» »

Big tech cenzura

Big tech cenzura

Temo vidijo: vsi

Mato989 ::

Unilseptij je izjavil:

To ni cenzura in prosim, da si že enkrat razčistite pojme. Svoboda govora ne pomeni, da morajo vsi poslušati tvoje nebuloze, pomeni samo, da te država ne more kaznovati/preganjati zaradi tega, kar govoriš. Prišli smo pač do točke, ko določenega norca nihče več noče poslušati... ne vem, zakaj bi se komu zdelo potrebno po vsem, kar se je zgodilo, da tale norec še kar naprej bluzi, ko pa pač dejansko nima ničesar več povedati oziroma sploh nikoli ni imel.


Kako ga NIHCE noce poslusat.... Ce ga nocejo poslusat naj pac ne sledijo vec kot ocitno ga hocejo kot alex jonesa
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Miki N ::

Argument "naredi si svojo platformo" se bo zelo slabo staral. Bigtech in njihovi politični pajdaši že zdaj delajo na utišanju "ubežnikov" tipa Bitchute itd. Ampak ne direktno . Večinoma z izsiljevanjem ponudnikov plačilnih storitev in infrastrukture v stilu "mi ali oni" in ščuvanjem medijev.

Ne pozabiti da Bigtech tega ne dela iz ljubezni do vas ampak ker jim ustreza preprečevanje konkurence (sicer še majhne a vseeno). Tako da gre za eno zanimivo simbiozo politike in oligarhov... Znan pojav.

Pimoz ::

Katera zgodovina tako uči? Ter kdaj je obstajala družba, kjer so ljudje sami razbrali seme od plevela? Ker kot sam poznam zgodovino, so velike družbe oz. oblastniki od nekdaj to delali za nas.

Višek cvilizacije v času v katerem živiš, do katerega smo prišli z odpiranjem družbe, z demokratizacijo s svobodo govora in izražanja. In še mnogo drugimi svoboščinami. Trenutno dogajanje je nazadovanje in ne razumem kako tega ne vidite in celo kričite po napredku.

Tody ::

Ja če bi bili preprosto, bi vsi to naredili. V USA imajo 70 mio strank in v EU jih imajo tudi nekaj, tako da samo zavihat rokave pa bo! Sej FBI in CIA jih bo vseeno poslusal.

c3p0 ::

Danes Oranžni Orangutan, jutri ti. Zagovarjanje cenzure je prekleto nevarna zadeva, ne glede na trenutni moral high ground. Sploh, ko vidiš, kot omenjeno, da se pozivanje k nasilju iz strani skrajne levice NE cenzurira. Tudi pedo talk zwitter dovoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

Unilseptij ::

Sploh ne vem, odkod predstava, da se je to zgodilo prvič. Vse te spletne platforme vsak dan ukinejo stotine uporabiških računov, ki so povezani z zlorabami, kriminalnimi aktivnostmi, itd... to je konec koncev nujno, da platforma lahko sploh ohrani neko uporabno vrednost. In kar se mene tiče so precej pozno spoznali, da so take vrste tudi Trumpovi računi... nekje 4 leta prepozno, bi rekel.

Miki N ::

Meni misli vedno pogosteje uhajajo k zgodnjemu Spletu, nekje slabo desetletje od zgodnjih devetdesetih.

"Informacijska avtocesta" so mu rekli mediji. Izraz mi je osebno šel na živce ... ampak mogoče pa ni bil slab.

Ker res je bila kot nekakšna cesta po kateri so se disciplinirano zmerno prevažali normiji, ezoteriki in ravnozemljaši v svojih hipijevskih kombijih, nigerjski princi v svojih starih mećkah, lovci na vesoljce, izredno "neočitni" vladni agenti, Čegevara komunisti in celo čisto pravi Antikristi. In seveda ob cesti so skupaj s "Topshop" kramarji postavili svoje štante tudi Nacisti in strumno mahali v pozdrav mimovozečim. Kdor se je želel ustaviti se je, kdor ne, se ni. In enkrat ko si se ustavil - pozor: na počivališčih so posedavali pedofili preoblečeni v punčke, na skretu postaje se je fukalo ali drogiralo, v lopi zadaj pa sestavljalo bombo iz cevi in gnojila.

