» »

Windows XP SP2

Windows XP SP2

««
8 / 10
»»

polde66 ::

pa spet ne razumem zakaj je nujno?
polde

Paramedic ::

Ne vem zakaj je težko razumet, da je sp2 paket popravkov. V njem so zakrpane luknje, ki bi lahko dopustile, da tvoj računalnik postane marioneta. OK? Al pa imaš mogoče rad lutkovne igrice in jih obiskuješ :\.
End transmission.

polde66 ::

zgleda da ti ne razumeš, da je treba računalnik zaščitit še dodatno z drugimi programi, cela državna uprava uporablja netscape ( sicer ni več med najboljšimi - najvarnejšimi ) ampak se ve zakaj. Nima tok
lukenj kot exploter. Kaj pa manjka Firefoxu pa še v slovenščini je? Da pa se ne bo kaka stvar nasrala na kompjuter pa ne boš mogu preprečit razen če ne boš po internetu šaru. Sem že razložu čemu je podpora namenjena v sp2. preber si mal višje pa ti bo bolj jsno.
Se mi pa zdi zlo hrabro dejanje da so vsepovprek vrgl sp2 na kompjutre ker zadeva še ni dodelana tko kot treba. In to še v kliničnem centru. Sem upal da majo kake "strokovnjake" ki svtujejo tko kot treba. Prot xp-jem nimam nič kje pa, proti sp2 pa veliko. Ne glede na to če devetim dela ok bo 10 al pa 15ti mel težave. In to iz nerazumljivega razloga pa da pol vidm brihto k bo ugotovu vzrok. pa če bo to samo vsak 15 bo še ok večji problem bo če bo štev manjša.

Seveda je to samo moje mnenje pa sem samo uporabnik in dajem na kompjuter stvari ki mi pač delajo v redu se znjimi dobr počutim in delo z njiimi ni težko.
polde

apachee ::

Vsak 10, oziroma 15?????

Po postih prej vsak 15 nima problemov z SP2.

Sam Paramedic je vnet zagovornik SP2 kot da ma kako pogodbo z Microsoft in da bo dobil kako provizijo :D

To pa da je KC Ljubljana na VSE compe vrgu SP2, to pa mi je dalo zlo za mislt o našem ministrstvu za zdravje oz Kebrovi administraciji!
You can't win without The Finn!

Mavrik ::

A vi ne berete nič novic?
Napisal sem že vsaj dve, v keri je bila omenjena precej kritična varnostna luknja, ki je bila že zdavnaj odpravljena s SP2. Tudi taka, ki gre mimo tako vseh firewallov, kot antivirusnikov.

Inštaliral sem že SP2 na kup sistemov pa še na nobenem ni bilo problemov. Očitno vas paranoja daje, ne pozabite zakleniti stanovanja pred agenti sove.
The truth is rarely pure and never simple.

_Dejan_ ::

A tut ce maa strojni firewall gre mimo njega? Jst sm mel SP2 gor sam me je zaj****** pa sm zdej brez njega in lepo shajam.:D
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Microsoft ::

Mislm, da se nekje na uradni strani pise (itak je pa to tud vecini znano), da se mas WinXP SP1 v kurcu, da ti z instalacijo SP2 ne bo odpravl tezav.
Skratka, taprvu sistem porihtite (pa ne tako, da si reces: "Eh, sej nimam virusov..."), pol pa instalirite SP2.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Paramedic ::

Dajte no malo pomislit, preden rečete "ta je pa M$ov". Js odgovarjam, ker pač te čase nimam kaj boljšega za počet, imam pa to temo med Mojimi temami. In če gre odgovor name, bom nanj odgovarjal. Pa M$ nima ravno finančne koristi od tega, če si date gor SP2, sami jo pa lahko imate, če bo npr. zaradi tega ADSL bolje izkoriščen, ko ne boste dajali svoje povezave nevede v najem >:D.
Aja, pa naj še dodam, da še nikoli nisem doživel, da bi imela kaka moja mašina virus, črva, trojanca itd., niti kakega omembe vrednega spywara (kak, ki bi se zaganjal in popup metal itd...). Pa je vse kar imam win firewall, doma tudi hw firewall, updatano vse odkar imam adsl, ter antivirus.
End transmission.

