Forum » Loža » Najemnina in kreditna sposobnost
Najemnina in kreditna sposobnost

David4747 ::
Pozdravljeni,
Ima slučajno kdo podatke iz prve roke, katere banke upoštevajo še dohodek iz najemnine pri kreditni sposobnosti?
Zaenkrat sem bil samo pri eni, ki upošteva tudi malico in potne stroške, a je fiksna obrestna mera samo do 20 let, rad bi pa 25 ali 30 let.
Ima slučajno kdo podatke iz prve roke, katere banke upoštevajo še dohodek iz najemnine pri kreditni sposobnosti?
Zaenkrat sem bil samo pri eni, ki upošteva tudi malico in potne stroške, a je fiksna obrestna mera samo do 20 let, rad bi pa 25 ali 30 let.

David4747 ::
Sveže informacije:
Unicredit upošteva najemnino v celoti, ne moreš pa pod hipoteko zastaviti poslovni prostor pri najemu stanovanjskega kredita.
NLB upošteva 50% najemnine, vzame pa pod hipoteko do 50% vrednosti poslovnega prostora (do 80%, če gre za stanovanje/hišo).
Obe banki ponujata kredit na 30 let, fiksen - obe banki morata dobiti odobritev kredita pri upravi, če gre za vsoto nad 200k eur (na unicredit zaradi individualnosti mojih zahtev ni bil prepričan v to, da mi ga bodo tudi odobrili).
Unicredit upošteva najemnino v celoti, ne moreš pa pod hipoteko zastaviti poslovni prostor pri najemu stanovanjskega kredita.
NLB upošteva 50% najemnine, vzame pa pod hipoteko do 50% vrednosti poslovnega prostora (do 80%, če gre za stanovanje/hišo).
Obe banki ponujata kredit na 30 let, fiksen - obe banki morata dobiti odobritev kredita pri upravi, če gre za vsoto nad 200k eur (na unicredit zaradi individualnosti mojih zahtev ni bil prepričan v to, da mi ga bodo tudi odobrili).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 4 … 72 73 74 75 )Oddelek: Loža | 653950 (1284) | Lonsarg |
» | Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 240982 (63108) | celje |
» | Stanovanjski kredit kje najugodnejša obrestna mera? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14763 (12136) | Invictus |
» | kredit - 80% vrednosti nepremičnineOddelek: Loža | 7069 (5951) | Invictus |
» | stanovanjski kredit - kaj se izplača? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20928 (14363) | LeQuack |