» »

Beijing Daxing Airport | China's $17 Billion Mega Airport

Beijing Daxing Airport | China's $17 Billion Mega Airport

Chalky ::

Poglejte si tale neverjetni Airport, Kitajci so zgradili največji ter najmodernejši Airport na svetu. Zahod si takšnih stvari niti predstavljati ne more, kaj šele da bi ga dejansko bili sposobni zgraditi. Sicer nisem za Kitajce vendar je potrebno priznati da gre za neverjeten objekt. Prav užitek je spremljati celoten tour. Gre za res ogromno letališče obdano z najnovejšo tehnologijo. Takšnih stvari ne vidiš nikjer drugje po svetu. Kitajskega sistema ne prenesem vendar je potrebno priznati, da so glede infrastrukture, milje pred celotnim zahodom. Problem pri nas je, da smo svoje objekte postavljali že pol stoletja nazaj medtem ko Kitajci vse skupaj gradijo na novo in tako zlahka integrirajo najnovejšo tehnologijo v svoje objekte. Na začetku je možno videti tudi njihove hitre vlake, ki so nekaj desetletij pred našimi. Priporočam ogled z 1.5x-2.0x hitrostjo da prihranite nekaj časa.



Američani trenutno prenavljajo in širijo svoj LAX vendar kljub prenovi niti približno ni na ravni Daxing letališča. Američani so po nekaj desetletjih vendarle prenovili del La Guardie vendar se kljub prenovi niti približno ne more primerjati z zgornjim letališčem.



Če bi Američani investirali v svojo infrastrukturo, namesto v neskončne vojne na Bližnjem Vzhodi bi imeli danes verjetno najboljšo infrastrukturo na svetu. Govorimo o skoraj sedmih trilijonih dolarjev, ki so jih Američani zapravili za vojne na Bližnjem Vzhodu. Tako pa so se raje odločili za okupacijo ME-ja in zdaj trpijo pri infrastrukturi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Terorizem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
547605 (3632) vostok_1
»

The Boring Company (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
25138828 (26550) Okapi

Zakaj so največkrat muslimani teroristi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9513949 (8919) ahac

ISIS, poboji civilistov v Iraku (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27182984 (56319) bluefish
»

Moderna Kitajska == Tretji rajh (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
695391 (4286) _marko

Več podobnih tem