SasoS ::

Glejte...al vam je sp2 všeč al ne...razvoj gre sem naprej. Ako bi vam kdo težil za še vedno uporablja windows 3.11 for workgroups zato ker mu že vse dela 15 let ni nič pipal ga verjetno ne bi resno jemali...Tako da najbolje si je čimprej vse poštimat tako da ti dela...

Gavran ::

Paramedic, hvala za potrditev mojih domnev. Namreč, trojancev in podobne zalege nisi imel niti PRED namestitvijo SP2, kajne? Imel si FW, vse updatano in antivirus (pa verjetno Adaware). In je delovalo... brez SP2.

OrlyTM ::

Vsak 10, oziroma 15?????

Po postih prej vsak 15 nima problemov z SP2.


aham ... in to si razbral kje? na slotech forumu? :\ :\ jaka referenca ...

jst sm dal sp2 ze na precej masin pa nimam prav nobenih tezav z njim! Tko da mal nehite pranojit! Ce pa ne znate masino spedenat tko, da bi delovala ste pa tak lemerji.

Jst sm mel SP2 gor sam me je zaj****** pa sm zdej brez njega in lepo shajam.


a lahk opises malo, kaj te je tok zajebavalo, da si ga odstranu?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Paramedic ::

Gavran: ja res ne govorim o tem iz izkušenj. Govorim o tem, da potem, ko vsi pametujete, da SP2 ni potreben, potem vsi mislijo da ni, čez en mesec maš pa 10 tem variante "windows se mi kar naprej na novo zaganja, prekleti M$!".
Pa od začetka ADSLa (2 leti nazaj) nisem imel antivirusa in firewalla, sem pa imel updatano. To imam vedno.
End transmission.

Gavran ::

Pravzaprav ne govorim o tem da ni potreben ali koristen - bistvo je v tem, da je nezanesljiv oziroma nisem prepričan, da po inštalaciji ne bom imel drugih problemov. Če bi o težavah poročalo le nekaj uporabnikov, bi zadevo razumel. Ker pa o nekompatibilnosti lahko bereš povsod, je to zame in mojo uporabo pač tveganje manjše, če ga ne uporabljam. Stvar se seveda spremeni, če bi postavljal računalnik na novo. Ko enkrat deluje, deluje. Če pa nisem prepričan, da bo deloval (in lahko shajam brez njega) ga ne bom inštaliral.

schurda ::

Pri nas je recimo tak problem: odkar so nam naq firmi namestili SP2, rabi mašina več kot 5 minut, da se zažene, nobenih passwordov si ne shrani, tako da moraš vsakič posebej vpisat 3 passworde, če hočeš sploh odpreti programe, mašine so se upočasnile parkrat, težave so s tiskanjem na mreži, težave so z dostopom na druge računalnike, najboljše so jo odnesli tisti, ki imajo še W2k. Pred SP2 teh težav ni bilo.

Sej mogoče, da je treba stvari nastavit, ej samo potem zakaj niso stvari ŽE nastavljene tako da delajo, drugače je boljše da nam dajo kar source, pa si ga bomo sami spremenili za sebe in potem skompajlirali. Trapasto se mi zdi, da se mašina Centrino z 2GHz procesorjem obnaša kot mlinček. Mislim, da smo skozi to obdobje šli. Stvari so lepo tekle... do SP2. Zdi se mi, da je SP2 slika ameriške paranoje. Prej vse free, zdej pa, ko smo napadeni, se bomo zablindirali za vsako ceno.

Samo še moje mnenje: mislim, da bi morale ustanove, kjer n se skrbi za pomembne zadeve - npr. UKC, počakati in imeti samo preverjene sisteme in ne biti poskusni zajček.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Daedalus ::

>Prej vse free, zdej pa, ko smo napadeni, se bomo zablindirali za vsako ceno.

