» »

Prehranjevalne navade

Prehranjevalne navade

1 2
3
4

WizzardOfOZ ::

Ribe so ribe.

IL_DIAVOLO ::

Ce ni meso 6x na teden, moram it gledat v skrinjo, ce je mesa zmanjkalo.

s7nf ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Jemo jemo, ampak mesnato.

Zakaj pa bi se filal z nehranljivo mascobo, ki ni drugega kot škodljiva in kaloricna, pa mi ni najbolj jasno.

V poenostavljenem modelu sveta gre tko, maščoba je osnova za energijo, deleč zadej je OH. Iz česa pa misliš da dobiš potrebno energijo, da prideš skozi dan, iz sladkorjev in beljakovin že ne.

kaj sploh govorim, jaz jem vse in čim bolj raznoliko, briga me za ohje, ipd. ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s7nf ()

IL_DIAVOLO ::

Od OH-ja in beljakovin. Maščob ne rabis za funkcioniranje.

s7nf ::

Nevem koliko milijard celic se na dan cepi in zgradi na novo, nemorš to na ohje furat. Nism biolog, tko da se ne bi spuščal v tehnikalije, ker premalo vem, ampak preberi si malo, jaz ravnokar berem.

haltar ::

avom23 je izjavil:

Ali kdo je sojine koške? Kakšen nasvet glede priprave bi prav prišel.


Zlo fajn je marinirat zadevo. Sestaviš marinado (po okusu, idej je neskončno na netu, naj vsebuje neko olje, dobro deluje če dodaš sladkor in kis, npr. med + limona), celo zadevo stisneš v vakum vrečko, da je marinada pravilno razporejena in pustiš v hladilniku čez noč.

Dobro teksturo dobiš, če potem te koščke popražiš v voku. Daš samo malo olja, vržeš notri koščke in pustiš. Ubraniš se želji po pretiranem mešanju, zato da imajo koščki čas da se fino zapečejo in porjavijo.

Še ena fina alternativa soji pa je seitan. Precej več okusa, sploh tisti pred-marinirani, ki jih dobiš v šparu. Tako si prišparaš postopek mariniranja in samo popečeš.

Ijus ::

avom23 je izjavil:

Poskušam najti dobre rastlinske nadomestke mesû (in ribâm).


:)) hahaha
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

m0LN4r ::

Z oljem in mascobami se ne spara, Samsung Trens pravi, da je moj povprecni dnevni vnos 50% Mascob, 25% OH in 25% Beljakovin v zadnjih 3-4 tednih.
Hmm kaj naj recem, od prvega videoja, ki sem ga tukaj postal je slo se kr neki mascobe dol in micken mase gor. Tudi kondicija in moc sta sla malo gor.
Edino sem opazil, da ko se nabasem z OHji me zjutraj kako uro prej srat pritisne.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

louser ::

Marsikdo tu nima namena biti nefunkcionalno nabito lep.
Tako da rahlo upočasnite konje.

LeQuack ::

Torej kok vas je od začetka karantene shujšalo in kok zredilo?
Quack !

pegasus ::

Jaz sem po planu izgubil že 5kg.

IL_DIAVOLO ::

s7nf je izjavil:

Nevem koliko milijard celic se na dan cepi in zgradi na novo, nemorš to na ohje furat. Nism biolog, tko da se ne bi spuščal v tehnikalije, ker premalo vem, ampak preberi si malo, jaz ravnokar berem.


Maščobe imajo 9 kalorij(energije) na 1g.

OH 4 in beljakovine 4

Do the math. Maščobe človeški organizem ne rabi, vsaj nasičenih ne. Jaz je ne jem skoraj nič nasičene maščobe.

Jem low fat skuto in low fat jogurt, uživam pa olivno olje in ribe(zdrave maščobe), maščobo na mesu(pečenem) pa v glavnem pojem. Razmišljam tudi, da bi opustil mleko 3.5.

Zgodovina sprememb…

Cruz ::

LeQuack je izjavil:

Torej kok vas je od začetka karantene shujšalo in kok zredilo?
Jaz sem 1kg dol. Do poletja bo, lepo počasi. Namen imam še kakšne 2-3 kg.

