Forum » Pomoč in nasveti » Kodi
Kodi
krop ::
Zate edina rešitev downloudanje torrentov iz Slovenskih trekerjev z urejenimi podnapisi. Za predvajanje pa je kodi zakon, če imaš poštimano scraping
AtaStanko ::
Glede na to, koliko težav imaš, morda res ni zate ;)
Ne vem zakaj sedaj tak odgovor. Ni ti treba bit sedaj nekaj užaljen. Že v samem štartu sem napisal, da iščem alternativo kodiju in da so mi prioriteta podnapisi. Poznam tudi stremio, ki mi je v mojem primeru, glede na moje "težave" boljši kot kodi, ki ga "poznam" že tam od nekje mislim da 17 naprej in kot sem rekel ni nikoli delal tako kot je treba. S temi addoni so vedno neki problemi, saj včasih so podnapisi delovali sedaj pa vsi hočejo neke naročnine vsaj preko kodija. Oprosti če potrebujem podnapise pač ne razumem angleško toliko dobro da bi lahko gledal filme in serije brez podnapisov. Zato sem tudi prišel vprašat na ta forum, če ne je vseeno če bi spraševal na overnet.
DePalmo ::
Te zasopim ko ne dela. Sem kupil Hisense TV kateri naj bi znal predvajat vse, a je pač kitajc ki se zna samo pretvarjat. Zato imam sedaj TV Box in Kodi, kateri dejansko dela. Sem probal tudi Stremio in Plex in je samo zguba časa. Pa še slovensko ne znata.
Moj nasvet? Vzemi naročnino na X pretočno storitev. Jaz še nisem tam, bom pa za par let.
Druga opcija je pa kot jaz. Potegnem dol film, uredim podnapise in shranim na disk iz katerega nato predvaja Kodi. Trenutno je gor okoli 600 filmov nekje 30 serij. Vse urejeno, s slovenskimi podnapisi. Nekatere dele sem tudi sam prevedel, ker podnapisov ni bilo. Je pa to urejanje zelo, zelo zamudno. In ko bom malce starejši in se mi s tem ne bo več dalo jebat, bom pač plačal za tisti netflix. Do takrat pa pač ne.
Sem probal tudi avtomatizirat dolpoteg podnapisov, ampak je zunaj toliko releasov istega filma in različnih podnapisov, da enostavno ni delalo. Vedno je bil zamik med podnapisom in zvokom, zato to raje naredim ročno na računalniku, zvečer se pa samo vržem na kavč in izberem kaj bom gledal.
Moj nasvet? Vzemi naročnino na X pretočno storitev. Jaz še nisem tam, bom pa za par let.
Druga opcija je pa kot jaz. Potegnem dol film, uredim podnapise in shranim na disk iz katerega nato predvaja Kodi. Trenutno je gor okoli 600 filmov nekje 30 serij. Vse urejeno, s slovenskimi podnapisi. Nekatere dele sem tudi sam prevedel, ker podnapisov ni bilo. Je pa to urejanje zelo, zelo zamudno. In ko bom malce starejši in se mi s tem ne bo več dalo jebat, bom pač plačal za tisti netflix. Do takrat pa pač ne.
Sem probal tudi avtomatizirat dolpoteg podnapisov, ampak je zunaj toliko releasov istega filma in različnih podnapisov, da enostavno ni delalo. Vedno je bil zamik med podnapisom in zvokom, zato to raje naredim ročno na računalniku, zvečer se pa samo vržem na kavč in izberem kaj bom gledal.
Badwolff ::
Nobene užaljenosti, samo ko si na kodiju ničesar me znaš uredit, da bi glqdko delalo, in kodi rabi nekaj začetnega angažmaja, potem se je pač treba ozreti za drugimi rešitvami.
S podnapisi, kadar jih ni v samem torentu, je lahko nekaj težav, predvsem v časovni sinhronizaciji. Najdejo se pa vedno, angleški, slovenskih nisem iskal,če tako da težko rečem.
S podnapisi, kadar jih ni v samem torentu, je lahko nekaj težav, predvsem v časovni sinhronizaciji. Najdejo se pa vedno, angleški, slovenskih nisem iskal,če tako da težko rečem.
Lepo povedano DePalmo. Vidim da sva na istem samo očitno sem jaz že tam, da sem malo starejši in kot praviš se mi ne da VEČ jebat s tem urejanjem. Ja je zelo zamudno zato iščem neko hitrejšo lažjo alternativo. Očitno je ni in se bom moral še nekaj časa tako igrat z urejanjem. Kot rečeno se j s temi kodiji od tam 17 naprej tako da ne mi govorit, da je potrebno nekaj začetnega angažmaja. Verjetno jih je bolj malo ki so se toliko ukvarjali s temn kodijem.
