Forum » Loža » Sprehod in odvezani psi
Sprehod in odvezani psi
TheBlueOne ::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Zimonem ::
TheBlueOne je izjavil:
Otroci so druzbena nuja, pesi pa opcija.
Otroke če niso sposobni, dovolj zreli ali poučeni je treba imeti pod kontrolo. Sicer sociala.
Wazzaa ::
TheBlueOne je izjavil:
To nima nobene veze. Kriv je ali pes oziroma lastnik, ali pa otrok oziroma starši. Odvisno od okoliščin.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Wazzaa ()
TheBlueOne je izjavil:
Otroke če niso sposobni, dovolj zreli ali poučeni je treba imeti pod kontrolo. Sicer sociala.
Seveda, potem bi bili vsi do dvajsetega leta pod kljucem. Otroci so pac integralni del druzbe, zato pa se nanje posebej pazi in je nujno odstranit nevarnosti.
Je kar zalostno, ce bo treba otroke imeti pod kljucem, da lahko psi romajo svobodno.
Pridejo mirno na dvorišče, pa so stroji.
Se preverjajo po travniku pa so krave ...
TheBlueOne je izjavil:
TheBlueOne je izjavil:
Seveda, potem bi bili vsi do dvajsetega leta pod kljucem. Otroci so pac integralni del druzbe, zato pa se nanje posebej pazi in je nujno odstranit nevarnosti.
Je kar zalostno, ce bo treba otroke imeti pod kljucem, da lahko psi romajo svobodno.
Zato je tabla pozor hud pes. Če otrok tega ne pozna, mora biti v varstvu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
TheBlueOne je izjavil:
Konformizem. Otrok je romal do psa na verigi.
Ampak vec kot ocitno ne poznate navezanosti starsev na otroka, kaksne probleme prinesejo s sabo poskodbe s strani psov itn.
TheBlueOne je izjavil:
Konformizem. Otrok je romal do psa na verigi.
In? Do pistole tudi ne sme enostavno priromati. Ce je nekaj nevarno mora biti ograjeno. Samo pes ima med zvermi neko sivo cono. Ce bi mulc prisel do tigra bi bilo kristalno jasno, da bi morala kletka biti zavarovana.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
sass628 ::
TheBlueOne je izjavil:
Enako velja za pse(the poučeni part). se strinjam --> Kontrola mora biti.
Ne podpiram skrbnike psov,ki na javnih mestih nimajo pse na povodcu. Enako ne podpiram starše kateri jim otrok teče 500m pred njimi in ga nimajo na oku ker so na telefonu.
pirat ::
Nima veze. Vseeno je kriv lastnik psa. Moral bi vzpostaviti primerne ukrepe in onemogočiti stik otroka z nevarno stvarjo - psom.
Če komu to ni jasno, potrebuje šolanje.
Je vzpostavil ukrepe. Psa je imel na domačem dvorišču in privezanega.
Kaksni so bili pa ukrepi skrbnika deklice, da le-ta ne tava sama po mestu?
TheBlueOne je izjavil:
Lahkonti skoci na cesto
In? Zavarujes kar lahko. In ce najdes nekaj, kar ne mores to ne pomeni, da padejo vse varovalke.
A predlagas naj romamo pes in vsaj iz mest odstranimo promet.
Sam ko sem bil paglavci sem tudi neumno parkrat stekel prek ceste. In šel ležat med tračnice, da je šel vlak preko.
TheBlueOne je izjavil:
Ne podpiram skrbnike psov,ki na javnih mestih nimajo pse na povodcu.
Pes je bil na verigi.
Zgodovina sprememb…
gddr85 ::
TheBlueOne je izjavil:
A predlagas naj romamo pes in vsaj iz mest odstranimo promet.
Pa kaj ste lastniki psvov res malo zblazneli? Pec ni enako otrok in ni enako promet in ni enako pes. Psov ne potrebujemo, so nek nepotreben nevaren luksuz.
Niso zblazneli. Nevem zakaj imaš tako izkrivljen pogled. Nic od podtaknjenega ni res.