A vsi smo vedeli: glej kako voziš, glej kako hodiš čez cesto, da te kaj ne zgazi! Ne vozijo vsi po pravilih. Nekako se je razumelo da moraš imeti v življenju, pravem in online nek "uličarski instinkt" - mogoče smo res verjeli v cyberpunk prihodnost (tam je pogosto ta instinkt že prirojen vsem) in se je nevarnost smatrala kot nekaj kar je zraven.

Pa saj dejansko ni bilo tako nevarno.Povejte koliko groznih stvari se je zgodilo, ker so lahko ljudje povedali kar so želeli tisti čas? Danes vsi gledajo nazaj na to obdobje z veliko mero nostalgije. Svoboda je fajn in vredna vsake sekunde tisto malo opreznosti, ki bi jo že itak moral imeti vsak na tem planetu.


No malo po malo smo dobili kup občutljive politike, regulacije, lažne skrbi za "ranljive", žaljivega vodenja za roko (znam sam poskrbeti zase, hvala!) in borbe za večspolne skrete, kot nekaj najbolj pomembnega. Ampak kot rečeno za vsem tem se skriva sprega stare, prestrašene politike in nekaj podjetijh, ki želijo stvari malo "konsolidirati".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

Tody ::

To je predstava za javnost, bilo naročeno in zdaj se promovira, in vsi mediji so levičarski in niti enega ni desničarja med njimi... Grozno. Vse aplikacije so tudi naredili levičarji! Internet obvladujejo levičarji... Res grozno!

gruntfürmich ::

tu se še enkrat se vidi vsa hinavščina leve struje in izključno leve.

ko se jim kaj zdi da spodkopava družbo in prispeva k lažem, se gredo cenzuro; opravičljivo z višjim ciljem seveda.
ko se jim to ne zdi, levičarji pravijo da so družbena omrežja in na splošno splet javni prostor in MORA vsak najti svoj prostor na strežniku nekega privatnega medija.

https://www.nbcnews.com/tech/security/t...
https://www.telegraph.co.uk/technology/...

če je prostor na strežniku resnično tvoj in širiš vsebino katero ti želiš, potem takšne debate odpadejo in seveda tudi potreba po cenzuri.
ampak potem znova 'levi' ne bodo srečni ker ne bo cenzure 'z višjim ciljem'...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Čisto isti ljudje se bi vsajal zakaj bigtech ni naredil nič če bi plan uspel pa bo enga senatorja ubil. Potem bi bili spet levičarji krivi, sami hinavci.

Pimoz ::

Ne, se ne bi. To kar se je zgodilo je sranje. To kar bi se lahko zgodilo bi bilo še malo večje sranje. In to kamor se zdaj rine je takisto sranje. A res ni moč najti rešitve brez da se zadušimo z drekom?

Miki N ::

Jaz osebno ne pričakujem zaščite na netu. Itak je to bolj utvara. Vedno te kdo nabriše. V bistvu... prej sem govoril o zgodnjem netu in pedofilih preoblečenih v punčke...

Danes je "zaskrbljena" država v partnerstvu z "požegnanimi" mediji ta pedofil, preoblečen v punčko. Dosti čudaštva se je dejansko preselilo v uradne sfere. Poglejte samo vse regulacije neta... weird shit, kot da bi bili zadrogirani. Pa ne samo zaradi piškotov.

Tako da ja še vedno velja: pazite, kako greste čez cesto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

harvey ::

S čim si je pa Barron Trump zaslužil čiščenje? Resno, kaj je mulc objavljal?

 barron T

barron T

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

D3m ::

Ahhhhh saj, ko smo bili mladi smo bili vsi malo levičarja. :)

Se spomnem v OŠ, če se ne motim 4. ali 5. razred je prišel v šolo nekdo, ki je predaval o naših pravicah.