Kar se tiče teh pretočnih vsebin pa je tako da potem potrebuješ kar nekaj tega in ni računice. Ja ko bi bilo vse na eni, samo kaj ko je nekaj dobrega na Netflixu, nekaj na HBO, Prime, Apple...
No vidiš meni je pa recimo ravno Stremio boljši, vse imaš na enem mestu podobno kot kodi toda manj dela z nastavitvami razen z temi podnapisi je sranje ker eni delajo drugi spet ne zaostajajo prehitevajo in je potem cel kup dela, meni slabše, kot kodi, več dela preden sploh prideš do teh vsebin.
Ne razumem pa zakaj če že potegneš filme dol iz torrent stremerjev zakaj to potem predvajaš preko kodija a ni to samo zguba časa. Jaz če že potegnem dol potem gledam preko playerjev in najboljši je na tem področju VLC. Sem jih primerjal med sabo in je najboljša slika preko VLCja.
Kar se tiče teh pretočnih vsebin pa je tako da potem potrebuješ kar nekaj tega in ni računice. Ja ko bi bilo vse na eni, samo kaj ko je nekaj dobrega na Netflixu, nekaj na HBO, Prime, Apple...
No vidiš meni je pa recimo ravno Stremio boljši, vse imaš na enem mestu podobno kot kodi toda manj dela z nastavitvami razen z temi podnapisi je sranje ker eni delajo drugi spet ne zaostajajo prehitevajo in je potem cel kup dela, meni slabše, kot kodi, več dela preden sploh prideš do teh vsebin.
Ne razumem pa zakaj če že potegneš filme dol iz torrent stremerjev zakaj to potem predvajaš preko kodija a ni to samo zguba časa. Jaz če že potegnem dol potem gledam preko playerjev in najboljši je na tem področju VLC. Sem jih primerjal med sabo in je najboljša slika preko VLCja.
Saj samo vlečenje torrentov ni problem, bolj je potem problem to sejanje, ko moraš imet v nedogled prižgan pc. Kar se pa tiče podnapisov bi bilo najbolj enostavno da bi znal player poiskat avtomatsko iz teh strani kot so titlovi, subtitles...(podnapisi net so itak propadli) primerne podnapise in jih potem dodat.
DePalmo ::
Kar se tiče teh pretočnih vsebin pa je tako da potem potrebuješ kar nekaj tega in ni računice.
In ravno zato nimam nobene naročnine. Ker vsak hoče svoj kos pogače in sploh ne sledim več koliko je teh ponudnikov.
Predvajam preko Kodija iz preprostega razloga. Računalnik imam v sosednji sobi, TV je v dnevni. In ko gledam TV, sem v dnevni na kavču. Sem probaval raznorazne DLNA (al kakšna je že kratica), wifi prenos slike na TV iz računalnika in ni to to. Vedno je nekaj hecalo in nikoli delalo kot je treba. Tudi če sem že usposobil da je delalo, sem imel občutek da je slika malenkost štekala na TVju. Tako da imam trenutno ureditev katera mi odgovarja in se tega držim kot pijanec plota. Ker sem vmes ugotovil da je zunaj veliko standardov ki naj bi nam olajšalo vse skupaj, ampak ni nič vredno.
Za piko na i. Če grem na dopust, vzamem s sabo TV Box (kjer je kodi) in disk. In če je slabo vreme, lahko pogledam kak film.
krop ::
Imam nas, povezano z kabli dela brez zatikanja. Dobiš ga za malo denarja pa maš rešeno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krop ()
Invictus ::
NAS + Kodi funkcionira večinoma v redu.
Meni Kodi laufa na Sony TV Androidu.
Je pa res, da so zadnje verzije manj zanesljive od prejšnjih... Sploh v.21 je precej slabša od v.19.
Razmišljam, da bi zamenjal z VLC. Sam ima nekaj probleme z Network Shari... Nisem še raziskoval...
Je pa res, da so zadnje verzije manj zanesljive od prejšnjih... Sploh v.21 je precej slabša od v.19.
Razmišljam, da bi zamenjal z VLC. Sam ima nekaj probleme z Network Shari... Nisem še raziskoval...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
NAS + Kodi funkcionira večinoma v redu.
Saj pri meni sam Kodi kot tak ni problem. Tudi 21 mi tudi "trenutno" dela brez problemov sem naložil ta Elementum in ne vem dela. Vse imam v isti sobi povezano med sabo s kabli router-pc-tv-box. Jaz kot sem povedal že prej imam probleme samo s podnapisi
V čem pa je prednost NASa v primerjavi s PCjem. Zakaj bi priklopil še NAS, če imam že PC priklopljen na TV?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AtaStanko ()
Invictus ::
Ni neke razlike, ampak NAS ponavadi laufa 24x7, pokuri manj štroima, in ima gopr pač aplikacije, primerne za NAS.