Zgodovina sprememb…
Smrtonosne zveri je pac treba imeti 100% izolirane.
Oberyn ::
Tragedija, vsekakor, in sožalje staršem deklice ... a v tem primeru je bil pes privezan in na domačem dvorišču. Kdo pa je takrat skrbel za 8-letno deklico, ki je kot kaže sama zatavala na tuje dvorišče?
Saj sem vedel, da se bo pojavilo, res ni trajalo dolgo. Nedorasel otrok je kriv, kaj pa tava. Starši so krivi, kaj pa pustijo otroka, da tava. Podobno kot pri posilstvih, aneda? Saj je provocirala, imela je prekratko kiklo pa globok izrez? Mislim, v civiliziranem svetu lahko pričakujem, da moj nedorasel otrok ne bo umorjen prvič, ko zatava 20 metrov v levo. Človek, ki je imel na dvorišču morilsko orožje, je pustil vrata dvorišča odprta? Moje mnenje: pred zid. Se sploh ne šalim.
TheBlueOne je izjavil:
Dokaz, da veriga ni dovolj je smrt deklice. Do tega trenutka lahko lastnik sere, da je ketna dovolj.
Smrtonosne zveri je pac treba imeti 100% izolirane.
To je dokaz, da sta starša zelo slabo vzgojila otroka.
Zgodovina sprememb…
Beli_Zajcek ::
Glede na poročilo gre za napako otroka. Pes je bil privezan in na dvorišču. Lastnik je glede na ugotovitve opran krivde, vprašanje kaj čaka psa.
Napačno razmišljanje. Če imaš v lasti smrtno nevarno bitje, potem ni dovolj zgolj, da ga privežeš in imaš na dvorišču. Lastnik vsekakor ni opran krivde, psa pa se bo seveda uspavalo.
Kaj je smrtno bitje ali še bolje, katero bitje ni smrtno?
Se da dobro predvidevati, ce je riziko za splosno nevarnost je kriv lastnik.
Jaz bi kot foter sigurno terjal kaj v smislu umora iz malomarnosti.
Beli_Zajcek je izjavil:
Glede na poročilo gre za napako otroka. Pes je bil privezan in na dvorišču. Lastnik je glede na ugotovitve opran krivde, vprašanje kaj čaka psa.
Napačno razmišljanje. Če imaš v lasti smrtno nevarno bitje, potem ni dovolj zgolj, da ga privežeš in imaš na dvorišču. Lastnik vsekakor ni opran krivde, psa pa se bo seveda uspavalo.
Kaj je po tvoje dovolj in kdaj ves da imas smrtno nevarno bitje.
mihor ::
Beli_Zajcek je izjavil:
Tako je. Potem pa si še drznejo kateri od teh ošabnih lastnikov štirinožnih sral nazaj odgovarjat, ko jim povem, da morajo po zakonu imet svojo mrcino na povodcu. Sem že klical 113 in je tip dobil kazen. Ne vem pa, če jih zares izuči.
Beli_Zajcek je izjavil:
Tako je. Potem pa si še drznejo kateri od teh ošabnih lastnikov štirinožnih sral nazaj odgovarjat, ko jim povem, da morajo po zakonu imet svojo mrcino na povodcu. Sem že klical 113 in je tip dobil kazen. Ne vem pa, če jih zares izuči.
Vaše visočanstvo, nihče vam ne sme odgovarjat, če ga niste vprašali.
Zgodovina sprememb…
energetik ::
Sicer se glede psov strinjam, da bi morali biti precej bolj pod nadzorom, ampak v tem primeru je pač nekaj krivde tudi na starših, ki takega otroka puščajo samega, da lahko zaide kamorkoli.Tragedija, vsekakor, in sožalje staršem deklice ... a v tem primeru je bil pes privezan in na domačem dvorišču. Kdo pa je takrat skrbel za 8-letno deklico, ki je kot kaže sama zatavala na tuje dvorišče?
