Forum » Loža » Sprehod in odvezani psi
Sprehod in odvezani psi
Zimonem ::
https://siol.net/novice/crna-kronika/v-...
Ja, ne gre samo za vprašanje civilne odgovornosti ampak ob nekaterih pogojih tudi kazenska odgovornost (kot je razvidno iz članka).
Policisti bodo voznika ovadili na pristojno tožilstvo, staršema otroka pa bodo v hitrem postopku izdali odločbo o prekršku zaradi opustitve dolžnega nadzorstva ali skrbi nad njim.
To da nima petletni mulc kaj skakat po cesti ob 7ih zvečer(ko je že tema). Sicer so pa že same poškodbe hud udarec. Ampak pričakovati , da se nekaj ne bodo zgodilo je pa malo umno. In valit krivdo na druge.
matobeli ::
Ne, obešanka/cilindrična ključavnica na vratih in 1.8m visoka ograja je dovolj.
Še najboljš pa je, da imaš manjšega, manj nevarnega psa, ne pa psa, ki je namenjen varovanju drobnice pred volkovi ali pa lovu na leve.
Mah klinc, maš tud čist majhne otroke. Sej majo zbiratelji tud havbice pa težke mitraljeze doma. Ustrezno varuješ pa je rešeno. Edina razlika je da je za mitraljeze striktno predpisano, za pse pa tko, opisno.
Zvezdica27 ::
pes je pravno gledano nevarna stvar. Odgovarjaš objektivno, civilno. Kazensko je drugo (pustimo to, nisem ekspert).
Pes prinaša odgovornost.
Tvoj pes je tvoja odgovornost.
Jokajte komu drugemu. Imel psa, točno se zavedam.
Možno je, da ni kriv niti otrok, niti lastnik. Se zgodi. Ampak zato pa beri še enkrat:
Pes prinaša odgovornost.
Tvoj pes je tvoja odgovornsot (vsaj moralna).
zz
Pes prinaša odgovornost.
Tvoj pes je tvoja odgovornost.
Jokajte komu drugemu. Imel psa, točno se zavedam.
Možno je, da ni kriv niti otrok, niti lastnik. Se zgodi. Ampak zato pa beri še enkrat:
Pes prinaša odgovornost.
Tvoj pes je tvoja odgovornsot (vsaj moralna).
zz
PacificBlue ::
Odgovornost je tudi pri starših umrle deklice. Enako so odgovorni zanjo, kot je odgovoren lastnik za svojega psa.
Zgodil se je splet nesrečnih okoliščin. Kot se zgodi nesreča nekomu, se poškoduje pa si tega ne želi. Iz jeze, maščevanja, človeškega ega se sedaj išče krivca.
Vsekakor pa je odgovornost tudi na državi, da lastnike nevarnih pasem izšola ali pa jim omeji, da bi imeli take zverine doma. Tak pes lahko poškoduje ali ubije tudi lastnika, kar se je zgodilo že večkrat. Neke omejitve bi se zagotovo morale upoštevat in uveljavljat.
Jaz doma imam tudi psa..psico. Že tretja po vrsti. So manj agresivne kot psi, pa vedno imam neprikljenjeno. Sem pač mnenja, da pes nima kaj bit priklenjen, potem naj bo lastnik tudi če ga ne zna vzgojit oz predvidet ali je tak pes nevaren za okolico ali ne. Morda res v naselju je situacija drugačna, živim na podeželju in je tudi svoboda za psa večja.
Zgodil se je splet nesrečnih okoliščin. Kot se zgodi nesreča nekomu, se poškoduje pa si tega ne želi. Iz jeze, maščevanja, človeškega ega se sedaj išče krivca.
Vsekakor pa je odgovornost tudi na državi, da lastnike nevarnih pasem izšola ali pa jim omeji, da bi imeli take zverine doma. Tak pes lahko poškoduje ali ubije tudi lastnika, kar se je zgodilo že večkrat. Neke omejitve bi se zagotovo morale upoštevat in uveljavljat.
Jaz doma imam tudi psa..psico. Že tretja po vrsti. So manj agresivne kot psi, pa vedno imam neprikljenjeno. Sem pač mnenja, da pes nima kaj bit priklenjen, potem naj bo lastnik tudi če ga ne zna vzgojit oz predvidet ali je tak pes nevaren za okolico ali ne. Morda res v naselju je situacija drugačna, živim na podeželju in je tudi svoboda za psa večja.
