Forum » Pomoč in nasveti » V podnapisih ni Č-jev
V podnapisih ni Č-jev
Boomerang ::
Za ogled filmov uporabljam VLC media player. Katerikoli film prenesem s Partisa, mi VLC v podnapisih ne prikazuje Č-jev (niti malih niti velikih). Težavo rešim tako, da datoteko s podnapisi odprem v Notepad++ in kodiranje spremenim iz ANSI na UTF-8-BOM. Ni optimalna rešitev, saj pomeni, da moram za pravilen prikaz podnapisov spreminjati kodiranje datoteke in seveda imeti primeren program. Tako VLC media player kot Windows 7 sta nameščena v slovenščini.
Kako bi problem trajno rešil? Se pravi, ko film povlečem in odprem, da se vsi znaki normalno prikazujejo brez spreminjanja kodiranja.
Kako bi problem trajno rešil? Se pravi, ko film povlečem in odprem, da se vsi znaki normalno prikazujejo brez spreminjanja kodiranja.
bobicek ::
Kako rešiti enako težavo s Č-ji v BS Playerju?
Še dodatno, Č-jev mi ne kaže niti na A1 komunikatorju, ko želim gledat film prek USB-ja na tv-ju prek komunikatorja, enako ne kaže Č-jev, če želim gledat film kar preko Samsung TV USB vhoda.
Hvala.
Še dodatno, Č-jev mi ne kaže niti na A1 komunikatorju, ko želim gledat film prek USB-ja na tv-ju prek komunikatorja, enako ne kaže Č-jev, če želim gledat film kar preko Samsung TV USB vhoda.
Hvala.
Ales ::
Pri vseh teh napravah je vprašanje, ali boš lahko spremenil v kateri kodni tabeli odpirajo datoteke s podnapisi. Bo predhodna pretvorba datoteke po moje edina opcija.
Neka vrsta unicode-ja je ponavadi dobra izbira, poskusi UTF-8.
Neka vrsta unicode-ja je ponavadi dobra izbira, poskusi UTF-8.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LG 55UF680V Šumniki pri predvajanju iz USB in dolgo nalaganje diskaOddelek: Zvok in slika | 2259 (2049) | avisnar0 |
» | podnapisi težave s č-jiOddelek: Pomoč in nasveti | 6048 (5619) | shovty |
» | Izšel VLC 2.0.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 40585 (30885) | Icematxyz |
» | Program za avto download podnapisov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 30574 (17081) | KontraCepec |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17412 (10297) | GrimReaper |