» »

Windows XP SP2

Windows XP SP2

««
7 / 10
»»

moj_nick ::

Maestro vam zastavlja vprašanje:

Pozdravljeni,upam da mi lahko kdo pomaga,in svar je naslednja:
Vse je normalno delalo do izpred dveh dni nazaj,in sicer Sp2 so se mi update-ali in sem rekel super,sedaj pa mi,ko hocem downloadati recimo iz Supernove in preko Azureusa,mi napise sledece:NEVELJAVNA KODA ZA DOSTOP DO MENIJA !!!Kaj to pomeni ??
Please naj kdo pomaga,cimprej.Hvala
110111001001010001010000

Paramedic ::

Ne vem kaj je to v prevodu, sam naj bi to bilo, da naj ne dela predogledov filmov in slik, oz. jih naj ne shranjuje. Kr pust, ker verjetno ni nč na tem. Povej, če ti v safe mode tudi to dela.
Torej v katerem trenutku s sproži sesutje, ob odpiranju mape s filmom ali ob označitvi filma ali ob zagonu filma ali po zagonu filma. :|
End transmission.

_Dejan_ ::

Prej se mi je sesuvalo ko sem odprl mapo vendar sem to rešil tako da sem spremenil pogled mape in Sličic na ikone. Drugače se mi je sesuval ko sm enkrat kliknil na ikono filma in ga je hotlo naložit v levi kot ki kaže podatke o datoteki in predogled filma. Vendar sem tudi to rešil tako da sem v nadzorni plošči pod sistev izklopil vse vizualne možnosti in windowsi zgledajo kot win 98 :(

Sam me to ne ne skrbi tok kot pa nova težava ki sem jo pogruntov. In to je da mi Kazza in Bear Share ne delata nočta se povezat, in ne morm lowdat mp3jev:( :( Drugače mi Azureus(Bit torrent) lepo dela, kazza in pa bear share pa ne. A kdo ve rešitev za to?

Pa hvala vsem ki ste mi pomagali oz. se trudili rešiti mojo težavo.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

MrBrdo ::

ce mene vprasate je SP2 totalna bedarija.. updejta stvari ki bi jih najrajse zbrisal oz. sem jih (MSN messenger, outlook express in Internet Explorer), pa se nalozi nek "nov" bluetooth stack ki je totalno omejen in moras potem na novo nalagat svoj bluetooth stack gor.. tko da osebno tega updejta ne priporocam, tudi sam sem ga lepo skenslal :)

lp
MrBrdo

CaqKa ::

ko smo ravno pri tem.. kak disejblam tale sp2 bluetooth?

Paramedic ::

MrBear, ja to je pa res bedarija, če si posodobiš OS ko pridejo ven popravki, ja tega pa res ne delat :\ jao. To ni običajen update za kr en program, ampak SP, tak da ima marsikaj bolj koristnega kot pa to, da da gor svoj "bluetooth stack". Men je všeč, da mi updejta OE, ker sem rabil ta nov feature, msn pa tud uporabljam, ne vidim zakaj moraš potem kar nasplošno govorit. Pač updejtat je treba vse kar se da.

Dejan: a firewall imaš za ta programa unblocked. To bi moralo delat, poglej kak FAQ za te programe. Meni delajo vsi p2p takoj. Pa mam še UPnP firewall poleg windowsovega.
End transmission.

_Dejan_ ::

Zdele sm na novo naložu windowse in težave z explorerjem nimam več vendar mi net dela polžje počasi max. 10kb/s in še to dela 2s pol pa 5s nč in pol spet 2s>:D Morm zalaufat windows update in probat povlečt še ostale popravke.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

TriSiX ::

Pozdrav.

Edina težava ki jo imam z SP2 je, da mi na eni izmed treh identičnih mašin pri namestitvi posodobitve "Slovenian Interface for Windows Movie Maker (Version 2.1)" vedno javi napako. Problem je, da se ta računalnik zato ne ugasne samodejno pač pa vedno poskuša namestiti to posodobitev. Potem ga je trba ročno ugasniti.