Napumpan od poslušanega sem prišel domov torbo zalučal v kot in svojim povedal, da imam pravice in vse kar spada zraven.

Sta rekla OK in začela pakirati moje stvari. Na moje začudenje mi je fotr odgovoril.

Pravice imaš, kar išči jih pod mostom v moji hiši so moja pravila.

Pa kratkem premisleku in sramoti sem jima dal prav in šel delati domačo nalogo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tody ::

Ampak ko twiter naredi to je pa prasec?

Avenger ::

Zdaj so vsi napeli misice in demonstrirali svojo moc. Le in samo zaradi tega, da bi utisali svojega lastnega predsednika, ki ga je v drugo volilo pol volilcev, so pripravljeni zradirat alternativno platformo. To ozracje, menim, je popolnoma enako kitajskemu. In ce po videnem se vedno kdo misli, da so bile volitve in postopki pritozb po volitvah posteni je delusional. Na tech strani so vsi levicarji, brez izjeme, na strani velikih medijev tudi, brez izjeme. Vsi so navijali za senilnega trojanca, ki bo na prestol spravil laznivo, zoprno in verjetno izjemno vodljivo zensko.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Unilseptij ::

gre samo zato, da pri teh ostalih kanalih, ki jih ima še na voljo, ne more več skriti, da je samo norec... kot lahko pri spletnih platformah, ko gre samo za nekaj vrstična sporočila.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Avenger je izjavil:

Zdaj so vsi napeli misice in demonstrirali svojo moc. Le in samo zaradi tega, da bi utisali svojega lastnega predsednika, ki ga je v drugo volilo pol volilcev, so pripravljeni zradirat alternativno platformo. To ozracje, menim, je popolnoma enako kitajskemu. In ce po videnem se vedno kdo misli, da so bile volitve in postopki pritozb po volitvah posteni je delusional. Na tech strani so vsi levicarji, brez izjeme, na strani velikih medijev tudi, brez izjeme. Vsi so navijali za senilnega trojanca, ki bo na prestol spravil laznivo, zoprno in verjetno izjemno vodljivo zensko.

Saj jaz to govorim, da take volitve niti približno ne morejo biti poštene, če je skoraj ves mainstream na strani ene opcije. Potem pa še odkrito shillanje Demokratov velikih tehnoloških podjetij ki lahko oblikujejo javno mnenje saj kontrolirajo kaj človek bere in gleda. Zaradi tega dvojega volitve niso poštene. Z vso ti silno podporo je Joe komaj uspelo napraskati nekaj procent več lol

Avenger ::

Unilseptij, od kje prepricanje, da je Trump norec? Tudi ce bi bil, se enkrat, polovica ga je volila, kar pomeni, da zelijo to polovico utisat, unicit, zatret. To bi bilo prav, ce bi Trump preko medijev, ki jih 100% obvladuje, s propagando prepriceval ljudi, da se je treba znebit Zidov. Se ti zdi prav, da postopajo z njim kot da bi to pocel? Kaj tocno je naredil takega - nikoli ni pozival k nasilju, poziv na protest pa je popolnoma legalen. Nikoli ni niti insinuiral kaj naj se zgodi tam, itak lahko kdorkoli naredi karkoli.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Unilseptij ::

Veracity of statements by Donald Trump @ Wikipedia

to je lahko samo delo norca... če norost definiramo kot percepcijo neresnične stvarnosti.

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Nepomembno kolikokrat se je zlagal, razen če ima kot politik največ možnost tisti, ki najmanj laže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Unilseptij ::

ne na volitvah... ampak po tem, ko je bil izvoljen! Sem mislil, da vsaj to, da je norec, ni sporno... in da je point njegovih podpornikov, da je pač norec, ampak vseeno izvoljen in tako naprej.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Sej velika verjetnost je da je blo to vse organiziran. Ker so rabli povod, to so stare strategije kot zemlja sama. Tudi tako lahko kazes misice.

endelin ::

Evo Amazon spravlja Parler iz AWS.
Apple medtem blacklistal Parler.