In je ponavadi nekje stran, ne zraven TVja. SAm ima danes vsak TV Android, Ethernet in Wifi, pa ni panike.
Kdo še prikljaplja PC na TV preko video kabla ?!?!?!
In je ponavadi nekje stran, ne zraven TVja. SAm ima danes vsak TV Android, Ethernet in Wifi, pa ni panike.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Zakaj pa ne, vse imam na razmaku dveh metrov. Router-modem-PC-TV-box-i-monitor... TV v drugi sobi je tudi povezan preko kabla. Če kaj delam gledam preko monitorja, če kaj drugega preko TVja. Preko kabla vsaj vse deluje kot je treba ne pa prek Wifija ali BTa ko vedno nekaj šteka. Diski so priklopljeni na PC...
Meni je ravno to brezveze, da bi potem imel še eno kišto priklopljeno zraven za brezveze.
Badwolff ::
Zakaj sploh rabiš pc, nas ipd, če je kodi namenjen za pretočno vsebino? Seveda deluje tudi kot medai player, ampak zakaj bi nekaj downloadal predčasno, če lahko streamaš? Za un čas ko zmanjka interneta?
Kodrnusa ::
A je kak addon, da bi kodi vlekel podnapise iz podnapisi.net? Zaenkra mi samo iz opensubs..
esel ::
A je kak addon, da bi kodi vlekel podnapise iz podnapisi.net? Zaenkra mi samo iz opensubs..
Meni na vseh addonih išče podnapise iz podnapisi.net, titlovi, opensubtitles, bs player.
Najdeš v kodi repository.
Težava je, da podnapisi.net ne dovolijo ročnega iskanja, če ti slučajno med avtomatičnim iskanjem podnapisov ne najde, ostali plugini pa to dovolijo.
Meni jih noče niti iz opensub, napiše da lahko samo če si VIP member za to pa je potrebno plačat 15USD na leto. Saj to res ni veliko toda vseeno. Če bi kakšen podnapisi.net imeli podnapise bi to takoj dal, toda kaj ko na podnapisi net ni podnapisov oziroma so vse drugje prej kot tam.
A v VLC se pa ne da nastavit, da bi vstavljal avtomatsko podnapise iz teh strani kot so recimo opensub, titlovi...
esel ::
Meni jih noče niti iz opensub, napiše da lahko samo če si VIP member za to pa je potrebno plačat 15USD na leto. Saj to res ni veliko toda vseeno. Če bi kakšen podnapisi.net imeli podnapise bi to takoj dal, toda kaj ko na podnapisi net ni podnapisov oziroma so vse drugje prej kot tam.
Meni na kodiju opensubtitles.org by opensubtitles delajo brezplačno edino potrebno se je prijaviti s svojim uporabniškim imenom.
Zakaj meni ne dela pa ne vem. Najde mi primerne podnapise toda potem mi tam kjer naj bi predvajalo podnapise napiše da jih bo predvajalo le če sem VIP member. Če pa grem na njihovo stran pa jih lahko vlečem brez problema.
im21 ::
Zdravo, mene pa samo zanima zakaj me meče ven med gledanjem kanala? Npr vse dela normalno 30 sek ali malo več in potem samo zapre kanal.
Ales ::
Kanala od kod? Če je IP stream z nekega tujega strežnika, je lahko problem pri njih oz. v zasedenosti povezav.
im21 ::
markosus ::
Zdravo.
Kot predhodnik sem tudi jaz naložil dodatek Bee, in tudi ostale builde ki vsebujejo ex-yu programe.
In ja po približno 20 sekundah enostavno vrže ven iz kanala.Kodi verzija je trenutno 21,poskusil sem tudi na 20.1 pa ni nobene razlike.
Medtem ko tuji addoni pa tega ne delajo.Recimo Sport HD.
Kje je problem?
Hvala za info
Kot predhodnik sem tudi jaz naložil dodatek Bee, in tudi ostale builde ki vsebujejo ex-yu programe.
In ja po približno 20 sekundah enostavno vrže ven iz kanala.Kodi verzija je trenutno 21,poskusil sem tudi na 20.1 pa ni nobene razlike.
Medtem ko tuji addoni pa tega ne delajo.Recimo Sport HD.
Kje je problem?
Hvala za info
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sublight - program za samodejni prenos podnapisov (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Zvok in slika | 110939 (727) | PINki |
» | Netflix (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Zvok in slika | 251476 (8721) | Reaper |
» | podnapisi.net (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 36215 (4544) | donvito |
» | Kodi podnapisiOddelek: Pomoč in nasveti | 4650 (3569) | ufek |
» | xbmc + podnapisi.netOddelek: Pomoč in nasveti | 6234 (4544) | EdoK |