Forum » Loža » Poli green salama (grahova)
Poli green salama (grahova)
tomlin ::
In kako rešiti ta absurd?
Jebena večina nas je še vedno navajena jesti visoko energetsko potratno meso. Kar čez noč bomo težko prešli na klobase iz kobilic.
Jebena večina nas je še vedno navajena jesti visoko energetsko potratno meso. Kar čez noč bomo težko prešli na klobase iz kobilic.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
starfotr ::
Če se ukine subvencije bo tudi kruh po npr. 15-20 eur/kg.
Meso pa recimo po 50 eur/kg.
To so izmišljene številke, vendar mislim da nisem veliko zgrešil.
Meso pa recimo po 50 eur/kg.
To so izmišljene številke, vendar mislim da nisem veliko zgrešil.
Danieӏ ::
In kako rešiti ta absurd?
Ne. Čisto preprosto boš začel več zelenjave jesti, tako kot pred ww2, po njej so reveži dobili občutek, da si meso celo lahko privoščijo in še danes ga v prekomernih količinah jedo samo oni. Nič posebnega. Ne rabiš nobenih kobilic.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Danieӏ ()
WizzardOfOZ ::
PacificBlue je izjavil:
Ne vem zakaj bi rabili sploh meso?
It's mystery to me.
In obratno, zakaj bi jedel kile zelenjave, če lahko en 200g zrezek poješ, pa si najeden pa dobil si enako dozo energije.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Gremo se povest o jari kači in steklenem polžu, kaj je bolje kilo krompirja ali en zrezek
M. Friedman
M. Friedman
En manjši zrezek, malo pečenega krompirja in skleda motovilca bo v vsakem primeru boljša od samo krompirja ali samo zrezka.
Verjemte mi nisem vzrejen v potratni družini. Mnogokrat smo jedli zelo radi krompir v oblicah z maslom, če ga je bilo. Pa vendar to so bila petdeseta leta XX. Stoletja in bili smo zadovoljni, saj smo bili mladi. Spominjam se, da zame ni bilo večjega posladka, kot ko mi je mama dala šnito kruha, politega z mlekom in posutega s cukrom. Toda, a si še vedno želimo te retro čase?
Ja pa ja vse troje, jasno.
WizzardOfOZ je izjavil:
En manjši zrezek, malo pečenega krompirja in skleda motovilca bo v vsakem primeru boljša od samo krompirja ali samo zrezka.
Ja pa ja vse troje, jasno.
M. Friedman
M. Friedman
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomlin ()
PacificBlue ::
Danes sem imel zadnji obrok ob 11h zjutraj. 5 pecenih jajc pa dva kosa kruha.
Vceraj solato s krompirjem in mladim porom in palacinke z domaco marmelado iz grozdja.
Prevec hrane se zavrže.
Vceraj solato s krompirjem in mladim porom in palacinke z domaco marmelado iz grozdja.
Prevec hrane se zavrže.
I’m out.
:3
starfotr ::
Seveda se zavrže. Ker je prepoceni.
Saj se ljudje tudi fjakajo sem ter tja v avtih. Ker je nafta prepoceni.
Saj se ljudje tudi fjakajo sem ter tja v avtih. Ker je nafta prepoceni.
Spominjam se, da zame ni bilo večjega posladka, kot ko mi je mama dala šnito kruha, politega z mlekom in posutega s cukrom. Toda, a si še vedno želimo te retro čase?
"pohane šnite" smo včasih temu rekli. To je pri nas še vedno aktualno, ker tako ponucaš star kruh.
Master_Yoda ::
Vceraj probal tole Poli green in mi ne odgovarja - je res da je ze vec kot 10 let odkar ne jem mesa, ampak vonj, tekstura, okus me prevec spominja na "tapravo" Poli in mi ni vsec.
Dovie'andi se tovya sagain.
BRBR ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Oz. bom drugače vprašal, mislite, da ima meso neke fantastične okuse? Okuse naredi zažgana mašoba in dodane začimbe, oboje pa lahko dodaš tudi Viledi.
Sem moral prav dvakrat prebrat tole Viledo (-:
Dokler bo notri karagenan tud probal ne bom. Ostale sestavine so ok.
Kolikor berem v tem članku (z viri in referencami), ni z karagenanom nič narobe...
Bral sem, morske alge iz katerih pride karagenan (kot piše vir v enem postu pred citiranim), so futrali kravam, kao, da bodo prdele manj metana.
In so ga res manj, ampak zraven je bila ena nasty slika želodčnih razjed, kao nedokazljiva povezava. Ne me basat, normalna krava, ki ne žre morskih alg, nima razjed.
Kolikor berem v tem članku (z viri in referencami), ni z karagenanom nič narobe...
Bral sem, morske alge iz katerih pride karagenan (kot piše vir v enem postu pred citiranim), so futrali kravam, kao, da bodo prdele manj metana.