I’m out.
:3
gruntfürmich ::
PacificBlue je izjavil:
Morda res v naselju je situacija drugačna, živim na podeželju in je tudi svoboda za psa večja.
res je. na podeželju se lahko cucki svobodno zaganjajo v mimoidoče... zakonsko določeno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
starši ne odgovarjajo objektivno za vse. Za psa pač. A seveda odgovarjao - saj sem napsial, možnoje oboje ali nič.
zz
na podeželju psa mirno brcneš, ker to vsi vejo da pač se bo zgodilo
zz
na podeželju psa mirno brcneš, ker to vsi vejo da pač se bo zgodilo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()
seminal ::
Torej če nekaj povzamem
min 1,8m ograja, ključavnica na vratih in ustrezno opozorilo, pa si krit vsega... Situacija vlomilec pride na tvojo posest, hišo, ti mu dejansko nič ne smeš naredit, lahko pa ga napade pes?
Se pa strinjam da psi na javnem kraju morajo biti na povodcu, in ta ko ga vodi ga more obvladat.
min 1,8m ograja, ključavnica na vratih in ustrezno opozorilo, pa si krit vsega... Situacija vlomilec pride na tvojo posest, hišo, ti mu dejansko nič ne smeš naredit, lahko pa ga napade pes?
Se pa strinjam da psi na javnem kraju morajo biti na povodcu, in ta ko ga vodi ga more obvladat.
To da nima petletni mulc kaj skakat po cesti ob 7ih zvečer(ko je že tema). Sicer so pa že same poškodbe hud udarec. Ampak pričakovati , da se nekaj ne bodo zgodilo je pa malo umno. In valit krivdo na druge.
Nobenga ne briga kaj ti misliš da mora počet tvoja žena/mulc/pes...
Mogoče ti ni jasno, da je tragedija tako za lastnika psa kot voznika , nima nobene veze z kazenskim zakonikom ampak malomarnimi starši.
gruntfürmich je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Morda res v naselju je situacija drugačna, živim na podeželju in je tudi svoboda za psa večja.
res je. na podeželju se lahko cucki svobodno zaganjajo v mimoidoče... zakonsko določeno.
Laja lahko, zaganja se pa ne v nobenega. Če je lastnik pameten, je pes tudi.
I’m out.
nirm ::
odgovornost je do neke mere deljena, to je tukaj dosti jasno - če je punca res preplezala ograjo.
ne maram pretirane birokracije in uzakonjenja, ampak v takih primerih je dobro jasno postaviti mejo, kaj je odgovornost lastnika oziroma s katerimi ukrepi mora zaščititi psa od ljudi in ljudi od psa. kot je jasno, kako moraš doma imeti zaklenjeno lovsko puško. lahko pride prijatelj vašega 10 letnega sina na obisk in jo vidi v omari dan po tem, ko je gledal jamesa bonda - normalno da jo bo sprobal vzeti in če bo nabita se lahko ustreli. ne morete reči v tem primeru, da si je sam kriv.
če je pes smrtno nevaren, potem 1m ograja, ki jo brez težav prepleza 10 letna deklica pač ni dovolj. v živalskem vrtu so vse nevarne živali zavarovane z dosti večjo prepreko, kot to.
po drugi strani je za zelo motivirano plezanje deklice na vrt v nevarnost odgovorna sama oziroma starši, če je mladoletna. ampak za preplezati 1m ograje ni potreben ne vem kakšen namen in motivacija, za 1.8m pa. zato se nekako precej strinjam z omenjenimi predpisi.
rekel bi, da je krivda 70:30 (lastnik:deklica)
ne maram pretirane birokracije in uzakonjenja, ampak v takih primerih je dobro jasno postaviti mejo, kaj je odgovornost lastnika oziroma s katerimi ukrepi mora zaščititi psa od ljudi in ljudi od psa. kot je jasno, kako moraš doma imeti zaklenjeno lovsko puško. lahko pride prijatelj vašega 10 letnega sina na obisk in jo vidi v omari dan po tem, ko je gledal jamesa bonda - normalno da jo bo sprobal vzeti in če bo nabita se lahko ustreli. ne morete reči v tem primeru, da si je sam kriv.
