» »

Formula 1 2022

Formula 1 2022

««
10 / 99
»»

springfield ::

Vsaj novinarji lahko postajo update
https://www.motorsport.com/f1/live-text...

Zanimiv beamwing

billy ::

fyi, lani je prvi dan testiranj v barceloni bil prvi lujz z 1.16.9xx

buneech ::

Letos bojo kr sandbaggal. Tisti, k so kej najdl, vrjetn ne bojo pokazal polne hitrosti.

Zgleda so russlu pozabli povedat to :)

AtaŠtumf ::

billy je izjavil:

Zgleda so russlu pozabli povedat to :)

Kdo pa pravi, da ne sandbaga... >:D

billy je izjavil:

fyi, lani je prvi dan testiranj v barceloni bil prvi lujz z 1.16.9xx

Lani niso testirali v Barceloni. Je pa bil lani pole v Barceloni 1:16.741.

Sheteentz ::

ripmork je izjavil:

Čist mimogrede; primerjava dirkalnikov 2015 / 2022. Definitivno spremembe v pravo smer 8-)

Kaj pa tale lepotica?

codeMonkey ::

Dirkace ze precej zanima kako dobro se bo dalo prehitevati v praksi :)

https://twitter.com/Supportalonso_/stat...

Zgodovina sprememb…

Tilen88 ::

Jaz tudi upam, da so nova pravila v pravo smer.

Kolk počepne dol O_O

Pa alpin troll

ripmork ::

Sheteentz je izjavil:

Kaj pa tale lepotica?

:)) To je bila sploh era, ja. Caterham pa zastavonoša bizarnosti:

Tilen88 je izjavil:

Pa alpin troll

lol :))

Skyman ::

codeMonkey je izjavil:

Dirkace ze precej zanima kako dobro se bo dalo prehitevati v praksi :)

https://twitter.com/Supportalonso_/stat...

Ko pa ze zves kako je prehitevanje in ko ves da imas še 2 dni pred seboj gres pa malo na offroad

https://preview.redd.it/6g1gcp2x2lj81.j...

b3D_950 ::

Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgleda da je en "obiskovalec" malo zašel po pomoti na dirkalisce :))

broken/link ::

Ta slika po moje zelo lepo prikaže razliko v "debelosti" dirkalnikov oz kaj je mercedezu uspelo naredit. Ker to, kako ozek je Merc, je impresivno.
https://www.reddit.com/r/formula1/comme...

Tilen88 je izjavil:

Kolk počepne dol O_O

To sta sliki iz nasportnih ovinkov in je logicno razlika v visini

broken/link je izjavil:

Ta slika po moje zelo lepo prikaže razliko v "debelosti" dirkalnikov oz kaj je mercedezu uspelo naredit. Ker to, kako ozek je Merc, je impresivno.
https://www.reddit.com/r/formula1/comme...

Vec kot ocitno je, da RB, Ferrari in AM (in se kdo) niso sli na ozek dirkalnik. Binotto je sam rekel, da imajo tam bol ali manj zrak. Ce hocejo, lahko preklopijo na ozke sidepode brez vecjih sprememb notranjosti.

Mene pa še najman MCL in MERC impresionirata, me res zanima kje bo kdo na q1

se ena slika Mercedesa odprtega

Drgač pravjo da RBR skriva še večji undercut s tistimi kevlarskimi/karbonskimi paneli pod sidepodi

Bodo meli cez celo stranico taki undercut? :))
Je kar nekaj zanimivih resitev letos. Upam, da nobena ekipa ne bo 1s spredaj. Ce pa ze mora bit nekdo, naj bo to Ferrari :P

o0o0o0o0o0 ::

Kakšen je ponavadi popust za F1 TV?

scythe ::

Zgleda da bo pestra sezona, pravo hitrost bomo videli šele na prvih Q1. Razlike med dirkalnikim so kar velike, tehnični komisarji bodo imeli kar nekaj dela pri pregledovanju, mogoče je našel kdo sivo cono :D
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

BT52 ::

FU this is insane. RB je mindblown. Kake gobe to jemljejo. Čudovit dizajn.

Kaj bo šele na drugih testiranjih marca.

Meni bo možgane razneslo. Toliko različnih rešitev in konceptov. Samo tole potem pa še povežeš z setupom, Jao. Ekipe bodo imele ogromni račun za plin in elektriko. : )

Jst že par dni prebiram un forum pa gledam primerjave pa se sam čudim :D

ripmork je izjavil:

Sheteentz je izjavil:

Kaj pa tale lepotica?

