci..

Uros

R-S-LoVe ::

Mogoče ma ta antivirusni program, s katerim si odstranu virus tudi kakšen log file.:D
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

ja to je gadno ja :| tud log file sm gledov, pa ni nč not....

enivej mam pa šeen drug pogled na zadevo:
odgovor ki sem ga zasledil na www.softwaretipsandtricks.com (06-18-2003) :
I thing I have seen that half dozzen time,, you have a cracked or illegal version of Windows operating system,, just right click on My Computer, go to Property and give me only three digit of your Product ID xxxxxx-64*-xxxxxx-xxxxx ,, if your product ID is 64* ,, then you will never be to do auto update,, only manuall update

tocno to imam (55274-648-8637434-23071) ...

Produkt key znam zamenjat, kako pa zamenjaš Product ID ... in ce je to vzrok, zakaj je šele zdaj to zacelo delati ...

mato22 ::

Ne vem če je to vzeok mam isto -64 pa normalno updejtam.

McHusch ::

Ni to res. Na LEGALNIH Windows XP imam -64 in Windows Update normalno dela.

Predator ::

z search v mapi windows ( oz winnt ) poišči datoteko hosts pa jo odpri ( wordpad .. ); poglej če imaš slučajno kakšen vnos noter v zvezi z microsoft.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

HOSTS fajl je biu prva stvar na katero sem pomislil....

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ms blast ali zakaj se mi sistem ugaša po eni minuti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
29340524 (15506) brainiac20
»

Microsoft mimo hosts

Oddelek: Novice / Varnost
205130 (3720) RejZoR
»

Computer infected

Oddelek: Pomoč in nasveti
81749 (1560) boss-tech
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49247443 (21120) R33D3M33R
»

Po dnevu zatišja -- Microsoft in RPC (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
656826 (6826) undefined

Več podobnih tem