He he, carska izjava, jo takoj podpišem.:D Točno tak občutek sem dobil sam pri prvem srečanju z SP2. Prej je bilo vse preveč naivno nastavljeno, naenkrat pa v čisto drugo skrajnost, zablindirat sistem, pa tut če crknejo vse povezave v splet:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Microsoft ::

schurda, tam kjer ste 'vi', ste oz. so nesposobni. To je vse.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Gavran ::

Microsoft, preden nekoga obtožiš nesposobnosti, preštej vse poste v tem topicu in nato tiste poste v katerih uporabniki tožijo nad težavami z SP2. Potem pa obe številki objavi tukaj. Nekam veliko ljudi je nesposobnih, kajne? In to tistih, ki naj bi poznali računalnike - drugih ni ravno veliko na Slotechu. In kako je potem šele z "običajnimi" uporabniki?

Microsoft ::

Gavran, preber njegov post, no.

Sej mogoče, da je treba stvari nastavit,...
Ja pizda, a zdej ste pa se tolko leni, da se vam se nastavt ne da. Pa nastavlanje je na izi.

...ej samo potem zakaj niso stvari ŽE nastavljene tako da delajo,
Stvari delajo tako, kot je nastavljeno po defaultu. A naj 'dela' tako, da po defaultu lepo trojance pobira, al ka?!8-O

...drugače je boljše da nam dajo kar source, pa si ga bomo sami spremenili za sebe in potem skompajlirali.
LOOOOOOOL
Tale je smesna da je kr brezveze. Trikrat se ti ne da kliknat na next, a v source bi pa sou brskat, da bi ti default instalacija ugajala. Ja pa ja.

Trapasto se mi zdi, da se mašina Centrino z 2GHz procesorjem obnaša kot mlinček.
To je nesposobnost tistega, ki stvari rihta.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

CaqKa ::

ja.. pa meni se celeron-M z 512 rama in 5400 obratov disk iz hibernacije postavi gor prej kot v minuti iz ponovnega zagona pa prej kot v minuti in pol... daj no.. tehnike odpišite. nesposobneži. za ghosta še tudi verjento niso nikoli slišali. pa za unnatented inštalacije.

ja pa kodo bi si sam spremenil. pa da je nehi no. če si tak paranojik potem idi na linux.

/edit:
da nebo pomote. imam xpsp2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Gavran ::

... nastavljanje je na izi...

Mogoče je na izi, ko enkrat zadevo naštudiraš. Za naštudirat pa potrebuješ čas. Čas v firmi je pa denar in veliko manjših firm nima enega človeka zaposlenega le zato, da bo naštudiral SP2.

...A naj 'dela' tako, da po defaultu lepo trojance pobira, al ka?!...

Če samo varovanje pred trojanci pobere toliko procesorskega časa, potem je SP2 še slabši kot sem mislil.

A si šel štet poste zadovoljnih in nezadovoljnih uporabnikov???

Ko boš enkrat v firmi in moral delati za svojo plačo, ne boš imel časa študirati kako neka stvar deluje, sploh, če brez tega deluje dobro. Mogoče ciljaš na delovno mesto sistemca v večji firmi, ampak tam boš pa imel nad glavo sto uporabnikov, ki jim vsaka sprememba predstavlja veliko težavo.

CaqKa ::

zato pa imaš strokovnjaka. če ga pa nimaš pa ga odzunaj naročiš.
če nič od naštetega ne narediš pa si zanič vodja.

Daedalus ::

>Ko boš enkrat v firmi in moral delati za svojo plačo, ne boš imel časa študirati kako neka stvar deluje, sploh, če brez tega deluje dobro. Mogoče ciljaš na delovno mesto sistemca v večji firmi, ampak tam boš pa imel nad glavo sto uporabnikov, ki jim vsaka sprememba predstavlja veliko težavo.