IL_DIAVOLO ::

Ogledalo in počutje je prava tehtnica.

s7nf ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

s7nf je izjavil:

Nevem koliko milijard celic se na dan cepi in zgradi na novo, nemorš to na ohje furat. Nism biolog, tko da se ne bi spuščal v tehnikalije, ker premalo vem, ampak preberi si malo, jaz ravnokar berem.


Maščobe imajo 9 kalorij(energije) na 1g.

OH 4 in beljakovine 4

Do the math. Maščobe človeški organizem ne rabi, vsaj nasičenih ne. Jaz je ne jem skoraj nič nasičene maščobe.

Jem low fat skuto in low fat jogurt, uživam pa olivno olje in ribe(zdrave maščobe), maščobo na mesu(pečenem) pa v glavnem pojem. Razmišljam tudi, da bi opustil mleko 3.5.


Jaz sem čisto laično govoril, za nekej že morajo biti dobre (nasičene) maščobe, kakor koli že gledaš na to. Jaz ubistvu jem vse, nasičene maščobe, cukr, ... vse kar mi pride pod roko, samo da je čim bolj raznoliko. Edino alkohola ne pijem. Pa nimam nobenih problemov.

m0LN4r ::

LeQuack je izjavil:

Torej kok vas je od začetka karantene shujšalo in kok zredilo?
Mascoba dol, misice gor. Zadovoljen s karanteno do zdaj. Lahko bi bila daljsa.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

LeQuack ::

m0LN4r je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Torej kok vas je od začetka karantene shujšalo in kok zredilo?
Mascoba dol, misice gor. Zadovoljen s karanteno do zdaj. Lahko bi bila daljsa.


A hočeš reči da brez karantene ne bi prišel do istega?
Quack !

m0LN4r ::

LeQuack je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Torej kok vas je od začetka karantene shujšalo in kok zredilo?
Mascoba dol, misice gor. Zadovoljen s karanteno do zdaj. Lahko bi bila daljsa.


A hočeš reči da brez karantene ne bi prišel do istega?
V tako kratkem casu definitivno ne. Vec rekreacije, vec pocitka se pri meni zelo pozna.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

vilicarist ::

m0LN4r je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Torej kok vas je od začetka karantene shujšalo in kok zredilo?
Mascoba dol, misice gor. Zadovoljen s karanteno do zdaj. Lahko bi bila daljsa.

obratno, maščoba gor, mišice dol

karantena je katastrofa kar se tega tiče, bo treba po koncu malo testosterona vzet da se skompenzira
bmw = brings me women

IL_DIAVOLO ::

Zdaj ko sem cel dan doma, do 11 ure nic ne jem, ker imam taki apetit, sploh popoldan.

Tako da jem samo popoldan. Nekaj podobnega kot intermittent fasting.

Priporocam.

avom23 ::

Kje naročujete hrano? Kakšen predlog, pa da ni pica ali zrezek in pomfrit.

m0LN4r ::

Sami si kuhamo
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

fikus_ ::

Na prejšnji strani ste se razpisali o tunini. Je OK hrana, samo ne pretiravat.

https://www.viva.si/Novice/15962/Tunina...
https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGrad...

Če iate možnost/čas si hrano kuhajte iz osnovnih svežih sestavin, kjer lahko kontrolirate vnos soli, sladkorja, maščobe, . . . v predpripravljeni hrani je tega preveč.

m0LN4r ::

Torej nam prodajajo strupene konzerve in koliko ljudi je umrlo zaradi prevec tune?
Koliko je treba pojest, da zacnes umirati?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

IL_DIAVOLO ::

Ja tuna je ena izmed tistih rib na vrhu prehranjevalne verige in zato vsebuje velike kolicine zivega srebra.

Tako da ne jesti tune ravno vsak dan. 2-3x na teden pa je vredu.

fikus_ ::

"Torej nam prodajajo strupene konzerve in koliko ljudi je umrlo zaradi prevec tune?"

Ti se kar delaj norca iz tega. Pri težkih kovinah je težava v tem, da se nabirajo v organizmu celo življenje, izločijo se v zemljo, kamor te pokopljejo. Niso pa zdravilna snov.

m0LN4r ::

fikus_ je izjavil:

"Torej nam prodajajo strupene konzerve in koliko ljudi je umrlo zaradi prevec tune?"

