Forum » Na cesti » Nakup avtomobila
Nakup avtomobila
IL_DIAVOLO ::
Pri Hyundai se ga da izklopit tho...za ostale ne vem. Bi pa zagotovo gledal to kot nujen del opreme. Poleg ad-blueja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Kawhi ::
Ma ne, kupi raje hojnikov MG. MG5 je ravnokar dobil izjemnih 0 zvezdic na avstralskem testu. Odlično!
neverjetni99 ::
Jaz bi pri nakupu avtomobila doplačal za MANJ opreme. Doplačal bi, da mi odstranijo debilni start-stop sistem, doplačal da odstranijo turbino, doplačal da odstranijo merjenje tlaka v pnevmatikah, doplačal da dajo navadne luči in ne LED, doplačal da dajo navadno ročno in ne na gumb...
In kaj boš s halogen lučmi? Kot da se voziš s svečkami ponoči..
BCSman ::
S halogen lučmi se izognem strošku 500eur, 1000eur...za nove luči, če mi jih kdo razbije ali pa kaka srna naprimer. Ne mi govorit o tem da "itak plača zavarovalnica", ker nimam kaskota na mojih avtih. In zaradi tehnologije, ki je ne potrebujem, ne mislim financirat zavarovalnic.
Tudi najosnovnejša dacia ima prisilno tisti bruseljski debilizem od start-stop in merjenja tlaka v pnevmatikah. Slednje sem videl kak problem je ko se je k vulkanizerju en parkrat vrnil, ker je delalo probleme zaradi menjave gum. Kar se tiče start-stop pa adijo pamet, ob vsakem vžigu avta klikat gumbek za izklop.
Tudi najosnovnejša dacia ima prisilno tisti bruseljski debilizem od start-stop in merjenja tlaka v pnevmatikah. Slednje sem videl kak problem je ko se je k vulkanizerju en parkrat vrnil, ker je delalo probleme zaradi menjave gum. Kar se tiče start-stop pa adijo pamet, ob vsakem vžigu avta klikat gumbek za izklop.
hojnikb ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Pri Hyundai se ga da izklopit tho...za ostale ne vem. Bi pa zagotovo gledal to kot nujen del opreme. Poleg ad-blueja.
Pri večini avtov (da ni glih kaksn hibrid) lahko permenentno izklopis ali z kodiranjem al pa reflashom ECUja.
S halogen lučmi se izognem strošku 500eur, 1000eur...za nove luči, če mi jih kdo razbije ali pa kaka srna naprimer. Ne mi govorit o tem da "itak plača zavarovalnica", ker nimam kaskota na mojih avtih. In zaradi tehnologije, ki je ne potrebujem, ne mislim financirat zavarovalnic.
startstop se da izklopit, tpms tudi (ali pa skodirat, da dela preko abs -- nerabis senzorjev). Ampak lazje kot to je kupit rabljen avto, k tega nima...
Ma ne, kupi raje hojnikov MG. MG5 je ravnokar dobil izjemnih 0 zvezdic na avstralskem testu. Odlično!
Kje je ze TVOJ lambo? Al ni dinarčkov
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Sem videl ja...ceprav ne vem kako je to mozno, ce so ostali modeli do zdaj dobivali 5*.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
@hojnik hyundai ima ISG(stop and go) sistem za katero obstaja tipka ob prestavni rocici.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
feryz ::
Pri bimerju ni več izklopa start/stop. Ga pa lahko zjebeš.
V načinu "sport" namreč ne izklaplja motorja.
In imaš način Sport individual, pri katerem lahko vse nastaviš (motor, menjalnik, podvozje), namesto na sport, na comfort.
Tako dobiš navaden, komfortni način brez crkota motorja.
Čeprav sem se jaz navadil in me ne moti več. Itak sam ve, kdaj se pred tabo začnejo premikati in predčasno prižge motor.
V načinu "sport" namreč ne izklaplja motorja.
In imaš način Sport individual, pri katerem lahko vse nastaviš (motor, menjalnik, podvozje), namesto na sport, na comfort.
Tako dobiš navaden, komfortni način brez crkota motorja.
Čeprav sem se jaz navadil in me ne moti več. Itak sam ve, kdaj se pred tabo začnejo premikati in predčasno prižge motor.
donvito ::
Jaz bi pri nakupu avtomobila doplačal za MANJ opreme. Doplačal bi, da mi odstranijo debilni start-stop sistem, doplačal da odstranijo turbino, doplačal da odstranijo merjenje tlaka v pnevmatikah, doplačal da dajo navadne luči in ne LED, doplačal da dajo navadno ročno in ne na gumb...
Potem je zate tole:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Sem videl ja...ceprav ne vem kako je to mozno, ce so ostali modeli do zdaj dobivali 5*.