Ima kdo kakšno idejo, kako to posodobitev izklopiti oz. jo namestiti.

Hvala.

_Dejan_ ::

Ko jeb* ta SP2 pack. Na novo zinštaliru windowse z integriranim SP1 in je rač. delu normalno, pol pa naložim gor SP2 resetiram in mi spet javlja napako explorerja kadar odprem mapo v kateri je več filmov.;( ;( Sm pa pogruntov da je za prvo napako bil kriv DEP in je on zapru program explorer. Računalnik je pregledan z ADWARE(posodobljen) in pando7(posodobljeno) in ni okužen z nobenim virusom oz spywarom.

Zdele bom sformatiru pa fu*** te SP v smeti.

Microsoft sucks>:D >:D >:D
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Microsoft ::

Pri tem pa pazi, da ko bos fuknu SP v smeti, da si ne bos kaj naredu! Torej previdno pri delu.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

_Dejan_ ::

Sej bi komu podaril Cd če bi vedu da je ok pa da mene kišta za****** sam sm dal včeri notr novo plato in proc pa vse naložu. Pa sošolca isto zafrkava ta explorer odkar je dal SP2 gor.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Microsoft ::

To mas sigurno kak ćesko WinXP verzijo. Al pa, da mas kej sumljivega v tisti datoteki...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

polde66 ::

hej
tkole tale sp2 sem probal na vse možne načine, če drgač ne nagaja pa dela sistem bolj počas. Ga mam pa na drugmu kompjutru kjer mam brezžično kartico gor, tam pa zadeva teče zelo ok ampak ga majo mulci za svoje nezahtevne aplikacije kot so: brskanje po internetu, chat in še kako tako zahtevno opravilo.
Kot resna zadeva pa tale sp2 ni. Pa da si neb kdo kej predstavljal kak napredek da je tale sp2. Narejen je za butaste ljudi (beri nezahtevne uporabnike) da jih pač sam opozarja na updejtanje da majo pop up stoper gor in še kaka zadeva, predvsem nebistvenega pomena.
če pa ma posodobljen movie maker gor pa za mene še ne pomeni, da se brez njega ne da žvet, za te stvari so drugi programi kot je kak pinnacle studio 9 velik boljši.
Tko da dokler ne bo popravka za popravek xpsp2 ga moj kompjuter ne bo več okusu.
Za privržence microsofta je pa tole moje razglabljanje pač sovražno.
JEST XPSP2 TUD VIDT NE MARAM!!!!!
polde

Paramedic ::

Kako je pa popravek za Outlook Express, da ti ne nalaga avtomatsko emaila, ki je polinkan v www, povezan z neukim uporabnikom? To se rabi za varnost, dobiš ga pa le z SP2. To je en primer, da je sp2 nujen za vse internetne računalnike. Verjetno pa je takih popravkov še več. Tudi firewall je zdaj lažje obvladljiv, ne le za neuke uporabnike, ampak za kogarkoli. Torej niso notri samo nepomembni popravki movie makerja, ampak tudi bolj pomembni deli sistema. Če kaj dela počasi, probaj naredit inštalacijo xp z integriranim sp2.
End transmission.

