» »

Sprehod in odvezani psi

Sprehod in odvezani psi

««
13 / 18
»»

zmaugy ::

driver_x je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Reality check? A pes je nujno potrebno prevozno sredstvo? Ali nujen za karkoli pomembnega in vsakodnevnega?

V našem kinološkem društvo šolamo tako pse kot vodnike reševalanih psov. Taki psi pomagajo pri iskanju pogrešanih oseb, pri iskanju preživelih med ruševinami ob naravnih nesrečah in podobno. Poznam tudi par primerov terapevtskih hrtov, s katerimi dosegajo zelo dobre rezultate na pediatrični kliniki v Ljubljani. Poleg bolj znane uporabe pse za slepe in slabovidne, se psi lahko izurijo za zaznavanaje in pomoč pri epileptičnih napadih. Policijsko, lovsko in vojaško uporabo najbrž poznaš? So tudi zelo učinkoviti za zaščito drobnice prd volkom in medvedom. Da ne omenjam tega, da so človekovi najboljši prijatelji.

Lepo. Večina ljudi vsakodnevno uporablja avtomobil. Ne bi zdaj našteval za kaj vse, vsekakor je avtomobil nujno potreben večini ljudi vsakodnevno. Pes pač ne.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

driver_x ::

hipertija je izjavil:

kdor vozi avto, ali je sopotnik, zavestno ali pa nezavestno prevzame riziko možnosti, da je vpleten v lažjo, težjo, smrtno nesrečo. Če mi nekdo serje po moji trati, če me ovohava pes na ulici, ali pa če me ugrizne pes na javni površini, pa to ni moja zavestna odločitev, ampak je odločitev nekoga drugega, da bo imel izpuščenega psa, da ne bo čistil za njim, ga vzgajal.

Vsi ljudje niso primerni za pse in nekatera mesta (npr. Dunaj) že zahtevajo neke vrste tečaj in opravljen izpit. Neodgovorno ravnanje lastnika psa je za okolico moteče (napadi, ovohavanje, iztrebki, ...), zato tudi kot lastnik psa zagovarjam sankcioniranje neodgovornih lastnikov. Da se to ne izvaja, niso krivi ne psi in ne kar vsi njihovi lastniki po vrsti, temveč poleg nesposobnih inšpekcijskih in redarskih služb tudi ljudje, ki se požvižgajo na predpise in na ostale prebivalce. Ampak taki ljudje povzročajo nered in težave tudi brez psa ...

c3p0 ::

Kuža raztrga deklico in bi naj ostal živ, v drugi sapi pa medo poboža kakega gobarja, pa se za njim spustijo vse lovske družine daleč naokoli, ker mu zdaj diši človeška kri in mora umreti. zdaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

zmaugy je izjavil:

Lepo. Večina ljudi vsakodnevno uporablja avtomobil. Ne bi zdaj našteval za kaj vse, vsekakor je avtomobil nujno potreben večini ljudi vsakodnevno. Pes pač ne.

Vidiš, pri ljudeh cenim to, da so sposobni na podlagi argumentov spremeniti svoje mnenje. Pred časom si v eni drugi temi razlagal, kako so avtomobili nepotrebni in da bi se mogli vsi posluževati javnega prevoza. Si eden redkih na tem forumu, ki je pripravljen prisluhniti ostalim in spremeniti mnenje. Pri meni si s tem pridobil ;).
Drugače mi pa ta primerjava psov z avtomobili ni najbolj jasna, saj nihče ne trdi, da so psi nujno potrebni.

zmaugy ::

driver_x je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Vidiš, pri ljudeh cenim to, da so sposobni na podlagi argumentov spremeniti svoje mnenje. Pred časom si v eni drugi temi razlagal, kako so avtomobili nepotrebni in da bi se mogli vsi posluževati javnega prevoza. Si eden redkih na tem forumu, ki je pripravljen prisluhniti ostalim in spremeniti mnenje. Pri meni si s tem pridobil ;).
Drugače mi pa ta primerjava psov z avtomobili ni najbolj jasna, saj nihče ne trdi, da so psi nujno potrebni.