Sj tudi ZOE ma 0 zvezdic, pa se noben ne usaja. Itk je pa MG5 običn ICE, kar pa itk vemo, da se od kitajcov ne kupuje. Tko kot se ne kupuje nemskih EVjov...
#brezpodpisa
Kje je ze TVOJ lambo? Al ni dinarčkov
Si ti s kitajčki IN lamboti obseden? Jebiga ni, posodiš? Bi lahko tisti tvoj skiro prodal, ene 100EUR boš pa pol že lahko posodil no...
IL_DIAVOLO je izjavil:
Sj tudi ZOE ma 0 zvezdic, pa se noben ne usaja. Itk je pa MG5 običn ICE, kar pa itk vemo, da se od kitajcov ne kupuje. Tko kot se ne kupuje nemskih EVjov...
;))) ZOE iz leta 2012 in MG5 primerjava. Dobr ti gre kitajček apologet. Kolk zvezdic ima tvoj Šaomi M365?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kawhi ()
Js nimam M365, če bi ze rad vedu...
Slaba, sn mislu da si bogat. Si pa sam en polnoustnez z maminim cliotom na dvoriscu.
Jebiga ni, posodiš?
Slaba, sn mislu da si bogat. Si pa sam en polnoustnez z maminim cliotom na dvoriscu.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Kaksn sin si to, da nemors matki kupit 20 let starga cliota. Js bi se zamislu, zapru slotech in začel kaj delat na tem.
#brezpodpisa
A jebiga, če nimam. Saj bo to Levica zrihtala zdej, bom dobu stanovanje pa mislim da vsaj M365, če že za tvoj novi model ne bo. Teb ga bomo pa vzel, prodali kapitalistom, ti boš pa tudi dobil M365. Jebiga, vsi enaki. Kolk zvezdic ma ta tvoj še nisi povedal?
Prosim za citat, kjer sem pisal da nimam avta. Al te spet mal shizofrenija daje...
Btw konkretno offtopic si
Btw konkretno offtopic si
#brezpodpisa
Človek božji, si že slišal za delni kasko? Mene pride 90€ na leto, da imam dodatno delni kasko za luči in imam LED + bixenon.. Ne znam si več predstavljat da bi se vozil z halogen v 2023, razlika dan in noč. Xenon je minimum dan danes, če se hočeš varno in udobno vozit ponoči.
LOL, ti si pa povsem on-topic. Že vseskozi. Si že tudi MG4 ponudil ;=). Vem da nimaš avta.
Kako ves? Bela miska tko ponoč rekla?
#brezpodpisa
feryz ::
m0LN4r ::
Lepa igra, se da ta hibridni nacin izklopit al to pac pol zato, da sparas na gorivu?
Neki gledam, da pod 0C to itak ne deluje.
Neki gledam, da pod 0C to itak ne deluje.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Evo, skoraj leto in pol po vplačilu avansa, so se bavarci vendar premaknili.
Še gume nekje staknem in gas. Da se znebim zastonjskega avta, je že leto in pol star. Mi je kar malo nerodno, da ga imam kar tako, na lepe oči.
Dizel se poslavlja, gremo na bencin in štrom. Zeleno. Kao.
6 cilindrska 7ka... in to bi naj bla neka premija od premije?...
Kam so šli ti nemci....
#brezpodpisa
Še gume nekje staknem in gas. Da se znebim zastonjskega avta, je že leto in pol star. Mi je kar malo nerodno, da ga imam kar tako, na lepe oči.
wow hud je! Srečno vožnjo z novo "zafiro" !
Vanquish ::
m0LN4r ::
Po novem se gleda 100-200 oz. drzave brez Autobahnen 50-150
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
donvito ::
Pa dobr no, ni ti blo treba svoje slike zraven popat.
Gambino ::
Pa dobr no, ni ti blo treba svoje slike zraven popat.
Avto narejen za azijski trg. Drugače pa oblikovna katastrofa od avta je tale nova sedmica!
tony1 ::
"6 cilindrska 7ka... in to bi naj bla neka premija od premije?...
Kam so šli ti nemci.... "
Še nobene generacije sedmice niso naredili brez šestaka. In bila je tudi generacija, ki drugega ni imela. Bolj BMWjevega kot je R6 motor ni nikoli bilo.
Btw., motor v i8 je trivaljnik...
Kam so šli ti nemci.... "
Še nobene generacije sedmice niso naredili brez šestaka. In bila je tudi generacija, ki drugega ni imela. Bolj BMWjevega kot je R6 motor ni nikoli bilo.
Btw., motor v i8 je trivaljnik...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o moci motorja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 15112 (11754) | WizzardOfOZ |
» | Nakup prvega vozila in predlogi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 21343 (15021) | bambam20 |
» | Kateri nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 50187 (32846) | GR2 |
» | Mnenja o opel Astri (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 49491 (21204) | Meizu |
» | Kateri karavan kupiti ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Na cesti | 97690 (70095) | jero_no1 |