polde66 ::

tkole zadeva stoji
uporabljam firefox 1.0 poštnega odjemalca lohk zamenjam kadar kol. Mam router k ma požarni zid že gor. pa če ga nebi mel mam itak naštelan bitdefender 8 pro plus ki vsebuje požarni zid, anti spam ter antivirus, prav tako obstaja mnogo drugih antivirusnih programov in požarnih zidov ki jih lahko inštaliraš mirne volje kadarkol. Tko da z mikrosoftovim požarnim zidom niso Amerike odkril.
Pop up stoperje pa prav tako lohk naložiš, pa brez kakzga addaware programa si tud mrzu. Kaj mi pa nuca mikrosoftov updejtar če mam antivirus naštiman da semi avtomatsko updejta. Je kaj k sem pozabu?
Tko v varnosti nč novga.
Direktx 9.0c sem si itak sam naložu pa windows media player 10 slo tud.
Pa xp sp1 mi dela prov kul in boljš kot xpsp2 v vseh variantah. Tukaj lahko naštevava ripanje dvd filmov, igranje iger preko neta , uporaba kakzga klika prek com1 in še mnogo drugih aplikacij in potreb kjer zakomplicirani winxpsp2 zašteka pa naj si bo integriran ali ne. Verjem da sem sprobal vsaj par načinov in vedno me je na koncu sp2 razočaral.
Sicer je pa stvar posameznika za kaj se odloči za kero stvar.
Mi je pa butast poslušat da pa je kompjuter res super zaščiten odkar so pogruntal sp2.
polde

Microsoft ::

Mi je pa butast poslušat da pa je kompjuter res super zaščiten odkar so pogruntal sp2.

Sej, ti pac dej gor SP1, pa bos mel dost bolso zascito, kot jo ma SP2.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

polde66 ::

dej preber vse da boš razumu
lohk pa povzetek nardim: ali vsebuje sp2 antivirus -- ne
ali vsebuje dobr požarni zid --- pogojno
ali vsebuje dobr odjemalec pošte in internetni brskljalnik ---- obstajajo boljši
ali vsebuje addaware --- ne
ali vsebuje popupstoper -- pogojno
ali vsebuje anti spam - ne
no kaj iz tega sledi. Treba je kompjuter nadgradit z varnostnimi programi ravn tko kot v sp1 ali win me al 98. Je ena zmota če kdo misli da je pa z inštalacijo sp2 dobu vse kar kompjuter rabi za zaščito.
Microsoft si prebral zdej v celoti?
polde

Gavran ::

Po mojih izkušnjah SP2 ne rabim. Več ali manj vse visokoleteče "zaščite" so vezane na IE in Outlook Express. Torej, če teh dveh vhodov za viruse ne uporabljam, SP2 ne rabim in mi lahko povzroča le težave (kot pettonska prikolica na osebnem avtu).

Microsoft ::

polde66, dej ne pametuj. Se povzetka ne znas nardit. A si v rozich al kaj? Primerjas SP2 z nekim cist ta tretjim softwerom. Halo?!
Ce ze delas povzetek, pol mors nardit SP1 vs. SP2. Pa pol primerji, kater firewall in pop-up stopper je bolsi!

Gavran, oh ja, tole si pa kiksnu v tri p.m., da se bol ne bi dalo. Najprej si preber mal, prosim no. klik


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

polde66 ::

ma brez besed,
če jih hočš met pa bit po zadnji modi si jih pač naštelej.
polde

polde66 ::

no d na kratko stisnem novosti sp2:
povdarek je največji na spletni zaščiti
varnostno središče
zaščita pomnilnika ter varnejše surfanje in uporaba spletne pošte ( velja za MS produkte: outlook, messinger in internet explorer)
prinaša izboljšano sporazumevanje oken z 64-bitnimi procesorji
ter izbooljšno podporo bluetothu in w-lan-u

pa še pomankljivosti:

počasnejše delovanje sistema, nerazumevanje z nekatero programsko opremo, predvsem z antivirusnimi programi .

Upam da sem zadovoljil Microsoftu, pametovanje pa si lahko podrobneje prebere v reviji planet PC v novembrski izdaji. Tam tudi piše da je vsak 10 z namestitvijo sp2 paketa v težavah, pomoje pa je ta štvilka še manjša.
Pač odvisno kok si zahteven uporabnik. Bolj ko si zahteven več problemov lahko imaš, tukaj iz tega izvira da je pač sp2 namenjen nezahtevnim uporabnikom.