Ti se kar delaj norca iz tega. Pri težkih kovinah je težava v tem, da se nabirajo v organizmu celo življenje, izločijo se v zemljo, kamor te pokopljejo. Niso pa zdravilna snov.
In koliko mrtvih ze imamo zaradi 4 kozerv tune na teden? Ce ze pises tako, kot da je hujse od kajenja pa kljub temu dozivimo 100 let.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Horas ::

jaz vsak dan pojem 150g tune v lastnem soku. ob tem še kak dan 50g tune v olivnem zraven. da ne omenjam sardel 2x 120g v zelenjavni prilogi za malico.

ne pretiravat. pixne so prevlečene z folijo, ribe pa tudi ne vsebujejo toliko da boste postali kot en iz stripovskega sveta.

če vas je pa tk strah pa jejte brazilske oreške ki vsebujejo selenij, kateri onemogoča živemu srebru da karkoli naredi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Horas ()

IL_DIAVOLO ::

Prevec je to. Ne samo tuna, ampak konzervirana hrana nasplosno.

Kot da bi imel whey kot glavni obrok. To ni prava hrana.

WizzardOfOZ ::

Seveda je prava hrana.
Olivno olje iz konzerve tune zlijes v ponev, na njem prepražimo čebulo, dodamo slanik, da posolimo in prepražimo tuno. Dodaš na koščke narezan paradižnik in malo korenja in na koncu en Zdenka sir. Potem pa skuhaš špagete in imaš odličen obrok za 3 osebe.

fikus_ ::

Molnar, meni je vseeno kaj ješ!
Lahko pa prebereš, kar sem prilepil.

Cruz ::

Kolikor vem, je od teh rib s konzerv najboljša za dnevno prehranjevanje(če nekdo rad je ribe s konzerv) skuša.

m0LN4r ::

Ej newsflash, z nicemer ni dobr pretiravat, ker google najde za vse rezultat.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

fikus_ ::

molnar, se ti opravičujem, če sem te z napisanim, da ni dobro pretiravat tunino prizadel. Sem dal vir, ki pa ga očitno nisi prebral. In glede na to, da z objavljanjem svojih slik na forumu deluješ narcisoidno in da delaš na "mišicah", verjamem da tudi zato uživaš beljakovine v obliki tunine iz konzerve.

Še enkrat, zgoraj napisano ni letelo direktno na tebe, ampak na splošno. Na žalost si se pa edino ti obregnil v to.

Lep dan še naprej.

c3p0 ::

Če že tuna, potem raje steak. Vidiš kaj dobiš in ni neka zmes 100 različnih ostankov tun.

IL_DIAVOLO ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Seveda je prava hrana.
Olivno olje iz konzerve tune zlijes v ponev, na njem prepražimo čebulo, dodamo slanik, da posolimo in prepražimo tuno. Dodaš na koščke narezan paradižnik in malo korenja in na koncu en Zdenka sir. Potem pa skuhaš špagete in imaš odličen obrok za 3 osebe.


Ti to govoriš prav za kosilo? Ne se hecat no.

Se na rdecem krizu dobis verjetno boljse.

Se nikoli nisem jedel za kosilo iz konzerve in tudi ne nameravam.

Potem si pa rajsi naredim smorn, kot pa zaporniško hrano.

vilicarist ::

Tuna iz konzerve >>>> šmorn
bmw = brings me women

avom23 ::

Kaj pa fižol, koruza, ananas, pelati, razne jedi na žlico? Vse to v konzervah.

Res ne vem zakaj nimajo narejen povratni sistem vračanja kozarcev ?

WizzardOfOZ ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Seveda je prava hrana.
Olivno olje iz konzerve tune zlijes v ponev, na njem prepražimo čebulo, dodamo slanik, da posolimo in prepražimo tuno. Dodaš na koščke narezan paradižnik in malo korenja in na koncu en Zdenka sir. Potem pa skuhaš špagete in imaš odličen obrok za 3 osebe.


Ti to govoriš prav za kosilo? Ne se hecat no.

Se na rdecem krizu dobis verjetno boljse.

Se nikoli nisem jedel za kosilo iz konzerve in tudi ne nameravam.

Potem si pa rajsi naredim smorn, kot pa zaporniško hrano.


Ja, prav za kosilo. Ne vsak dan, ampak 2x na teden pa sigurno. 3x pa sveže pečene ribe.

