» »

Malezijcem se je posvetilo! Upajmo da se bo ostalim tut.

Malezijcem se je posvetilo! Upajmo da se bo ostalim tut.

||_^_|| ::

Trenutno znaša cena originalnih zgoščenk in DVD v Maleziji med 9,30 in 18,95 evra, medtem ko je ilegalne proizvode moč kupiti že za 1,16 do 3,49 evra. Prihodnje leto pa naj bi se cene - razen za uvožene proizvode - znižale. Cena za zgoščenke tujih glasbenikov naj bi tako znašala 6,74 evra, za zgoščenke domačih glasbenih ustvarjalcev pa bo treba odšteti 4,88 evra.

Z ukrepom vlade se ne strinjajo predstavniki lokalne filmske in glasbene industrije, namera malezijskih oblasti pa ni všeč tudi ZDA. Slednje menijo, da bi ukrep lahko omrtvil celotno domačo glasbeno industrijo, tuji proizvajalci pa bi se Malezije lahko izogibali.

(pa še te cene so mal prevelke)
  • premaknilo iz Loža: OwcA ()

undefined ::

> Slednje menijo, da bi ukrep lahko omrtvil celotno domačo glasbeno industrijo, tuji proizvajalci pa bi se Malezije lahko izogibali.

To je pa problem Malezije, ne pa Amerike, kajne? Kaj se torej Američani za njih sekirajo? :)

madmitch ::

Američani se itak brigajo za vse, samo da se ne vidi njihovega domačega sranja.












Evo, zdaj me bo pa Tomas zabil u podn.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

undefined ::

> Evo, zdaj me bo pa Tomas zabil u podn.

Mene pa že prav firbec matra, kak argument bo tokrat nevrgel. Zna bit zanimivo, če bo kaj še on prispeval na to temo. ;)

Thomas ::

Jest pravim, da ceno določa prodajalec. O tem če bo kupil ali ne pa kupec. Vlada naj se ne vmešava v ceno, bi rekel jest.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

upirna ::

Se popolnoma strinjam s Thomasom. :)

sash ::

Thomas torej meniš da bi bilo edino pravilno da se VSE cene določijo proizvajalci produkta/storitve in da država/vlada nima kaj iskat pri tem ?

Deloma je to seveda pravilen pristop, vednar pa bi tak pristop po mojem skromnem mnenju pripeljal do enih čudnih razmerij ko bi se npr. kmetje združili in dvignili ceno krompirja v višave tako da bi si ga lahko privoščili le najbolj prestižni, (čemur bi sledili seveda tudi drugi proizvodi in ostale panoge) ostali pa naj kaj ... pocrkamo. Morda primer ni najbolj enakovreden CD/DVD zadevam, ker le te niso nujni življenski pripomoček, a vendale.

Seveda pa tudi pristop v katerem bi država/vlada nadzirala vse cene pravtako zgrešen, saj ne omogoča razvoja družbe, kar pa je tudi eden od ciljev družve/države, vendar pa je po mojem mnenju pametno, da se določene cene drži znotraj nekih "mej" da ne narastejo brez nekih pametnih razlogov v višave. Saj je znano, da če so cene nižje, ljudje kupujemo več, kar ima za posledico da tud država skasira več, ket če bi bile cene višje in bi kupovali manj.

Tak to je moje mnenje:8)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

||_^_|| ::

To da vlada določa cene CD/DVD plošč je kratkomalo čudno. Ampak te cene so edino zdravilo proti piratstvu (pomoje).

Thomas ::

Če bi cene krompirja silile v nebo, bi vsakdo sadil krompir v tegelčkih, kot zdaj nekateri pelargonije, spet drugi pa druge rožce in travce. Tako bi z večjo ponudbo krompirja cene padle. Zakaj se to ne zgodi z glasbenimi CDji? Ker so statusni simbol. Ker če ti jest nakompiliram enga Mozarta, kjer ni nobenih avtorskih pravic več, pa še boljš se sliši, če mene prašaš - ne boš zadovoljen. To je freak glazba, s katere poslušanjem trenutno ne moreš v kroge, v katere bi večina rada ali tam ostala. Morš dobit od Emzihemerja in tistih njegovih bratov CDje, da šteješ. ZATO so cene tako visoko. Dogovorjene mode se moraš držat - ali pa si out. Jebiga.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

> Slednje menijo, da bi ukrep lahko omrtvil celotno domačo glasbeno industrijo, tuji proizvajalci pa bi se Malezije lahko izogibali.

Kaj pa če mislijo Američani na svoje tržišče?:D

Ponudba - povpraševanje ponavadi diktira cene. In ponavadi se je tega pametno držati. Saj lahko nabiješ cene do vrha ampak kdo bo to kupoval. Bomo pač postali krompir pirati. Slej ko prej bo potrebno ceno spustit, ker drugače ne bo profita in boš ti lahko jedel samo krompir(če si kmet). Pa še to ne dolgo, ker ne boš pokril stroškov pridelave in naslednje leto krompir verjetno ne bo več užiten. Podobno je z CD-ji. Pač imajo nelojalno konkurenco, ki pa je ne znajo izničiti.
So preveč pogoltni.