Žal trenutna infrastruktura ne omogoča, da bi lahko bili brez avtomobilov. Sem pa prvi za to, da se financira javni prevoz do te mere, da to naredi podlago za bolj resno omejevanje osebnih avtomobilov.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

D3m ::

perci je izjavil:

To je približno ista debata, kot to, da avtomatsko orožje ne ubija ljudi, ljudje jih.

Seveda jih ne ubija, če ni nobenega, ki bi jo uporabil. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

matobeli ::

Je pa zanimivo, pravica imet enga pitbula je zagotovljena, pravica do posedovanja avtomatskega orožja tudi (kljub omejitvam).

Ampak avtomatskega orožja praktično ne morš legalno nest na strelišče in streljati, pa v resnici ni nič nevarnejše od športnega/lovskega orožja.

Če bi pa želel storit kaznjivo dejanje z njim, je pa vseeno če ni dovoljeno z njim na strelišče.

Torej, edina zadeva ki je smiselna je, da z preveč pokanja moti druge ljudi.

Torej, poskrbljeno je da ljudi ne moti hrup, ampak ni pa poskrbljeno da ljudi moti hrup in potencialno nelagodje, ki ga povzročajo večji ("nevarnejši") psi (in verski objekti).

Zdej, če se vsi strinjamo da je fajn met orožje, avte, ipd. regulirane, bi blo smiselno imet tudi pse.

Po drugi strani... če bi vsi ljubitelji psov podprli vse ljubitelje orožja bi lahko imeli obojo več od tega.

A misliš da te bo kar vsak pitbul požrl? Daj se najprej malo izobraziti.

A toj una fora, pejd ti namest mene v šolo, da se bom nauču?

perci ::

Čaki mal, pravica do avtomatskega orožja? Kako pa prideš do njega? Saj ti ne bodo dovolili nakupa na UE?

Kot zbiratelj ga imaš lahko brez večjih težav. Edin če hočeš pravo pasmo rata mal drago :))

GupeM ::

driver_x je izjavil:

A ti misliš da te bo kar vsako orožje ustrelilo? Daj se najprej malo izobraziti.

GupeM je izjavil:

A ti misliš da te bo kar vsako orožje ustrelilo?

Ne, ne mislim tega. Kje si to razbral, oz. sem nemara kaj takega omenil?

perci ::

driver_x je izjavil:

In ravno tako kot janezu, ki je enkrat pretepel ženo, ne bomo dali orožja, tudi pitbula ne bomo dali ljubljanskemu neonaciju ki je razgrajal na tekmi.

Aja, ga pač bomo, ker puppies.

perci je izjavil:

driver_x je izjavil:

V temi piše kar nekaj ljudi, ki si pse predstavljajo kakor zombije iz filmov: hodijo po mestu in napadejo vsakega mimoidočega, ki jim pride pred gobec.

Raptor F16 ::

matobeli je izjavil:

In ravno tako kot janezu, ki je enkrat pretepel ženo, ne bomo dali orožja, tudi pitbula ne bomo dali ljubljanskemu neonaciju ki je razgrajal na tekmi.

Aja, ga pač bomo, ker puppies.

In na koncu bo tak neonaci po facebooku lepil slikice njegovega ljubljenčka in se delal nežnega in prijaznega. To je image ki ga bo potem izkoriščal za popravo javnega mnenja o njegovih dejanjih. "Pes ve kdo je dober človek LOGIC" #smart
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

matobeli je izjavil:

Ne samo pitbula, nobenega psa ne bi smeli dovoliti imeti osebi, ki ni sposobna skrbeti za psa in preprečevati negativnih posledic, ki jih pes lahko povzroča okolici.