Eee, vidite tako govori človek, ki ima očitno nekaj pojma o izgledu dela sistemca. Me zanima, kolko velikih braniteljev SP2 je sploh kdaj delalo v firmi z vsaj nekaj deset zaposlenimi. Jaz sem delal v firmi z nekaj sto zaposlenimi, ki ima v mreži 200+ mašin. Če štejem dislocirane je to 300+ mašin. In vam povem samo nekaj - spremeniš v delovanju sistema eno malenkost, pa maš kopico težav z uporabniki. Itak se pri večjih mrežah precej pogosto pojavljajo napake, ene malo manj, druge malo bolj nadležne. In recimo da se odločiš nadgradit celo firmo na SP2. Ghost obvladamo, to res ni problem. Samo tolko mašin? Se splača? In obenem še prej podolgem in počez stestirat, če vse dela kot more. In pri tem testiranju morajo poleg obstoječega podjetja sodelovati še vsaj tri druga, ki pišejo/vzdržujejo določene precej redke programe. Ne, hvala, kot je rekel naš sistemc, ostajamo pri kritičnih popravkih, firewallu in proxy serverju za dostop do interneta. Najmanj težav, SP2 pa mogoče kdaj drugič. Ni izkjučeno, da se bodo XP SP2 začeli nalagati na novo prispele mašine, če se bo komu ljubilo ubadat s tem. Al pa tud ne. Itak se v večjih sistemih za varnost skrbi na mejah sistema in ne tolko na samih delovnih postajah.

dodano:

>zato pa imaš strokovnjaka. če ga pa nimaš pa ga odzunaj naročiš.
>če nič od naštetega ne narediš pa si zanič vodja.

Aja? Ti sploh veš, kolko stanejo strokovnjaki od zunaj, sploh če nimaš vzdrževalne pogodbe (marsikdo je nima)? Nekako je, dragi moj arogantnež, potrebno upoštevati, da si vsako podjetje ne more privoščiti nevem kako (pre)plačanih strokovnjakov, da jim pridejo poštimat stvari. Pri nekaterih podjetjih je pa sploh krasno, ko je kak knjigovodja obenem tud vodja informatike. Pa pejd takemu dopovedovat, kako in kaj. Na varnem doma je lahko pametovati, spravi se enkrat delat, pa boš pol videl. IT oddelek je pa precej draga stvar in za tako igračkanje je potrebno meti precej na računu. Malo podjetij si lahko to privošči. Najboljše so pa sploh izpostave tujih podjetij - ko ti kaki Čehi nastavljajo firewall, sheme mreže sploh nimaš, pol pa ugotavljaj, zakaj ene stvari ne delajo. Pred tabo pa so odpovedali 3 kao windoze strokovnjaki, ki jih je poslala firma, ki bi naj vzdrževala sistem. Krasno, ni kaj... Obenem pa se morš boriti s SW, na katerem nekatere svari preprosto nehajo delovati. Aha, jaz ne. Vsi ostali, pa če ste tako prepričani v superiornost in brezmadežno delovanje nekega paketa popravkov - zrihtajte si field-test, pa pol pametujte.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

schurda ::

Microsoft:
Tega sicer nisem vzel osebno, sicer pa tudi dlak v jajcu ni treba iskat. Dejstvo je, da sem si doma brez kakšnih posebnih muk zoptimiziral W2k pa RH9, pa tudi brez tega so stvari vsaj razumno delovale. Na firmi pač so XP-ji in tu nimam prevelikih kompetenc, toda prej sem tudi tu imel W2k in so mi lepo delali, zdej pa je stvar skoraj nemogoča.

Ne vem tudi zakaj bi moral nek začetnik šarit po registru in nastavljat zadeve, pa podobne fore, potem pridemo do iste zadeve, ko si v Linuxu spremeniš nastavitve jedra, ki jih potem prevedeš in so optimizirane za tvoj sistem. Gre za preprosto dejstvo: XP in SP2 nista še zrela, da bi bil to funkcionalen in hkrati prijazen OS. Ali eno ali drugo. Vendar skupaj ne.