Pomoje je Američanov(zabavljačev) strah morebitnih izgub na domačem trgu ter izpad dobička iz Malezije.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Je bil krompir že vreden kot zlato in več. (Irska lakota). Cena ni padla, dokler ni bila ponudba spet velika. Administriranje je popolnoma neučinkovito. Tudi nekateri prodajalci zelo optimalno predvidijo cene tako, da je njihov dobiček največji. Ti na trgu ostanejo, drugi ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

Keyser Soze: strah pred izpadom dobička je pomoje neutemeljen, ker se zdej tok piratizira da sigurno zlo mal zaslužjo.

flipflop ::

Manj prodajo po višji ceni.Zaslužijo še vedno veliko (glasbena industrija,ne kmetje)

Thomas ::

Profit je funkcija večih argumentov. Cene, števila prodanih kosov, stroškov (ki so tudi naprej funkcija prodanih kosov, cene in še mnogih drugih reči), proizvodnje, R&D ... Zakomplicirana zadeva, toda išče se samo kdaj je Profit maksimalen. Za kar največjim dobičkom, se žene vsak pameten kapitalist, sicer to (kapitalist) dolgo ni. To da muzika ni več tako profitibilna kot je bila nekdaj - Life is a bich, then they'll die out! >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

attackiko ::

Hja, tole se je enkat v zgodovini že zgodilo, cene vinilk so bile enkrat na začetku prejšnjega stoletja extra visoke, potem so jih pa znižal in jih bistveno več prodali. Ne spomnim pa se več točno koliko se jim je povečal dobiček zaradi te poteze..

Glede določanja cen pa - ceno načelno določajo prodajalci in kupci. Problem pa je ker se prodajalci v tem primeru združujejo in dogovarjajo (kar je sicer prepovedano) in se na trgu dogaja nekaj podobnega kot monopol. Zato lahko umetno zvišujejo cene, če pa bi bilo založb ogromno in ne bi bile združene v razne organizacije, bi bilo pa lažje. Če bi se pri tem še združili vsi potrošniki in skupaj nabavljali CDje, bi bila zadeva ravno obratna in bi govorili o monopsonu.

Barakuda1 ::

Jest pravim, da ceno določa prodajalec. O tem če bo kupil ali ne pa kupec. Vlada naj se ne vmešava v ceno, bi rekel jest.


Načeloma in v večini primerov to drži. Popolna uveljavitev tega sistema oblikovanja cen pa je dolgoročno škodljiva.

Asgard ::

jah bomo pa v Malezijo hodil po DVD-je. Mislim kaj se sekirate. :D


poseksa se nej Amerika pa Busman zravn.


- krompir se ne pokvar v enem letu
- krompir pirat bi pa bil, ker pol bi bil eden vecjih dilerjev :D
- travo pa ze itak tko al tko pol SLovenije seje v lonckih ze sedaj.

boom-bar ::

Prodajalec NE BO nikoli dvignil cene nad njemu najprimernejso varijanto, ker ce bo folk ne bo kupoval in bo :( :(
Legalizirajte mehke droge!!!

TESKAn ::

boom-bar: ne, če se bodo proizvajalci neke dobrine, ki jo potrebujemo, združili in navili ceno v nebo. Takrat boš hočeš - nočeš moral plačat, kar bodo zahtevali.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Frdamani proizvajalci Ferrarijev so dvignili cene v nebo. Zato od njih nič ne kupim. Večina ne. Večina od večine nič ne kupi. Krompir pa moramo kupovati - ali pa vsaj kak nadomestek. Je pa tudi res, da krompir je lahko narediti, v primeri s Ferrarijem, zato bo cena krompirja verjetno nizka, saj je ponudba zlahka velika.

Tolk ekonomije jest zastopim. Potem pa (zraven še) mislim, da je to tudi kar vse. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Ko Ferrari ne bo prodal tud enga sraufa vec, bodo cene padle, prej pa ne. Za Ferrarije...

Isti smorn je pa s CDji HIV+ se prodaja zato ker ga ljudje kupujejo ;>

||_^_|| ::

Ferrari & co. majo razloge za nebeške cene (tisti ki si ga ZELO želijo in ga nemorjo kupt pa pač nardijo repliko). Pri CDjih pa DVDjih je pa pač podobno. Cene so se dvignile v nebo, tisti ki jih ne morejo kupit al pa se jim zdi neumno dat tok keša pač nardijo repliko. Dokler bojo takšne cene tok cajta bojo replike. Učinkovite zaščite proti piratstvu pa ni in je tut ne bo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenje v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22616251 (9993) Karaya 52
»

220.000 dolarjev za 24 pesmi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
21220092 (14886) Brane2
»

Predvajanje glasbenih CDjev privilegij?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
325564 (4351) Utk
»

Kmetijske subvencije (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
799144 (7502) A. Smith

Več podobnih tem