Če pa uporabljaš za pregledovalnik pošte in surfanje po internetu kak drug program (opera, firefox pa da ne naštevam) večino teh stvari pač ne potrebuješ. Moram pa priznat da je pa moj drug kompjuter posodobljen z sp2 ( za nezahtevne uporabnike- moje mulce ) kjer mam brezžično povezavo z routarjem čez 2 plati( klet 1 nadstropje) in sem bil prijetno presenečen da povezava deluje mnogo boljše oz stabilnejše kot prej z osnovno podporo belkinu.

upam da koga nisem zamoril s tem pisanjem

LP
polde

SasoS ::

Saj ne rečem...če inštaliraš sp2 dodatno so mogoče res težave (čeprav jaz nisem imel) in dela nekaj počasneje. Dočim meni integrirana verzija deluje odlično - ne bi nikol dal več nazaj sp1. Prav tako dela bp tudi na ostalih mašinah kjer sem dal gor...

Tear_DR0P ::

Jst mam gor SP2. Na originalnih Winsih in rozicah. Na obojnih dela vredi, nič ni počasnejše. Instaliral sem posebi, neintegrirano. Težav z SP2 ne poznam (no razn tega da ti activcard ne dela, sam so že popravki za to in delujejo odlično), mi je pa kr neki starih težav odpravu.
In ja SP2 je za neuke uporabnike. Ker sem doma edini uporabink, ki je kdajkoli delal v dosu, si o linuxu ne upam niti sanjat (no počasi prihaja se še spoznavam). Mi pa Winsi z SP2 pomenijo velik. Olajšajo mi delo in skrb za računalnika, ker nas na njiju dela 5 in vsi smo neuki uporabniki računalnikov. Brat ko ve mal več je takoj za menoj po številu napak ki so kritične za sistema. :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Gavran ::

Ja, ja, Microsoft (že po nicku se vidi katero firmo moraš??? zagovarjati), le kako so ljudje lahko sploh živeli brez SP2?
Meni zadostuje spisek problemov, ki jih SP2 povzroča. Brez SP2 imam (recimo) 1 problem tedensko (pa mislim, da ga tudi SP2 ne bi preprečil), z SP2 (preberi tudi slabe strani SP2!) pa bi lahko dobil ogromno problemov. Ne, hvala. Čakam na (kako ironično) SP1 za SP2.
Kot je že nekdo prej napisal: antivirusni program, firewall in adaware sem uporabljal pred SP2 in jih uporabljam tudi sedaj in bi jih moral uporabljati tudi z SP2. Vhod za "zlobno kodo" v računalnik pa sta IE in OE. In ker teh dveh ne uporabljam, sem se že tako znebil 90% težav. Da bi nalagal SP2 zamo zato, da bom "posodobljen" in "fancy"? Ne, hvala.

Preberi in pokomentiraj še tole:
http://support.microsoft.com/default.as...

SasoS ::

Preberi in pokomentiraj še tole:
http://support.microsoft.com/default.as...


Neumnost. Meni 1 program ni crknil zaradi SP2. Vsi se obešajo na ta spisek kot da je holy grail, večina jih ima pa tko probleme samo zaradi NX. Ni microsoft kriv če je program slabo spisan in če jih windowsi pač ne bojo več podpiral. Drugače pa roke gor tisti ki ima NX dejansko vklopljen...

Microsoft ::

Gavran, ni kaj, zanimivo ti tole komentiras. SP2 si sploh se nisi nalozil gor, govoris pa, kot da si ga in da ze imas tezave, da ti ne dela antivirus, da ne dela office vec, da vse dela pocasneje, .... Skratka, mislim da nakladas.