To je ta svobodna konkurenca v zahodnem svetu:))

Tody ::

O kaki svobodni konkurenci pa je govora? Dve platformi za mobilce pri 7 mrd ljudi? Čas da kitajska pokaze kako se to dela.

49106 ::

Unilseptij je izjavil:

ne na volitvah... ampak po tem, ko je bil izvoljen! Sem mislil, da vsaj to, da je norec, ni sporno... in da je point njegovih podpornikov, da je pač norec, ampak vseeno izvoljen in tako naprej.


Popravljeno

Unilseptij ::

to pa vsekakor drži... ali resno misliš, da dolgoročno bolje uspevajo politiki, ki bolj lažejo... Če res to misliš, potem si pa pač v manjšini in je prav, da premisliš še enkrat.

Avenger ::

Wikipedija ni neodvisna platforma... Fact checkerji niso neodvisni. Vse je prirejeno, da ustvari doloceno sliko.

Ampak vrnimo se malo nazaj. Vsec ti je bilo, da se je razvila debata o stvari in ostala nekako na nivoju, brez ad hoc napadov ipd. Kako bi se ti zdelo, ce bi te nekdo bannal ker si Trumpa imenoval norec, osebne zalitve so prepovedane in potem bi benali se tvoj IP, te benali iz vseh drugih platform, ti skenslali net, narocnino na telefon itd. zato ker imas razdiralen govor ali nekaj takega pac.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

49106 ::

Unilseptij je izjavil:

to pa vsekakor drži... ali resno misliš, da dolgoročno bolje uspevajo politiki, ki bolj lažejo... Če res to misliš, potem si pa pač v manjšini in je prav, da premisliš še enkrat.



Dolgoročno si podtaknil. Meni bučk ne boš prodajal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Barakuda1 ::

Avenger je izjavil:

Wikipedija ni neodvisna platforma... Fact checkerji niso neodvisni. Vse je prirejeno, da ustvari doloceno sliko.

Ampak vrnimo se malo nazaj. Vsec ti je bilo, da se je razvila debata o stvari in ostala nekako na nivoju, brez ad hoc napadov ipd. Kako bi se ti zdelo, ce bi te nekdo bannal ker si Trumpa imenoval norec, osebne zalitve so prepovedane in potem bi benali se tvoj IP, te benali iz vseh drugih platform, ti skenslali net, narocnino na telefon itd. zato ker imas razdiralen govor ali nekaj takega pac.


8-O

Imam lih kakšni pol urce prostega čas. Lahko to hitro demonstriram in jim obarvam prispevke v rdeče.
Sem prepričan, da bo oddelk pritožb, dobesedno pregorel.
Ker da kaj se pa gremo, da pa oni nimajo pravice povedat kar mislijo ...ne to pa ne. To je pa nedopustna cenzura.
Saj, tko nekako to gre ...a ne - zagovorniki cenzure.
Drago bi vas plačal, kdor vas ne pozna (prepozna vaših namer);(
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

pffff ::

Avenger je izjavil:

In vmesavanje v politiko. Potem ko je bil Trump banned s Twitterja, Facebooka in Instagrama, je se vedno vzporedno objavljal na Parlerju, ki ga je Google danes izbrisal iz playstora. Ali se samo meni to zdi malce zaskrbljujoce?


To ni nic posebnega, "cenzura" je vedno bila. Z majhno razliko, pred prihodom socialnih omrezij, si lahko svoje mozganske izbljuvke "objavljal" samo po raznih lokalih ipd. Do vecinske populacije, ce nisi bil pameten, pomemben,... nisi mogel priti, ker ne bi noben resen medij objavil blodenj motenih oseb kot so npr. flateartherji in antivaxxerji, SDSovi privrzenci ipd. (ce pogledate nad cem se je JJ najbolj pritozeval zadnjih 30 let je bila zanj nedostopnost medijev, zdaj pa bo nadoknadil s twitterjem in kot vidite, se je nedostopnost objavljanja za ekstremisticna desna prepricanja izkazala za pozitivno). Z internetom se je to spremenilo in samo vprasanje casa je bilo, kdaj se bo zacelo cenzurirati druzbeno skodljive elemente.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pffff ()

rokj ::