W2k so z SP3 in SP4 dozoreli, RH 5.2 se spomnem tudi (5.0 in 5.1 sta bila slaba) RH 6.2 isto (6.1 in 6.0 spet slabša), RH 7.3 isto (7.0 - 7.2 spet težave). Toda ena razlika je: W2k so po dveh letih (ali nekaj takega) dozoreli, RH v par mesecih, XP pa so tu že štiri leta, razmišlja se o DolgemRogu, stvari pa še vedno ne delujejo kot bi morale. Miislim, da bi se moral Bill odločit ali sfrizirajo zadeve, ali pa komplet grejo na novo. Očitno so mislili bolj to drugo, samo ker jim ne uspeva po zamislih, so morali nekaj ukrenit na hitro, da so stara jajca pokrpali. In rezultat je pač tak kot je.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

OrlyTM ::

kok ste hudi res :\

Daedalus: za veliko firmo je jasno, da je treba vsako stvar preizkusit prej in ce dela, gremo dalje ... tukaj je govora bolj o home userjih, IIRC ...

Tam si sam rekel, da se tezave lahko zacnejo pojavljat pri "posebni" programski opremi ... torej ni neposredni krivec za tezave MS, ane?*

-------------------
Schurda:
Pri nas je recimo tak problem: odkar so nam naq firmi namestili SP2, rabi mašina več kot 5 minut, da se zažene,


a dej dej? sam zarad sp2? itq ... big bad sp2 ... da bi se pa kdo lotu raziskat zakaj tak zagonski cas, to pa ne ... itq je sp2 kriv :\

nobenih passwordov si ne shrani, tako da moraš vsakič posebej vpisat 3 passworde, če hočeš sploh odpreti programe,


a? kr odjednom ... zarad sp2?? ... to ti tezko verjamem!

mašine so se upočasnile parkrat,


parkrat? kaksna enota je to? Vsekakor je razumljivo, da hitreje ne bodo delovale, ce majo vec "servisov" za pohendlat ... ampak pri spodobnih masinah bistvenega upocasnjevanja ni zapaziti! Pa sm SP2 namestu ze na mnogo masin!

težave so s tiskanjem na mreži, težave so z dostopom na druge računalnike, najboljše so jo odnesli tisti, ki imajo še W2k. Pred SP2 teh težav ni bilo.


kaksne tezave z tiskanjem?
kaksne tezave z dostopom na druge racunalnike?

does firewall ring a bell?

krneki tole :\

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Microsoft ::

Ej folk, pa zarad mene lahka mate XPje brez kakersnga kol popravka. Mi dol visi. Sam ne pol jokat, ko bo prslo do kake napake oz. bo odkrita kaka lukna, ki pa je bila odpravljena z SPjem ze pred 10 letim... Pa se pol kao pizdit, kako pocas odpravlajo napake, za katere ponavad obstaja patch ze par mescu.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Daedalus ::

>Tam si sam rekel, da se tezave lahko zacnejo pojavljat pri "posebni" programski opremi ... torej ni neposredni krivec za tezave MS, ane?

Lej, gre se za opremo, ki deluje na XP SP1 bp. Kje je zdaj krivec - al v tej opremi, ali kompletu popravkov, ki očitno ni kompatibilen z določenimi programi za nazaj?

Glede očitkov, da se tule pogovarjamo o home userjih - mislim, da določenemu folku ne bo škodilo, če se bojo zavedali, da obstaja še kaj drugega ko domača mašina al pa mogoče domače tri mašine. Sicer pa je to debata o XP SP2 in nikjer nisem zasledil, da bi se posebej omejevali na domače/poslovne uporabnike.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

Daedalus ma v določenih točkah zelo prav. Ma pa tudi Microsoft.
SP2 ima določene kikse, ki pa nebi bili kritični, če jih nebi imela tudi ostala programska oprema. SP2 ne podpira fovš napisane programske opreme, pa čeprav je tudi sam tak (ni fovš, sam določene nujno potrebene funkcije ma ukinjene). Če na SP2 kej ne dela, je treba probat združljivost za nazaj. Če si v vlki firmi in ta firma skopari z denarjem za informatiko, je bolje SP2 ne dat gor, kot pa zastonj delat za požrešnega direktorja.
Sploh če maš težave z IT strokovnjaki iz Češke, Poljske in podobnih dežel. Pol se rajš kr nehaš ukvarjat s svojim delom, kr bi se rajš ustrelil ko njih vidiš delat.
Pa predvidevam, da če so na Kliničnem dal na računalnike SP2 so zadevo prej stestiral. Ne morejo si privoščit prevlkih jeb. SP2 pa operacijske mize ne pomenijo isto. Operacijske mize so direktorki stolček in politične funkcije, SP2 pa pomeni življenja pacientov (v primeru zajeba) in s tem resne posledice ne samo za enega človeka ampak za cel KC.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Paramedic ::