Ti jst iz prve roke povem, da sm dal SP2 na tri masine in da je do sedaj vse kul.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

boštjan ::

Ti jst iz prve roke povem, da sm dal SP2 na tri masine in da je do sedaj vse kul.

tudi jaz lahko to potrdim,nalagal na 5 mašin,zaenkrat vse delajo tipitopi
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Tilen ::

Same here, ce izvzamem zacetne tezave :)
Pac mors ga "spoznat" pa se ujames z njim. SP2 mislim :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Gavran ::

Sem pač uporabnik in ne tester. Če je o nekem izdelku zaslediti toliko negativnih kritik (tudi drugje po medijih, ne samo tule), je zame izdelek slab in ne čutim potrebe, da bi ga testiral, sploh, ker se brez njega prav dobro počutim.
Kje sem že omenil Office?

CaqKa ::

zanimivo da mi nismo slišali o teh negativnih kritikah.

Gavran ::

Zanimivo, ne? Tudi sedem strani tega threada so seveda same pohvale uporabnikov in izrazi navdušenja nad SP2, vključno s tistim "naložil sem SP2, pa mi ne dela..... kaj naj storim? Če se imate vsi čas igrati z SP2 in se "spoznavati" z njim, blagor vam, jaz tega časa nimam.

CaqKa ::

glej če sp2 naložiš na clean instal potem dela vse.
če pa ga naložiš na foo system potem pa lahko gre hitro kaj narobe.

cekr ::

Ponavadi je problem, ker so nekateri programi/gonilniki od nekaterih tako slabo napisani, da jih SP2 ne sprejme zase.
Pa še nekaj je, da do SP1 tolerira manjše hardware napake, SP2 pa takoj spusti na nižji nivo. Še posebej se to vidi pri IDE vmesnikih. Zato se pa pri nekaterih nikakor ne da zvišat hitrosti diskov.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Gavran ::

No, tole sta še dva razloga proti SP2.
CaqKa: verjamem, da na nov install deluje. Ampak tale računalnik je uporabljan v poslovne namene in je na njem naloženih kup potrebnih stvari. Samo zaradi SP2 ne mislim izgubiti dneva ali več, sploh, ker brez SP2 prav lepo shajam.
cekr: in kako naj vem, da ne bo moj sistem zaradi tega postal počasnejši? Žal nimam časa za eksperimentiranje.

apachee ::

MHO je takole:

Windows XP PRO + SP1
potem windows update kokr jih pač je ( pr men 3 krat )
en soliden AV
Adware (redno upfate + uporaba če ni PRO)
Search & Destroy (redno update)
redno Windows Update

To je z moje strani garantirano idealna varianta, preverjena na 3 različnih compih:

P4 v službu
P4 prenosnik
AMD desktop doma

Sprobu SP2 doma in v službi (2 computra šla na servis zaradi SP2) in ga ne naložim dokler ne bo kaj resnega storjenega na njem!

Vi si pa lahko mislte kar si čte, men pa moje iskušnje pravjo tko!
You can't win without The Finn!

Paramedic ::

Ne, idealna varianta je:
XP Pro z SP2 in nekaj popravki
Antivirusni
Firewall (lahko kar vgrajeni)
{IE + 2 antispyware programa} ALI Mozilla Firefox 1.0

To je moja varianta, testirana na:
Svojem prenosniku P-M 1.4 - nadgrajeno iz SP1
Svojem domačem rač. D1300@1400 - sveže inštalirano
Kolega1: P4 1,6 - nadgrajeno iz SP1
Kolega2: Sempon1400+ - sveže inštalirano
Še kje...?

Na vseh je vse brez teh namišljenih problemov, na vseh je adsl razen na enem, vse sem jaz inštaliral, le na P4 1,6 pravi da je zagon mal daljši.
Sprobal SP2 doma in pri drugih in ga bom še naprej dajal na računalnike prijatlov, dokler ne izide SP3, pol bom pa SP3 dajal :).

Mislite si kar hočte, sam moje izkušnje pravjo tko.

