» »

Nakup avtomobila

Nakup avtomobila

mr_chai ::

Kootra je izjavil:

Živijo fantje, moja boljša polovica bi kupila novi manjši avto tam do 21-22k, vendar mora biti avtomatik in kar nekaj opreme. Glede smiselnosti kupovanja avta za tako ceno mi ni treba omenjati.

Zdaj pa jaz o avtomatikih nimam ravno pojma in me malo skrbi zanesljivost, ampak nagledala si je predvsem Hyundai i20 DCT, Renault Clio E-tech hibrid ali TCe EDC in Pegueot 208 EAT8.
Malo sem gledal po forumih pa sem prišel do nekega spoznanja, da ima skoraj vsak neke slabosti.

Ti dvosklopčni dct in edc menjalniki so kar dragi za popravilo, če bi slučajno zružili, e-tech menjalnik je dokaj nov na trgu tako, da sploh ne vem kaj naj si mislim o zanesljivosti glede na to, da ima še baterijo in 2 elektromotorja in pa 208, ki uporablja EAT8, kar je še nekako najbolj zanesljiv in ne cuka preveč.

Če ima kdo kakšna mnenja o omenjenih, mogoče tudi motorjih, bi bil zelo hvaležen.

Pomojm bo zelo zadovoljna s tole jazzico https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Vsi problemi z CVT menjalnikom so bili samo do leta 2008, potem so to zrihtali in deluje tale strojček BP.
Pomojem bi imela z njim najmanj stroškov za popravila. Ker jih ne bi bilo ;)

Če bi se pa še stehnila za kakšnih dodatnih 4 jurčke, bi pa dobila že novo hibridno verzijo, kar bi bil tud top avtoček zanjo. Te jazzice so na uč male, ampak hudičevo prostorne za tako "mali" avto.

EDIT: aja, nisem vedu da mora biti nov. Ja kakor sm reku, malo naj se še stegne in kupi novo hibridno jazzico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

feryz je izjavil:

Evo, očitno sem kupil nov avto.
Včeraj popoldne je priletel brezvezen reklamni mail, na katerega sem podobno brezvezno odgovoril. Potem je priletel malo boljši, na katerega sem malo boljše odgovoril. In danes prileti tretji, ki mi je dal 5 minut misliti. In po petih minutah, je padla odločitev. Zdaj je vse le še stvar papirjev.

Sicer avtoček dobim predvidoma šele v februarju, mi bodo pa dali nadomestno zafiro za ta čas, korejski sistem. Malo slabšo od moje, ampak skoraj novo. Tako da se bom malo matral preko zime.
Bom pa vsaj prvi v čakalni vrsti, naj bi bil prvi dobavljen v Slovenijo. Če ga bodo sploh že začeli delati. Živi bili, pa videli.

Ah, lepote sistema lizike. Sam ko se bo pa gospodarstvo ohladilo in z njim tudi grabeništvo, se bodo pa te lizike začele nabirati in nabirati, pa bo treba zafire vračati in presedlati na Lado Nivo

janezvalva ::

imam spraskano vetrobransko steklo od brisalcev. se da to spolirat?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

janezvalva je izjavil:

a nimate googla doma ?

genesiss ::

Zanima me kakšna bi bila poštena cena za:

Ford Focus karavan, 1.5 tdci 88KW (120KM), 155k prevoženih, letnik 2015, titanium oprema

Vedno servisiran na pooblaščenem servisu, z avtom je vse ok.

9k?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

feryz ::

mr_chai je izjavil:

Ah, lepote sistema lizike. Sam ko se bo pa gospodarstvo ohladilo in z njim tudi grabeništvo, se bodo pa te lizike začele nabirati in nabirati, pa bo treba zafire vračati in presedlati na Lado Nivo
Ko bo zafira na voljo, predvidoma spomladi, se bom odločil, ali bo na liziko ali na keš. Odvisno od situacije takrat. Za enih par mam. Rabim pa samo eno.