Šmorn je pa pri nas posladek, po kosilu, nikoli ni bil mišljen kot kosilo.

m0LN4r ::

fikus_ je izjavil:

molnar, se ti opravičujem, če sem te z napisanim, da ni dobro pretiravat tunino prizadel. Sem dal vir, ki pa ga očitno nisi prebral. In glede na to, da z objavljanjem svojih slik na forumu deluješ narcisoidno in da delaš na "mišicah", verjamem da tudi zato uživaš beljakovine v obliki tunine iz konzerve.

Še enkrat, zgoraj napisano ni letelo direktno na tebe, ampak na splošno. Na žalost si se pa edino ti obregnil v to.

Lep dan še naprej.
Se motis, se me ne dotakne ker nasplosno nimam rad rib, jem jih mogoce 1x tedensko, lososa ali tuno. Gre se samo o tem, da se zadnje case za cisto vsak drek dela neko brezvezno paniko, iz muhe slona, ker to pa ono ni zdravo in se je nekdo o tem na internetu razpisal. Resnica pa je taka, a je mozno? Je. Se dogaja? Ne.
Sej prakticno nic ni zdravo ce pretiravas, to je jasno za vse. Ni pa treba predstaviti, kot da te bo pobralo, ce se na vsake tolko pregresis :)
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

avom23 ::

Meni učinkovito pomagajo jagode, če imam kdaj kakšen glavobol.

Sadje ima po mojem mnenju izjemno moč in vpliv na zdravje, pa naj si gre za: borovnice, jagode, pomaranče, tudi jabolka, hruške in ostalo.

WizzardOfOZ ::

Črni ribez je en tak primer, ki ima res vpliv na zdravje. Recimo skoraj toliko kot vse to sadje skupaj, ki si ga naštel ti.

IL_DIAVOLO ::

Cuker vedno pomaga pri glavobolu.

Horas ::

in dobra maščoba.

WizzardOfOZ ::

A še kdo kuha večje količine pa jih da zmrznit? Al vedno samo po majhne obroke?

Včeraj mi je recimo uspelo skuhat okoli 20 litrov odličnega golaža. Kuhal se je več kot 8 ur. Prvo uro moraš biti zraven, da se čebula sprosti in da naložiš meso in začimbe, potem pa zaliješ in se kuha sam, pazit moraš samo, da na vsako uro zaliješ z vodo do vrha posode). Iz tega je prišlo 7x po 2,5 litra za v skrinjo, 2.5l smo ga danes pojedli za kosilo

Golaž vedno kuhamo na maso. Ker pri nas tak golaž potem lahko uporabiš kot golaž in zraven skuhaš polento ali makarone ali kruhove cmoke, lahko pa uporabiš kot osnovo za rižoto (v golaž streseš riž in veliko zelenjave, pa to kuhaš, dokler se riž ne zmehča) ali pa recimo narediš boranijo (v golaž streseš fižol in krompir ter ostalo zelenjavo, ter to kuhaš dokler se krompir ne skuha.

Še kdo to počne?

avom23 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Cuker vedno pomaga pri glavobolu.


Prvič slišim, da bi sladkor pomagal pri glavobolu.

Jagode vsebujejo antioksidante, železo, natrij, kalcij, kalij, fosfor, sadne kisline, vitamine, vlaknine.

avom23 ::

Borovnice vsebujejo veliko antioksidantov.
...
"Antioksidanti v borovnicah, imenovani antocianini, zmanjšujejo tudi tveganje za bolezni srca, znižujejo slab LDL-holesterol in krvni pritisk."

A res možno, da obstajajo ljudje za katere ni sadje nič drugega kot sinonim za sladkor? Če so se naučili brati, potem je to težko razumeti.

IL_DIAVOLO ::

Jaz jem sadje namesto sladkarij. Sem namreč kronicen sladkosned :)

avom23 ::

Možno si je prebrati kakšno besedilo in ugotoviti, da so borovnice, jagode, pomaranče, ribez in ostalo sadje mnogo več kot le sladkor.

IL_DIAVOLO ::

Vem da so, ampak jaz ne jem sadja zaradi vitaminov.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zajtrk (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48269790 (21291) xyz248
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13316951 (14655) Unknown_001
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313147 (3880) c3p0
»

Kaj lahko pojem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14436303 (30748) johan05
»

Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8721321 (19670) ales85

Več podobnih tem