SP2 majo gor, kot sem videl tudi na faksih in v bolnicah. Če pa v podjetju ne morej tega dat gor, brez prevelikih stroškov, pa naj razmislijo o stečaju >:D.
End transmission.

apachee ::

And U R working at ...?

Microsoft SLO?
You can't win without The Finn!

Paramedic ::

sem nepristranski študent, živim od nebogatih staršev in malo od države :\
End transmission.

polde66 ::

in katere programe uporabljajo vsi omenjeni?
polde

Paramedic ::

na mojih dveh rač. in kolega1 uporabljamo vse običajne programe, AV, windows FW, p2p, zadnje 3d igre, office xp, nekaj za divx filme, glasbo...še marsikaj drugega, vsega po malem, jaz pa tud stvari za faks...
jaz imam oba rač. v angleščini, oba kolega pa v slovenščini. vse dela kot mora.
Kaj te še zanima? Vsi ki jih poznam osebno in vem, da imajo SP2, jim vse dela kot mora...
End transmission.

polde66 ::

kake obdelave videa, zvoka in podobnih stvari pa verjetno ne kaj. Pa ripanje dvdjev in peka njih tud ne ?
Zaenkrat me prepričajo lahko samo sp3
polde

Paramedic ::

Obdelava videa in glasbe vsaj z virtualdub in goldwave pri meni deluje, pa če deluje peka cdjev, mora tud peka dvdjev. Ripanje je pa samo od dvd pogona in programa odvisno. Če kak program ne dela, potem ni vreden uporabe ali obstaja zanj popravek.
End transmission.

polde66 ::

sliš se tko preprost
polde

SasoS ::

Ne vidim v čem bi bil problem SP2ja z editiranjem videa. Jaz sem dosti editiral DV video, vključno s capturjem prek firewirerja in kompresiranjem v divx in mpeg2...DVDje pečem skos...and there's no problem...

polde66 ::

sem pač ta deseti
polde

Daedalus ::

>SP2 majo gor, kot sem videl tudi na faksih in v bolnicah. Če pa v podjetju ne morej tega dat gor, brez prevelikih stroškov, pa naj razmislijo o stečaju

Hja, če enkrat skrbiš za mrežo v podjetju z 200+ mašinami, kjer se uporablja čuda bolj exotičnega programja, pol dobro premisliš, kdaj boš kaj nadgrajeval. Sploh če je to projekt skor enakovreden prehodu iz WinNT na WinXP... Tako da ne kozlov strelat, ker je razlika med domačo in corporate uporabo prevelika.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Paramedic ::

>Hja, če enkrat skrbiš za mrežo v podjetju z 200+ mašinami, kjer se uporablja čuda bolj exotičnega programja, pol dobro premisliš, kdaj boš kaj nadgrajeval. Sploh če je to projekt skor enakovreden prehodu iz WinNT na WinXP... Tako da ne kozlov strelat, ker je razlika med domačo in corporate uporabo prevelika.

No, zakaj pa hkrati govoriš proti sebi in v svoj prid? Koliko mašin pa je po tvojem v ljubljanskem Kliničnem centru? Štiri? Vsaka ambulanta in vsak oddelek po nekaj mašin. V skupni mreži. Kolikor sem videl, so si tam začeli zdaj iz windows NT in 98 dajat mašine na windows xpsp2, tako da so zraven posodobili računalnike. Tega verjetno ne delajo čez noč, ampak nekaj dlje. Na faksu pa itak ni problem. Programi za bolnico so pa včasih precej eksotični, ampak verjetno so tud tu kaj upgrejdali, ker je videt, da majo novejši sw s temi windowsi, ki pa dela isto.
"Sploh če je to projekt skor enakovreden prehodu iz WinNT na WinXP" - ja govorim samo o prehodu iz xp (taprvi ali z sp1) na xp z sp2. Res je, da je treba premislit, kaj boš nadgrajeval. Vse naenkrat morda res ni pametno. Sam ni mi jasno, na kaj si odgovarjal, ko si reku da naj ne streljam kozlov :)
End transmission.