Koliko je keš vreden te dni, pa vsi vemo. Vsak dan manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

deleted ::

feryz je izjavil:

mr_chai je izjavil:

Ko bo zafira na voljo, predvidoma spomladi, se bom odločil, ali bo na liziko ali na keš. Odvisno od situacije takrat. Za enih par mam. Rabim pa samo eno.

Koliko je keš vreden te dni, pa vsi vemo. Vsak dan manj.

*vsak dan več

hint: obrestne mere

Evo, jaz sem potrdil danes. Staro zafiro sem že dokončno poplačal, ker jo bom dal noter za aro. Ponudili so mi dovolj zanjo, več kot sem mislil.
Naslednji teden se zavihtim v nov, začasni, voz, potem pa so mi za sveto obljubili novega novega do konca februarja.

Občutki so mešani, nisem zadovoljen, ampak preprosto moram to storiti. Vse lepo enkrat mine.
Izbira je pa itak nikakva, pravzaprav jo sploh ni. Bedno je ratalo vse skupaj s temi avti.

m0LN4r ::

Kje ga pa sestavljajo? Proizvodnja v DE se bo pozimi ustavila nekajkrat za nekaj tednov. Pa baje tudi kak dobavitelj tekstila/usnja bo vmes propadel ipd.

Upajmo na najboljse.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Nikjer še. Kje ga bodo, pa tudi ne vem.
Verjetno v Švabiji, vsaj hibride. Z nekimi novimi baterijami, bla, bla.

A kar ustavili bodo proizvodnjo? Storitev verjetno ne, zato bom spet edina budala, ki bo hodila v službo. Kot pred dvemi leti. Vsi doma, jaz, osel, pa na šiht. In še trije so morali iti, vsaj toliko avtov sem ponavadi videl na AC. Več ne.

Ja pomladi so en trak tu ustavili za 5 tednov, dve smeni.
Trade Republic 38MVDVXM

IL_DIAVOLO ::

m0LN4r je izjavil:

Kje ga pa sestavljajo? Proizvodnja v DE se bo pozimi ustavila nekajkrat za nekaj tednov. Pa baje tudi kak dobavitelj tekstila/usnja bo vmes propadel ipd.

Upajmo na najboljse.

Prodajalcev avtov potem tudi ne bodo rabili vec.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Filip8 ::

Živjo,

prav mi bo prišla kakršna koli pomoč/predlog za avtomobil. S punco kupujeva in sicer nekje 2016 letnik ali mlajši, do 150k kilometrov, nekje od 120-150 konjev, oblika ni toliko pomembna, mogoče najraje karavan, zaželjen aktivni tempomat in pa kar imajo itak skoraj vsi, zadnji senzorji/kamera. Nekje cca 15k EUR bi dala, kaj več skoraj raje ne, oz. če bi se res izplačalo. Vožnja v eno smer cca 30-40km, oz na vsake toliko 100km v eno smer. Kakor sem gledal tukaj pridejo v poštev večinoma passati, samo te imajo precej kilometrov, Talismana/Octavie ona najraje noče, pravi da sta grda avta, meni je Talisman kar všeč. Potem pride še v poštev mogoče kakšen Ford Focus, še kakšna konkretna ideja? Nasvet mogoče?

AvtoR ::

Kaj pa kaka Toyota Corolla Hybrid od letnika 2019 naprej? Verjetno bo malo dražje...
Ima velik prtljažnik, avtomatik, radarski tempomat, ugodna poraba...

mgermo ::

vw golf karavan, 2017 facelift

Jaz bi ti lahko prodal Mondeota karavan 2.0 180 KM, za tak denar. Stoji mi že 3 mesece na dvorišču, ampak se ne morem odločiti, kaj naj storim z njim.
Drugače je super avtek. Samo ni zame.