Svobodo govora si zadnje case kar vsak po svoje razlaga, tudi slo-tech, fb, twitter... in v enih primerih je sprejemljiva in v enih pac ne, primer: "smrt Jansizmu", to je "sprejemljivo", ce pa Trump trosi nebuloze, to pa ni. To potem ni vec svoboda govora in tako bipolarno motnjo bo treba razcistit, preden bo lahko nekdo pameten, kaj je svoboda govora. Ce Trump govori in "nagovarja k nasilju" nosi odgovornost, da lahko za to odgovarja. Tisti, ki ima spletno stran ali app v "lasti" ima seveda pravico brisat, bannat, nevem kaj se vse ... ampak potem v tem primeru ne moremo govoriti o svobodi govora. Ima pa Trump "pravico" nardit svojo spletno stran in objavljat gor porno vsebino ... Hvala Bogu, zaenkrat se.

Pimoz ::

druzbeno skodljive elemente

Oh na kaj me že tole spominja. Pa še na vanjski i unutrašnji neprijatelji vrebaju si pozabu.

Vsak, ki izjavi kaj podobnega navedenemu je totalitarist. In posledično pravi družbeno škodljivi element.
See what I did there? :)

Tisti, ki ima spletno stran ali app v "lasti" ima seveda pravico brisat, bannat, nevem kaj se vse ... ampak potem v tem primeru ne moremo govoriti o svobodi govora.

a-a. Uredništvo se gredo lahko mediji in ne platforme. Mediji so tudi odgovorni za svoje objave, platforme pač ne. Nekje vmes pa ne moreš bit.
Knjižnica ni odgovorna za to kar bo pisalo v naslednjem izvodu Mladine in z vso pravico revijo delijo med bralce. Ko pa se bo knjižnica odločila trgat liste iz revije je pa prestopila na čisto drug nivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pimoz ()

Tody ::

Butasto... Knjižnica lahko se odloči da ne bo več posojala mladine. Bos rekel da je tvoja pravica da ima knjižnica to revijo? Kdo in kdaj odloča kaj bo naredila knjižnica?

Barakuda1 ::

@Pimoz

Prosim, da nehaš objavljati pametne replike, ker te bom v nasprotnem moral brisati.
Živimo namreč v času, ko se lahko objvljao samo zadeve sumljive vrednosti in zadeve ki pljuvajo po Trumpu in njegovih somišljenikih.
Če torej v nadaljevanju ne boš zagovarjal cenzure in hvalil ukrepov zoper Trumpa, te bom moral brisati in boš lahko svoje prispevke prebiral v redeči barvi.

To opozorilo velja tudi za druge sodelujoče v razpravi
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

Huh, Sci-hub twitter račun suspendiran. Čisto slučajno.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Pimoz ::

Tody je izjavil:

Butasto... Knjižnica lahko se odloči da ne bo več posojala mladine. Bos rekel da je tvoja pravica da ima knjižnica to revijo? Kdo in kdaj odloča kaj bo naredila knjižnica?

Če se bo polovica bralcev (+-20%) knjižnice odločila, da bi Mladino rada brala bo knjižnica garantirano imela to revijo. Ali me boš poskušal prepričati, da to ne drži, ker je ena knjižničarka pripadnica SDS in ji to ni po godu. Ali pa se knjižničarka piše Zajc in nikakor ne razume naslovnice na kateri je Cerar.
Mogoče pa je predstavnica KUL in naslovnica z POBERITE SE LAŽNIVCI ni v skladu z njeno politično naravnanostjo.

Barakuda1 ::

Tody je izjavil:

Butasto... Knjižnica lahko se odloči da ne bo več posojala mladine. Bos rekel da je tvoja pravica da ima knjižnica to revijo? Kdo in kdaj odloča kaj bo naredila knjižnica?