Tear_DR0P ::

Mah sej ma Daedalus prav. Nekateri programi ki jh podjetja uporabljajo so spisani tako zanič, da na SP2 ne delajo. Pa to ne pomeni, da so programi zanič, samo določenih standardov se ne uporalja pri programiranju. Sam je pa tko da ti XP-ji ponujajo delovanje tudi v drugih načinih. Tko da men AutoCad 2000, ki ima zeloooo velike težave z XP-ji povsem lepo deluje na XP-jih - tudi z SP2. Samo pognat ga je treba v združljivostnem načinu za nazaj.
V bistvu o administraciji nimam pojma, ker se z njo ukvarjam samo doma, vendar vem, da če se mal poglobiš v Winse same, se da z njimi delat zelo dobr in velik stvari. In mislim da vsak admin, ki se ima za admina bi se v delovanje winsov moral spustit. Moraš imet čas da jih testiraš, pa tud napravo na kateri jih testiraš in ko si povsem prepričan da veš na kakšnih nastavitvah ti kej dela jih šele daš gor. Vem za določene sisadmine ki pravijo da so winsi tabolš.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Daedalus ::

Jah, Paramedic, sej mas po svoje prav... Jaz sem hotel povedat samo to, da bi pri prehodu na winXP moral imet par testnih mašin in ko bi pogruntal nastavitve za 100% delovanje vse eksotike, bi mogo narest ghost image in jovo na novo postavlat vse masine. Ker bi v primeru instalacije mašina za mašino trajala nadgradnja celo večnost. In če sama funkcionalnost mreže in podjetja brez SP2 ni ogrožena, je boljš ostati pri najnujnejših varnostnih popravkih in maš mir pred odvečnim delom. Seveda se pa lahko na nove mašine inštalira XP SP2, če se to ugotovi za dobro. Samo mislim, da če ni nekega haska (varnost ni ob ustreznih ukrepih preveč odvisna od same delovne postaje), se to pač ne gre počet. In kot si sam rekel, v kliničnem delajo prehos iz starejših OS-ov na novejšega. So pač mogli dat toliko in tolko testov skoz, da vse dela. V sistemu na winXP, ki deluje dobro brez SP2, pa ne vem, če se splača nadgrajevat. Sploh ne, če lahko to prinese več težav, kot koristi.

Glede administracije - večkrat se dogaja, da kakšna stvar, ki bi mogla delat, ne dela OK. Pol se je pa treba par ur zezat in ugotavljat, kaj vse je/je lahko narobe. In winsi so OK, samo nažalost večina adminov česa drugega niti od daleč ni vidla, tako da je presoja zopet tako-tako. So enostavni za vzdrževat, ampak pri kakih bolj eksotičnih nastavitvah pa znaš tudi zgubljat živce in pošiljat MS peš v Maribor...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Paramedic ::

V redu, se strinjam, SP2 ni nujen "po vsej sili", če maš ti že za celo skupino računalnikov, ki so v mreži zagotovljeno varnost od zunaj in mogoče tudi med njimi kaj. Takrat si pa lahko le mogoče zaželiš kakih podobitev za posamezne stvari, kot so WPA popravek za wlan itd., ki pač dodajo kaj, kar ti manjka.

Ampak v splošnem, če imaš XP in imaš mašino povezano naravnost v splet, takrat je pa že nujno imet SP2.
End transmission.
««
7 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP SP2 spet buri duhove (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
678102 (5899) Keyser Soze
»

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
777784 (7784) darkolord
»

Express Install za Service Pack 2

Oddelek: Novice / Varnost
453758 (3758) Izi
»

Windows XP Service Pack 2 Reloaded (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
717642 (7642) Vlady
»

Windows XP SP2 Final (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
908040 (8040) MrStein

Več podobnih tem