Corolla bo izven budgeta.. Golf mi je precenjen za tak denar, bi raje passata vzel potem, samo pač malo jih je z manj kilometri, idealno bi bilo povečat budget, samo sva se raje tako omejila ona še študira in tako naprej..

PacificBlue ::

Filip8 je izjavil:

Živjo,

prav mi bo prišla kakršna koli pomoč/predlog za avtomobil. S punco kupujeva in sicer nekje 2016 letnik ali mlajši, do 150k kilometrov, nekje od 120-150 konjev, oblika ni toliko pomembna, mogoče najraje karavan, zaželjen aktivni tempomat in pa kar imajo itak skoraj vsi, zadnji senzorji/kamera. Nekje cca 15k EUR bi dala, kaj več skoraj raje ne, oz. če bi se res izplačalo. Vožnja v eno smer cca 30-40km, oz na vsake toliko 100km v eno smer. Kakor sem gledal tukaj pridejo v poštev večinoma passati, samo te imajo precej kilometrov, Talismana/Octavie ona najraje noče, pravi da sta grda avta, meni je Talisman kar všeč. Potem pride še v poštev mogoče kakšen Ford Focus, še kakšna konkretna ideja? Nasvet mogoče?

Ni sicer karavan..VW Touran

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Filip8 je izjavil:

Živjo,

Ni sicer karavan..VW Touran

Hvala za predlog, preveč kilometrov in prevelik avto,ni potrebe po tem :D če bi za tako ceno primerjal tega pa Passata z primerljivimi kilometri, bi izbral passata verjetno.

Utk ::

Odločli ste se za passata, kupte faking passata, v čem je problem? Če mislite, da je corolla izven budgeta, passat pa ne, tolk boljše. Sicer ne vem kolk od passata bo to, ampak karkoli drugega itak ne bo prav...

Blinder ::

Filip8 je izjavil:

Živjo,

prav mi bo prišla kakršna koli pomoč/predlog za avtomobil.

Ce vprasas na forumu, bos dobil za predloge samo tiste najbolj znane avte, plus tu pa tam bo kak fan predlagal kej svojega.
Nastavi filtre pri iskanju na avto.net in poglej, kaj dobis ven, ali si najdi kaksno avto-revijo iz 2016, mogoce preko torrenta.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

ziga1990 ::

Toyota Prius
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Utk je izjavil:

Odločli ste se za passata, kupte faking passata, v čem je problem? Če mislite, da je corolla izven budgeta, passat pa ne, tolk boljše. Sicer ne vem kolk od passata bo to, ampak karkoli drugega itak ne bo prav...

Chill, samo vprašal sem, nisem odločen za Passata. Ne vem čemu takšni komentarji. Mislim da ni potrebe po enoprostorcu, da se punca pelje iz LJ v Škofjo loko na študentski šiht :D

A po passatu pa je potreba? Resno, realno ste se že odločli za passata, samo dost poceni dost mladega še niste našli. Najcenejši za nek letnik je pa zmeraj najboljša izbira. Vprašaj nokio.

bolje poceni Passat kot pa kaj drugega, ker vsi vemo, da so poceni Passati odlični nič se nemore v kratkem pokvarit in ni možnosti da je kdo kilometre vrtel

nisem rekel, da se gleda samo passat.Konkretno je tudi en Focus nagledan, ker je malo mlajši in z manj kilometri kot jih imajo te verjetno uvoženi passati.