8-O

Preden boš spet pomislil, da si zelo pameten, razgledan ... oh in sploh, najprej kratek odgovor

Ja, njegova, mojam, tvoja, skratka vseh državljanov, pa še koga, pravica je, da knižnica mora imeti poleg knjig, ne samo "to" revijo, pač pa vsako, ki izide.

Upam, da odgovor in navedeni vir zadošča, tako tebi kot tebi enoko mislečim.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Tody ::

Že razumevanje da knjižničarka o tem odloča je zgrešeno. Če lastnik knjižnice (recimor da je to ministrstvo za kulturo) reče da se te revije ne izposoja je to za njih sveto. Tržni kapitalizem gor al pa dol. Kdo in zakaj je v ministrstvu to ukazal je pa čisto druga zgodba.

no comment ::

rokj je izjavil:

primer: "smrt Jansizmu", to je "sprejemljivo", ce pa Trump trosi nebuloze, to pa ni.

Trumptardi nosijo napise ob katerih lahko tisti, ki ne želijo najboljšega zdravja janšizmu, samo sramežljivo zardevajo. In NIHČE ne preganja teh lunatikov dokler ne začnejo razbijati.

Tebe so nalagali, da te ljudi v ZDA preganjajo zaradi transparentov.



Medtem (v pravi demokraciji) policija na zaslišanje privede tiste, ki so nosili "smrt janšizmu" transparente.

Tody ::

@barakuda to more imeti NUK, razen ce me hoces prepricat da ima vsaka vaška knjižnica cisto vse revije, ki so kdaj izšle?

Barakuda1 ::

POSEBNO OPOZORILO SODELUJOČIM

V nadaljevanju se bo izvajal eksperiment, ki naj pokaže, ali je cenzura kot taka sprejemljiva in dobrodošla.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

Jarno ::

Rias Gremory je izjavil:

Huh, Sci-hub twitter račun suspendiran. Čisto slučajno.

Čisto realno gledano so konzervativni uporabniki Twitterja tam z razlogom, namreč vsako bolj k nevtralni odprtosti usmerjeno platformo določena skrajna manjšina prehitro usmradi (milo rečeno).
Če da platforma tudi kaj na svoj ugled, monetizacijo in širšo uporabnost, se mora odločiti za moderiran pristop.
Tisti, ki pomnijo prejšnje dneve Live Leaka, bi morda lahko razumeli, da je moderatorska konvergenca v končni fazi marsikje primerljiva in je do tja prispel tudi LL.
#65W!

Barakuda1 ::

Tody je izjavil:

@barakuda to more imeti NUK, razen ce me hoces prepricat da ima vsaka vaška knjižnica cisto vse revije, ki so kdaj izšle?


Nekako imam po tem odgovoru občutek, da bolj malo koristiš usluge knjižnic.
Morda še nisi slišal za mdknižnično povezavo in sodelovanje. Ti bom razložil zelo nakratko.
V moji domači knižnici (ker je premajhna) nimajo vseh knjig. Ko pa karkoli potrebujem, naroči in oni dobijo iz druge knižnice ali NUK-a, da mi jo lahko posodijo.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

no comment ::

Kdo je največji privatni lastnik NUKa?
-------------------
Vprašanje pač ni v skladu z
2. točko 2. člen pravil Slo-tech

Zgodovina sprememb…

Tody ::

To maš prav. Moje razmišljanje še vedno velja, da če se lastnik spomni prepovedat neko zadevo jo bo, neglede na popularnost. Lahko pa da si potem premisli zaradi pritiska take ali drugačne javnosti.

Pimoz ::

Tody je izjavil:

Že razumevanje da knjižničarka o tem odloča je zgrešeno. Če lastnik knjižnice (recimor da je to ministrstvo za kulturo) reče da se te revije ne izposoja je to za njih sveto. Tržni kapitalizem gor al pa dol. Kdo in zakaj je v ministrstvu to ukazal je pa čisto druga zgodba.