Saj sem vedel, da se bo pojavilo, res ni trajalo dolgo. Nedorasel otrok je kriv, kaj pa tava. Starši so krivi, kaj pa pustijo otroka, da tava. Podobno kot pri posilstvih, aneda? Saj je provocirala, imela je prekratko kiklo pa globok izrez? Mislim, v civiliziranem svetu lahko pričakujem, da moj nedorasel otrok ne bo umorjen prvič, ko zatava 20 metrov v levo. Človek, ki je imel na dvorišču morilsko orožje, je pustil vrata dvorišča odprta? Moje mnenje: pred zid. Se sploh ne šalim.
Tudi današnji civiliziran svet je pač smrtonosen; že pol metra "tavanja" s pločnika je smrtonosno in to mislim povsem resno. Jaz našega 3-letnika trdo držim za roko, ko hodiva po pločniku ob cesti, saj tam vozijo vozila z maso 2-40ton s 60km/h. Saj gre tudi sam ves čas naravnost lepo po pločniku, ampak za takega otroka pač moraš non-stop skrbeti, če je v tako nevarnem okolju. Še za našo 8-letnico sem živčen, ko gre zdaj sama v šolo.
matobeli ::
Pa ni važno a imaš lok, fračo, nerfgun, alpa mečeš kamne.
Aja, pa orožje načeloma ne strelja samo od sebe in sem lahko zares gotov da moj lok pa res ni tak.
pirat ::
Tragedija, vsekakor, in sožalje staršem deklice ... a v tem primeru je bil pes privezan in na domačem dvorišču. Kdo pa je takrat skrbel za 8-letno deklico, ki je kot kaže sama zatavala na tuje dvorišče?
Tudi jaz sem vedel, da ne bo trajalo dolgo, ko se bo pojavil nekdo in to primerjal s posilstvom. Ampak primerjava ni na mestu. Analogija je, da gres z otrokom v gore, le ta odtava 20 metrov v levo in pade v prepad, ti pa povsem resno zahtevas, da se pred zid postavi oskrbnik koce, do katere vodi ta pot.
Pocakajmo, kaj bo v tem primeru reklo sodišče, ki bo zadevo sigurno obravnavalo in upostevalo vsa dejstva v tem primeru, ki povsem črnobel vendarle ni bil (ceprav nekateri trdijo tako).
Beli_Zajcek je izjavil:
Ne vem, a se tebi zdi normalno jezikat, če te nekdo opomni na kršenje predpisov, ko tvoj lovski cucek brez povodca teče po Tivoliju? Al si imel očitno totalno permisivno vzgojo?
Beli_Zajcek je izjavil:
Ne vem, a se tebi zdi normalno jezikat, če te nekdo opomni na kršenje predpisov, ko tvoj lovski cucek brez povodca teče po Tivoliju?
Odvisno predvsem od tona sogovornika.
sass628 ::
TheBlueOne je izjavil:
Ne podpiram skrbnike psov,ki na javnih mestih nimajo pse na povodcu.
Pes je bil na verigi.
v tem primeru DA. Govorim na splošno
Zgodovina sprememb…
Beli_Zajcek je izjavil:
Ne vem, a se tebi zdi normalno jezikat, če te nekdo opomni na kršenje predpisov, ko tvoj lovski cucek brez povodca teče po Tivoliju?
Aha, je treba v rokavicah s tabo, snowflake. :) Če kršiš zakon in pri tem ogrožaš ljudi, je najmanj, kar lahko narediš, da se lepo opravičiš in takoj prenehaš kršit zakon. Če jezikaš in se delaš pametnega pa se lahko lepo naprej pogovarjaš s policijo, tako to gre. Nadut folk praviloma vedno postane civiliziran šele, ko pride na sceno avtoriteta.
Beli_Zajcek je izjavil:
Aha, je treba v rokavicah s tabo, snowflake. :) Če kršiš zakon in pri tem ogrožaš ljudi, je najmanj, kar lahko narediš, da se lepo opravičiš in takoj prenehaš kršit zakon. Če jezikaš in se delaš pametnega pa se lahko lepo naprej pogovarjaš s policijo, tako to gre. Nadut folk praviloma vedno postane civiliziran šele, ko pride na sceno avtoriteta.