če je pes smrtno nevaren, potem 1m ograja, ki jo brez težav prepleza 10 letna deklica pač ni dovolj. v živalskem vrtu so vse nevarne živali zavarovane z dosti večjo prepreko, kot to.
po drugi strani je za zelo motivirano plezanje deklice na vrt v nevarnost odgovorna sama oziroma starši, če je mladoletna. ampak za preplezati 1m ograje ni potreben ne vem kakšen namen in motivacija, za 1.8m pa. zato se nekako precej strinjam z omenjenimi predpisi.
rekel bi, da je krivda 70:30 (lastnik:deklica)
seminal ::
Nisem reko da ga ubije, ampak pogrize. Tukaj je problem ker je šlo za otroka, ki se ni mogel branit, za normalnega odraslega moškega, pa ga pes ne pokonča kar tako..
Za preplezanje ograje naj bi nek lokalec reko...
Kako je v primeru da imaš zavarovano hišo itd.. Kakšne pogoje imajo zavarovalnice?
Za preplezanje ograje naj bi nek lokalec reko...
Kako je v primeru da imaš zavarovano hišo itd.. Kakšne pogoje imajo zavarovalnice?
hipertija ::
scipascapa je izjavil:
Pa narod, a ste zmešani al kaj? živali dajete pred otroka?
Človek je tudi žival. In to najhujša.
aja? pa ti si pes ali človek, da svojo vrsto daješ pred druge živalske vrste? Ali so psi nadrasa?
Prekle za kurnk
Wrop ::
Torej če nekaj povzamem
Nekako tako bi lahko rekel, da razmišlja marsikateri pasjeljubec. Lastnik psa je naredil vse, kar je lahko (opozorilne table, veriga), vrata so sicer bila odprta, samo, glej, če bi bila tudi osemletnica privazana z verigo, se to ne bi moglo zgoditi. Nekateri mrcinoljubci imajo svojo logiko.
Vsekakor bodo en mesec malo bolj pregledovali pse, potem bo pa šlo nazaj vse po starem. Saj tudi Meglič, se je od leta 2006 pravdal, še leta 2018 ni dobil vse odškodnine, verjetno še danes ne. Je pa lastnik uspel toliko časa zavlačevati postopek evtanazije psov, da so se uspeli še maščevati svojemu posiljevalcu.
TheBlueOne ::
Zato pa so sodisca. Da pogledajo okoliscine in na podlagi teh specifik sodijo. Glede na to, kaksna je situacija in kako je lastnik reagiral stavim na pogojno kazen. Ce mu tozilstvo ne dokaze, da se je rizika zavedal ze prej.
Je pa za moj okus potrebna sprememba zakonodaje okoli psov, ki lahko ogrozajo zivljenje, da bi bili lastniki bolj osvesceni. Se mislim da tudi lastniku ni ravno vseeno.
Je pa za moj okus potrebna sprememba zakonodaje okoli psov, ki lahko ogrozajo zivljenje, da bi bili lastniki bolj osvesceni. Se mislim da tudi lastniku ni ravno vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Sodišče bo po mojem mnenju tudi izdalo staršem odločbo o prekršku zaradi opustitve dolžnega nadzorstva ali skrbi nad otrokom.
Kar je v tej situaciji še dodaten udarec za starše.
Vsekakor je treba bit v življenju previden, tako ali drugače.
I’m out.
Aston_11 ::
Ustrezno varovan da prepreči dostop tretji osebi.To preprečijo že zaprta, nezaklenjena vrata. Kaj je treba osebi vrata odpirati.
PacificBlue je izjavil:
Sodišče bo po mojem mnenju tudi izdalo staršem odločbo o prekršku zaradi opustitve dolžnega nadzorstva ali skrbi nad otrokom.