Ustanovitelj knjižnic so v večini občine. Imaš pa splošne, šolske, visokošolske, specialne in nacionalna knjižnice.
In res je, o nakupu ne odloča knjižničarka ampak svet knjižnice. Glede naročil je pa takole: http://www.gro.sik.si/Portals/Grospulje...)
Če citiram za revije:
Najbolj pogoste so serijske publikacije v tiskani in v e-obliki, ki so dostopne preko spleta. Cilj je,
da so na voljo uporabnikom tiste, ki so najbližje njihovim potrebam in cenovno sprejemljive glede
na razpoložljiva finančna sredstva. Pri izboru klasičnih in e-publikacij se osredotočamo na
podporo uporabnikom s trenutno naročenimi naslovi. Za nove naslove se odločamo glede na
relavantnost vsebine, ki jo ponujajo in glede na obseg povpraševanja. Naročamo ključne naslove
z vseh strokovnih področij, ki jih prepoznamo ob analizi potreb uporabnikov.


In knjižnice so javno dobro. Ne rabiš biti član, da lahko vstopiš in si ogledaš/prebereš gradivo. Definitivno je pa zadeva zastavljena tako, da nekega enoumja, ki ga poskušate promovirat ne podpira.

@barakuda to more imeti NUK, razen ce me hoces prepricat da ima vsaka vaška knjižnica cisto vse revije, ki so kdaj izšle?

Splošne knjižnice upoštevajo za strokovno obdelavo in hranjenje nacionalno pomembnega domoznanskega gradiva navodila nacionalne knjižnice. (Zakon o knjižničarstvu)
V večini pa to res počne NUK. In še informativno: slo-tech.com tudi ima ISSN številko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pimoz ()

gruntfürmich ::

Barakuda1 je izjavil:

POSEBNO OPOZORILO SODELUJOČIM

V nadaljevanju se bo izvajal eksperiment, ki naj pokaže, ali je cenzura kot taka sprejemljiva in dobrodošla.

a ti si prespal zadnjih 10 let slotecha?

----------
Pravzaprav sem jih res :)
Ko sem se zbudil (vrnil), pa sem dobil občutek, da sem pričel sanjat nočno moro ;)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

Pimoz je izjavil:

Katera zgodovina tako uči? Ter kdaj je obstajala družba, kjer so ljudje sami razbrali seme od plevela? Ker kot sam poznam zgodovino, so velike družbe oz. oblastniki od nekdaj to delali za nas.

Višek cvilizacije v času v katerem živiš, do katerega smo prišli z odpiranjem družbe, z demokratizacijo s svobodo govora in izražanja. In še mnogo drugimi svoboščinami. Trenutno dogajanje je nazadovanje in ne razumem kako tega ne vidite in celo kričite po napredku.


Meni je zelo žal, ampak ko vidim, da:
- se vračajo premagane bolezni, ker ljudje verjamejo, da cepivo povzroča avtizem
- gorijo bazne postaje, ker je 5g bojda zarota vlad, da nas kontrolirajo
- tretjina američanov verjame v kreacionizem
- ...

nekako težko verjamem, da živimo v družbi, kjer ljudje sami razbirajo seme od plevela.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

harvey je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

vsak, ki resno misli, da bi moral Trump imeti možnost svoje norosti deliti dalje, je njegov podpornik, je pač prišlo tako daleč, da ni več nobene srednje poti.

A Voltaire je že povsem passé?

Čeprav misel ni njegova, temveč povzeto njegovo prepričanje:


I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.


Zanimivo, da se nihče ne bori za pravico ISIS-a in podobnih, da širijo svojo ideologijo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parler je ugasnil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
16023277 (16550) Poldi112
»

Pravica do molka in opredelitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776800 (5439) no comment
»

Trump napovedal vojno družbenim omrežjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7015934 (11582) xmetallic
»

Netflix pobrisal vse kritike uporabnikov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
15224910 (18930) leiito

Več podobnih tem