:)) To je bila sploh era, ja. Caterham pa zastavonoša bizarnosti:

Tilen88 je izjavil:

Pa alpin troll

lol :))

Če še enkrat objaviš te grdobe bom zahteval BAN. LOL zdaj ko sem gledal ta čudovita dizajna RBja in Mclarna si mi pokvaril epetit.

pirlo ::

Mercedes pa je letos zgleda šel v smer Mclarna 2015 s size zero filozofijo :)

BT52 je izjavil:

Če še enkrat objaviš te grdobe bom zahteval BAN. LOL zdaj ko sem gledal ta čudovita dizajna RBja in Mclarna si mi pokvaril epetit.
Mal za kontrast, da bo še lepš sedanje gledat :D

Berem tole pravkar (s pomočjo translationa):
Očitno so pri Alfi že doživeli tipičen problem ground efekt dirkalnikov; "poskakovanje" (ne najdem boljšega izraza trenutno), ko se dirkalnik preveč približa dnu in se tok podre, dirkalnik izgubi podtlak in se vzmetenje (posledično dno) dvigneta, nakar se tok spet okrepi in potegne dno k tlom (pa spet znova). problem je pri hitrostih nad 250km/h. So pa že razrešili problem.

Ekipe naj bi (če je verjet članku) že eksperimentirale z upogibanjem dna na robovih (simuliranje skirt-ov), a jim zna zgoraj opisan potencialen problem to kar otežit. Zaradi efektivnejšega podtlaka so sicer dirkalniki na ravninah bojda hitrejši kot so bili lanski, v hitrih ovinkih tam-tam, v počasnejših pa počasnejši.

buneech ::

V počasnih ovinkih so počasnejši tudi zaradi višje mase dirkalnika.

d_DJ ::

Rezultati prvega dneva testiranj

1 Lando Norris McLaren 1:19.568 103
2 Charles Leclerc Ferrari 1:20.165 +0.597s 80
3 Carlos Sainz Jr Ferrari 1:20.416 +0.848s 73
4 George Russell Mercedes 1:20.784 +1.216s 77
5 Lewis Hamilton Mercedes 1:20.929 +1.361s 50
6 Sebastian Vettel Aston Martin 1:21.276 +1.708s 52
7 Yuki Tsunoda AlphaTauri 1:21.638 +2.070s 121
8 Fernando Alonso Alpine 1:21.746 +2.178s 127
9 Max Verstappen Red Bull 1:22.246 +2.678s 147
10 Valtteri Bottas Alfa Romeo 1:22.572 +3.004s 23
11 Alex Albon Williams 1:22.760 +3.192s 66
12 Mick Schumacher Haas 1:22.926 +3.358s 23
13 Lance Stroll Aston Martin 1:23.327 +3.759s 67
14 Nicholas Latifi Williams 1:23.379 +3.811s 66
15 Nikita Mazepin Haas 1:24.505 +4.937s 20
16 Robert Kubica Alfa Romeo 1:25.909 +6.341s 9

ripmork je izjavil:

BT52 je izjavil:

Mal za kontrast, da bo še lepš sedanje gledat :D

Berem tole pravkar (s pomočjo translationa):
Očitno so pri Alfi že doživeli tipičen problem ground efekt dirkalnikov; "poskakovanje" (ne najdem boljšega izraza trenutno), ko se dirkalnik preveč približa dnu in se tok podre, dirkalnik izgubi podtlak in se vzmetenje (posledično dno) dvigneta, nakar se tok spet okrepi in potegne dno k tlom (pa spet znova). problem je pri hitrostih nad 250km/h. So pa že razrešili problem.

Ekipe naj bi (če je verjet članku) že eksperimentirale z upogibanjem dna na robovih (simuliranje skirt-ov), a jim zna zgoraj opisan potencialen problem to kar otežit. Zaradi efektivnejšega podtlaka so sicer dirkalniki na ravninah bojda hitrejši kot so bili lanski, v hitrih ovinkih tam-tam, v počasnejših pa počasnejši.

From Motorsport.com

"Porpoising - it’s the buzzword at the start of this new rules era. Effectively the cars rock or bounce up and down as the air attaches and reattached itself when they approach vmax. Like yesterday, it’s Hamilton who appears to be suffering most with it this morning. The Merc is wallowing even before the 400m board on the run to Turn 1. You can here the revs rise and fall in sync as the W13 is unsettled. Looks a touch violent. Anyone got a number for the osteopath?"