In so ga res manj, ampak zraven je bila ena nasty slika želodčnih razjed, kao nedokazljiva povezava. Ne me basat, normalna krava, ki ne žre morskih alg, nima razjed.
Saj to veš, da Japonci jedo alge že tisočlerja? Samo omenim, da ne boš mešal ljudi in živali, ki jih futrajo še z marsikatero drugo nemarnostjo.
Carrageenan @ Wikipedia
Mimogrede, zadeva je odobrena s strani UN za "formule" za dojenčke (ne pa od EU), tako, da mislim, da se ti ko odraslemu ni treba bati :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Danieӏ ()
Daniel ::
Dejansko se dosti dela na prehranskih dodatkih za živali, ki bi zmanjšali izločanje metana (čeprav gre v kmetijstvu večinoma za zaprt krog). Težava je le, da se zaenkrat še ne ve ali vsi ti dodatki povzročajo tudi kaksne stranske posledice. Realno sicer visokoproduktivna žival povzroci manj izpustov kot nizkoproduktivna ali pa kupi krav v Indiji.
Vsakemu kmetu pa mora biti cilj, da čimveč vsega dušika in ostalih hranil zadrži na kmetiji, ker to dolgoročno zmanjša stroške dodatnih gnojil.
Vsakemu kmetu pa mora biti cilj, da čimveč vsega dušika in ostalih hranil zadrži na kmetiji, ker to dolgoročno zmanjša stroške dodatnih gnojil.
mRhcPf ::
je čisto mogoče, da jejo Japonci alge, pa tudi ogromno tune in plavuti morskih psov in še kaj bi se našlo. osebno sicer rad jem te reči od sushija, sashimija in dalje, rade volje zamenjam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mRhcPf ()
c3p0 ::
Če kravo futraš z mesom, bo tudi imela probleme.
Ker je pravi vegi, človek pač ni. Pa tudi kak želodec ali tri več ima od človeka.
Ker je pravi vegi, človek pač ni. Pa tudi kak želodec ali tri več ima od človeka.
Danieӏ je izjavil:
Saj to veš, da Japonci jedo alge že tisočlerja? Samo omenim, da ne boš mešal ljudi in živali, ki jih futrajo še z marsikatero drugo nemarnostjo.
Ne da kaj dokazujem, namely, naj bi bili japanerji že itak tolk zagiftani, da se kakšna alga zraven sploh ne pozna. Če Fukušime sploh ne štejemo zraven.
Dokler ni luknja v tvojem želodcu je OK, potem ko pa boli pa ni OK.
Minamata (film) @ Wikipedia
https://www.imdb.com/title/tt9179096/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Drookl_Mazz je izjavil:
Oz. bom drugače vprašal, mislite, da ima meso neke fantastične okuse? Okuse naredi zažgana mašoba in dodane začimbe, oboje pa lahko dodaš tudi Viledi.
A nisi nikoli na kakem žuru obrezal vilede v obliko zrezka in jo spaniral pa postregel?
Pri nas je bilo redno za nove "goste ali gostje" na žuru. Smo vsi umiral od smeha, ko so probal prvi kos pojest. Sej pol smo jim povedal, ampak šele ko smo se nehal smejat.
WizzardOfOZ je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
A nisi nikoli na kakem žuru obrezal vilede v obliko zrezka in jo spaniral pa postregel?
Pri nas je bilo redno za nove "goste ali gostje" na žuru. Smo vsi umiral od smeha, ko so probal prvi kos pojest. Sej pol smo jim povedal, ampak šele ko smo se nehal smejat.
Omg, tole je bilo rečeno retorično... no ne preseneča, avtomobili, krave in neokusne kmečke fore. Lepo zaokroži sliko.
PacificBlue je izjavil:
Prevec hrane se zavrže.
Živalske ali rastlinske?
https://earth.org/most-wasted-types-of-...
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
PacificBlue je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Prevec hrane se zavrže.
Živalske ali rastlinske?
https://earth.org/most-wasted-types-of-...
iz tvojega "plakata"
Vsakič, ko se odpravite po nakupih, sestavite razčlenjen nakupovalni seznam, da boste kupili le tisto, kar potrebujete.
Tega se jaz dosledno držim, in mi gre kvečjemu 1% hrane v odpad.
Hvala za komentar, i mean it!
M. Friedman
M. Friedman
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomlin ()
Ja res je, vecino vegetarijanske hrane zavrzejo karnivorji, zato ker je ne jedo.
I’m out.
Daniel ::
PacificBlue je izjavil:
Ja res je, vecino vegetarijanske hrane zavrzejo karnivorji, zato ker je ne jedo.
Mi jo čez pujsa pretvorimo v ponovno uporabno
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Veganska hrana v javnih ustanovah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 33659 (23632) | nejclp |
» | Zajtrk (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 76576 (28077) | xyz248 |
⊘ | Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 52273 (39898) | Aston_11 |