» »

Pogojna kazen in kazenske točke

Pogojna kazen in kazenske točke

cesen88 ::

Pozdravljeni,

Leta 2017 sem izgubil izpit, dobil sem pogojno in preizkusno dobo od 01.2018 do 08.2018, v tem času ni bilo prekrškov, eno leto od preizkusne dobe sem 09.2019 dobil sklep, da se prenehanje veljavnosti ne izvrši.

Imam pa problem, ali so se mi pike izbrisale ali ne? Danes sem se vozil po neznanih krajih in očitno pa naselju, jaz sem bil prepričan, da je omejitev 90, na koncu naselja pa me je verjetno slikal radar.. Če me je, mi ne udide 9 pik ter 1000€.. Zdaj pa nevem ali so se pike od pogojne izbrisale, hvala

sbawe64 ::

Kazenske točke veljajo 2 leti, verjetno si 01.2018 dobil 18 KT + eno leto od preizkusne dobe, KT so se izbrisale 01.2020.

https://www.informiran.si/portal.aspx?c...

cesen88 ::

pravnomočni sklep o odvzemu je bil 12.2017, poizkusna doba od 01.2018 do 08.2018, sklep pa sem dobil 09.2019. Na njem nič ne piše kaj se zgodi z kazenskimi točkami. Zdaj pa nevem kaj se zgodi ko dobim zraven točke

val46 ::

Si se vozil po neznanih krajih? Upam da si bil službeno tam, če ne te čaka še do 600€ kazni zaradi neupoštevanja vladnega odloka, da se razen v svoji občini ne smeš zadrževat ;) Malo heca...ampak ja, če si dobil 9.2019 da se prenehanje veljavnosti ne izvrši(ker nisi v preizkusni dobi naredil nobenega prekrška), potem bi se ti mogle pike najpozneje po dveh letih brisat ja. Tako da najkasneje so se ti brisale letos januarja najbrž. Lahko pa to preveriš na ministrstvu za notranje zadeve oz na kakšni prometni policiji.

cesen88 ::

No upam da imata prav, sem opravil klic na agencijo za promet in so me vezali na linijo ki dela samo od 9h do 12h 2x na teden.. Po kakšnem času pa dobiš pošto na dom?

sbawe64 ::

Da bi sam pogledal koliko jih imaš pa ne ?

cesen88 ::

V tem času ko bi prispela pošta za pregled kazenskih bo verjetno doma že kazen

UganiKdo ::

Ce se ne motim lahko na e-upravi z digitalnim potrdilom pogledas koliko imas tock in kdaj se izbrisejo.

avtek ::

UganiKdo je izjavil:

Ce se ne motim lahko na e-upravi z digitalnim potrdilom pogledas koliko imas tock in kdaj se izbrisejo.


Pravkar preverjeno lahko.

val46 ::

Jst tudi mislim da se je nekje dalo to preverit...sam nisem nikdar uporabljal, zato ne znam povedat kje. Če pa kdo ve, ne bi blo slabo to povedat, da lahko še kdo drug kdaj preveri.

avtek ::

sbawe64 ::

V postu #2 je vse napisano.
Nihče več ne bere odgovorov ?

bubilak ::

se prav ,da so se ti točke zbrisale 2019 tko ,da brez skrbi .če te je radar dobil jih boš mel od zdej naprej 9 točk . zdej pa po pamet naprej . lp sebo

bubilak ::

sbawe64:samo mislim ,da je on leta 17 fasu točke ne 18! lahko se pa tako ,da potečejo 19 al se motim ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bubilak ()

T_F_7 ::

Preizkusna doba nima nobene veljave, je samo neka stvar, ki ti jo izreče sodnik. V preizkusni dobi ne smeš dobiti niti ene kazenske točke? Res je, vendar to velja tudi po koncu preizkusne dobe in sicer za obdobje dveh let. Torej v tvojem primeru je bila ta dvoletna doba od 01.2018 do 01.2020, ko se ti je izničilo tistih 18 kazenskih točk, ki si jih kasiral po tem, ko so ti odvzeli izpit.