Raptor F16 je izjavil:

In na koncu bo tak neonaci po facebooku lepil slikice njegovega ljubljenčka in se delal nežnega in prijaznega. To je image ki ga bo potem izkoriščal za popravo javnega mnenja o njegovih dejanjih. "Pes ve kdo je dober človek LOGIC" #smart

Na žalost so nevarne pasme velikokrat samo sredstvo za kompenzacijo frustraciji in deficitov njihovih lastnikov. Pa to ne velja samo za zgoraj omenjene skupine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: driver_x ()

r3dkv1c4 ::

Eh, odvezani psi niso problem, problem so odvezani lastniki.

Moj pes je 70% odvezan na sprehodu.
Popolnoma jasno mu je, da ne sme več kot 2m stran, pa če je na obzorju polno potrebnih samic ali pa kup nevzgojenih psov.

Sem zagovornik, da se kritične skupine psov, nikakor ne bi smele gibati okoli, brez konkretnih šokanj in vzgoje.

Povodec ni garant, da bo lastnik psa obvaroval neprimernega obnašanja, ker dostikrat je lastnik nezmožen psa zadržat ob njegovi eksploziji.
To, da je stanje s psi kakršno je, je odgovornost države, ker nima pravih prijemov, da bi se zadeve uredile.

Pri nas, ne gre drugače, kot z represijo očitno in uvedba pasje policije bi bila smiselna.:|
(kar nekaj pasjeljubcev in zagovornikov pasjih težav bi dobilo delo).
Nevladne pasje organizacije tipa "za psa se gre" in "pes ni nič kriv" bi skakale od veselja ob prejetem davkoplačevalskem denarju.
Torej, win-win kombinacija, ki bi uredila lastnike njihove mentalitete.(nevzgojenosti)
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

r3dkv1c4 ::

driver_x je izjavil:

matobeli je izjavil:

Ne samo pitbula, nobenega psa ne bi smeli dovoliti imeti osebi, ki ni sposobna skrbeti za psa in preprečevati negativnih posledic, ki jih pes lahko povzroča okolici.

Raptor F16 je izjavil:

Na žalost so nevarne pasme velikokrat samo sredstvo za kompenzacijo frustraciji in deficitov njihovih lastnikov. Pa to ne velja samo za zgoraj omenjene skupine.

To, da si vpletel neonacija, ki razgraja okoli v vzgojo psa, še ne pomeni, da on osa be zna lepo vzgojit.
Možno je, da ima ta neonaci do psa popolnoma drugo obnašanje in zavedanje o njegovi vzgoji in pomembnosti le-te pri osih.
Po moje, si izbral napačen tip profila, kot lastnika pitbulla.

Večkrat vidimo nabildane, kao olikane samovšečne osebke, s pomanjkanjem osebnega zadovoljstva, da imajo nevzgojene pse, kot pa neonacije s nevzgojenimi pitbulli.

Pitbull je drugače idličen pes za vzgajat, vendar velikokrat si ga lastijo napačni ljudje.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Noenacija nisem jaz vpletel v debato in tudi nikakor ne enačim uspešnosti vzgoje psov s katero koli pripadnostjo (politično, versko, spolno, ...). Lastniki psov so bodisi odgovorni ali neodgovorni. Od ostalih oznak se distanciram.
Sicer imaš pa prav, da je velik del odgovornosti tudi na državi (oz. občinskih upravah), ki določenih zadev ne sankcionirajo. Primer so pasji iztrebki in njihovo pobiranje. Žal je tako, da nemarni ljudje potrebujejo kazen, da bodo počistili za sabo in svojim psom.

Wazzaa ::

Nemarni ljudje serjejo po parkih in ponavadi sploh nimajo psa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wazzaa ()

Wazzaa je izjavil:

Nemarni ljudje serjejo po parkih in ponavadi sploh nimajo psa, če pa imajo psa, pa serje tudi ta. Včasih pa tudi samo pes.

Fixed that for you.