A ni Snowflake naprimer tisti, ki se topi zarad psa, ki ni na povodcu.
Zgodovina sprememb…
Beli_Zajcek ::
Beli_Zajcek je izjavil:
Zagovor "Nisem vedel, da je nevaren" ne bo pomagal na sodišču. Ta primer bi lahko recimo preprečila kletka. Pač zver ločiš od potencialnih problemov.
Nevzgojene in podivjane pse imate samo v mestih, na vasi se ve kdo je gazda.
Res je. Pa za mularijo velja podobno.
Beli_Zajcek je izjavil:
Beli_Zajcek je izjavil:
Zagovor "Nisem vedel, da je nevaren" ne bo pomagal na sodišču. Ta primer bi lahko recimo preprečila kletka. Pač zver ločiš od potencialnih problemov.
Poveda si kan ni dovolj, zdaj pa prosim odgovori na noje vprašanje in povej kaj JE DOVOLJ?
Pes je bil za ograjo in privezan.
Zgodovina sprememb…
D3m ::
Pes je bil na verigi.
Premalo.
Če bi imel nagobčnik bi deklica preživela.
In verjetno se bodo za lastnike psov sedaj bistveno spremenila pravila.
Psi bodo morali v javnosti/naravi nositi nagobčnike brez izjeme.
A ni Snowflake naprimer tisti, ki se topi zarad psa, ki ni na povodcu.
So drugi izrazi za to, dejstvo pa je, da če kršiš zakon (in za ta dokaj osnovni zakon, da moraš imet psa na povodcu, ve vsak), nimaš kaj sikat oziroma moraš bit pač pripravljen nosit posledice. Na deželi se s takimi hitro opravi, v mestu imamo pa cel kup snowflakov, ki takoj zatravmirajo, čim izpostaviš njihovo neodgovorno in kaznivo ravnanje. Go figure.
Zvezdica27 ::
Če je bil pes kot nevarna stvar "primerno" zqvarovan, je lastnik odgovoren samo še krivdno, ne več objektivno. In če ne bo niti teh deliktnih elementov je vsaj civilnopravno rešen (vrata odprta, zaprta, čigav otrok, tuji ali domač...)
ni easy. Ampak hej, jaz bi kužija...
Folk, kupujte vsaj "normalne" pasme pa bo bolje, recimo vsaj normalnih velikosti. Neki šarplaninci, kraški, nemški itd so zelo zajebana stvar. Pa tud karakter... če že, dajte labradorce.
In nujno šola.
zz
gruntfürmich ::
sem jaz kriv da folk hodi po privatnih dvoriščih brez dovoljenja?
dajte se bebčki malo zamislit.
kaj pa če je punčka kradla?
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
seminal ::
Ah daj no labradorci imajo največ ugrizov... dva belgijca za ograjo je najboljši alarem in varovalni sistem.
mailer ::
Beli_Zajcek je izjavil:
Pa smo tam kjer se lastnik ne sme branit, ko ga na hodniku ponoči preseneti vlomilec z nožem. Zato pa je tako. So bili že obtoženi lastniki, ker so se branili in poškodovali vlomilca. A je to res tvoj način enakopravne obravnave?Glede na poročilo gre za napako otroka. Pes je bil privezan in na dvorišču. Lastnik je glede na ugotovitve opran krivde, vprašanje kaj čaka psa.
gddr85 ::
sbawe64 ::
Pes je bil na lastnem dvorišču, na verigi.
Kaj bi še radi ??
Tudi če bil v pesjaku, lahko ljudje še vedno stegujejo roke notri ali celo odprejo vrata.
Ali v zaprti ograji, ljudje plezajo čez njo in potem jokajo, da jih je pes napadel.Darwin se obrača v grobu.
In nek model ga je ustrelil (psa).
Policaj/varnostnik ? Ker veliko ljudi nima legalne pištole.
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 93284 (16867) | zimurg |
» | Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31357 (26953) | Mare2 |
⊘ | Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 52727 (48023) | dzinks63 |
» | Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 59360 (49207) | Massacra |
» | majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54977 (51000) | BRBR |