PacificBlue ::

I’m out.
:3

dice7 ::

ne skrbi, tudi passati z magicnimi 150kkm imajo pod pasom se vsaj enkrat toliko, zato pa gredo na balkan. ce ze kupujes, kupi neki z 240k+, tako vsaj ves, da bos kupil od iskrenega trgovca, pa se pameten si lahko pri zbijanju cene, ceprav je kilometrina se najmanjsi faktor pri ocenitvi vozila. nemcija ni slovensko selo, vsako mesto, ki je tam kaj vredno, je od naslednjega oddaljeno 200km+. raje kupim nemsko vozilo z 350kkm avtocesete, kot pa slovenca s 100kkm zaviranja, speljevanja, teranja v hrib, ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

Torej plusminus se odloca med, ce karikiram za isto ceno, highline golfom ali trendline passatom.

https://www.meinauto.de/testberichte/vw...
Trade Republic 38MVDVXM

Jaz bi vzel golfa karavan imaš več možnosti da dobiš kaj dobrega za 15k eur

borut_p ::

Jaz cez 3 tedne prodajam passata highline z 230kkm, letnik 2014 - ce je komu interesantno?

Raptor F16 ::

mr_chai je izjavil:

janezvalva je izjavil:

a nimate googla doma ?

Ja, youtube je res super. Prid k meni, imam rotacijsko polirko, rayon disk, maskirni trak, in pasto s cerijevim oksidom... Pa da te vidim kako boš stvar sam zrihtal.

Najceneje je na koncu to odpeljat nekomu da ti naredi za 40 EUR in se ne obremenjuješ.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Gambino ::

Imej še 1k do 2kE za rezervo, za kakšen izreden servis seveda, sploh za VW iz tujine z magičnimi kilometri!

Ahim ::

Filip8 je izjavil:

nisem rekel, da se gleda samo passat.Konkretno je tudi en Focus nagledan, ker je malo mlajši in z manj kilometri kot jih imajo te verjetno uvoženi passati.

Kolega je za podobno relacijo (30 km na siht v eno smer dnevno) sel iz passata karavana (2008 letnik, TDI, mislim da se 1.9 masina?) na nekaj let starega golfa karavana in je zadovoljen. Ocitno ni tako silne razlike v velikosti. Gre za druzino z enim osnovnosolskim otrokom, ce kaj pomaga.

A mislis, da je glavna razlika med passatom in golfom v velikosti?

ropo009 ::

Hi,

ali ima kdo Forda z naslednjim motorjem: Bencinec, 3 valji, 1,5 Ford EcoBoost, 110 kW (150 KM).

Kakšen je občutek vožnje takšnega motorja, kako se ga sliši, odzivnost? Poraba?

Kako ste zadovoljni z njim.

lp.

cokipoki1116 ::

Mislim, da je 1,5 4 valjni

Mislim kaj? Preveri informacijo, preden podajas smeti v temo.
https://avto-magazin.metropolitan.si/av...

Evo, zafira je odšla iz mojega življenja za vedno.:(
Po štirih letih vseh sort prigod, ki sva jih preživela skupaj, se poslavlja. Upam da bo tudi nasledniku služila dobro.

Danes sem prevzel nadomestni avto. Občutki mešani.
Par stvari boljših, zna skoraj sam voziti, celo presenetljivo dobro, čeprav ima zgolj Lane assist. Ampak zvozi tudi hude ovinke, če voziš po predpisih.
Motor je, seveda, zgolj senca mojega, ampak pol leta bom nekako preživel z njim. Ostalo je, bolj ali manj, enako, razen drobnih lepotnih posodobitev.

So me pa bavarci oz. njihov zastopnik zelo presenetili. Avto je letnik 2021, zato sem pričakoval, da mi bodo dali neki testni avto ali nekaj podobnega.
V resnici sem dobil za pol leta popolnoma nov avto, izpod čekiča, 0 km prevoženih.
Noro kaj si privoščijo. Ampak ok, pritožujem se ne.
Avto je registriran, vinjeta plačana, čez dva meseca mi bodo zamenjali še gume za zimske.
Tako da nekako bo, manjko pospeškov bom pač požrl. Na rovaš tega, da imam glanc nov avto.

Buggy ::

ejej feryz, tole je bila slaba odlocitev. Ze zdej je cutiti kako pogresas svojo zafirico >:D

Karkoli so ti ze podtaknili zdej in kar bos dobil ne bo to to.

sicer imas pa eno novejso na voljo...se je cas >:D

...drugace pa srecno in po pameti z novimi koli!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

ropo009 ::

Hi,

ali mogoče kdo ve, kje bi se dalo izvedet kakšna je opremljenost avtomobila.