Wazzaa ::

GupeM je izjavil:

Wazzaa je izjavil:

Nemarni ljudje serjejo po parkih in ponavadi sploh nimajo psa, če pa imajo psa, pa serje tudi ta. Včasih pa tudi samo pes.

Fixed that for you.

Tisti, ki ima psa, ima ponavadi tudi vrečko. Problem predstavljate sralci, ki nimate ne psa ne vrečke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wazzaa ()

Wazzaa je izjavil:

Tisti, ki ima psa, ima ponavadi tudi vrečko, ki pa je ne zna ali noče uporabiti. Razen, če kdo slučajno gleda. Problem predstavljate sralci, ki nimate ne psa ne vrečke, tako kot tudi mi, ki imamo in psa in vrečko, pa je ne uporabimo.

Here, fixed that for you. Again.

hipertija ::

A mi lahko zdaj nekdo razloži, kaj so te zgodbice na facebooku?
Prekle za kurnk

To, da si vpletel neonacija, ki razgraja okoli v vzgojo psa, še ne pomeni, da on psa be zna lepo vzgojit.

Briga me. Ne bi mu zaupal organizirane vzgoje otrok, orožja in tudi psa ne. Za prvi dve zadevi mamo zakonsko rešeno. Natančneje, ne sme obstajat "zadržek javnega reda" pri vlogodajalcu.

Avte načeloma lahko, ker so danes res nujno zlo, čez 50let pa verjetno še to ne bo smel dobit.

Real life PNGji :))

DamijanD ::

Sem slišal verzijo, da pes dejansko ni obgrizel deklice ampak je samo veselo skočil nanjo in je žal padla in se udarila v glavo - potem so pa celo večnost čakali na reševalce.

Zimonem ::

DamijanD je izjavil:

Sem slišal verzijo, da pes dejansko ni obgrizel deklice ampak je samo veselo skočil nanjo in je žal padla in se udarila v glavo - potem so pa celo večnost čakali na reševalce.

Tudi jaz neko podobno verzijo... 4 klice in 3/4 ure. Ampak govorice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Jaz sem pa slišal da je plezala čez ograjo.

Zimonem ::

matobeli je izjavil:

Jaz sem pa slišal da je plezala čez ograjo.

Marsikaj smo slišal.

;-) ::

Brezveze debatirate o psu, ker deklica sploh ni imela nobenega ugriza. Potegnil je verigo in je padla. Ozivljali so jo na dosegu psa ki sploh ni reagiral na dogajane okoli.

Naj bi z lajanjem celo opozoril na to, da se je zgodila nesreča.

Verjetno bi jo našli šele čez kakšen teden (nekje v alpah), če ne bi blo psa.

Uizi ::

Lahko bi novinarji malo razisjali kaj se je zgodilo oz. PREVERILI pred objavo z bombastičnim naslovom. Očitno nimajo časa, ker jim copy/paste novic o princu Heriju vzamejo preveč časa.

Kaj sedaj?

Ketna ali ugriz?
|HP EliteBook|R5 6650U|

hipertija ::

D3m je izjavil:

Kaj sedaj?

Ketna ali ugriz?

končno... da ne beremo dolgih razprav. Pasjeljubci pišite ketna, sovražniki psov pa ugriz... jaz se pa javljam da štejem glasove.
Prekle za kurnk

Meow

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: PromeuZ ()

Uizi je izjavil:

Meow

i tought i taw a puddy tat. ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: PromeuZ ()