No za KC, da ne bo pomote. Js sem zaenkrat videl SP2 na računalnikih, ki se uporabljajo na običajnih oddelkih, kjer imajo pač sw, ki se uporablja okoli pacientov. Ne pa za neke strežnike pri operacijah ali kaj vem kje. Pač navadni računalniki, ki rabijo delo preko mreže, za kaj naročit, vpisat v bazo, ne vem kaj vse. Tak da pustite ta KC, ker tud ne trdim, da so že vse mašine dali na SP2, le da jih posodabljajo/menjavajo. Tako da če menjavajo, da ne menjavajo na zastarelo, ampak na SP2 windowse.
Drugače pa tear_drop ma kar prav.
Za domače uporabnike pa še nisem slišal razloga. Vsi, ki se pritožujete, se sploh ne potrudite, da bi sploh kaj pogledali kaj je narobe.
End transmission.

_Dejan_ ::

Zdele sm naložu windowse z integriranim SP2 in mi dela ok. Sm pa z neta potegnu rožico:D k z originalnimi ni delal>:D bom kr vrnu orig. pa zdej me tut tisto z polno mapo filmov več ne zafrkava.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

mamut ::

Meni se ponavadi ne zdi smiselno skakati takoj v vsako noviteto pa sem z SP2 malo pocakal. Poznam tudi par primerov, ko jim je po namestitvi SP2, takrat avgusta, sistem sesulo.
Zanima me, ce so stvari kej popravili, ker me bolj kot zadnji krik zanima zanesljiv sistem.
Torej SP2 DA ali NE?

Microsoft ::

Glede tega, a dat to gor al ne, kle nimamo enotnega mnenja.

Drgac mas pa kle KB811113, kjer so spisani popravki. In pol, ko (ce) bos dal SP2 gor, je ze neki dodatnih popravkov. Mislim, da enih 5. Pac, ko das SP2 gor, odsurfas na Windows update, pa potegnes se preostanek dol.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

_Dejan_ ::

Ojla dones sem si naložu vse popravke z microsoft update centra pa se mi zdej ko prižgem rač. pokaže prijavno okno ki mi gre na ku*** kako naj ga izklopim? Gesla za uporabniško ime nimam narihtanega tako da moram na un okenček samo kliknit kar pa mi ni všeč. Kaka rešitev?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Microsoft ::

Poheki register. klik


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

_Dejan_ ::

Super deluje TNX.

A mogoče veš kaj je treba v registru spremenit da mi več ne prikazuje ikone za varno odstranjevanje strojne opreme v taskbarju? Ker mam SATA disk mi tisto prikazuje.

LP,_Dejan_
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Microsoft ::

To je men delalo samo w Win2k, pri XPjih pa tega nism nikol vidu. To govorim za USB kljuc.

Drgace bi se pa to mogoce dalo z TweakUI. TweakUI Tu mas se ono, da nastavis, da se avtomatsko logira. :P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

_Dejan_ ::

sej uno z avtologin sem rešu.za to pa sm mislu da veš za kak vnos v register.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

mamut ::

mene bi tud zanimalo kako se resis ikone za varno odstranjevanje USB naprav. Ext. DVD brnerja pac ne mislim izklapljat.
winXPsp1

CaqKa ::

Zanima me, ce so stvari kej popravili, ker me bolj kot zadnji krik zanima zanesljiv sistem.


tašen kot je bil xpsp2 avgusta je še zdaj. a ni logično?

walda da jim je sisteme sesuvalo. če so pa že meli itak totalno razsute sisteme.

Sami ::

Živjo,

imam velik problem. Popoldne sem formatal harda in na sveže naložil Win XP+SP2 in težava je ista kot zmeraj, ko sem imel SP2. Ko se povežem na net opravilna vrstica zamrzne za okoli 5min in potem spet deluje normano. Kaj bi bilo narobe?