Gre se za Forda, nazadnje (dosti let nazaj) sem preko ford etisa dobil vse info, sedaj pa to ne gre več.

Ne zanima me zgodovina (to že vem) zanima me dejanska opremljenost avtomobila.

lp.

MIHAc27 ::

Ma jaz sem se z zadnjimi 3 avti kar mal opekel. Z vsakim je bilo nekaj (od x2 kilometrov, zamolčanih napak,...) Začuda z prejšnjimi sem imel kar srečo, čeprav so bili to 'šitboxi'.
Mogoče kak komentar na spodnja dva? Žal nimam kakega znanca mehankarja, da bi z mano hodil kupovat in da bi malce preveril stanje.

Bi drugega, ker bom kmalu iz dnevnih 50km delal le še par km tedensko. Ampak ene pol leta mora avto delat BP. Pa pri Meganu tudi VIN nič ne pokaže. Pa magičnih 150k....

Oba so zastareli modeli. Megane je 2008 dobil nov model
Renault M%C3%A9gane @ Wikipedia
Opel Zafira @ Wikipedia

Ahim ::

MIHAc27 je izjavil:

Ma jaz sem se z zadnjimi 3 avti kar mal opekel. Z vsakim je bilo nekaj (od x2 kilometrov, zamolčanih napak,...) Začuda z prejšnjimi sem imel kar srečo, čeprav so bili to 'šitboxi'.
Mogoče kak komentar na spodnja dva? Žal nimam kakega znanca mehankarja, da bi z mano hodil kupovat in da bi malce preveril stanje.

Bi drugega, ker bom kmalu iz dnevnih 50km delal le še par km tedensko. Ampak ene pol leta mora avto delat BP. Pa pri Meganu tudi VIN nič ne pokaže. Pa magičnih 150k....

Zakaj jih pa ne vprasas kaksno je to "slovensko poreklo" in "prvi lastnik", ce ga ni v avtologu? Naj ti dajo pravi VIN ali pa jih vprasaj ali gre za goljufijo.

Buggy je izjavil:

ejej feryz, tole je bila slaba odlocitev. Ze zdej je cutiti kako pogresas svojo zafirico >:D

Saj ni tako slab, je pa slabši, kot je bil moj. Ampak je pa nov.
Razlika med 400 in 340 konji, pa je gromozanska, če verjamete ali ne. Moj je pri dvesto (ali pa pri 150) še vedno pulil in vlekel, pri temle pa se vse skupaj zgolj vleče. Žvau se muči, efekta pa zelo malo.
Res je podhranjen avto. Se bom pač turistično trajbal naokrog, saj bo nov kmalu.
Plus tega je kar nekaj stvari spremenih na slabše, drobne malenkosti, ki ti vseeno najedajo živce.
Vozi pa res dobro, kurbež. Za avto, ki ima zgolj lane assist, preprosto ne moreš verjeti, kaj vse zvozi. Edino otoki na cesti ga zjebejo, tukaj se pa povsem zgubi. Čeprav so lepo narisani.

Po pol leta s tabo bo ta kurbež dobro zvozil samo še do dinosa...

wcpapir ::

ropo009 je izjavil:

Hi,

ali mogoče kdo ve, kje bi se dalo izvedet kakšna je opremljenost avtomobila.

Gre se za Forda, nazadnje (dosti let nazaj) sem preko ford etisa dobil vse info, sedaj pa to ne gre več.

Ne zanima me zgodovina (to že vem) zanima me dejanska opremljenost avtomobila.

lp.