"Psu, mešancu med nemškim ovčarjem in rotvajlerje, starem tri leta, sledi evtanazija, po spletu pa je zaokrožila peticija. Ron je imel ograjeno dvorišče, na vhodu je bila opozorilna tabla. (*pa vendar dostopno otroku*) Pes je bil pripet na svojem dvorišču, torej je bilo za varnost poskrbljeno (*derp!*). Splet nesrečnih okoliščin je privedel do tragedije, ko je osemletnica brez nadzora odrasle osebe vstopila na sosedovo dvorišče in brez prisotnosti lastnika stopila do psa (*če slučajno kdo ne vidi podobnosti z nabito pištolo...*). Iskreno sožalje družini ob izgubi otroka, vendar smrt psa ni potrebna (*kaj pa, smrt lastnika*). Samo en ugriz je bil usoden. Pes je branil svoj teritorij in osebni prostor (*jok brate, odpade*). Ni zakonske podlage za usmrtitev Rona(*ja pa je*). Pes ni kriv za tragedijo. Usmrtitev Rona bi bila krivična in zato sem odločno proti evtanaziji, pravijo tisti, ki stojijo za peticijo. Do sedaj so zbrali že skoraj 4000 podpisov."

Še dobro da ni opozorilo viselo v bivši latrini z napisom "pozor leopard".

Folk je čist usekan v bučo. Kolk osebnega prostora pa rabi pes?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

Kdo bi si mislil, da bo v SLO prišla miselnost "didn du nuffin".

Jebo vam pesa.:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Škoda ker se pes ne more zagovarjat: "Spotaknila se je ob verigo pa padla na moje zobe, častna pasja!"

Tudi jaz sem proti usmrtitvi psa. Če koga, bi bilo potrebno kaznovati lastnika, ki ni dovolj poskrbel za varnost. Saj mladoletnika tudi ne usmrtimo, če koga ubije. Hudiča ... še odraslih ne. Če mladoletnik dela štalo, za to odgovarjajo njegovi starši oz. skrbniki. Enako bi moralo veljati za pse.

Mora pa kazen za lastnika biti takšna, da bodo tudi ostali lastniki psov pomislili, če se jim splača tvegat s preslabo zaščito.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

>Saj mladoletnika tudi ne usmrtimo

Dejmo psa raje primerjat z drugo lastnino ne z ljudmi. Mladoletnik namreč ni lastnina, je samo pod oskrbo skrbnika. Živali bi dejansko morale imeti še bistveno bolj stroge pogoje kot vozila in orožje. Ker pri avtu smo vsaj 100% ziher da (zaenkrat) še ne bo delal neumnosti brez da bi skrbnik vdel za njih.

Alternativa bi bila da pes nikoli več ne zapusti domačega dvorišča in je v pesjaku za čas ko so na območju tretje osebe.

Lastniku pa enako kazen kot če povozi otroka ki mu iz igrišča prilaufa pod kolesa.

GupeM je izjavil:

Tudi jaz sem proti usmrtitvi psa. Če koga, bi bilo potrebno kaznovati lastnika, ki ni dovolj poskrbel za varnost. Saj mladoletnika tudi ne usmrtimo, če koga ubije. Hudiča ... še odraslih ne. Če mladoletnik dela štalo, za to odgovarjajo njegovi starši oz. skrbniki. Enako bi moralo veljati za pse.

Mora pa kazen za lastnika biti takšna, da bodo tudi ostali lastniki psov pomislili, če se jim splača tvegat s preslabo zaščito.

Bi ti imel psa, za katerega veš, da je sposoben ubiti otroka, ki se mu približa?

driver_x je izjavil:

Bi ti imel psa, za katerega veš, da je sposoben ubiti otroka, ki se mu približa?

Tega je sposoben vsak večji pes. In ja, imel bi ga. Seveda primerno zavarovanega. Pesjake poznamo že dolgo časa. Tudi nagobčniki niso nekaj novega. Veriga + odprta ograja na dvorišče je pač nezadostna zaščita. Ampak pes si sam ne bo nadel nagobčnika, niti si ne bo postavil pesjaka. Za to je odgovoren lastnik, ne pes.