To je kaznivo dejanje, kjer se kazen lahko tudi odpusti, če obdolženec trpi posledice, ki ga huje prizadevajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
TheBlueOne ::
PacificBlue je izjavil:
Si mislim, da imamo premalo podatkov. Zna biti, da froc ni bil znanec lastnika cucka. Lastnik psa pa bo sigurno imel mukotrpna leta. Ce ni tak psiho kot nekateri dogloverji tukaj, ima vecplasten problem. Od pravnega, do moralnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Naš pa že ne grize, ni nevaren, je prikupen = moj avto se pa že ne more zabit, ni nevaren, še nikol nisem imel z njim karambola, poglej kako se sveti
Prekle za kurnk
To preprečijo že zaprta, nezaklenjena vrata. Kaj je treba osebi vrata odpirati.
To preprečijo že zaprta, nezaklenjena vrata. Kaj je treba osebi vrata odpirati.
Tvoj pes pa ni lih brihten?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
bambam20 ::
Naš pa že ne grize, ni nevaren, je prikupen
Vsak pes grize. Sploh kosti radi glodajo . Se mi še ni zgodilo, da bi pes, ki je bil prijazen koga ugriznil.
Zanimivo je tudi, da so po številu ugrizov prvi Zlati prinašalci. Sam nisem spoznal niti enega zlatega prinašalca, ki bi bil agresiven. Vsi so prijazni.
Naš pa že ne grize, ni nevaren, je prikupen
Vsak pes grize. Sploh kosti radi glodajo . Se mi še ni zgodilo, da bi pes, ki je bil prijazen koga ugriznil.
Zanimivo je tudi, da so po številu ugrizov prvi Zlati prinašalci. Sam nisem spoznal niti enega zlatega prinašalca, ki bi bil agresiven. Vsi so prijazni.
jaz tudi mislim, da so avtomobili varni. Z mojim nisem imel nikoli karambola, se mi še ni zgodilo, da bi bil nevaren.
Prekle za kurnk
gruntfürmich ::
PacificBlue je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Laja lahko, zaganja se pa ne v nobenega. Če je lastnik pameten, je pes tudi.
to pravi vsak lastnik psa v sloveniji.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
driver_x ::
ker jih je veliko jih veliko tudi ni v šoli.
Vseeno pa je karakter drugačen od drugih pasem, ki so recimo mnogo bolj radovedne, aktivne, igrive... recimo kak belgijski ovčar, ljubi jezus, kdor ma to doma ga je najebal...
pes ni nikoli kriv, ker je v osnovi še vedno nagonsko bitje.
Vseeno pa je karakter drugačen od drugih pasem, ki so recimo mnogo bolj radovedne, aktivne, igrive... recimo kak belgijski ovčar, ljubi jezus, kdor ma to doma ga je najebal...
pes ni nikoli kriv, ker je v osnovi še vedno nagonsko bitje.
Seveda ni pes kriv, ne ker je nagonsko bitje, ampak ker smo se zmenili da ima lastnika, ki prevzame odgovornost. Psi brez lastnikov, da bi ti odgovarjal zanje, so jebena stranka.
Ravno danes dobim dva mulca, ki tolčeta bližnjico iz šole prek moje parcele. In in je tabla "pozor hud pes". Na koga naj se obrnem?
Šolo ker jih ne naučijo brati. Starše ali CSD?
Cr00k ::
Ne bo šlo ne mislim nabavljati 2km ograje, ker nekdo ne zna vzgojit mulcev poleg tega lezejo po škarpi nad potokom. Ravno tako je na pašniku govedo.
Bom pač kršil zakon in jih naslednjič zlasal.
Naj potem ukinejo šolstvo če table ne pomagajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Cr00k ::
Bohnedej, da ti iz škarpe padejo in si kaj polomijo... Še neke trampoline za ob škarpi nabavi, ko boš že ograjo kupoval :D
Saj vsaj eden od dveh mulcov je neverjetno spreten. Spleza gor kot nič. Tako da tudi ograja ga nebi ustavila. Pa še energije mu ne zmanjka. Ampak, če slučajno pade bom spet jaz kriv.
Ravno danes dobim dva mulca, ki tolčeta bližnjico iz šole prek moje parcele. In in je tabla "pozor hud pes". Na koga naj se obrnem?
Kupi jima vsakemu po taveliko čokolado in jima povej, da je to v izogib težavam, ki bi jima jih lahko povzročil tvoj pes in naj v prihodnje raje hodita kje drugje. Bo bolj zaleglo, kakor lasanje, pa še totalna faca boš izpadel.