Lahko mi pises zs ce imas tablico ali vin.

feryz je izjavil:

Buggy je izjavil:

Saj ni tako slab, je pa slabši, kot je bil moj. Ampak je pa nov.
Razlika med 400 in 340 konji, pa je gromozanska, če verjamete ali ne. Moj je pri dvesto (ali pa pri 150) še vedno pulil in vlekel, pri temle pa se vse skupaj zgolj vleče. Žvau se muči, efekta pa zelo malo.

Res je podhranjen avto. Se bom pač turistično trajbal naokrog, saj bo nov kmalu.
Plus tega je kar nekaj stvari spremenih na slabše, drobne malenkosti, ki ti vseeno najedajo živce.
Vozi pa res dobro, kurbež. Za avto, ki ima zgolj lane assist, preprosto ne moreš verjeti, kaj vse zvozi. Edino otoki na cesti ga zjebejo, tukaj se pa povsem zgubi. Čeprav so lepo narisani.

...kick v sedez cutis pri navoru...konje rabis za hitrost..dost simpl povedano. Dizli imajo dost hujsi boost kot benzarji in manj uporabnih obratov in to tudi bolj cutis a hitro pojenja. Ce imas diesel biturbo je ta kick isti a traja v vecjem rpm rangeu. Jaz imam 550Nm po cipiranju in 300 konjev...pa cutim zgolj navor, ker je krivulja naravnana v obmocju vrtljajev, ki so najbolj uporabni pri cestni uporabi. Tukaj steje seveda se kako je naravnan menjalnik...moj na Alltracku je kratek k prasica a ima bolane pospeske (sploh ce vkljucim launch controlL) ne pa koncne hitrosti ki mislim da ni niti 250kmh.
265KM bencinska Insignia (rocni) ima vecjo koncno v klanec v Pijavo Gorico kot pa mocnjesi biturbo diesel Alltrack...zgolj zaradi prestavnega razmerja. Sem jo pa ze po stevcu cez 250 fural (po Nemciji seveda).

Kakorkoli, na manj mocan avto verjamem da je tezko it, se hitro razvadis...zato me pa ze malo skrbi in bo naslednji sigurno EV ;)

Retarde ki ne obvladajo svojega avta ali pa nimajo ustreznih gum je tako dosti bolj varno in hitreje prehiteti, da potem lagano sportskim kruzas naprej proti svoji destinaciji :))

Zgodovina sprememb…

@feryz: pridi drug vikend na modified cars meet na Raceland Krsko, pa kaksno recemo...lahko se kaksen 0-100kmh sprobava s smrdljivcem ;)

Zgodovina sprememb…

Buggy je izjavil:

Jaz imam 550Nm po cipiranju in 300 konjev

Tako nizko razmerje med vrednostjo navora in moči je še .. nevideno pri dieslih. Nenatančne podatke imaš.

Buggy je izjavil:

...moj na Alltracku je kratek k prasica a ima bolane pospeske (sploh ce vkljucim launch controlL) ne pa koncne hitrosti ki mislim da ni niti 250kmh.

kakšen model imaš točneje? Rad bi pogledal na youtube za posnetki, da vidimo dolžino prenosa

Buggy je izjavil:

265KM bencinska Insignia (rocni) ima vecjo koncno v klanec v Pijavo Gorico kot pa mocnjesi biturbo diesel Alltrack...zgolj zaradi prestavnega razmerja.

Koliko doseže približno en in drugi? Avtov, ki bi imeli končno hitrost nižjo zaradi kratkega prenosa jih ni, izjema so lahko samo predelani. Cestni avti so druga zgodba kot tomos mopedi ali kot avti za rally..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje o moci motorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10615278 (11920) WizzardOfOZ
»

Nakup prvega vozila in predlogi (strani: 1 2 3 4 )

17521559 (15237) bambam20
»

Kateri nov "družinski" avto (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25751012 (33671) GR2
»

Mnenja o opel Astri (strani: 1 2 )

9049639 (21352) Meizu
»

Kateri karavan kupiti ? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40998431 (70836) jero_no1

Več podobnih tem