Če recimo parkiraš avto, ta pa se zaradi slabe rečne zavore odpelje v dolino kjer povozi otroka, tudi ne uničijo avta. Kaznujejo lastnika. Avto pa se da popraviti, da bo ročna prijela tako kot mora. Če popravilo ni mogoče, ga imaš še vedno lahko nekje varno parkiranega (recimo v garaži, po potrebi mu dodaš še zagozde pod kolesa).

Lahko pa usmrtimo še vse medvede, saj so vsi sposobni ubiti človeka. Pa vse volkove. Pa še kaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

GupeM je izjavil:

Tega je sposoben vsak večji pes. In ja, imel bi ga. Seveda primerno zavarovanega. Pesjake poznamo že dolgo časa. Tudi nagobčniki niso nekaj novega. Veriga + odprta ograja na dvorišče je pač nezadostna zaščita.

Sposoben v fizičnem smislu ja, ampak kljub temu tega ne počnejo kar vsi psi po vrsti. Drugače pa nobena zaščita ni 100%. Otrok bi lahko tudi pesjak odprl. Tudi nam, ki imamo psa v hiši, se včasih zgodi, da kdo ne zaklene vrat in gre pes sam na sprehod.

driver_x je izjavil:

Sposoben v fizičnem smislu ja, ampak kljub temu tega ne počnejo kar vsi psi po vrsti. Drugače pa nobena zaščita ni 100%. Otrok bi lahko tudi pesjak odprl. Tudi nam, ki imamo psa v hiši, se včasih zgodi, da kdo ne zaklene vrat in gre pes sam na sprehod.

Seveda ne počnejo tega vsi po vrsti, tako kot se vsi avti po vrsti ne speljejo sami po klancu navzdol. Pa tudi nobena ročna zavora ni 100%. Otrok bi lahko tudi splezal v parkiran avto in spustil ročno zavoro. Tudi nam, ki nam ročna do sedaj še ni spustila, se to lahko zgodi in gre avto sam na vožnjo. Ali pa ročno pozabimo zategniti oz jo premalo zategnemo. Če bo avto povozil otroka, bo odgovoren tisti, ki tega ni preprečil. Če pa se bo samo zapeljal v dolino, je pa pač malo sitnosti, ker ga je treba ven spravit. Nihče pa ne bo zaradi tega kaznovan.

Za varnost je pač treba poskrbet. Tako pri psih, kot pri avtomobilih, kot pri orožju.

Še en primer. Omet odpade s hiše nekomu na glavo in ga ubije. Bomo zato podrli celo hišo? Ne. Dokler se zadeva ne popravi, je treba preprečiti dostop. Najlažje z zaprto ograjo.

Pes gre v prešo pa, če bevskate.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Apofis ::

GupeM je izjavil:

driver_x je izjavil:

Tega je sposoben vsak večji pes. In ja, imel bi ga. Seveda primerno zavarovanega. Pesjake poznamo že dolgo časa. Tudi nagobčniki niso nekaj novega. Veriga + odprta ograja na dvorišče je pač nezadostna zaščita. Ampak pes si sam ne bo nadel nagobčnika, niti si ne bo postavil pesjaka. Za to je odgovoren lastnik, ne pes.

Če recimo parkiraš avto, ta pa se zaradi slabe rečne zavore odpelje v dolino kjer povozi otroka, tudi ne uničijo avta. Kaznujejo lastnika. Avto pa se da popraviti, da bo ročna prijela tako kot mora. Če popravilo ni mogoče, ga imaš še vedno lahko nekje varno parkiranega (recimo v garaži, po potrebi mu dodaš še zagozde pod kolesa).

Lahko pa usmrtimo še vse medvede, saj so vsi sposobni ubiti človeka. Pa vse volkove. Pa še kaj.

Noro kak napuh oz. sprenevedanje...najbrž bi mel tud pištolo, k se občasno sama od sebe sproži...
««
13 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
96293280 (16863) zimurg
»

Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )

14831354 (26950) Mare2

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32052724 (48020) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37959360 (49207) Massacra
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

17454976 (50999) BRBR

Več podobnih tem