Tudi merc ima podobne težave

A nikogar ne skrbi kaj bo z letošnjo sezono zaradi vojne v ukrajini? Že kar nekaj dirk lahko odpade samo zaradi "sankcij", kaj šele kaj drugih...

Tilen88 je izjavil:

From Motorsport.com

"Porpoising - it’s the buzzword at the start of this new rules era. Effectively the cars rock or bounce up and down as the air attaches and reattached itself when they approach vmax. Like yesterday, it’s Hamilton who appears to be suffering most with it this morning. The Merc is wallowing even before the 400m board on the run to Turn 1. You can here the revs rise and fall in sync as the W13 is unsettled. Looks a touch violent. Anyone got a number for the osteopath?"

Tudi merc ima podobne težave

Zanimivo. Pri Alfi naj bi bojda rešili z okrepitvijo stranskih delov dna in nastavitvami vzmetenja, morda se Merc mal preveč igra z upogibanjem dna na stranicah :)

Ravno videl; Vettel namerava bojkotirat rusko dirko
Seb is a good guy. Danes je f1 testiranje res na stranskem tiru (žal) :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Cveto ::

Lewis pa očitno ne, on je solidaren samo z "svojimi".

billy je izjavil:

A nikogar ne skrbi kaj bo z letošnjo sezono zaradi vojne v ukrajini? Že kar nekaj dirk lahko odpade samo zaradi "sankcij", kaj šele kaj drugih...

Skrbi me že, ampak to je tema o formuli, trenutno situacijo(o vojni) in možne posledice lahko kje drugje razpravljamo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

https://twitter.com/F1/status/149688866...
In Ferrar bi naj bil med ekipami, ki imajo najmanj tezav s tem :))

springfield je izjavil:

https://twitter.com/F1/status/149688866...
In Ferrar bi naj bil med ekipami, ki imajo najmanj tezav s tem :))

lol, nisem si predstavljal, da je lahko tako očitno :))
Spomnim se, da sem o tem "porpoising-u" že večkrat bral, sploh nekateri dirkači so res sovražili to; poleg slabosti in glavobola je bil zaradi zelo trdega vzmetenja prisoten še "dvojni vid" zaradi tresljajev. Sem bil pa ziher, da zaradi odsotnosti skirt-ov kaj takega ni več možno.

Zgodovina sprememb…

Trenutno iscejo ekipe nastavitve kak to spravit pod kontrolo, tak da vcasih bolj, vcasih manj skacejo. Do prve dirke jih bo vecina najdla setup, da tega ne bomo videvali.

Jaz sem bil privrženec uveljave aktivnega vzmetenja. Ravno iz teh razlogov. Kaj čmo smo butasti.

Treba sparat :P

Tolk da loh v 14 dneh 2 verzije bolida "naredis"

Mercedes naj bi šele v Sakhirju pokazal pravi bolid
https://portal-f1.si/2022/02/mercedes-n...

Saj noben se ni pripeljal koncne verzije. Ferrari vozi se s standardnim dnom.

Če bo tko in bo merc dominiral na drugih testranjih bomo vsaj določene dobili nazaj na forum :P

pirlo ::

Tilen88 je izjavil:

Če bo tko in bo merc dominiral na drugih testranjih bomo vsaj določene dobili nazaj na forum :P

Tudi Hamiltonmanija je zelo mirna :D Današnjih rezulatov sploh ne upajo dat zgleda.

Skyman je izjavil:

Tolk da loh v 14 dneh 2 verzije bolida "naredis"

Mercedes naj bi šele v Sakhirju pokazal pravi bolid
https://portal-f1.si/2022/02/mercedes-n...

Verjetno bo mel določene detajle izpiljene, kot vsi ostali, da bi drugi koncept pripeljali pa dvomim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirlo ()

BT52 je izjavil:

Jaz sem bil privrženec uveljave aktivnega vzmetenja. Ravno iz teh razlogov. Kaj čmo smo butasti.
Še nedolgo nazaj so bile debate o vrnitvi aktivnega vzmetenja, ja. Če se prav spomnim so zavrnili, ker bi dodalo stroške in težo?

in other news:
Haas will remove Uralkali branding and run in a plain white livery for the final day of Testing
Zaradi vojne situacije vse več dirkačev nasprotuje izvedbi ruske dirke.

Zgodovina sprememb…

««
10 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4136 137 138 139 )

Oddelek: Na cesti
6916482568 (250567) BT52
»

Formula 1 2020 (strani: 1 2 3 445 46 47 48 )

2375230191 (150583) ripmork
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

1616198892 (133452)          
»

Formula 1 2016 (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

1975243426 (157353) kosta

Več podobnih tem