Hvala!
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Paramedic ::

Zdi se kot, da ti windows čaka, da se nekaj izvrši, potem pa nadaljuje, kot je to bilo, če nisi imel fiksnega ipja določenega pri mrežni kartici in adslu. Pred SP2 je meni wireless čist ustavil delo opravilne vrstice, dokler ni ugotovil, da ni brezžičnega omrežja in da si naj sam dodeli IP. Mogoče je kaj takega pri tebi?
End transmission.

Sami ::

IP zmeraj nastavim, drugače se pri zagonu opravilna vrstica zamrzne, ko komunicira z modemom. Itaq pa se nisem hotel zajebavati s tem problemom, ker sem ga imel že pred 3 meseci, ko sem inštaliral SP2. Spet sem formatal disk in naložil Win XP+SP1, ki je zakon.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Screamboy ::

men je vedno povzročal razne težave ko sem nameščal popravke posebej sem imel windows + service pack 1 potem pa sem naložil service pack 2 pa vedno težave sedaj pa sem dobil windows ki se že pri intalaciji namesti sp2 in to je zakon nobenih težav več

ttommy ::

Pozdravljeni!
Imam SP2 na PC-ju že 2 meseca,pa sem šele sedaj zasledil,da mi ne delajo DVD filmi.No,delajo,samo ne na pravi način:
V Power DVD-ju se mi samo na začetku pojavi slika,potem pa izgine.To mi dela v vseh programih za DVD-je,razen v Nero Showtime,pa še tam izgine slika,ko hočem povečat na Fullscreen.
Prebral sem vse poste,pa tega problema nisem nikjer zasledil-zasledil sem pa vse polno problemov,ki pa jih na mojem PC-ju ni!Vse dela gladko,kot mora(če izvzamemo predvajanje DVD-jev)!
Potem sem pa zbrisal SP2(to je šlo normalno v nadzorni plošči:add/remove)in so mi DVD-ji normalno lavfali.Naložim nazaj SP2,pa je enak problem!
VE KDO ZA REŠITEV PROBLEMA?(Razen odstranitev servispacka)
POZDRAV!
Gamer

Microsoft ::

Poglej na domaci strani od proizvajalca DVD predvajalnika in googlu, ce je potrebno program nadgradit po namestitvi SP2.
Recimo, za Nero in Norton to velja. Ostale pa ne poznam.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

pako ::

Men lap top s sp2 tud nagaja. Ko se povežem prek wirless routerja na net ima vseskozi težavo z IP-naslovom,..! Zdaj pa sem instaliral brez sp2 in deluje očitno bolje!!! Nevem ne vem:8)

JohnyB ::

haj sm sam preletu ker se mi ni dal vsega brat ......

ma jest sm dal Sp2 koj gor in mi dela Bp že cel cajt in kukr prav OrlyTm treba je popedenat mašino pa je an

drugač se pa strinjam IE je treba pustit na mir in uporablat Firefox:D

aja glede mrežnih nastavitev pr ns na šiht mamo win2k pa je isto za po p**** kak mele včash isto pri printanju pač mreža... no pa nimamo tko slabo poštiman
Apple iMac

Alex2005 ::

Jest sem integrirou WinXp Pro in SP2 z nLitom, in me zanima, ce mi lahko kdo pove kako naj integriram še Slo-pack.
Hvala!

pikachu004 ::

mene pa zanma zakaj vsi rabite slo pack

Alex2005 ::

Men osebno bolj odgovarjajo angleški, samo mama jih tudi uporablja pa ne zna angleško. Zato rabim Slo-pack.

kriko1 ::

Mene pa zanima kje se da dobit slo-pack.
««
8 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP SP2 spet buri duhove (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
678083 (5880) Keyser Soze
»

Negativni odzivi na Windows XP Service Pack 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
777775 (7775) darkolord
»

Express Install za Service Pack 2

Oddelek: Novice / Varnost
453752 (3752) Izi
»

Windows XP Service Pack 2 Reloaded (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
717628 (7628) Vlady
»

Windows XP SP2 Final (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
908018 (8018) MrStein

Več podobnih tem