Te je ujel radar. Prvo bo treba počakati slike in videti, če je 100%, brez dvoma, razvidno da si na sliki ti. V primeru, da to ne bo razvidno, je avto tvoj? Če nimajo dokazov, da si vozil ti in je avto tvoj, lahko rečeš, da je vozil tvoj družinski član. Nisi pa dolžan pričati zoper družinske člane. Pač je vozil član tvoje družine, ne veš oz ne spomneš se kateri. Če avto ni tvoj, naj lastnik avta naredi isto kot sem napisal. Lahko se tudi obrneš na pravnika, boš prišel ceneje skozi kot če bi plačal 1000€.

cesen88 ::

Hvala za konkreten odgovor. Čakam na pošto/sliko, ura je bila okoli pol 6h zvečer.
A to še vedno velja, da rečeš, da je vozil nekdo drug? Sem mislil, da to že par let ne gre več skozi na sodišču.

MadMen ::

Če imaš dokaze da si bil v času nastanka slike drugje.

cesen88 ::

Škoda, da so lokali zaprti, kakšen račun bi verjetno pomagal kot pa samo ustne priče

T_F_7 ::

Ukucaj u Gugl "pričanje zoper družinskega člana" ali "pričati zoper družinske člane" in si preberi razne sodbe. Nam boš znal več o tem povedati, če so zakrpali luknje v zakonu ali ne. Si iz Lj ali okolice?

UganiKdo ::

Ne gre za nikakršno krpanje lukenj. Ustavno sodišče je jasno povedalo, da moral lastnik vzpostaviti zadosten dvom v krivdo. Šele, ko mu to uspe pride do lahko do vprašanja, kdo pa je potem vozil in lastniku ni potrebno pričati zoper bližnje.

cesen88 ::

Dobil pošto o kazenskih točkah, 0 hvalabogu.. V kolikem času naj pričakujem kazen po pošti?

T_F_7 je izjavil:

Ukucaj u Gugl "pričanje zoper družinskega člana" ali "pričati zoper družinske člane" in si preberi razne sodbe. Nam boš znal več o tem povedati, če so zakrpali luknje v zakonu ali ne. Si iz Lj ali okolice?


Že nekaj let večkrat slišim, da to ne gre več skozi razen, da imaš res trden dokaz, da nisi vozil ti.. Glede na čase razen drugega kot, da si bil v trgovini ne moreš reči, zdaj če je to dovolj za sodnika pa tudi vprašanje.. Okolica

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cesen88 ()

val46 ::

Jst sm dobil do zdej sam enkrat kazen tako, da so me slikali in poslali(niti ne domov, ampak na firmo, ker sem bil s službenim avtom) in je bilo tako...10.9.2018 so me slikali, 28.9.2018 je pa bil poslan plačilni nalog na moj naslov. Je pa kak dan prej že dobila firma poziv, da se izjasni, kdo je vozilo takrat vozil in so od mene zahtevali, da jim dam vozniško dovoljenje za skopirat, ker so mogli poslat na policijsko upravo. Se pravi, cca 10 do 14 dni naj bi trajalo, da dobiš plačilni nalog domov. Ne vem pa, ali je kakšna razlika glede tega, ali te slika stacionari ali mobilni radar. Mene so slikali iz nadvoza AC z mobilnim(sem jih zagledal malo prepozno) ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
766143884 (26096) solatko

kazen za prehitro vožnjo slaba vidljivost (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
516509 (4591) AndrejO
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30187672 (52668) Darko!
»

Plačilo kazni za prometni prekršek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6725532 (12847) Aston_11

Kazen za prehitro vožnjo

Oddelek: Loža
204300 (3724) Phantomeye

Več podobnih tem