Aston_11 ::
Tvoj pes pa ni lih brihten?Ni, ker se zanaša na fiziko (masa x hitrost) in jo neprotitankovske ovire ne zmotijo.
Seveda ni pes kriv, ne ker je nagonsko bitje, ampak ker smo se zmenili da ima lastnika, ki prevzame odgovornost. Psi brez lastnikov, da bi ti odgovarjal zanje, so jebena stranka.
Za prostoživeče živali odgovarja država ;) kot za medveda.
Ravno danes dobim dva mulca,Če bi ta dva mulca videla proti njima teči besno osebo, ki se zraven peni, bi jo zbrisala, in ju ne bi bilo več. Ne bi bilo potrebno specialnih sil (beri psa) uporabiti, da jim hlače trže.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
pirat ::
Pravniki so lahko tudi hecni.
- ko nekomu pes unici zivljenje (ker je pes nevzgojen, nesocializiran) jim je povsem črnobelo jasno, da je kriv lastnik psa;
- ko se nekdo poskoduje s tvojo lastnino, je seveda odgovoren lastnik, ker je ni ustrezno skril in zavaroval;
- ko se nekdo opeče s krediti v CHF je kriva banka, ker zakaj pa mu ni dovolj jasno razlozila, da valute nihajo;
- ko nekdo da mačka sušiti v mikrovalovko je kriv proizvajalec, ker zakaj pa ni jasno napisal, da se mačka po kopanju ne sme dati v mikrovalovko;
- ko pa nek pravnik / odvetnik s slabim zastopanjem na sodiscu nekomu unici zivljenje in recimo pride do izreka kazni nedolznemu ali pa oskodovanja ene stranke... e takrat pa pač velja športna smola... Nihče ni kriv.
Malo karikirano napisano, ampak res me preseneca samozavest teh ljudi in njihovih lastnih prepricanj, ceprav nekaterim sodisca prakticno celotno kariero dajejo feedbacke, da se motijo.
- ko nekomu pes unici zivljenje (ker je pes nevzgojen, nesocializiran) jim je povsem črnobelo jasno, da je kriv lastnik psa;
- ko se nekdo poskoduje s tvojo lastnino, je seveda odgovoren lastnik, ker je ni ustrezno skril in zavaroval;
- ko se nekdo opeče s krediti v CHF je kriva banka, ker zakaj pa mu ni dovolj jasno razlozila, da valute nihajo;
- ko nekdo da mačka sušiti v mikrovalovko je kriv proizvajalec, ker zakaj pa ni jasno napisal, da se mačka po kopanju ne sme dati v mikrovalovko;
- ko pa nek pravnik / odvetnik s slabim zastopanjem na sodiscu nekomu unici zivljenje in recimo pride do izreka kazni nedolznemu ali pa oskodovanja ene stranke... e takrat pa pač velja športna smola... Nihče ni kriv.
Malo karikirano napisano, ampak res me preseneca samozavest teh ljudi in njihovih lastnih prepricanj, ceprav nekaterim sodisca prakticno celotno kariero dajejo feedbacke, da se motijo.
Da ne foter toži ker je kdo slučajno alergičen na oreščke. Ali ker sem jima pokvaril zobe... Zakaj starši vsaj delno ne vzgojijo otrok. Saj menda vendar živijo tu že lep čas. Saj pes ni še nikomur nič naredil ampak... Nikoli ne veš. lisic in šakalovo pa tudi ne kanim gledat na dvorišču.
zmaugy ::
Ne bo šlo ne mislim nabavljati 2km ograje, ker nekdo ne zna vzgojit mulcev poleg tega lezejo po škarpi nad potokom. Ravno tako je na pašniku govedo.
Aha. Potem bo pa kakšen foter tebe malo “zlasal”.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Potem je najbolje dodat še nalepke video nadzor, ker jih v šoli očitno ne učijo brati. Posneti zadevo in poslati na policijo in CSD?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 93283 (16866) | zimurg |
» | Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31357 (26953) | Mare2 |
⊘ | Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 52727 (48023) | dzinks63 |
» | Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 59360 (49207) | Massacra |
» | majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54977 (51000) | BRBR |